Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Iamthagod είπε

Παιδιά καλημέρα. Έχω πρόβλημα με την 9070xt pulse μου. Καταρχήν εντάξει το σύστημα είναι παλιό για την κάρτα, 8700k, 16 gb ddr4 , 750w psu seasonic gold. Την κάρτα την παρέλαβα γύρω στις 18 Απριλίου αν θυμάμαι και πάνω κάτω δούλευε οκ με περιστασιακό crash των drivers. Πριν 2 μέρες στα καλά καθούμενα και ενώ δεν έκανα τίποτα εκείνη τη στιγμή, κολλάει το pc, σβήνει η μία οθόνη και μετά δεν ξανάνοιξε ακόμα και με shutdown Κτλ. Κάνω ddu, ξαναβάζω το andrenaline, δουλεύουν ξανά τα πάντα νορμαλ, σήμερα πάλι στα καλά καθούμενα, το ίδιο.

μήπως δεν έχει κουμπώσει κάποιο καλώδιο του pcu καλά η πάνω στην μητρική?

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, ICE-T said:

μήπως δεν έχει κουμπώσει κάποιο καλώδιο του pcu καλά η πάνω στην μητρική?

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Ξεκούμπωσα τα πάντα ( μόλις ), τοποθέτησα εκ νέου την gpu και τα καλώδια pci-e, και τώρα περιμένω να δω πως θα πάει. Μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο διαφορετικά δυστυχώς θα πρέπει να τη στείλω πίσω στο amazon

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Iamthagod είπε

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Ξεκούμπωσα τα πάντα ( μόλις ), τοποθέτησα εκ νέου την gpu και τα καλώδια pci-e, και τώρα περιμένω να δω πως θα πάει. Μακάρι να ήταν κάτι τέτοιο διαφορετικά δυστυχώς θα πρέπει να τη στείλω πίσω στο amazon

Έβγαλαν και καινούριο adrenaline driver επί την ευκαιρία,αν θες να τον περάσεις μόλις τελειώσεις τις δοκιμές, δες και στα windows logs, λογικά γράφει γιατί στο έκανε.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, Iamthagod said:

Αν έχεις κάνει σωστή απεγκατασταση όπως αναφέρεις και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, αφού τσεκαρεις καλώδια κλπ το επόμενο είναι τροφοδοτικό ή unstable overclock.

Μην ξεχνάς ότι ανάλογα και τι κάρτα είχες πρίν, το CPU σου ίσως δεν έφτανε ποτέ στο 100% usage οπότε ακόμα και ένα μικρό degredation μπορεί τώρα να γίνεται αντιληπτό. Το ίδιο και σε RAM overclock.

Όσο αναφορά το τροφοδοτικό το αναφέρω γιατί το αντιμετώπισε πρόσφατα φίλος με 750αρι Corsair Gold παλιό αλλά καλό τροφοδοτικό που δεν έκανε meet τα atx3 specs και η κάρτα του (4080) του έκανε spikes που το έκαναν trigger να κάνει shutdown και είχε μαύρες οθόνες και restart. Άλλαξε τροφοδοτικό και όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, Crus said:

Αν έχεις κάνει σωστή απεγκατασταση όπως αναφέρεις και εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, αφού τσεκαρεις καλώδια κλπ το επόμενο είναι τροφοδοτικό ή unstable overclock.

Μην ξεχνάς ότι ανάλογα και τι κάρτα είχες πρίν, το CPU σου ίσως δεν έφτανε ποτέ στο 100% usage οπότε ακόμα και ένα μικρό degredation μπορεί τώρα να γίνεται αντιληπτό. Το ίδιο και σε RAM overclock.

Όσο αναφορά το τροφοδοτικό το αναφέρω γιατί το αντιμετώπισε πρόσφατα φίλος με 750αρι Corsair Gold παλιό αλλά καλό τροφοδοτικό που δεν έκανε meet τα atx3 specs και η κάρτα του (4080) του έκανε spikes που το έκαναν trigger να κάνει shutdown και είχε μαύρες οθόνες και restart. Άλλαξε τροφοδοτικό και όλα καλά.

Καλησπέρα, η απεγκατάσταση έγινε μέσω ddu, τώρα θα δούμε ακόμα δεν έχω βάλει κάποιο παιχνίδι... Και εγώ το σκέφτηκα για τροφοδοτικό, θα δούμε. Πάντως peak όπως έιχα γράψει πριν κάτι βδομάδες αν θυμάμαι είχα δει 274w, τώρα άντε να πάει 310 ; Μένουν 440w overhead που ακόμα και με κάποιο degradation του ίδιου του τροφοδοτικού είναι λίγο απίθανο να τα φτάσει με το σύστημα που έχω. Όπως και να έχει, ελπίζω πως δε θα έχω πρόβλημα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Iamthagod είπε

Καλησπέρα, η απεγκατάσταση έγινε μέσω ddu, τώρα θα δούμε ακόμα δεν έχω βάλει κάποιο παιχνίδι... Και εγώ το σκέφτηκα για τροφοδοτικό, θα δούμε. Πάντως peak όπως έιχα γράψει πριν κάτι βδομάδες αν θυμάμαι είχα δει 274w, τώρα άντε να πάει 310 ; Μένουν 440w overhead που ακόμα και με κάποιο degradation του ίδιου του τροφοδοτικού είναι λίγο απίθανο να τα φτάσει με το σύστημα που έχω. Όπως και να έχει, ελπίζω πως δε θα έχω πρόβλημα

εννοείτε ότι για τα καλώδια της gpu το καθένα πρέπει να έχει την δικιά του έξοδο από το τροφοδοτικό και να μην χρησιμοποιήσεις διπλά. 

Bάλε άλλη μια κάρτα να δεις αν είναι σταθερό το σύστημα σου και αν ναι δες και την περίπτωση ελαττωματικής κάρτας για να πας άμεσα για αλλαγή της αφού είναι στην εγγύηση. 

Δημοσ.

Την 9070 gre την έθαψαν (ευτυχώς) οι κινέζοι reviewers απο όσο διαβάζω .

Έπεσε και το 1ο θάψιμο για τις τιμές της κόκκινης (και άργησαν)

• Like 1
Δημοσ.

Έχω αρκετό καιρό να παίξω ή να κάνω κάνα τεστ. Είδε κανείς διαφορά με 25.5.1?

Δοκίμασα λίγο στιλ νομαντ μπεντς και σαν να κρατάει ποιο ψιλά ρολόγια με τα ίδια σέτινγκ(το 7159 είναι με -10power limit)image.png.b63d18cc4fc9cc535c54eb0f7954635c.png

Δημοσ.
Στις 10/5/2025 στις 12:43 ΠΜ, Aris-leme είπε

Έχω αρκετό καιρό να παίξω ή να κάνω κάνα τεστ. Είδε κανείς διαφορά με 25.5.1?

Δοκίμασα λίγο στιλ νομαντ μπεντς και σαν να κρατάει ποιο ψιλά ρολόγια με τα ίδια σέτινγκ(το 7159 είναι με -10power limit)image.png.b63d18cc4fc9cc535c54eb0f7954635c.png

Εγώ απλά θα αναφέρω ότι συνεχίζεται το Direct X error crash στο Call of Duty Warzone/Black Ops 6 , είναι ανεπίτρεπτο AMD sponsored game να το παθαίνεις έστω και μία φορά σε κάθε session, και δεν μιλάω μόνο για τίς 9000 αλλά και στις 7000 σειρά ,στο βασικό υπολογιστή μου που είναι με 9800Χ3D / 4080 δεν είχα ποτέ πρόβλημα .

Δημοσ.

Πολύ καλά φαίνεται να τα πηγαίνουν οι 9000 στο φετινό Doom.

Πολύ θετικό αυτό γιατί μάλλον δεν θα έχει (day one) υποστήριξη σε FSR4(όπως κανένα Vulkan παιχνίδι μέχρι σήμερα)

image.png.c76f2214235c518773629c0c1af9d3a8.png

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Fulgore είπε

Πολύ καλά φαίνεται να τα πηγαίνουν οι 9000 στο φετινό Doom.

Πολύ θετικό αυτό γιατί μάλλον δεν θα έχει (day one) υποστήριξη σε FSR4(όπως κανένα Vulkan παιχνίδι μέχρι σήμερα)

image.png.c76f2214235c518773629c0c1af9d3a8.png

Πως είναι δυνατόν η RTX 4070 Super να είναι καλύτερη από την RTX 5070;;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, _Theo_ είπε

Πως είναι δυνατόν η RTX 4070 Super να είναι καλύτερη από την RTX 5070;;

Όλα τα reviews είναι για τ'ανάθεμα, στο συγκεκριμένο.

Η 9070ΧΤ πατάει κάτω την 5070Ti, σε όλους (εξαίρεση το TPU, που έχει όμως άλλες κουλαμάρες).

Οκ, είναι Vulkan τίτλος, αλλά εδώ δεν βγαίνει άκρη. Έδωσαν και "game ready" οδηγούς, τα ίδια ουσιαστικά.

Ίσως κάτι αλλάξει (οδηγός/day0-1 patch) με την κανονική κυκλοφορία.

Πάντως ελαφρύ είναι, playable παντού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Όλα τα reviews είναι για τ'ανάθεμα, στο συγκεκριμένο.

Η 9070ΧΤ πατάει κάτω την 5070Ti, σε όλους (εξαίρεση το TPU, που έχει όμως άλλες κουλαμάρες).

Οκ, είναι Vulkan τίτλος, αλλά εδώ δεν βγαίνει άκρη. Έδωσαν και "game ready" οδηγούς, τα ίδια ουσιαστικά.

Ίσως κάτι αλλάξει (οδηγός/day0-1 patch) με την κανονική κυκλοφορία.

Πάντως ελαφρύ είναι, playable παντού.

Καλά από όσο ξέρω τα DOOM είναι υπόδειγμα optimization. Μακάρι να ακολουθούσαν και άλλες εταιρείες το παράδειγμα τους.

Επεξ/σία από _Theo_
typo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...