Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω πιάσει καν καλάμι ψαρέματος αλλά μας μπήκε σαν ιδέα με έναν φίλο να πάρουμε κανένα καλάμι και να δοκιμάσουμε έτσι για τον χαβαλέ. Αν και υποψιάζομαι ότι λόγω της ασχετοσύνη μας θα χάσουμε το χρόνο μας και θα πετάξουμε τα καλάμια την ίδια μέρα.

Θεωρητικά (γιατί πρακτικά δε παίζει να πληρώσουμε φράγκο) θα πρέπει και σε αυτή την περίπτωση να βγάλουμε άδεια; Ποιους θεωρούν ερασιτέχνες ψαράδες;

Απλά από περιέργεια και έκπληξη ανοίγω το θέμα

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.

Κανένας δεν θα ασχοληθεί με δύο τύπους με καλάμια. Στην απίθανη περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος (μόνο αν ψαρεύεις σε κανένα λιμάνι)  δήλωσε άγνοια ότι χρειάζεται άδεια για παράκτιο ψάρεμα  

Δημοσ.
5 minutes ago, Morosana said:

Κανένας δεν θα ασχοληθεί με δύο τύπους με καλάμια. Στην απίθανη περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος (μόνο αν ψαρεύεις σε κανένα λιμάνι)  δήλωσε άγνοια ότι χρειάζεται άδεια για παράκτιο ψάρεμα  

Απλά αναρωτιόμουν αν είναι τόσο καμένοι που και σε τέτοιες περιπτώσεις θέλουν άδεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το άρθρο που παραθέτεις αναφέρεται σε επικείμενες αλλαγές κι όχι υφιστάμενες... (ελπίζω ότι δεν κάνω λάθος)

Η άδεια αλιείας δεν ισχύει πουθενά για την ώρα στο ερασιτεχνικό ψάρεμα.

Στο παράκτιο ψάρεμα με καλάμι δεν χρειαζόταν ποτέ άδεια αλιείας, αντίθετα χρειαζόταν σε ερασιτέχνες που ψάρευαν από βάρκα και τους ψαροτουφεκάδες. Καταργήθηκε τα τελευταία χρόνια για να μη χρειάζονται χαρτούρα οι τουρίστες.

Σε λιμάνια μέσα είναι παράνομο κανονικά, όπως υπάρχουν και περιορισμοί όταν υπάρχουν λουόμενοι. Θεωρητικά το μόνο που περιορίζει τον ψαρά είναι τα μεγέθη ψαριού - αλιεύματος που μπορεί να βγάλει.

Φυσικά στην Ελλάδα τις περισσότερες φορές καθένας κάνει ότι του καπνίσει αφού δεν υπάρχει έλεγχος, εκτός αν  έρθει καμία καρφωτή...

Τέλος, άγνοια στους νόμους δεν είναι δικαιολογία και σε ένα φυσιολογικό κράτος δε σε σώζει...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.
Στις 11/5/2024 στις 4:03 ΜΜ, nickol-us είπε

ο άρθρο που παραθέτεις αναφέρεται σε επικείμενες αλλαγές κι όχι υφιστάμενες... (ελπίζω ότι δεν κάνω λάθος)

Αυτό ακριβώς

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2024 στις 4:03 ΜΜ, nickol-us είπε

Παλιά δεν χρειαζόντουσαν και οι ερασιτέχνες άδεια; Ο παππούς μου είχε μια βάρκα πλαστική μικρή περίπου 5 μέτρα μήκος, και πηγαίνε για ψάρεμα, ως ερασιτέχνης. Θυμάμαι κάποτε για να πηγαίνω μαζί του είχα βγάλει κάτι απο το λιμεναρχείο κάτι σαν άδεια που είχε ισχύ 2-3 χρόνια, και είχε πληρώσει κάτι σαν παράβολο στο τοπικό λιμεναρχείο. Τώρα μιλάω πριν 15 χρόνια ... :P 

Επεξ/σία από Manefs23
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Manefs23 είπε

Παλιά δεν χρειαζόντουσαν και οι ερασιτέχνες άδεια; Ο παππούς μου είχε μια βάρκα πλαστική μικρή περίπου 5 μέτρα μήκος, και πηγαίνε για ψάρεμα, ως ερασιτέχνης. Θυμάμαι κάποτε για να πηγαίνω μαζί του είχα βγάλει κάτι απο το λιμεναρχείο κάτι σαν άδεια που είχε ισχύ 2-3 χρόνια, και είχε πληρώσει κάτι σαν παράβολο στο τοπικό λιμεναρχείο. Τώρα μιλάω πριν 15 χρόνια ... :P 

Ναι χρειαζόταν για βάρκα και ψαροτούφεκο, αν διαβάσεις τα εξηγώ.

Έχει καταργηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον δεν χρειάζεται ούτε εκεί.

Τώρα βάσει του άρθρου που παραθέτει ο ts θέλουν να την επαναφέρουν ακόμη κι εκεί που δεν ήταν ποτέ αναγκαία όπως το παράκτιο ψάρεμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ναι χρειαζόταν για βάρκα και ψαροτούφεκο, αν διαβάσεις τα εξηγώ.

Έχει καταργηθεί τα τελευταία χρόνια και πλέον δεν χρειάζεται ούτε εκεί.

Τώρα βάσει του άρθρου που παραθέτει ο ts θέλουν να την επαναφέρουν ακόμη κι εκεί που δεν ήταν ποτέ αναγκαία όπως το παράκτιο ψάρεμα.

Στο χωριό μου οι λιμενικοί (είναι ένα μικρό λιμεναρχείο με 3-4 άτομα) κάνουν παράπονα γιατί δεν υπαρχουν κονδύλια για ελεγχους στις βάρκες και περιπολίες, έχουν ένα φουσκωτό (20+ ετών) αμα χαλάσει κάνουν μήνες να το φτιάξουν ... τους πεζούς απο την στερία που ψαρεύουν θα τους βάλουν να ελέξουν; 😂

Δημοσ.

μερικες φορες τα θεματα που ανεβαινουν εδω με κανουν να πιστευω οτι μονο εγω ζω σε αυτη τη χωρα και οι αλλοι ζουνε καπου αλλου. Ακου αδεια για ψαρεμα... στην ελλαδα. με το ζορι βγαλαμε αδεια οδηγησης και μαλιστα οχι ολοι. αντε ψαρεψε βρε.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Πριν 10 χρονια ειχα βγαλει αδεια αλιειας για το φουσκωτο.
Μετα καταργηθηκαν οι αδειες.
Τωρα προφανως θα τις επαναφερουν, αλλα πιστευω οτι στην πραξη
θα αφορουν παλι τις βαρκες.
Απο τον γυαλο ουτως η αλλως δεν πιανεις τιποτα εκτος
και αν εχεις πανακριβο εξοπλισμο σε συνδιασμο με απειρο  χρονο.

Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ringboy είπε

Απο τον γυαλο ουτως η αλλως δεν πιανεις τιποτα εκτος
και αν εχεις πανακριβο εξοπλισμο σε συνδιασμο με απειρο  χρονο.

Στο χωριό μου πάνε οι συνταξιούχοι που δεν έχουν βάρκα το βραδι απο στεριά, αραζουν μεχρι το πρωι εκει και κάτι πιάνουν :P εχει ψαρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/5/2024 στις 8:20 ΜΜ, Manefs23 είπε

Στο χωριό μου πάνε οι συνταξιούχοι που δεν έχουν βάρκα το βραδι απο στεριά, αραζουν μεχρι το πρωι εκει και κάτι πιάνουν :P εχει ψαρια

Στο χωριο και συνταξιουχος πιανεις πιο πολλα ψαρια απο βαρκα.

Με τον καιρο μαθαινεις τα μερη, μαθαινεις ωρες και μερες, ξερεις τι τρωνε,

εισαι διπλα στη θαλασσα, και εχεις και απειρο χρονο.

Εχω τυχει  ντοπιο γερο  στη χαλκιδικη με 5 μετρα μπετονια και ενα αγκιστρι μονο
να ερχεται στη προβλητα, να πιανει 2 τεραστιους λουτσους 3 κιλα ο ενας τουλαχιστον
μεσα σε μιση ωρα,  και να φευγει γελωντας κατω απο τα μουστακια του,
ενω οι υπολοιποι ψαραδες της προβλητας  με τα σουπερ καλαμια  να τον κυτανε σα μ@λ@κες μετα απο 6-7 ωρες  που πιασανε 2-3 σπαρους μονο.

Επεξ/σία από ringboy
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ringboy είπε

Στο χωριο και συνταξιουχος πιανεις πιο πολλα ψαρια απο βαρκα.

Με τον καιρο μαθαινεις τα μερη, μαθαινεις ωρες και μερες, ξερεις τι τρωνε,

εισαι διπλα στη θαλασσα, και εχεις και απειρο χρονο.

Εχω τυχει  ντοπιο γερο  στη χαλκιδικη με 5 μετρα μπετονια και ενα αγκιστρι μονο
να ερχεται στη προβλητα, να πιανει 2 τεραστιους λουτσους 3 κιλα ο ενας τουλαχιστον
μεσα σε μιση ωρα,  και να φευγει γελωντας κατω απο τα μουστακια του,
και υπολοιποι ψαραδες της προβλητας  με τα σουπερ καλαμια  να τον κυτανε σα μ@λ@κες μετα απο 6-7 ωρες  που πιασαμε 2-3 σπαρους μονο.

Και εμείς με βάρκα σε Κόλπο... βέβαια ο φαδερ μ πιάνει ένα ψάρι μισό κιλό και λέει ότι είναι ένα κιλό 😁

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Και εμείς με βάρκα σε Κόλπο... βέβαια ο φαδερ μ πιάνει ένα ψάρι μισό κιλό και λέει ότι είναι ένα κιλό 😁

Ενταξει, δεν θα βρεις ψαρα που δεν διπλασιαζει το βαρος του ψαριου που επιασε.

• Haha 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, ringboy είπε

Ενταξει, δεν θα βρεις ψαρα που δεν διπλασιαζει το βαρος του ψαριου που επιασε.

Έχω και κάτι υποψίες ότι κάτι πολύ μεγάλα τα αγοράζει, αλλά κάνω ότι δεν καταλαβαίνω γιατί έχει προβλήματα υγείας, μην τον στενάχωρω.. 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...