Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

Δεν νομίζω να πεσει  κάτω από 700 ευρώ η 9070ΧΤ τουλάχιστον εδώ Ελλάδα με τόσο φορολογία που έχουν τα καταστήματα, γιατί το κράτος έχει γίνει συνέταιρος .

Για Ελλάδα μόνο από μικρά σκρουτζομάγαζα αν πέσει η τιμή τους κοντά στα 720, προφανώς δεν περιμένω απο μεγάλες αλυσίδες. Μια από τα ίδια και για την nvidia φυσικά.

Το θέμα είναι ότι και σε Ευρώπη, βλέπουμε να πωλούνται οι κάρτες αρκετά πάνω από το msrp.

Και για το  τελευταίο που ρώτησες, ναι Samsung.

52 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Διαβάζεται κι αλλιώς...

Οι κάρτες πουλάνε, αλλιώς θα έπεφταν οι τιμές τους. Αντίστιχα, δεν πουλάνε και πέφτουν.

Οντως διαβάζεται και αλλιώς αυτό περι προσφοράς και ζήτησης, αν δεν υπάρχει στην μέση ο παράγοντας του Rebate.

Γιαυτό και 2.5 μήνες μετά, δεν πέφτουν οι τιμές σε Msrp επίπεδα. Γιατί το msrp ήταν φούσκα/πλασματικό, για να ειναι τα day one reviews πολύ θετικά.

Το είπε και ο κολοκύθας ο Frank τον Μάρτιο '''msrp encouraged''

Και για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης περί Msrp τιμών,τότε και σήμερα απο το αγαπητό Caseking

Spoiler

image.png.f6e9fbc2c8825bf7c30a114a813d66e0.png

image.png.7052bfb54a40dc13071a1d1858343c59.pngimage.png.4d931192e96609824ea74860cb81c22f.png

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
  • Απαντ. 5,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Διαβάζεται κι αλλιώς...

Οι κάρτες πουλάνε, αλλιώς θα έπεφταν οι τιμές τους. Αντίστιχα, δεν πουλάνε και πέφτουν.

Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ.

Πάντως, με πολύ-πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις, με κάποιο σήκωμα φρυδιού (καιρό έχω να πάω Χρυσούπολη), 900+ έχουν οι 5070Τι εδώ Ελλάδα. Δεν είναι καλές οι τιμές ούτε των ΧΤ, προφανώς, υπολογίζαμε σε κάποια σταθεροποίηση και ελαφρά πτώση.

€835 εχει η πιο φθηνη υλοποιηση που μπορεις να βρεις απο 5070 Ti και €757 η πιο φθηνη 9070 XT. Με τα ευρωπαικα τους MSRP να ειναι €870 και €689 αντιστοιχα.

Μιλαμε για μια διαφορα στο MSRP της ταξης του +22%, ενω στην πραγματικοτητα με τις τιμες που βρισκουμε διαθεσιμοτητα ειναι πιο κοντα στο 9%.

Τωρα σχετικα με το "Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ."

Δεν ειναι ακριβως ετσι ;) Οι AMD δηλωναν πχ 700 MSRP και το εριχναν οσο περνουσε ο καιρος... Το MSRP της 5070 Ti δεν εχει πεσει, απλα οι εμποροι βλεπουν οτι δεν μπορουν να κλεψουν το ποσο που νομιζαν οτι μπορουν και πανε προς τις κανονικες τιμες πωλησης.

Θα ισχυε αυτο που λες αν αλλαζαν το MSRP π.χ απο τα $749/€870 στα $649/€740

Που ολοι ξερουμε πως αυτο δεν θα το κανει ποτε η ngreedia. Περισσοτερες πιθανοτητες εχει να κανει οτι εκανε περσι με τον παπα που εφαγε με την 4080 και τελικα κανα χρονο αργοτερα εβγαλε την 4080S με χαμηλοτερο MSRP της 4080.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για Ελλάδα μόνο από μικρά σκρουτζομάγαζα αν πέσει η τιμή τους κοντά στα 720, προφανώς δεν περιμένω απο μεγάλες αλυσίδες. Μια από τα ίδια και για την nvidia φυσικά.

Το θέμα είναι ότι και σε Ευρώπη, βλέπουμε να πωλούνται οι κάρτες αρκετά πάνω από το msrp.

Και για το  τελευταίο που ρώτησες, ναι Samsung.

Οντως διαβάζεται και αλλιώς αυτό περι προσφοράς και ζήτησης, αν δεν υπάρχει στην μέση ο παράγοντας του Rebate.

Γιαυτό και 2.5 μήνες μετά, δεν πέφτουν οι τιμές σε Msrp επίπεδα. Γιατί το msrp ήταν φούσκα/πλασματικό, για να ειναι τα day one reviews πολύ θετικά.

Το είπε και ο κολοκύθας ο Frank τον Μάρτιο '''msrp encouraged''

άμα είναι να περιμένεις το μικρό κατάστημα για να δεις φώς, άστα να πάνε, γιατι θέλει καί υπομονή, και η δική μου Samsung μνήμες έχει .

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ICE-T είπε

άμα είναι να περιμένεις το μικρό κατάστημα για να δεις φώς, άστα να πάνε, γιατι θέλει καί υπομονή

Πλαισιο μονο τις γιορτές κοιτάς για αγορά Amd κάρτας, μια από τα ίδια και E-Shop αν βάλει μια στο τόσο καμια προσφορά.

Κοινώς ή από μικρομάγαζα του skroutz/bestprice αγοράζεις μετά ή από εξωτερικό, για καλύτερες τιμές, δεν έχουμε άλλες επιλογές.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, omghi2u είπε

H AMD σταθηκε τυχερη μεσα στη σχεδον απυθμενη ανικανοτητα της (στο GPU department).

Καταφερε να τα κανει παλι ολα σκ@τ@... ΑΛΛΑ αναπαντεχα τα εκανε ακομα πιο σκ@τ@ η ngreedia 😛

Λιγο με τα ROPs στο αμπελαλε, λιγο με τα λιωμενα καλωδια, λιγο με τους generationally κακους drivers... λιγο με τις τιμες, λιγο με το αρχικο paper launch και καταφερε να σπρωξει κοσμο προς την AMD.

αυτό ακριβώς , θα φανεί σε λίγο και με την 9060ΧΤ και μην ξεχνάμε την gre που μπορεί να μην την είδαμε εδώ , αλλά ήταν μεγάλη αποτυχία .

Είμαι σίγουρος οτι θα ρίξει τις τιμές αργότερα ,όπως και αποτυχημένα έκανε στο παρελθόν ,  αλλά καμία σχέση με τις μπαρούφες που έλεγαν στο να πάρουν κομμάτι της πίτας .

3 ώρες πριν, Fulgore είπε

"AMD never misses an opportunity to miss an opportunity"

πραγματικά δε χορταίνω να το διαβάζω 😂

Δημοσ.
8 ώρες πριν, omghi2u είπε

Το τροφοδοτικο σου εχει 3 PCIE lines απο πισω?

Εχω το Be Quiet Pure 11 FM 850W και εχει 2 lines.

Κοιταξα και το καινουριο το 12 αλλα και αυτο εχει μονο 2 lines PCIe απο πισω (που πανε σε 8πινα) και μια εξτρα που ειναι για το 12VHPWR.

Πως την εχεις κανει τη συνδεση? Με daisy chain ή εχεις τροφοδοτικο που δινει 3 μονα 8πινα απο το τροφοδοτικο προς την gpu?

Eγω atm εχω μια 3080 Ti που θελει 2χ8 πιν για ρευμα και την εχω με ενα daisy chain. Δηλαδη παιρνει τροφοδοσια απο το ενα PCIe της PSU που split-αρει σε 2.

Με βαση το παραπανω παραδειγμα θα ειμαι οκ βαζοντας το ιδιο στα 2 8πινα της 9070 XT και το 2ο που εχω ελευθερο στο 3ο?

Nομιζω η 3080 Ti εχει και μεγαλυτερη καταναλωση.

ιδια ερωτηση και σε εσενα (για καποιο λογο δεν μου εβγαλε ενημερωση οτι μου απαντησατε)

οτι ρωτησα παραπανω

Είχα πάρει και καινούργιο τροφοδοτικό να έχει 3 πιν + το 12αρι. Μαξ 375 τραβάει η κάρτα με σπαικ προς τα πάνω. Τώρα που την έχω με -10power limit είναι κάτω απο 300W, 270W κάπου εκεί, αν έχεις 3 πιν καλώς αλλιώς και με το ένα 2διπλο καλώδιο θα είσαι οκ λογικά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Διαβάζεται κι αλλιώς...

Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ.

Πάντως, με πολύ-πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις, με κάποιο σήκωμα φρυδιού (καιρό έχω να πάω Χρυσούπολη), 900+ έχουν οι 5070Τι εδώ Ελλάδα. Δεν είναι καλές οι τιμές ούτε των ΧΤ, προφανώς, υπολογίζαμε σε κάποια σταθεροποίηση και ελαφρά πτώση.

Spoiler

Το μαγαζί που αναφέρεσαι, έχει δηλωμένη διεύθυνση παράδοσης ένα καφέ με παραπλήσιο όνομα, μάλλον ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη 😄

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, omghi2u είπε

€835 εχει η πιο φθηνη υλοποιηση που μπορεις να βρεις απο 5070 Ti και €757 η πιο φθηνη 9070 XT. Με τα ευρωπαικα τους MSRP να ειναι €870 και €689 αντιστοιχα.

