Chvm Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Καλησπέρα! Σκέφτομαι φέτος, για διάφορους λόγους, να κάνω solo διακοπές. Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω και θα ήθελα ιδέες ή/και συμβουλές αν το έχει κάνει κάποιος. Προσανατολιζομαι στις 3-4 μέρες είτε τον Ιούνιο είτε τον Σεπτέμβριο, ακόμα δεν έχω αποφασίσει, στη Μάλτα! Που να πάω, τι να προσέξω σαν solo κλπ.. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη 😊 1
JakeKaufman Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Πως και διάλεξες την μαλτα; Για εμένα είναι από τους πιο αδιάφορους προορισμούς της Ευρώπης 3
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 1 hour ago, Chvm said: Καλησπέρα! Σκέφτομαι φέτος, για διάφορους λόγους, να κάνω solo διακοπές. Είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω και θα ήθελα ιδέες ή/και συμβουλές αν το έχει κάνει κάποιος. Προσανατολιζομαι στις 3-4 μέρες είτε τον Ιούνιο είτε τον Σεπτέμβριο, ακόμα δεν έχω αποφασίσει, στη Μάλτα! Που να πάω, τι να προσέξω σαν solo κλπ.. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη 😊 εχω κανει solo διακοπες αλλα και solo trekkings κτλ.ωραια φαση. εχω παει μαλτα και μου αρεσε.το τι να προσεχεις ειναι τα κλασσικα απλα ενα βλεφαρο παραπανω επειδη θα εισαι solo οποτε εχεις 2 ματια.βρες ολα τα info απο πριν ωστε να μην ψαχνεις τελευταια στιγμη.πχ πως θα φυγεις απο airport,να εχεις πακετο data για εξωτερικο , e sim αν εισαι εκτος ευρωπαικης ενωσης.οσο πιο ready εισαι απο πριν τοσο πιο ανρτος θα εισαι μετα.να περασεις τελεια. εχω μεινει και σε hotel και σε hostel. power bank μαζι γιατι το κινητο ειναι μεγαλη βοηθεια. offline maps στο google. και καλο ειναι να ξερει καποιος που εισαι και να μπορει να σε βοηθησει ακομα και σε κατι απλο.πχ ψαξε μου και εσυ αυτο στο google διοτι δεν εχω καλο σημα.μην κολλας.ολα θα πανε καλα . 1
Chvm Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 8 ώρες πριν, JakeKaufman είπε Πως και διάλεξες την μαλτα; Για εμένα είναι από τους πιο αδιάφορους προορισμούς της Ευρώπης Αρχικά επειδή θα είμαι πρώτη φορά solo ήθελα έναν κοντινό προορισμό.. Έπειτα, έχω δει ότι έχει υπέροχα τοπία.. Όμορφες παραλίες.. Καλό φαγητό.. Πάνω κάτω δηλαδή ότι ψάχνει ένας ταξιδιώτης στις διακοπές του 😊 7 ώρες πριν, theopan είπε Είσαι ακόλουθος και fan του travelmoto κι εσύ; 🙂 Δεν έχω ιδέα τι είναι αλλά θα το ψάξω! 7 ώρες πριν, poulinos είπε εχω κανει solo διακοπες αλλα και solo trekkings κτλ.ωραια φαση. εχω παει μαλτα και μου αρεσε.το τι να προσεχεις ειναι τα κλασσικα απλα ενα βλεφαρο παραπανω επειδη θα εισαι solo οποτε εχεις 2 ματια.βρες ολα τα info απο πριν ωστε να μην ψαχνεις τελευταια στιγμη.πχ πως θα φυγεις απο airport,να εχεις πακετο data για εξωτερικο , e sim αν εισαι εκτος ευρωπαικης ενωσης.οσο πιο ready εισαι απο πριν τοσο πιο ανρτος θα εισαι μετα.να περασεις τελεια. εχω μεινει και σε hotel και σε hostel. power bank μαζι γιατι το κινητο ειναι μεγαλη βοηθεια. offline maps στο google. και καλο ειναι να ξερει καποιος που εισαι και να μπορει να σε βοηθησει ακομα και σε κατι απλο.πχ ψαξε μου και εσυ αυτο στο google διοτι δεν εχω καλο σημα.μην κολλας.ολα θα πανε καλα . Πόσο τέλειες συμβουλές! Thanks!! Εσύ πόσες μέρες έμεινες? Έχεις να προτείνεις μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος, πέραν όσον προτείνουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί? Κάποιο hotel επίσης..
geomrk Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Θα πάω και εγώ Μάλτα αλλά τέλη Ιουλίου,όχι μόνος ωστόσο! Μόνος πήγα πέρσι πρώτη φορά πορτογαλία σε φεστιβάλ και Μαγιόρκα μόνος,τέλεια εμπειρία! Αρχικά δες εδώ https://www.getyourguide.com/ για διάφορες δραστηριότητες,με έσωσε στη Μαγιόρκα. Απ'ότι έχω δει είναι μικρό νησάκι,άμα στο επιτρέπει το οικονομικό να νοικιάσεις μηχανάκι. Βγες βράδυ έξω για ποτό αν είναι του γούστου σου,εγώ γνώρισα πολλά άτομα έτσι. Για φαγητά,ξενοδοχεία κτλπ google maps και booking αντίστοιχα να δεις. Airbnb δεν θα σου πρότεινα,εμείς που κοιτάξαμε είναι χειρότερα από Ελλάδα. Στην χειρότερη τσέκαρε facebook γκρουπακια κανε αναζητηση Malta 2024 ξερω γω ή κατι τετοιο,σιγουρα θα βρεις καποιους να πανε μονοι επισης.
Chvm Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, geomrk είπε Θα πάω και εγώ Μάλτα αλλά τέλη Ιουλίου,όχι μόνος ωστόσο! Μόνος πήγα πέρσι πρώτη φορά πορτογαλία σε φεστιβάλ και Μαγιόρκα μόνος,τέλεια εμπειρία! Αρχικά δες εδώ https://www.getyourguide.com/ για διάφορες δραστηριότητες,με έσωσε στη Μαγιόρκα. Απ'ότι έχω δει είναι μικρό νησάκι,άμα στο επιτρέπει το οικονομικό να νοικιάσεις μηχανάκι. Βγες βράδυ έξω για ποτό αν είναι του γούστου σου,εγώ γνώρισα πολλά άτομα έτσι. Για φαγητά,ξενοδοχεία κτλπ google maps και booking αντίστοιχα να δεις. Airbnb δεν θα σου πρότεινα,εμείς που κοιτάξαμε είναι χειρότερα από Ελλάδα. Στην χειρότερη τσέκαρε facebook γκρουπακια κανε αναζητηση Malta 2024 ξερω γω ή κατι τετοιο,σιγουρα θα βρεις καποιους να πανε μονοι επισης. Τέλειο site! Το ειχα τσεκάρει παλαιότερα αλλά δεν το θυμόμουν!! Thanks 😊 1
elise Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Σιγά τα τοπία της Μάλτας, σιγά τις παραλίες σιγά το φαγητό.... Πάνε κάπου αλλού... Θα κλάψεις τα λεφτά σου.
Chvm Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, elise είπε Σιγά τα τοπία της Μάλτας, σιγά τις παραλίες σιγά το φαγητό.... Πάνε κάπου αλλού... Θα κλάψεις τα λεφτά σου. Όντως?? Έχεις πάει? Τι δεν σου άρεσε? Δώσε λεπτομέρειες πλιζ!
tutuyo Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Στην μεσογειο δεν υπαρχουν καλυτερες παραλιες απο τις ελληνικες, νομος Οσο αφορα στην Μαλτα, προσωπικα δεν ξετρελαθηκα απο καποιο ιδιαιτερο χρωμα. Ενα χωνευτηρι λιγο απο ολα μετρια Επεξ/σία 2 Μαΐου 2024 από tutuyo 2
Aslbill Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Επέστρεψα σημερα το πρωι (2-5) από Μάλτα. Για 4 μερες το πολύ είναι καλά. Οι μετακινήσεις με τα αστικά τους λεωφορεία με κάρτα για απεριοριστες διαδρομές (25 €) καλύπτουν όλο το νησί εκτός από το Ferry για το Gojo. Οδηγούν όπως οι άγγλοι και χρειάζεται αντάπτορας για τις πριζες. 'Εχουν μια εφαρμογή σαν UBER , BOLT λέγεται που σου κάνει έκπτωση 50% για τις 2 πρώτες διαδρομές. Κάλεσα σήμερα πρώτη φορά στις 6 παρά για αεροδρόμιο και σε 2 λεπτά ηρθε. Τελική τιμή 8 ευρώ. Οριακά η θερμοκρασία ήταν καλή το Μάιο αλλα πιο μετά διάβασα για 40 βαθμούς. Παντού είχε Έλληνες πάντως και σε μερικά μαγαζιά μιλούσαν και ελληνικά. Πηγαίναμε να πιουμε καφέ αλλά είχαν Happy Hour τα coctail ανα διάφορες ώρες (4,5 με 5 ευρώ το ένα) οπότε τα προτιμούσαμε. Πολλά κάστρα, φρούρια εκκλησίες, κατακόμβες. Παραλία μία δυο μεχρι το Gojo είδα αλλά λογω καιρού δεν κάναμε μπάνιο. 1
Chvm Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 13 λεπτά πριν, Aslbill είπε Επέστρεψα σημερα το πρωι (2-5) από Μάλτα. Για 4 μερες το πολύ είναι καλά. Οι μετακινήσεις με τα αστικά τους λεωφορεία με κάρτα για απεριοριστες διαδρομές (25 €) καλύπτουν όλο το νησί εκτός από το Ferry για το Gojo. Οδηγούν όπως οι άγγλοι και χρειάζεται αντάπτορας για τις πριζες. 'Εχουν μια εφαρμογή σαν UBER , BOLT λέγεται που σου κάνει έκπτωση 50% για τις 2 πρώτες διαδρομές. Κάλεσα σήμερα πρώτη φορά στις 6 παρά για αεροδρόμιο και σε 2 λεπτά ηρθε. Τελική τιμή 8 ευρώ. Οριακά η θερμοκρασία ήταν καλή το Μάιο αλλα πιο μετά διάβασα για 40 βαθμούς. Παντού είχε Έλληνες πάντως και σε μερικά μαγαζιά μιλούσαν και ελληνικά. Πηγαίναμε να πιουμε καφέ αλλά είχαν Happy Hour τα coctail ανα διάφορες ώρες (4,5 με 5 ευρώ το ένα) οπότε τα προτιμούσαμε. Πολλά κάστρα, φρούρια εκκλησίες, κατακόμβες. Παραλία μία δυο μεχρι το Gojo είδα αλλά λογω καιρού δεν κάναμε μπάνιο. Άρα απ ότι καταλαβαίνω σου άφησε ωραία αίσθηση.. Καλή φάση το BOLT.. Θα το τσεκάρω! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Είναι πολύ βοηθητικές 😊
@sterios Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Μια χαρά είναι η Μάλτα για 3-4 ημέρες. Αν έχεις στο μυαλό σου Ελληνικό νησί θα απογοητευτείς. Επίσης η μαλτέζικη κουζίνα δεν φημίζεται σαν κάτι ιδιαίτερο. Δεν θα πήγαινα για κανένα λόγο καλοκαιρινές διακοπές στην Μάλτα, καθώς σαν Έλληνες έχουμε μάθει αλλιώς και συγκριτικά για καλοκαίρι έχουμε καλύτερα πράγματα να προσφέρουμε. Αν και για να λέμε την αλήθεια, είναι εντελώς άδικη η σύγκριση μιας χώρας-νησί με μια κανονική χώρα σαν την Ελλάδα, ίσως μια σύγκριση Μάλτα - Ρόδος να ήταν πιο εύστοχη. Ιδανικά θα έλεγα ότι αρχές Ιουνίου ή ακόμη καλύτερα Οκτώβρη/Νοέμβρη η Μάλτα έχει πολλά να δείξει, καθώς είναι μικρό μέρος με πλούσια ιστορία που το γυρνάς εύκολα, ενώ ο καιρός είναι σχεδόν τέλειος (17 με 27 c). Για καιρό επίσης υπολόγισε ότι Ιούλιο - Αύγουστο είναι ανυπόφορα και Σεπτέμβρη συνήθως έχει πολλές βροχές και φουλ υγρασία. Τέλος για σόλο διακοπές, επίσης θεωρώ ότι θα είναι μια χαρά, καθώς έχει αρκετό νεαρόκοσμο + αγγλικά ως επίσημη γλώσσα. 1
AonDuine Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Μάλτα είχα πάει διακοπές το καλοκαίρι του '21, δεν ξετρελάθηκα να σου πω την αλήθεια. Συνοψίζοντας θα σου γράψω τι θυμάμαι. Ωραία η Βαλέτα, όχι κάτι τρομερό, στις φωτογραφίες δείχνει πολύ πιο όμορφη από ότι είναι. ¨Οσοι ψάχνουν για φθηνότερα δωμάτια κοιτάνε προς την πλευρά της Σιέλμα και της Γκζιρα οι οποίες είναι απέναντι από την Βαλέτα και μπορείς να πηγαινοέρχεσαι και με καραβάκι. Αν θες τρελά πάρτυ με μεθυσμένους Άγγλους κοίτα προς τον Άγ. Ιουλιανό, προσωπικά πέρασα και δεν ακούμπησα. Σιέλμα και Γκζίρα δεν λένε τίποτα απολύτως σαν περιοχές, μου είχαν φανεί εντελώς αδιάφορες. Η Βαλέτα έχει κάποια ωραία σπίτια, με ασυνήθιστα μπαλκονάκια και φυσικά το κάστρο των Ιπποτών που είναι must και αξίζουν και οι κήποι του Herbert Ganado και το Barraka. Αξίζει να βγεις και εκτός Βαλέτα όπως να κάνεις μια εκδρομή στην μεσαιωνική πόλη της Μντίνα. Από τα πιο όμορφα μέρη της Μάλτας. Επίσης μπορείς να πάρεις καραβάκι από το Cirkewwa και να πας στο Κομίνο να δεις το Blue Lagoon 'η να πας προς Γκότζο στην παραλία της Κίρκης. (δεν θυμάμαι πως λέγεται). Εάν σου αρέσουν οι αρχαιολογικοί χώροι έχει έναν με κατακόμβες και έναν, στο Γκότζο, με μεγαλιθικά χτίσματα και τέλος τα σκηνικά από την ταινία του Ποπάυ.(Δεν ξέρω εαν αξίζει, δεν πήγαμε.) Ενναλακτικά, εαν σκέφτεσαι και άλλους προορισμούς θα σου πρότεινα την Σικελία ( Κατάνια-Ταορμίνα-Συρακούσες) ή την Ανδαλουσία. Όπου και να πας, να περάσεις όμορφα. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2024 από AonDuine 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα