Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα στους επιβάτες της κινηματογραφικής "Άμαξας"!

Εκκρεμούν δύο ταινίες (η πολεμική του Χάρου και η sci-fi του κατεργάρη), αλλά θα βάλω μια εύκολη να τσουλήσει. 

13.jpg

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, BadIndian είπε

Εκκρεμούν δύο ταινίες (η πολεμική του Χάρου και η sci-fi του κατεργάρη), αλλά θα βάλω μια εύκολη να τσουλήσει. 

13.jpg

Η Dunnaway δεν είναι αυτή;;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, BadIndian είπε

13.jpg

Mε αυτο το look, γυαλακι ταγερακι κτλ, λεω κατι σε ψυχολογο μου κανει. Ειναι cameo εμφανιση απο το remake του "The Thomas Crown Affair" με Brosnan και Russo. Στο παλιο επαιζε η Faye και ο Mc Queen.

Κατι αναλογο εχει γινει και σε αλλες ταινιες, πχ Cape Fear με R. Mitchum και άλλες.

https://www.imdb.com/title/tt0155267/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_in_0_q_thomas%20crown

Επεξ/σία από xaros73
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 10/3/2025 στις 10:36 ΜΜ, xaros73 είπε

Nα βαλω και εγω μια. Υπαρχει καποιο "παραδοξο" σε αυτην την ταινια. Επισης ο τιτλος εχει γινει και τραγουδι.image.png.e105ab107d32939a5e16d1c14b8db7d9.png

Θα κάνω μια δεύτερη και τελευταία προσπάθεια, γιατί μάλλον είμαι ο μόνος που ποτέ δεν εγκατέλειψε ποτέ την παραπάνω και σπάω το κεφάλι μου τόσες ημέρες με αυτή... Όμως μόλις μου ήρθε η επιφοίτηση. Νομίζω  μιλάμε για την ταινία του Τζον Χιούστον "A Farewell to arms" (Αποχαιρετισμός στα όπλα - 1957_, η οποία στηρίχτηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Χέμινγκγουεη.

https://www.imdb.com/title/tt0050379/

Το "παράδοξο" της είναι προφανώς ο τίτλος της, που είναι αντιπολεμικός ενώ είναι πολεμική. Η "φωτογραφία" ταιριάζει απόλυτα με την εποχή (1957). Τώρα για το τραγούδι που έγινε μετά ίσως είναι αυτό των machine head;; 

Έχω την αίσθηση πως αυτή τη φορά έβαλα γκολάρα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, BadIndian είπε

Θα κάνω μια δεύτερη και τελευταία προσπάθεια, γιατί μάλλον είμαι ο μόνος που ποτέ δεν εγκατέλειψε ποτέ την παραπάνω και σπάω το κεφάλι μου τόσες ημέρες με αυτή... Όμως μόλις μου ήρθε η επιφοίτηση. Νομίζω  μιλάμε για την ταινία του Τζον Χιούστον "A Farewell to arms" (Αποχαιρετισμός στα όπλα - 1957_, η οποία στηρίχτηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Χέμινγκγουεη.

https://www.imdb.com/title/tt0050379/

Το "παράδοξο" της είναι προφανώς ο τίτλος της, που είναι αντιπολεμικός ενώ είναι πολεμική. Η "φωτογραφία" ταιριάζει απόλυτα με την εποχή (1957). Τώρα για το τραγούδι που έγινε μετά ίσως είναι αυτό των machine head;; 

Έχω την αίσθηση πως αυτή τη φορά έβαλα γκολάρα 

@BadIndian  Εστειλες την μπαλλα εξω απο το γηπεδο, και επεσε και σε ενα ποταμι και την πηρε μακρυα... 😁

Λαθος πολεμος πρωτα απ'ολα. Το A Farewell to arms ειναι στον Α'ΠΠ, το δικο μου Β'ΠΠ.

Λοιπον ωρα ειναι να την παρει το ποταμι και την δικια μου. Η ταινια λεγεται "To Hell and Back" και ειναι βιογραφικη. Εξιστορεί την ζωη και τα γεγονοτα του πιο παρασημοφορημενου στρατιωτη σε ολη την ιστορια των ΗΠΑ, του Audie Murphy.

Στο μεταξυ στην ταινια δεν εβαλαν ουτε τα μισα απ οσα εκανε πραγματικα στον πολεμο, γιατι θεωρησαν οτι δεν θα ηταν πιστευτά.

To παραδοξο λοιπον ειναι το τον ρολο του Audie Murphy τον παιζει ο.......Audie Murphy, ο οποιος εγινε ηθοποιος μετα τον πολεμο, κυριως σε Γουεστερν. Δεν εκανε πολυ μεγαλη καριερα γιατι με αυτα που ειδε και περασε αρχισαν τα ptsd και ο αλκοολισμος να βαρανε. Τελικα πεθανε απο αεροπορικο δυστυχημα μολις στα 45 του.

Και το τραγουδι ειναι το ομοτιτλο  "To Hell and Back" απο τους Sabaton.

https://www.imdb.com/title/tt0048729/?ref_=nv_sr_srsg_4_tt_8_nm_0_in_0_q_to%20hell

image.jpeg.a56bccb3d9643e6d961e966f206983b4.jpeg

Επεξ/σία από xaros73
  • Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, xaros73 είπε

Mε αυτο το look, γυαλακι ταγερακι κτλ, λεω κατι σε ψυχολογο μου κανει. Ειναι cameo εμφανιση απο το remake του "The Thomas Crown Affair" με Brosnan και Russo. Στο παλιο επαιζε η Faye και ο Mc Queen.

Κατι αναλογο εχει γινει και σε αλλες ταινιες, πχ Cape Fear με R. Mitchum και άλλες.

https://www.imdb.com/title/tt0155267/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_3_in_0_q_thomas%20crown

Εσύ πάντως σε αντίθεση με μένα, είσαι σωστός. Είναι όντως η "Υπόθεση Τόμας Κράουν", το remake του 1999, το οποίο έκανε τη διασύνδεση του με την αυθεντική ταινία toy 1968, μέσω της Φαίη Νταναγουέη, η οποία ήταν η πρωταγωνίστρια tτότε (στο ρόλο της Ρούσο) δίπλα στο πλευρό του Στιβ Μακουήν και στο remake κάνει την ψυχολόγο του Μπρόσναν με δυο και μοναδικές σκηνές, όπως εδώ που είναι από το opening.

• Like 2
Δημοσ.

Και μένα μου φαίνεται πολύ οικεία σαν εικόνα, αλλά δεν μου έρχεται κάτι. Ίσως μόνο η "φωτογραφία" της με παραπέμπει στα τέλη 80's αρχές 90's;

• Like 1
Δημοσ.

τουρουντουν τουρουντουν τουρουντουν, ειναι πασιγνωστη η ταινία και εχουν γυριστει και αλλες ακομα, όπως και ελληνικες κωμωδίες βασισμενο σε αυτό το έργο, ο πρωταγωνιστης ειναι ισως η καλυτερη του ταινια και οι μετεπειτα ταινιες του blockbuster στα 80ς - 90ς, η ταινία είναι γυρισμένη την δεκαετία του '70, ελπιζω να βοηθησα.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Δεν έχει μπει αυτό το έπος νομίζω..

image.png.57a23de1c90eafb3105cf769fd6c4873.png

2 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

τουρουντουν τουρουντουν τουρουντουν, ειναι πασιγνωστη η ταινία και εχουν γυριστει και αλλες ακομα, όπως και ελληνικες κωμωδίες βασισμενο σε αυτό το έργο, ο πρωταγωνιστης ειναι ισως η καλυτερη του ταινια και οι μετεπειτα ταινιες του blockbuster στα 80ς - 90ς, η ταινία είναι γυρισμένη την δεκαετία του '70, ελπιζω να βοηθησα.

To 1o rocky ;

Φερνει ο ηθοποιος στον Mickey.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...