yiankap Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) Αλλάζω μέρος διαμονής λόγω διορισμού της συζύγου και σκέφτομαι να ανεβάσω το σπίτι μου στην πλατφόρμα του Airbnb για να "βγάζω" το δάνειο που τρέχει. Επειδή όμως θα έρχομαι μια φορά το μήνα στο χωριό να επισκέπτομαι τα πεθερικά μου και θα μένω στο σπίτι, σκέφτομαι να κλείσω το ένα από τα τρία δωμάτια και να αφήσω εκεί όλα τα προσωπικά μου πράγματα (επιπρόσθετα ρούχα κλπ) που θέλω να χρησιμοποιώ και δεν θέλω να τα έχω εκτεθειμένα στους επισκέπτες. Δυστυχώς, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, δεν έχω εμπειρία με airbnb, ούτε καν σαν επισκέπτης και για αυτό απευθύνομαι στην κοινότητα. Το έχετε δει πουθενά σε κάποιο airbnb αυτό; Γίνεται ή θα φανεί παράξενο και θα με μαυρίσουν στις αξιολογήσεις, οπότε καλύτερα να ψάξω να βρω κάποιο άλλο τρόπο για να αποθηκεύσω τα πράγματα ; Υ.Γ Δυστυχώς δεν έχω αποθήκη..... Επεξ/σία 17 Μαϊου από yiankap
The_Judas Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Θα είναι αρκετά περίεργο το να έχει ένα κλειστό δωμάτιο που θα γράφει π.χ off limits. Εγώ δεν θα το πρότεινα. Τόσα πολλά πράγματα έχεις εκεί μέσα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 17 Μαϊου 54 minutes ago, yiankap said: Αλλάζω μέρος διαμονής λόγω διορισμού της συζύγου και σκέφτομαι να ανεβάσω το σπίτι μου στην πλατφόρμα του Airbnb για να "βγάζω" το δάνειο που τρέχει. Επειδή όμως θα έρχομαι μια φορά το μήνα στο χωριό να επισκέπτομαι τα πεθερικά μου και θα μένω στο σπίτι, σκέφτομαι να κλείσω το ένα από τα τρία δωμάτια και να αφήσω εκεί όλα τα προσωπικά μου πράγματα (επιπρόσθετα ρούχα κλπ) που θέλω να χρησιμοποιώ και δεν θέλω να τα έχω εκτεθειμένα στους επισκέπτες. Δυστυχώς, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, δεν έχω εμπειρία με airbnb, ούτε καν σαν επισκέπτης και για αυτό απευθύνομαι στην κοινότητα. Το έχετε δει πουθενά σε κάποιο airbnb αυτό; Γίνεται ή θα φανεί παράξενο και θα με μαυρίσουν στις αξιολογήσεις, οπότε καλύτερα να ψάξω να βρω κάποιο άλλο τρόπο για να αποθηκεύσω τα πράγματα ; Υ.Γ Δυστυχώς δεν έχω αποθήκη..... Προσωπικά έχω μείνει σε σπίτι airbnb όπου ένα δωμάτιο είναι μη προσβάσιμο στον επισκέπτη - αν θυμάμαι καλά ήταν στο Βερολίνο. Δεν βλέπω πρόβλημα σε αυτό. 7 1
SeNNinhA Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 ώρα πριν, yiankap είπε Αλλάζω μέρος διαμονής λόγω διορισμού της συζύγου και σκέφτομαι να ανεβάσω το σπίτι μου στην πλατφόρμα του Airbnb για να "βγάζω" το δάνειο που τρέχει. Επειδή όμως θα έρχομαι μια φορά το μήνα στο χωριό να επισκέπτομαι τα πεθερικά μου και θα μένω στο σπίτι, σκέφτομαι να κλείσω το ένα από τα τρία δωμάτια και να αφήσω εκεί όλα τα προσωπικά μου πράγματα (επιπρόσθετα ρούχα κλπ) που θέλω να χρησιμοποιώ και δεν θέλω να τα έχω εκτεθειμένα στους επισκέπτες. Δυστυχώς, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, δεν έχω εμπειρία με airbnb, ούτε καν σαν επισκέπτης και για αυτό απευθύνομαι στην κοινότητα. Το έχετε δει πουθενά σε κάποιο airbnb αυτό; Γίνεται ή θα φανεί παράξενο και θα με μαυρίσουν στις αξιολογήσεις, οπότε καλύτερα να ψάξω να βρω κάποιο άλλο τρόπο για να αποθηκεύσω τα πράγματα ; Υ.Γ Δυστυχώς δεν έχω αποθήκη..... Δεν υπαρχει προβλημα σε αυτο. Ειναι φυσιολογικο. Κανενας δεν θα σε παρεξηγησει. Το αναγραφεις και στην περιγραφη και εισαι ενταξει με ολους. Υπαρχουν Airbnb που νοικιαζουν απλα ενα δωματιο σε πληρως κατοικήσιμη οικια με τους ιδιοκτητες μεσα. Υπαρχουν Airbnb που νοικιαζουν το καθε δωματιο ξεχωριστα με τους υπολοιπους χωρους κοινοχρηστους σε ολους. Αυτο που πρεπει να ξερεις ειναι οτι δεν θα εχεις προσβαση κατα την περιοδο που ειναι νοικιασμενο. Εχω νοικασει διαμερισμα οπου το κυριως υπνοδωματιο ηταν κλειδωμενο και μη προσβασιμο. Οταν ολοι ειναι σε γνωση της καταστασης δεν υπαρχουν παρεξηγησεις. Εννοειται δεν ανεβαζεις παραπλανητικες φωτογραφιες του δωματιου στην αγγελια 1
