Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τελικά έκανα λάθος στις αποστάσεις. Τώρα που το έφερα πιο έξω ήρθε στα 20εκ, οπότε πριν θα πρέπει να ήταν κοντά στο όριο των 10εκ . Θα πήρε λίγο ανάσα.

Αυτό στον τοίχο σαν περσίδα τι είναι? Δεν πιστεύω να είναι αερισμός τζακιού ή κάτι τέτοιο? 

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sap00 είπε

Αυτό στον τοίχο σαν περσίδα τι είναι? Δεν πιστεύω να είναι αερισμός τζακιού ή κάτι τέτοιο? 

Φωτιστικό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Φωτιστικό.

3 λεπτά πριν, sap00 είπε

Α οκ.. Το φωτίζεις τη νύχτα και από πίσω για τα τσεκάρεις όλα 24/7 ...! 

Θα βάλει λάμπα αλογόνου και θα κόψει μαχαίρι τα defrost! 😜

Δημοσ.

Καλησπέρα..
Εβαλα στο χωριο περισυ με το προγραμμα  2 κλιματιστικά Midea Xtreme Eco 12000 Btu και φετος τα δοκιμασα σε θερμανση και Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα
Ενω φτανουν την θερμοκρασία που εχεις ορισει "μαλον" ο συμπιεστής κοβει και ο ανεμιστήρας συνεχίσει να φυσαει κρυο
Δεν εχω μετρητη να δω την καταναλωση εκιεινη την στιγμη
Ειναι φυσιολογικο αυτο (μαλον οχι) ?
Εχει καποιος φιλος το ιδιο μοντελο?
Εχει παρατηρησει καποιος τετοια συμπεριφορά?

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, antykaps είπε

Καλησπέρα..
Εβαλα στο χωριο περισυ με το προγραμμα  2 κλιματιστικά Midea Xtreme Eco 12000 Btu και φετος τα δοκιμασα σε θερμανση και Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα
Ενω φτανουν την θερμοκρασία που εχεις ορισει "μαλον" ο συμπιεστής κοβει και ο ανεμιστήρας συνεχίσει να φυσαει κρυο

Ναι, είναι τυπική συμπεριφορά midea.

Ορίστε από το δικό μου φασόν midea (carrier crystal II 9άρι) , το οποίο ανάμεσα στους on κύκλους (δηλαδή με συμπιεστή σε λειτουργία), όταν πιάνει θερμοκρασία (από το follow me), κλείνει συμπιεστή γιατί δεν μπορεί να κατεβάσει πολύ τα watts (επίσης κλασική συμπεριφορά midea) , ανεβάζει περσίδες πάνω και λειτουργεί τον εσωτερικό ανεμιστήρα πολύ αργά (για αυτό και βλέπεις αυτά τα περίπου 13-14W του διαγράμματος):

image.png.fbf5354a9c82f273470574bc3019ca1e.png

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Ναι, είναι τυπική συμπεριφορά midea.

Ορίστε από το δικό μου φασόν midea (carrier crystal II 9άρι) , το οποίο ανάμεσα στους on κύκλους (δηλαδή με συμπιεστή σε λειτουργία), όταν πιάνει θερμοκρασία (από το follow me), κλείνει συμπιεστή γιατί δεν μπορεί να κατεβάσει πολύ τα watts (επίσης κλασική συμπεριφορά midea) , ανεβάζει περσίδες πάνω και λειτουργεί τον εσωτερικό ανεμιστήρα πολύ αργά (για αυτό και βλέπεις αυτά τα περίπου 13-14W του διαγράμματος):

Δυστυχώς μου ειναι πολυ ενοχλητικό... (κρυα ρευματα)
Μηπως Υπάρχει καποια λυση (πατεντα) ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antykaps είπε

Δυστυχώς μου ειναι πολυ ενοχλητικό... (κρυα ρευματα)
Μηπως Υπάρχει καποια λυση (πατεντα) ?

Γιατί είναι ενοχλητικό; Ανεβαίνουν οι περσίδες σωστά; Επίσης ο ανεμιστήρας στρέφει τόσο αργά που δεν νιώθω κάτι. Σου κάνει κάτι διαφορετικό;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Γιατί είναι ενοχλητικό; Ανεβαίνουν οι περσίδες σωστά; Επίσης ο ανεμιστήρας στρέφει τόσο αργά που δεν νιώθω κάτι. Σου κάνει κάτι διαφορετικό;

Εχω θεμα με τα κρυα ρευματα .. με ενοχλουν αφανταστα
Επισης η μοναδα ειναι πανω απο το κεφαλι μου και ακουγετε εστω και σε χαμηλη ταχυτητα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, antykaps είπε

Εχω θεμα με τα κρυα ρευματα .. με ενοχλουν αφανταστα
Επισης η μοναδα ειναι πανω απο το κεφαλι μου και ακουγετε εστω και σε χαμηλη ταχυτητα

Σκέφτομαι 2 λύσεις,οι οποίες έχουν την ίδια αρχή.

Έχεις homeassistant; Αν ναι φτιάχνεις generic thermostat και το δουλεύεις σαν καλοριφέρ (θα κλείνει εντελώς όταν πιάνει θερμοκρασία).

Αν δεν έχεις homeassistant, αγοράζεις αυτό και αυτό και φτιάχνεις ρουτίνα όπου διαβάζοντας τη θερμοκρασία του χώρου, να δίνει εντολή να κλείνει το κλιματιστικό (off) όταν πιάνει θερμοκρασία και να το ενεργοποιεί σε θέρμανση όταν πέφτει (πάλι σαν καλοριφέρ).

Έτσι θα είναι εντελώς κλειστό όταν δεν χρειάζεται να λειτουργεί .

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 4
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mikro_mou_poni είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά!

Ήθελα να ρωτήσω ποιες οι διαφορές ανάμεσα στα δυο αυτά 18αρια Mitsubishi και έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής?

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-50ZS-W

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC-50ZSX-W

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ειναι η μεσαια κατηγορια και η τοπ της σειρας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, antykaps είπε

Καλησπέρα..

Ρύθμιση στους 26 βαθμούς και μόλις ισορροπήσει ο χώρος το βάζεις στην επιθυμητή θερμοκρασία που θες.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Ρύθμιση στους 26 βαθμούς και μόλις ισορροπήσει ο χώρος το βάζεις στην επιθυμητή θερμοκρασία που θες.

Και πάλι κάποια στιγμή θα ανεβάσει περσίδες (και τα συναφή).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Και πάλι κάποια στιγμή θα ανεβάσει περσίδες (και τα συναφή).

Δεν το πολύ βάζω στην θέρμανση αλλά αυτόν τον τρόπο βρήκα όταν είναι παγωμένο το δωμάτιο, αν το ξεκινήσεις 21 κάνει πάρα πολλά on/off ή με follow me αργεί πολύ να πέσει στα ελάχιστα watt. 20-30 λεπτά στους 26 βαθμούς και μετά 21-22 ανάλογα τις απώλειες. Επίσης δεν μας είπε πόσα τ.μ. είναι και έβαλε δυο 12αρια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Σκέφτομαι 2 λύσεις,οι οποίες έχουν την ίδια αρχή.

Έχεις homeassistant; Αν ναι φτιάχνεις generic thermostat και το δουλεύεις σαν καλοριφέρ (θα κλείνει εντελώς όταν πιάνει θερμοκρασία).

Αν δεν έχεις homeassistant, αγοράζεις αυτό και αυτό και φτιάχνεις ρουτίνα όπου διαβάζοντας τη θερμοκρασία του χώρου, να δίνει εντολή να κλείνει το κλιματιστικό (off) όταν πιάνει θερμοκρασία και να το ενεργοποιεί σε θέρμανση όταν πέφτει (πάλι σαν καλοριφέρ).

Έτσι θα είναι εντελώς κλειστό όταν δεν χρειάζεται να λειτουργεί .

με εχεις αφησει αφωνο.......το εχω παρει εδω και 1 χρονο που το ειχες ξανααναφερει γιατι μου αρεσε και ΔΕΝ ηξερα οτι μπορει να κανει αυτη τη δουλεια .....εγω τηλεκοντρολ το πηρα να αναβω tv-ενισχυτη-led φως .....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...