Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι 25 χρονών φοιτητής και μέχρι τώρα δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση. Πριν από 4 ημέρες ξεκίνησα να δουλεύω (είναι η πρώτη μου δουλειά) και ο εργοδότης μου ζήτησε να ανοίξω λογαριασμό στην Alpha Bank. Έκλεισα ραντεβού για αύριο το πρωί, όμως παρέλειψα να κοιτάξω τα δικαιολογητικά. Τώρα είδα ότι ζητάνε εκκαθαριστικό σημείωμα ή αλλιώς βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ, μόνο όμως αν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει υποχρέωση για υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Το πρόβλημα είναι ότι πέρυσι έκανα πρακτική άσκηση και για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκα στο διαδίκτυο θα πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση για το 2023 (δεν το ρώτησα όμως σε λογιστή και για αυτόν τον λόγο δεν είμαι 100% σίγουρος αν χρειάζεται). Βέβαια εγώ το είχα αφήσει για αργότερα μιας και η προθεσμία είναι μέχρι 26 Ιουλίου. Άρα τι να τους πω αύριο στην τράπεζα;

Επεξ/σία από intruder99
  • Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Είμαι 25 χρονών φοιτητής και μέχρι τώρα δεν έχω κάνει ποτέ φορολογική δήλωση. Πριν από 4 ημέρες ξεκίνησα να δουλεύω (είναι η πρώτη μου δουλειά) και ο εργοδότης μου ζήτησε να ανοίξω λογαριασμό στην Alpha Bank. Έκλεισα ραντεβού για αύριο το πρωί, όμως παρέλειψα να κοιτάξω τα δικαιολογητικά. Τώρα είδα ότι ζητάνε εκκαθαριστικό σημείωμα ή αλλιώς υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης. Το πρόβλημα είναι ότι πέρυσι έκανα πρακτική άσκηση και για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες που βρήκα στο διαδίκτυο πρέπει να κάνω φορολογική δήλωση για το 2023 (δεν το ρώτησα όμως σε λογιστή και για αυτόν τον λόγο δεν είμαι 100% σίγουρος αν χρειάζεται). Βέβαια εγώ το είχα αφήσει για αργότερα μιας και η προθεσμία είναι μέχρι 26 Ιουλίου. Άρα τι να τους πω αύριο στην τράπεζα; Φυσικά θα ήταν μια λύση και το να πάω πρώτα στον λογιστή, απλώς δεν ξέρω αν θα προλάβω μετά το ραν το πετεβού στην τράπεζα.

Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ να σου δώσουν ένα χαρτί απο εκεί που εργάζεσαι και να το προσκομίσεις.. Για να ανοίξεις λογαριασμό.. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, takoulou είπε

Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ να σου δώσουν ένα χαρτί απο εκεί που εργάζεσαι και να το προσκομίσεις.. Για να ανοίξεις λογαριασμό.. 

Ναι μου έδωσαν βεβαίωση εργοδότη. Αυτό αρκεί δηλαδή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Ναι μου έδωσαν βεβαίωση εργοδότη. Αυτό αρκεί δηλαδή;

Θα το πας... Και θα δεις...Alpha Bank ειναι πολυ τυπικη τραπεζα..

Επεξ/σία από takoulou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, takoulou είπε

Θα το πας... Και θα δεις...Alpha Bank ειναι πολυ τυπικη τραπεζα..

Θα προσπαθήσω να πάω πρώτα σε λογιστή για να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω φορολογική δήλωση και αν ναι να την υποβάλει. Απλά δεν ξέρω αν θα προλάβω γιατί το ραντεβού είναι νωρίς. Αλλιώς θα πάω αναγκαστικά με την βεβαίωση εργοδότη και ό,τι γίνει...

Επεξ/σία από intruder99
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, intruder99 είπε

Θα προσπαθήσω να πάω πρώτα σε λογιστή για να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω φορολογική δήλωση και αν ναι να την υποβάλει. Απλά δεν ξέρω αν θα προλάβω γιατί το ραντεβού είναι νωρίς. Αλλιώς θα πάω αναγκαστικά με την βεβαίωση εργοδότη και ό,τι γίνει...

Δεν γινεται ετσι στα γρηγορα να σου υποβαλει δηλωση...

Δημοσ.

Αν έχει ανοίξει το παράθυρο για τις φορολογικές δηλώσεις, 10 λεπτά δουλειά είναι.

• Like 2
Δημοσ.

Θα πας με βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αφενός η τράπεζα δεν ξέρει αν έχεις υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης και αφετέρου η προθεσμία υποβολής για το οικονομικό έτος 2023 δεν έχει λήξει και δεν έχεις υποχρέωση να υποβάλλεις άμεσα δήλωση.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες. Τελικά με λίγο τρέξιμο πρόλαβα τον λογιστή και υπέβαλε την φορολογική δήλωση οπότε όλα καλά.

Πληροφοριακά να πω ότι στην αρχή ο υπάλληλος στην τράπεζα μου είπε για ασφάλιση + bonus κάρτα + ebanking με σύνολο 46€. Φυσικά το αρνήθηκα γιατί θεωρώ το ποσό υπερβολικό και με λίγη επιμονή κατάφερα να κρατήσω μόνο το ebanking με κόστος 8€.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, panosno1com said:

Το μήνα ή εφαπαξ το 8ευρω?

Υπάρχει κόστος για να κάνω εγγραφή στο e-Banking;

Όχι, αν κάνετε την εγγραφή σας online

Ωστόσο, υπάρχει κόστος 8€ αν κάνετε την εγγραφή σας σε οποιοδήποτε κατάστημα Alpha Bank. Το ποσό αυτό εισπράττεται 1 φορά στην αρχή.

https://www.alpha.gr/el/idiotes/Support-Center/suxnes-erotiseis-gia-e-banking/eggrafi-kai-online-proionta#

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...