yiankap Δημοσ. 17 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, The_Judas είπε Θα είναι αρκετά περίεργο το να έχει ένα κλειστό δωμάτιο που θα γράφει π.χ off limits. Εγώ δεν θα το πρότεινα. Τόσα πολλά πράγματα έχεις εκεί μέσα; Βασικά για κανά 1-2 χρόνια, σκέφτομαι να νοικιάσω ένα μικρό σπίτι εκεί που θα πάμε οπότε θα αφήσουμε πίσω ότι δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε στο νέο σπίτι, δηλαδή ρούχα δικά μου, της γυναίκας, της κόρης, του γιου, σταθερό υπολογιστή, βιβλία, κουβέρτες, σεντόνια καθώς και διάφορα πράγματα του γιού μου που για την ώρα δεν θα μετακομίσει μαζί μας αλλά θα μένει με τους παππούδες του (δυστυχώς δεν έχουν πολύ διαθέσιμο χώρο). Επεξ/σία 17 Μαϊου από yiankap
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαϊου Super Moderators Δημοσ. 17 Μαϊου 2 hours ago, SeNNinhA said: [...] Το αναγραφεις και στην περιγραφη και εισαι ενταξει με ολους. [...] Οταν ολοι ειναι σε γνωση της καταστασης δεν υπαρχουν παρεξηγησεις. Εννοειται δεν ανεβαζεις παραπλανητικες φωτογραφιες του δωματιου στην αγγελια Πολύ σωστό αυτό, είναι ορθό και τίμιο και ηθικό να γίνεται ξεκάθαρο στην ανάρτηση του airbnb ότι ένα δωμάτιο δεν θα είναι προσβάσιμο - και φυσικά θα παρουσιάζεται το σπίτι με τα λειτουργικά δωμάτια του. 1
mariosnik_ Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Εάν δεν υπάρχει κάποιου είδους απαγόρευση της πλατφόρμας προς αυτό. Ότι δηλαδή θέλουμε όλα τα σπίτια που βάζουν προς ενοικίαση οι ιδιοκτήτες να μην έχουν κλειδωμένα και αποκλεισμένα δωμάτια, τότε δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα. Να το γράψεις ξεκάθαρα στην περιγραφή για να το ξέρει ο πελάτης. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) Νομίζω επιτρέπεται, αλλά δεν δηλώνεις ό,τι νοικιάζεις entire apartment ή δηλώνεις entire apartment -1 δωμάτιο και πόσα άτομα "κοιμίζουν" τα open. Δηλαδή μην γράψεις πόσα έχει, αλλά πόσα διαθέτεις. οφφ-τοπικ: Όταν ήμουν μικρός, η οικογένεια μου μετακόμισε ξαφνικά στην Κρήτη. Να φανταστείτε (αν θυμάμαι καλά) πήγα μια ημέρα στο παλιό μου δημοτικό, αρχές Σεπτεβρη, και την επόμενη ημέρα έφυγα γιατί ξαφνικά ήρθε μετάθεση για τον πατέρα μου (ήταν στις ένοπλες δυνάμεις). Επειδή φύγαμε βιαστηκά, στείλαμε ένα συγγενή της μητέρας μου να μας βρει τηλέφωνα απο νοικιαστήρια (αυτα πάνω στους στήλους της ΔΕΗ 😄) και τηλέφωνα σπιτιών προς ενοίκιαση απο τοπική εφημερίδα, ήταν 2001 δεν υπήρχε το ιντερνετ (εννοω για εμας). Η μήτερα ρώτησε που έχει καλό σχολείο, έμαθε μια περιοχή και νοικιάσαμε! Το νοικιάσαμε τηλεφωνικά, ούτε που το είδαμε! ο ιδιοκτήτης δεν μας είπε ό,τι ένα δωμάτιο είναι κλειδωμένο 🤣 Αυτός μου θύμησες 😄 Παίζει η συγκεκριμενη χρονιά να είναι οι καλύτερες απ την ζωή μου. Με τους τότε γείτονες που είναι κάποιοι 90+ ετών σήμερα έχουμε άριστες σχέσεις, παρόλο που φύγαμε απο εκει πριν 23 χρόνια. Με τους τώρα ούτε να τους βλέπω. Διαβασε αυτό, μπορεί να σε βοηθήσει. Επεξ/σία 17 Μαϊου από Manefs23
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 10 ώρες πριν, The_Judas είπε Θα είναι αρκετά περίεργο το να έχει ένα κλειστό δωμάτιο που θα γράφει π.χ off limits. Γιατι; Αν το διαφημιζεις σαν διαρι και εχεις 2 δωματια,δεν πεφτει λογος σε κανεναν για το τι ειναι πισω απο την πορτα νουμερο 3.
SeNNinhA Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 17 ώρες πριν, The_Judas είπε Θα είναι αρκετά περίεργο το να έχει ένα κλειστό δωμάτιο που θα γράφει π.χ off limits. Εγώ δεν θα το πρότεινα. Τόσα πολλά πράγματα έχεις εκεί μέσα; Μπορεί εσάς να σας φαίνεται περίεργο αλλά δεν είναι. Παγκοσμίως λειτουργεί έτσι. Άλλωστε η αρχική λογική του Airbnb αυτή ήταν. Ενοικιάζες δωμάτιο σπιτιού το οποίο κατοικείται κανονικά στα υπόλοιπα δωμάτια του. Και αυτό συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. 1
poulinos Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου σε ταξιδι σλοβενια εκλεισα air bnb.μαιζονετα.στον πρωτο οροφο η κουζινα το σαλονι το μπανιο (κοινοχρηστα)και εγω νοικιασα ενα δωματιο απο τα δυο στον πανω οροφο.ολα μια χαρα,ολα good. τπτ το παραξενο
kanesaxo Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 23 hours ago, paredwse said: Προσωπικά έχω μείνει σε σπίτι airbnb όπου ένα δωμάτιο είναι μη προσβάσιμο στον επισκέπτη - αν θυμάμαι καλά ήταν στο Βερολίνο. Δεν βλέπω πρόβλημα σε αυτό. Τα ίδια και εγώ στο Ντουμπρόβνικ. Η κοπέλα έμενε στον αρραβωνιαστικό της και είχε ένα δωμάτιο και δύο φύλλα ντουλάπας κλειδωμένα!
csontheline Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Αν και δεν μας αφορά και είναι άσχετο με το θέμα, αλλά έχω την περιέργεια, να ρωτήσω ποιος θα διαχειρίζεται το airbnb; Ποιος θα δέχεται τον κόσμο, θα το καθαρίζει, θα φροντίζει τις ζημιές κλπ ;
hln3 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Στις 17/5/2024 στις 3:23 ΜΜ, yiankap είπε Αλλάζω μέρος διαμονής λόγω διορισμού της συζύγου και σκέφτομαι να ανεβάσω το σπίτι μου στην πλατφόρμα του Airbnb για να "βγάζω" το δάνειο που τρέχει. Επειδή όμως θα έρχομαι μια φορά το μήνα στο χωριό να επισκέπτομαι τα πεθερικά μου και θα μένω στο σπίτι, σκέφτομαι να κλείσω το ένα από τα τρία δωμάτια και να αφήσω εκεί όλα τα προσωπικά μου πράγματα (επιπρόσθετα ρούχα κλπ) που θέλω να χρησιμοποιώ και δεν θέλω να τα έχω εκτεθειμένα στους επισκέπτες. Δυστυχώς, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, δεν έχω εμπειρία με airbnb, ούτε καν σαν επισκέπτης και για αυτό απευθύνομαι στην κοινότητα. Το έχετε δει πουθενά σε κάποιο airbnb αυτό; Γίνεται ή θα φανεί παράξενο και θα με μαυρίσουν στις αξιολογήσεις, οπότε καλύτερα να ψάξω να βρω κάποιο άλλο τρόπο για να αποθηκεύσω τα πράγματα ; Υ.Γ Δυστυχώς δεν έχω αποθήκη..... Αν ήταν 3 τα χρόνια που θα έλειπες θα έλεγα να το βγάλεις σε μακροχρόνια, η διαχείριση του airbnb είναι μπελάς, θα πρέπει να αγγαρέψεις κάποιον ή να το αναθέσεις σε διαχειριστή και να δίνεις προμήθεια. Βασικά είναι και σε δάνειο, είσαι σίγουρος πως επιτρέπεται;
JakeKaufman Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 5 hours ago, csontheline said: Αν και δεν μας αφορά και είναι άσχετο με το θέμα, αλλά έχω την περιέργεια, να ρωτήσω ποιος θα διαχειρίζεται το airbnb; Ποιος θα δέχεται τον κόσμο, θα το καθαρίζει, θα φροντίζει τις ζημιές κλπ ; Δυο επιλογές: 1) το δίνεις σε εταιρία διαχείρισης που κρατάει κάποιο ποσοστό (30-40%) 2) έχεις δυο συνεργάτες: ο ένας είναι maintenance για ότι χρειαστεί και ο άλλος είναι καθαριότητα. Check in remote με smart lock
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα