Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 minutes ago, energy52 said:

Ως προς τη θερμοκρασια στον χωρο πως ειναι τωρα; η λογικη λεει πως με το midea θα κρυωνες με τοση διαφορα στην καταναλωση.

Οχι, μιλαμε παντα για το ιδιο επιθυμητο αποτελεσμα.

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μωνοτικο που μπαίνει γύρο γύρο από τόν συμπιεστή Στην εξωτερική μονάδα θέλω να αγοράσω και δεν βρίσκω πουθενά νά τό πουλάνε. Είναι σάν γυαλοβαμβακα με επένδυση από μια πλευρά Με δέρμα. 

Όποιος μπορεί νά βοήθησει Στην Αθήνα που μπορώ να τό αγοράσω. Το θέλω για κλιματιστικο inventor vision 

Δημοσ.

Καλημέρα, μου έγινε η εγκατάσταση του fujitsu ASYG18KMTE/AOYG18KMTA και μου έκανε εντύπωση ότι το επάνω μέρος της εσωτερικής μονάδας δεν έχει κάποιο πλαστικό αλλά κάποια σίτα. Είναι έτσι η δεν τοποθετήθηκε κάποιο πλαστικό;

IMG_20240615_205614.jpg

Δημοσ.
4 minutes ago, gangel said:

Καλημέρα, μου έγινε η εγκατάσταση του fujitsu ASYG18KMTE/AOYG18KMTA και μου έκανε εντύπωση ότι το επάνω μέρος της εσωτερικής μονάδας δεν έχει κάποιο πλαστικό αλλά κάποια σίτα. Είναι έτσι η δεν τοποθετήθηκε κάποιο πλαστικό;

IMG_20240615_205614.jpg

Έτσι βγαίνουν τώρα (είχες μάλλον κάποιο παλιό και ήταν κλειστό από πάνω).

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gangel είπε

IMG_20240615_205614.jpg

Αυτά είναι τα φίλτρα σου, από εκεί ρουφάει αέρα.

Μάλλον θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στο εγχειρίδιό σου.

Καλοδούλευτο! Πήρες τούμπανο εργαλείο!

Μπορείς να μας ανεβάσεις καμιά φωτογραφία από την εγκατάσταση; Μέσα και έξω;

Και επίσης το έχεις σε πρίζα; Θα βάλεις μετρητή;

Δημοσ.

Έχετε να προτείνετε τεχνικό ή εταιρεία που να κάνουν σοβαρή και σωστή συντήρηση και σύστημα «ελεφαντάκι» για κλιματιστικά;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, BrunoB είπε

Οχι, μιλαμε παντα για το ιδιο επιθυμητο αποτελεσμα.

Ενεργειακά δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ αλλά αν ισχύει (θα περιμένω τις μετρήσεις σου), μου έρχεται να σβήσω όλα τα custom seer διαγράμματα γιατί πιθανώς στην πράξη να είναι όλα διαφορετικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, liakjim said:

Ενεργειακά δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ αλλά αν ισχύει (θα περιμένω τις μετρήσεις σου), μου έρχεται να σβήσω όλα τα custom seer διαγράμματα γιατί πιθανώς στην πράξη να είναι όλα διαφορετικά.

αν και τα διαγράμματα που έχει ανεβάσει αυτό δείχνουν ίσως το προηγούμενο να είχε πρόβλημα στην εγκατάσταση.

Επεξ/σία από userAnon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, userAnon είπε

αν και τα διαγράμματα που έχει ανεβάσει αυτό δείχνουν ίσως το προηγούμενο να είχε πρόβλημα στην εγκατάσταση.

Όχι, αν ψάξεις ( νομίζω πέρυσι το καλοκαίρι) θυμάμαι ότι έχουμε παρόμοια αναφορά από μέλος με το 24αρι legend με τα ίδια νούμερα ( κάπου 600 ελάχιστα).

Edit, καλά θυμόμουν

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
36 minutes ago, liakjim said:

Όχι, αν ψάξεις ( νομίζω πέρυσι το καλοκαίρι) θυμάμαι ότι έχουμε παρόμοια αναφορά από μέλος με το 24αρι legend με τα ίδια νούμερα ( κάπου 600 ελάχιστα).

Edit, καλά θυμόμουν

τοτε αν ισχύει ότι το φουτζιτσου παίζει στα μισά στον ίδιο χώρο όντως υπάρχει θέμα..

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, userAnon είπε

τοτε αν ισχύει ότι το φουτζιτσου παίζει στα μισά στον ίδιο χώρο όντως υπάρχει θέμα..

Πρόσεξε τι γίνεται.

image.png.923f8a3cd8a8245ab31ba2b2f4bfacfa.png

Δεξιά το mideal all easy pro 24Κ και αριστερά το asyg24kmte.

Το midea βγάζει το seer . Έχει μεγαλύτερα eer σε όλα τα βήματα του eurovent. 35, 30, 25 και 20 (στα δικά μου διαγράμματα έχω άλλες θερμοκρασίες προς τα πάνω, αλλά και πάλι κερδίζει).

Το θέμα είναι ότι στην πραγματική ζωή, δεν πάμε στα 2000W στους 35C. Ή 1000W στους 30C.

Πόσο eer βγάζουν σε πιο χαμηλά φορτία σε αυτές τις θερμοκρασίες;

Εγώ πχ βλέπω ότι το asyg μου δίνει 11 eer όταν παίζει στα 200W με 30.5C έξω.

Αν πχ το Midea με ελάχιστα 600W, παίζει με όχι πάνω ας πούμε με 6-7 eer, τότε ο χρήστης γιατί να μη δει μεγαλύτερη οικονομία με ένα asyg;

Screenshot2024-06-16183530.png.d044548bbc3a644e9e8f70e224a30b98.png

Όποιος έχει midea all easy pro ή inventor legend 24Κ και έχει λίγο χρόνο, μπορεί να έρθει να κάνουμε ένα τεστ eer; Θέλουμε μόνο ένα ψηφιακό θερμόμετρο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, freelove είπε

Το μωνοτικο που μπαίνει γύρο γύρο από τόν συμπιεστή Στην εξωτερική μονάδα θέλω να αγοράσω και δεν βρίσκω πουθενά νά τό πουλάνε. Είναι σάν γυαλοβαμβακα με επένδυση από μια πλευρά Με δέρμα. 

Όποιος μπορεί νά βοήθησει Στην Αθήνα που μπορώ να τό αγοράσω. Το θέλω για κλιματιστικο inventor vision 

Καμμία πρόταση??

Δημοσ.
23 ώρες πριν, BrunoB είπε

Αντικατάσταση Midea All Easy Pro 24 με Fujitsu ASEG24KMTE.

Εχω αναφέρει σε παλιότερα post την κατανάλωση του Midea, χειμώνα-καλοκαίρι. 600w περιπου τα ελάχιστα, γύρω στα 850 μεσο ορο.  Ενδεικτικά, μια χαλαρή καλοκαιρινη χρηση: (ακομα πιο ψηλα τον χειμωνα)

12-7.png.5e874c00d37df8b1b8fce722ae5cc931.png

Απαγορευτικη καταναλωση για ΚΟΤ. Το μηχανημα επιλεχθηκε από μηχανικο κατα τη διαρκεια ενεργειακης αναβαθμισης του σπιτιου μόνο λογω SEER (και πριν ανακαλυψω το νημα). (Ενας θεος ξερει τι εχει μπει στα σπιτια με το εξοικονομω).

Παρακολουθωντας εδω λοιπον εκτός των άλλων και τον @liakjim και την απόδοση του ASYG24KMTA που εχει, μπηκε πριν ενα μηνα στη θέση του το ASEG24KMTE πλέον.

Αυτές τις μέρες 26/27 ζήτηση (με πειραματισμους και διαφορες δοκιμες) :

10-6-24.png.e8279b1e8d736b6eca6bcbd4523f2d4c.png

13-6-24.png.9df2c33789e417120dea60678a9b2aaa.png

14-6-24.png.9d8eb5f71671d63199a0fcfd384a87aa.png

15-6-24.png.f939ed80c28eb0cff0e9fead5ebf18e2.png

Απολαυστικη και οικονομικη λειτουργια λοιπον στον ίδιο χώρο, χωρις το αγχος των 20Kwh την ημερα. Προσωπικά, όχι για το οικονομικό αλλά για το γαμώτο. Διαφημισεις τύπου Α+++ και seer 8.5 και τα λοιπά δεν μου λένε τπτ. Γνώμη μου, θα έπρεπε όλα τα μηχανήματα να αναφέρουν τα ελάχιστα W που μπορουν να πετυχουν σε τάδε συνθηκες. Κοιτάω τώρα 159w ενω θα έβλεπα 600w. Χαοτική διαφορά 🙄

Έχεις φώτο από την εσωτερική μονάδα; Στην ίδια θέση μπήκε;
Αν είχε μπει Midea 18αρι θα έβλεπες πιο σωστά νούμερα γενικά όμως έκανες την καλύτερη επιλογή να πας σε ASEG24KMTE.

250w είναι το ελάχιστο στο 18αρι midea prime(2018 μοντέλο) με προσοχή στον θερμοστάτη (27-28 βαθμούς) καίει 6-7kwh από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ... αν το βάλεις 25 όπως κάνουν αρκετοί φτάνει 10-12κwh για πλάκα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...