Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά την συμπλήρωση ερωτηματολογίου για κλιματιστικό για ψύξη και θέρμανση, μου προτάθηκε το toshiba yukai (μεγάλη εγγύηση και αθόρυβο). Το πλαίσιο μου έχει στείλει εκπτωτικό κωδικό και έχει και δωρεάν εγκατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν φέρνει καθόλου toshiba. Από τις μάρκες που συνήθως προτείνονται για θέρμανση βλέπω την daikin και fujitsu. Το Daikin Siesta ATXC25D/ARXC25D θεωρείται αντάξιο του toshiba yukai; Πέρα από την μικρότερη εγγύηση, υστερεί κάπου αλλού;  Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση από τις παραπάνω εταιρίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, silencer181 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση υπαρχει καποιος λογος η χαρακτηριστικό που μόνο το midea σαν πρόταση και κανένα άλλο? 

Μπορείς να επιλέξεις κλιματιστικό που να πηγαίνει όσο πιο δεξιά γίνεται στο παρακάτω διάγραμμα.

Αν διαιρέσουμε το πραγματικό για κλίμα Αττικής seer με την τιμή, υπάρχει εντός του μπάτζετ σου άλλο με ανώτερο λόγο; Ίσως το ERAI αλλά προσωπικά δεν το προτείνω μιας και δεν έχει eurovent (αλλά δικό σας θέμα αυτό).

Βάλε τα χαρακτηριστικά του μέσα, νομίζω ότι είναι το TOP VFM για τα χρήματά του.

pubchart?oid=1968932572&format=image

3 ώρες πριν, Tassos77 είπε

Μετά την συμπλήρωση ερωτηματολογίου για κλιματιστικό για ψύξη και θέρμανση, μου προτάθηκε το toshiba yukai (μεγάλη εγγύηση και αθόρυβο). Το πλαίσιο μου έχει στείλει εκπτωτικό κωδικό και έχει και δωρεάν εγκατάσταση, αλλά δυστυχώς δεν φέρνει καθόλου toshiba. Από τις μάρκες που συνήθως προτείνονται για θέρμανση βλέπω την daikin και fujitsu. Το Daikin Siesta ATXC25D/ARXC25D θεωρείται αντάξιο του toshiba yukai; Πέρα από την μικρότερη εγγύηση, υστερεί κάπου αλλού;  Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση από τις παραπάνω εταιρίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πωπω, τραγική η τιμή του atxc25d. Άκου εκεί 670€ και ας έχει εγκατάσταση.

Ρε @MikhailBakurin τι τιμές είναι αυτές;

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας , liakjim εάν μπορούσες να με βοηθήσεις για αγορά κλιματιστικού 12.000btu κυρίως ψύξη σε εξοχικό σε χώρο κουζίνας ανάμεσα σε1) tcl elite pro 12chsa/xa51 και2) haier tide green plus τι να επιλέξω ,υπάρχει καμία άλλη πρόταση μέχρι 400€ ; Ευχαριστώ 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πωπω, τραγική η τιμή του atxc25d. Άκου εκεί 670€ και ας έχει εγκατάσταση.

Έχω και 20% έκπτωση, οπότε βγαίνει 535 ευρώ με εγκατάσταση, γι' αυτό το σκέφτομαι. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω για καμιά προσφορά για το toshiba yukai ή να το πάρω και ακριβότερα αν είναι καλύτερο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tassos77 είπε

Έχω και 20% έκπτωση, οπότε βγαίνει 535 ευρώ με εγκατάσταση, γι' αυτό το σκέφτομαι. Αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να περιμένω για καμιά προσφορά για το toshiba yukai ή να το πάρω και ακριβότερα αν είναι καλύτερο.

Δεν ξέρω πως θα κινηθεί η αγορά. Ανακοινώθηκε και το νέο πρόγραμμα ανακυκλώνω και βλέπω ληστρικές αυξήσεις. Πάρτο αν το βιάζεσαι, αλλά θα χρειαστεί και επέκταση εγγύησης , εκεί κολλάω.

7 λεπτά πριν, vasiliskarafotias είπε

Καλησπέρα σας , liakjim εάν μπορούσες να με βοηθήσεις για αγορά κλιματιστικού 12.000btu κυρίως ψύξη σε εξοχικό σε χώρο κουζίνας ανάμεσα σε1) tcl elite pro 12chsa/xa51 και2) haier tide green plus τι να επιλέξω ,υπάρχει καμία άλλη πρόταση μέχρι 400€ ; Ευχαριστώ 

Θα έδινες 580€ αλλά με την εγκατάσταση στην τιμή; https://www.plaisio.gr/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480

• Thanks 1
Δημοσ.
9 minutes ago, liakjim said:

Δεν ξέρω πως θα κινηθεί η αγορά. Ανακοινώθηκε και το νέο πρόγραμμα ανακυκλώνω και βλέπω ληστρικές αυξήσεις.

Για ιδιώτες ή για επιχειρήσεις είναι αυτό?

Δημοσ.

Liakjim επειδή είναι για επαρχία δεν υποστηρίζει το πλαίσιο εγκατάσταση , μεταξύ του tcl και haier να δώ tcl και από αυτά το  miracle προτείνεις και όχι το haier tide green plus ;

Δημοσ.

@liakjim ξέρεις μήπως το πραγματικό seer για τα Inventor Aria U6RSL(3)-27 και U6RSL(2)-18 ;

Έχει βάλει κάποιο μέλος multi-split να μας πει εντυπώσεις; Νομίζω για εξοχικό είναι καλή περίπτωση. 

Επίσης για προστασία αυτόν των μονάδων από υπερτάσεις τι προτείνετε να μπει στον πίνακα; Θα έχουν το καθένα δική του γραμμή 3x2,5 και ανάλογη ασφάλεια (20 και 16 Amp). Επίσης προτιμούμε κάποια συγκεκριμένη ασφάλεια (τύπο/μάρκα/μοντέλο);

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα πιό αθόρυβα κλιματιστικά τοίχου ποια είναι;

Σε περιοχή που φυσάει πολύ δυνατά, είναι προτιμότερο να αγοραστεί μάρκα που ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδα να έχει φρένο; (υπάρχει τέτοιο feature?)

Επεξ/σία από zoranb
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Για ιδιώτες ή για επιχειρήσεις είναι αυτό?

Δεν ξέρω.

1 ώρα πριν, vasiliskarafotias είπε

Liakjim επειδή είναι για επαρχία δεν υποστηρίζει το πλαίσιο εγκατάσταση , μεταξύ του tcl και haier να δώ tcl και από αυτά το  miracle προτείνεις και όχι το haier tide green plus ;

Ναι το miracle.

1 ώρα πριν, rkb είπε

@liakjim ξέρεις μήπως το πραγματικό seer για τα Inventor Aria U6RSL(3)-27 και U6RSL(2)-18 ;

Δυστυχώς όχι. Αν μου βρεις τα αντίστοιχα midea το 'χουμε.

35 λεπτά πριν, zoranb είπε

Τα πιό αθόρυβα κλιματιστικά τοίχου ποια είναι;

Σε περιοχή που φυσάει πολύ δυνατά, είναι προτιμότερο να αγοραστεί μάρκα που ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδα να έχει φρένο; (υπάρχει τέτοιο feature?)

Αυτά που βγάζουν λίγα dB.

Δεν υπάρχουν φρένα. Αν δεις τις οδηγίες εγκατάστασης λένε να μπει ένα wind deflector ή να μπει αλλού.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, liakjim είπε

Αν θέλεις αγορά άμεσα, τότε με 580€ τελική τιμή θα πρότεινα αυτό -> https://www.plaisio.gr/tcl-miracle-iii-12chsd-tpg21i-i-o-klimatistiko-12-000-btu-h_4402480

έχει πολύ καλό seer ( 8.5 ) . Στα πεθερικά έχω δει ένα καλής σειράς φασόν TCL να πέφτει στα 70W σε ψύξη σε ευνοϊκές συνθήκες.

μαλλον εδω με βλεπω,Εχουν την καλυτερη τιμη με τοποθετηση.Πολυ υψηλο seer,καλη εγγυηση,δινουν και 50 ευρω δωροεπιταγη με την απεγκατασταση του παλιου κλιματιστικου.

στην τοποθετηση τι πρεπει να προσεξω?

καπου διαβαζα οτι σε καποια κλιματιστικα πρεπει να εχουν μινιμουμ καποια μετρα σωληνων?

κενο υποχρεωτικα με αντλια ?κατι αλλο?

liakjim ευχαριστω για τη βοηθεια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimviii είπε

μαλλον εδω με βλεπω,Εχουν την καλυτερη τιμη με τοποθετηση.Πολυ υψηλο seer,καλη εγγυηση,δινουν και 50 ευρω δωροεπιταγη με την απεγκατασταση του παλιου κλιματιστικου.

στην τοποθετηση τι πρεπει να προσεξω?

καπου διαβαζα οτι σε καποια κλιματιστικα πρεπει να εχουν μινιμουμ καποια μετρα σωληνων?

κενο υποχρεωτικα με αντλια ?κατι αλλο?

liakjim ευχαριστω για τη βοηθεια.

Γράφουμε στο Sticky τι να προσέξουμε.

Δημοσ.

Τα TCL - πχ το Miracle & Elite - είναι φασον κάποιου άλλου κατασκευαστή ή είναι δικά τους;

Ποιοί είναι τώρα οι πρωτεύοντες κατασκευαστές / μη φασόν από τις εταιρείες στην Ελλάδα

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, definitio είπε

Τα TCL - πχ το Miracle & Elite - είναι φασον κάποιου άλλου κατασκευαστή ή είναι δικά τους;

Ποιοί είναι τώρα οι πρωτεύοντες κατασκευαστές / μη φασόν από τις εταιρείες στην Ελλάδα

TCL  = κατασκευαστές.

Λοιποί: Daikin, Fujitsu, Mitsubishi (electric/heavy), Toshiba, AUX, Midea, Panasonic, Hitachi, Gree, Haier, LG, Samsung.

Νομίζω αυτοί.

Υπόψιν ότι παίζουν και συνεργασίες. Πχ κάποια daikin έχουν gree συμπιεστές, τα Toshiba έχουν midea συμπιεστές (gmcc), κάποια Fujitsu έχουν LG συμπιεστές και δεν ξέρω τι άλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, liakjim said:

TCL  = κατασκευαστές.

Λοιποί: Daikin, Fujitsu, Mitsubishi (electric/heavy), Toshiba, AUX, Midea, Panasonic, Hitachi, Gree, Haier, LG, Samsung.

Νομίζω αυτοί.

Υπόψιν ότι παίζουν και συνεργασίες. Πχ κάποια daikin έχουν gree συμπιεστές, τα Toshiba έχουν midea συμπιεστές (gmcc), κάποια Fujitsu έχουν LG συμπιεστές και δεν ξέρω τι άλλο.

Ευχαριστώ.

Η AUX παράγει δικά της, ε; Είχα την εντύπωση ότι ήταν φασόν για κάθε τύπο φθηνής ηλεκτρικής συσκευής.

Από άποψη υποστήριξης - πέρα από τις κορυφαίρες εταιρείες - ποιές είναι πιο αξιόπιστες (τήρηση εγγύησης σε περίπτωση βλάβης, γρήγορη αποστολή τεχνικών, αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλήματος κοκ)

...μπορεί το προϊόν να είναι καλό και συμφέρον, αλλά να πρέπει να παρακαλάς να μη χρειαστείς τεχνική υποστήριξη...πχ διάβαζα για τα καμώματα της Toshiba στις τελευταίες σελίδες...

Μπορεί ο αρχικός κατασκευαστής, έστω Midea, να παρέχει κατώτερη υποστήριξη, αλλά η φασόν μάρκα έστω Inventor ή Bosch, να είναι καλή;

Επεξ/σία από definitio
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...