paoke9 Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου Έχω κάποια κοσμήματα, ήταν δώρα, που θέλω να πουλήσω αλλά δε ξέρω την αξία τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω περίπου πόσο αξίζουν;
Trigger Happy Δημοσ. 15 Μαϊου Δημοσ. 15 Μαϊου το πιο απλό δεν θα ήταν να πας σε ένα - δυο -τρια κοσμηματοπωλεία; λέω εγώ τώρα.... 🙄 1
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Μαϊου Moderators Δημοσ. 15 Μαϊου 1 ώρα πριν, paoke9 είπε Έχω κάποια κοσμήματα, ήταν δώρα, που θέλω να πουλήσω αλλά δε ξέρω την αξία τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω περίπου πόσο αξίζουν; Για αρχη κοιτα την σφραγιδα τους. Αν ειναι ασημενια, δεν αξιζουν κατι, μην μπεις καν σε διαδικασια. Αν ειναι χρυσα, δες ποσα καρατια ειναι. Μετα ζυγισε τα, αφαιρεσε κατα προσεγγιση γραμμαρια για τις πετρες και λοιπα στοιχεια που ισως εχουν. Μετα βρες ποσο κοστιζει ο χρυσος μια προσφατη ημερα (ή αν υπαρχει καποιο καταστημα που να εχει αναρτησει τιμες αγορας χρυσου, οσο πιο προσφατες τοσο το καλυτερο) και υπολογισε στο πολυ (παρα πολυ ομως) περιπου. Αφου θα εχεις τα γραμμαρια υποψη σου και μια Χ τιμη, πηγαινε σε καποια καταστηματα που να αγοραζουν χρυσο (αν εισαι απο Αθηνα πχ εστιασε βορεια ή νοτια) και παρε προσφορες. Να ξερεις πως κανεις δεν θα τα αγορασει ως κοσμημα, ακομη κι αυτοι που θα σου πουν οτι το κανουν (εκτος αν εχεις κατι σουπερ ντουπερ επωνυμο, αλλα εκει θα το ηξερες). Επισης να ξερεις πως σε οποια τιμη σου πουν, υπαρχει παντα περιθωριο να παρεις παραπανω. 1
Ducatista Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 5 ώρες πριν, paoke9 είπε Έχω κάποια κοσμήματα, ήταν δώρα, που θέλω να πουλήσω αλλά δε ξέρω την αξία τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω περίπου πόσο αξίζουν; Αν είναι μόνο μέταλλα μπορείς εύκολα να πάρεις τιμές αν έχουν ορυκτές πέτρες πρέπει να αξιολογηθούν εκτός και αν έχουν πιστοποίηση που είναι πιο εύκολο να πάρεις τιμή και μετά αν είναι κάποιο επώνυμο ανάλογα το brand θα βρεις και την τιμή!
cpc464 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 11 ώρες πριν, paoke9 είπε Έχω κάποια κοσμήματα, ήταν δώρα, που θέλω να πουλήσω αλλά δε ξέρω την αξία τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω περίπου πόσο αξίζουν; Πας σε ένα κοσμηματοπωλείο,εκτιμητή,η ενεχυροδανειστήριο, υπάρχουν πολλοί που κάνουν και τα τρία μαζί πχ αυτό, είναι σίγουρο πως θα προσπαθήσουν να σε ρίξουν γιαυτό κάνε την έρευνά σου για κάθε κομμάτι που έχεις, επίσης δες εάν υπάρχει πιστοποιητικό, πολλά επώνυμα κοσμήματα συνοδεύονται και από κάρτα πιστοποίησης.
haris_216 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 16 ώρες πριν, paoke9 είπε Έχω κάποια κοσμήματα, ήταν δώρα, που θέλω να πουλήσω αλλά δε ξέρω την αξία τους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω περίπου πόσο αξίζουν; Δεν ξεκαθαρίζεις αν μιλάμε για χρυσό, ασήμι ή ότι άλλο. Πάντως, αναφορικά με τα πολύτιμα μέταλλα, όλοι οι τρόποι έχουν ήδη αναφερθεί. Απλά να σου επισημάνω (μιλάω μόνο για χρυσό) ότι από την πραγματική τους αξία (και ακόμα περισσότερο από αυτήν που ΕΣΥ νομίζεις ότι έχουν, γιατί κάτι σου είπαν, έχεις στο μυαλό σου ή αισιοδοξείς) θα πάρεις ΠΟΛΥΥΥ λιγότερα. Εδώ σε πολύ πιο ξεκάθαρες καταστάσεις (πχ κανονική μπάρα χρυσού) και θα προσπαθήσουν να σε "ρίξουν" (οκ, η δουλειά τους είναι ), φαντάζεσαι τι θα γίνει με ένα κόσμημα αν αυτό δεν είναι κάτι πολύ απλό και ευκόλως μετρήσιμο (πχ ένα τελείως απλό βραχιόλι); Μόνο λίγο πιο safe σενάριο το επώνυμο κόσμημα καθώς υπάρχει η προστιθέμενη αξία του "ονόματος" αλλά και κατάλογοι (πωλητών, δημοπρασιών, κλπ) που μπορούν να δώσουν μια ιδέα. Τώρα αν μιλάς για ασήμι ή κάτι άλλο υποδεέστερο σαν αξία, αρχίζεις την προσπάθεια να τα σπρώξεις μέσω αγγελιών (fb, vendora, insomnia, κλπ) σε κάποια τιμή που σε ικανοποιεί και βλέπεις με τον καιρό "που θα κάτσει η μπίλια" (φυσικά ετοιμάσου για τη φάση να ζητάς 100 και ο άλλος να σου λέει "δίνω 15 και έρχομαι να τα πάρω τώρα")
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα