Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αγοράσει ένα bosch τον Ιούλιο του 2021. Τον Φεβρουάριο του 2023 αλλαχθηκε το μοτέρ. Τώρα που το ανοίγω για την θέρμανση, ακούω πάλι κάτι σα να σφυρίζει. Είναι δυνατόν να χαλάει ξανά το μοτέρ; Έχω πέσει σε ελαττωματικό μοντέλο; Και από αυτά που διαβάζω δεν ισχύει η 7-10ετη εγγυηση για αγορά που έγινε το 2021.

Να σημειώσω, και λάθος μου, ότι ακόμα δεν έχει γίνει συντήρηση στο κλιματιστικό, θα κλείσω αυτές τις ημέρες.

Επεξ/σία από Witcher1st
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, MiJ16 είπε

Θέλει ψάξιμο και απ' τον εγκαταστάτη. Θεωρητικά, σε γωνία του διαμερίσματος περιμένεις να έχεις κολώνα.

Αυτό που είδα πάνω απ' την ταράτσα, είναι πως εκείνο το σημείο είναι τύπου φωταγωγός που και άλλοι έχουν περάσει σωλήνες.

Θα έβαζα τις εξωτερικές στην ταράτσα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα... Γλυτώνεις χώρο, μικροκλίμα, θόρυβο, περιστέρια κλπ από τη βεράντα. Αρκεί να μην βλέπει ο ήλιος τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας. >30cm βάση από το δάπεδο για την περίπτωση χιονιού. 

Δημοσ.

Μεταξύ Daikin FTXC25D και Fujitsu KM Series ASYG09KMCE ποιο θα προτιμούσατε? Θα χρειαστώ 3 κλιματιστικά για τα Υ/Δ, και η προσφορά του Πλαισίου με δωρεάν εγκατάσταση (για τα Fujitsu), επιταγή ανακύκλωσης, και 20% επιστροφή είναι καλή ευκαιρία.

Έχω το Daikin FTXC25C και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κατανάλωση και θερμική/ψυκτική άνεση. Αλλά τα 3 Fujitsu θα μου βγούν 500 Ευρώ ποιο οικονομικά. Αξίζει?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sargyrop81 είπε

Μεταξύ Daikin FTXC25D και Fujitsu KM Series ASYG09KMCE ποιο θα προτιμούσατε? Θα χρειαστώ 3 κλιματιστικά για τα Υ/Δ, και η προσφορά του Πλαισίου με δωρεάν εγκατάσταση (για τα Fujitsu), επιταγή ανακύκλωσης, και 20% επιστροφή είναι καλή ευκαιρία.

Έχω το Daikin FTXC25C και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κατανάλωση και θερμική/ψυκτική άνεση. Αλλά τα 3 Fujitsu θα μου βγούν 500 Ευρώ ποιο οικονομικά. Αξίζει?

Δεν θυμάμαι να έχουμε feedback από το συγκεκριμένο fujitsu. Κάνε ένα search αν είναι εδώ και στα προηγούμενα parts του θέματος.

edit

@sargyrop81, κάνω tag τον @pallisi ο οποίος έχει γράψει ότι πήρε το asyg09kmcc για να μας πει (μια σειρά πίσω, ουσιαστικά το ίδιο).

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα  στην παρέα, ποστάρω τα συγκεντρωτικά κόστη θέρμανσης - ψύξης (για περσι το καλοκαίρι που ήταν αρκετά καυτό). Θυμίζω ότι  το EDGE είναι στο πιο κρύο-εκτεθιμένο δωμάτιο 22 τ.μ. σε ισόγειο διπλοκατοικίας του 1955, μηδέν μόνωση λοιπόν πέρα απο τα Pvc κουφώματα. Το gree δαπέδου-κονσόλα καλύπτει χώρο 30 τ.μ. σαλόνι και βοηθητικό χώρο γραφείου, που είναι μεσοτοιχία και άρα καλά μονωμένο.

toshiba edge
10K  (KWh)
gree console
inverter 12K (KWh)
Κοστος
(0,25€/Kwh)
Ιαν-23 145 49 48,5
Φεβ-23 148 109 64,3
Μαρ-23 76 34 27,5
Ιουλ-23 148 82 57,5
Αυγ-23 34 40 18,5
Δεκ-23 106 127 58,3
Ιαν-24 180 70 62,5

Για να δούμε πως θα πάνε οι Φλεβάρης- Μάρτης...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ θα ήθελα να μάθω τι μαγικά κάνουν εκεί στην Toshiba και δεν πιάνουν με τίποτα πάγο οι μονάδες τους. Υποπτεύομαι όπως έχω ξαναπεί παλιά ότι κάτι κάνουν με κάποια υδρόφοβη ή υδρόφιλη επίστρωση ή κάτι παρεμφερές.

Το πρωί ήταν όλα παγωμένα έξω, τα αμάξια μέσα στους πάγους.

Το asyg24kmta δεν τα πήγε και πολύ άσχημα, έκανε μόλις 2 defrost όλη τη νύχτα και αυτά νωρίς το πρωί που είχε -0.3C έξω ελάχιστη (το atxc25b έκανε επίσης 2). 

Ήμουν ξύπνιος και κατά τις 08:20 πήγα από τα πεθερικά. Ενώ λοιπόν είχαν ξεκινήσει αργά το πρωί το 24άρι Yukai και είχε ανεβάσει watts για να ζεσταθεί ο χώρος, δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία παγοποίησης μια ώρα αφότου δούλευε καμιά ώρα στα +1000W. Τίποτα. Ούτε μια στάλα. Από την άλλη το asyg που είχε κάνει defrost στις 07:20, είχε ήδη πιάσει πάγους και πράγματι έκανε πάλι στις 9 παρά τέταρτο. 'Οτι και να κάνουν, τους βγάζω το καπέλο και το ζηλεύω.

image.png.d1834cf03177ad4c34f18db55f58a92e.png

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
21 ώρες πριν, fragsp είπε

Το σπίτι είναι σε παλιά πολυκατοικία 60-70 που ειναι οι πιο πολλές πολυκατοικίες στο κέντρο του πειραιά ή πιο καινούρια που εχει μια σχετικη μονωση;

Σε πολυκατοικία του 2006 με σχετικά καλή μόνωση.Το αρνητικό είναι ότι είμαι τελευταίο όροφο(ταράτσα απο πανω) , με ακατοίκητο τον κάτω όροφο ,μονοκατοικία στα ανατολικά (εκτεθειμένο κι από εκεί).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 hours ago, liakjim said:

Δεν θα σε βοηθήσει, αλλά αν σου δώσει τις τελικές τιμές, φαντάζομαι θα σου απαντήσει αν του πεις "κοίτα αυτό, θα μου φτάσει έτσι;"

Πάντως προσωπικά με μια πρόχειρη ανάγνωση, με 4KW απώλειες, σε toshiba θα πήγαινα στο 16άρι edge white/haori.

Σε μη toshiba θα πήγαινα στο FTXM42R / RXM42R το οποίο θα πρέπει να έχει τα μισά ελάχιστα watts από το toshiba και δίνει 4KW στους ή στο asyg18kmte με τα 90W ελάχιστα σε ψύξη. To τελευταίο σε λειτουργία αφύγρανσης (όπως παίζω το asyg24kmta), θα πρέπει να σου καλύπτει όλο το σπίτι, ή σχεδόν όλο.

Δεν ήθελα να επεκταθώ σε άλλες λύσεις, σίγουρα θα μπερδευτείς, αλλά το έχουμε ξαναπεί. Στα κλιματιστικά θέλει και λίγο τύχη για να κουμπώσει κάτι ιδανικά στον Χ χώρο με τις άπειρες παραμέτρους.

Μπορούμε να βρούμε πουθενά τα capacity tables και τα power input της Daikin;

Αντίστοιχα ίσως αν μπορούμε να βρούμε τα ελάχιστα watts που μπορεί να κατέβει το Edge.

EDIT

Μάλλον μέχρι 340/240 watt πέφτει το Edge σε ψύξη και θέρμανση αντίστοιχα.

image.png.a0037436c17ade58a3c69cec0ce65798.png

6 hours ago, sap00 said:

Θα έβαζα τις εξωτερικές στην ταράτσα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα... Γλυτώνεις χώρο, μικροκλίμα, θόρυβο, περιστέρια κλπ από τη βεράντα. Αρκεί να μην βλέπει ο ήλιος τον αισθητήρα εξωτερικής θερμοκρασίας. >30cm βάση από το δάπεδο για την περίπτωση χιονιού. 

Θα το τσεκάρω κι αυτό το option.

Επεξ/σία από MiJ16
Δημοσ.

@dimostr, στα toyotomi, όταν ενεργοποιήσεις κάποιο test mode (πχ P0), όταν το κλείσεις και το ανοίξεις πάλι, πρέπει να το ενεργοποιήσεις ξανά ή μένει σε test mode, όπου με κάποιο τρόπο το απενεργοποιείς;

Γνωστός μου έχει αυτό, μπορεί να χρησιμοποιήσει test modes σε αυτό λες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kozanitis1 είπε

@dimostr, στα toyotomi, όταν ενεργοποιήσεις κάποιο test mode (πχ P0), όταν το κλείσεις και το ανοίξεις πάλι, πρέπει να το ενεργοποιήσεις ξανά ή μένει σε test mode, όπου με κάποιο τρόπο το απενεργοποιείς;

ολα τα φασον gree μπορουν τα test modes 

οταν απενεργοποιεις απο το κοντρολ πρεπει να ξανακανεις την διαδικασια η οταν υπαρξει διακοπη ρευματος πρπεπει να ξαναγινει η διαδικασια ,

• Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Να δω πότε θα υπάρξει κάποιος που θα φτιάξει αυτοματισμό μέσω homeassistant να δίνει εντολές test mode αναλόγως της εσωτερικής θερμοκρασίας μέσω ενός rm4 mini.

Υπάρχει η δυνατότητα για το τέλειο κλιματιστικό και δεν ασχολείται κανείς.

1 ώρα πριν, MiJ16 είπε

Μπορούμε να βρούμε πουθενά τα capacity tables και τα power input της Daikin;

Αντίστοιχα ίσως αν μπορούμε να βρούμε τα ελάχιστα watts που μπορεί να κατέβει το Edge.

EDIT

Μάλλον μέχρι 340/240 watt πέφτει το Edge σε ψύξη και θέρμανση αντίστοιχα.

image.png.a0037436c17ade58a3c69cec0ce65798.png

Θα το τσεκάρω κι αυτό το option.

Σου έχω πει που θα δεις τα ελάχιστα του edge (και οποιουδήποτε toshiba).

Για το perfera δες εδώ https://easyupload.io/3smwzs

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, liakjim είπε

Υπάρχει η δυνατότητα για το τέλειο κλιματιστικό και δεν ασχολείται κανείς.

Ευκαιρία να αγοράσεις ένα toyotomi 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...