Μιλαμε για μια διαφορα στο MSRP της ταξης του +22%, ενω στην πραγματικοτητα με τις τιμες που βρισκουμε διαθεσιμοτητα ειναι πιο κοντα στο 9%.

Τωρα σχετικα με το "Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ."

Δεν ειναι ακριβως ετσι ;) Οι AMD δηλωναν πχ 700 MSRP και το εριχναν οσο περνουσε ο καιρος... Το MSRP της 5070 Ti δεν εχει πεσει, απλα οι εμποροι βλεπουν οτι δεν μπορουν να κλεψουν το ποσο που νομιζαν οτι μπορουν και πανε προς τις κανονικες τιμες πωλησης.

Θα ισχυε αυτο που λες αν αλλαζαν το MSRP π.χ απο τα $749/€870 στα $649/€740

Που ολοι ξερουμε πως αυτο δεν θα το κανει ποτε η ngreedia. Περισσοτερες πιθανοτητες εχει να κανει οτι εκανε περσι με τον παπα που εφαγε με την 4080 και τελικα κανα χρονο αργοτερα εβγαλε την 4080S με χαμηλοτερο MSRP της 4080.

Tα Ευρωπαϊκά MSRP είναι με ΦΠΑ Γερμανίας, 19%. Στην Ελλάδα μεταφράζονται σε κάποιο ποσό παραπάνω (+45€ για τις πράσινες και +35€ περίπου για τις κόκκινες).

Βλέπεις ότι οι κόκκινες είναι κάπου +35€ πάνω από το "ελληνικό" MSRP (το λες και πταίσμα αυτό το +5%), με το bestprice πρακτικά να μην έχει κάρτες (ούτε μοντέλα, ούτε καταστήματα), ενώ οι πράσινες είναι (σε αυτά τα 2-3 μοντέλα) 100€ κάτω! Το σκρουτζ έχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, το οποίο προβληματίζει κάπως...πού βρέθηκαν όλοι αυτοί και λείπουν από το άλλο?

Πες πότε έχει γίνει ξανά αυτό τα τελευταία πόσα χρόνια σε πράσινες, εκτός από ειδική προσφορά (πχ Π ή flash-sale σε κάποιο μαγαζί για 2-3 κομμάτια).

Στα γερμανικά ψαχτήρια, έχει ένα σκασμό κόκκινες άμεσα διαθέσιμες, όχι σε MSRP τιμές, αλλά σε καλύτερη κατάσταση από ότι εδώ) και αντίστοιχα και για πράσινες (με ίδιες τιμές με εδώ για τα 2-3 συγκεκριμένα μοντέλα).

Δεν την λες και νορμαλ κατάσταση όλη αυτή.

12 λεπτά πριν, music_lover είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Το μαγαζί που αναφέρεσαι, έχει δηλωμένη διεύθυνση παράδοσης ένα καφέ με παραπλήσιο όνομα, μάλλον ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη 😄

Σαν το Καρπενήσι, δεν έχει.

Κάπου τον Ιούλη που θα βρίσκομαι κάπου εκεί γύρω (Καβάλα), άμα έχει κάποια καλή προσφορά μπορεί και να την χτυπήσω.

Στα σοβαρά, τώρα...έχουν μπει ένας σκασμός κράχτες με "ετοιμοπαράδοτες" 2-3 συγκεκριμένες κάρτες με 100€ κάτω από την τιμή που "θα έπρεπε" φυσιολογικά (με βάση το MSRP) να είναι. Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.

Δημοσ.

Βασικά έχουμε και μια παγκόσμια πρωτοτυπία, το skroutz είναι φθηνότερο από το amazon, ποιός θυμάται την σειρά "αυτός...αυτή..και τα μυστήρια.." με τον Μπρους Γουίλις?" 😄

Δημοσ.

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καποιος να προτιμήσεις την 5070 ti έναντι της 9070 xt. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ισοδύναμες κάρτες με την 9070 xt σε αρκετά game λόγο κακογραμμένων driver της nvidia να την ξεπερνάει σε επιδοσεις.

Nα μιλάγαμε για την 5080 τότε είναι άλλη τελείως κουβέντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chek2fire είπε

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καποιος να προτιμήσεις την 5070 ti έναντι της 9070 xt.

Πριν 1 εβδομάδα είχες κάνει την ίδια ερώτηση, και δεν έχει φυσικά αλλάξει κάτι από τότε

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Πριν 1 εβδομάδα είχες κάνει την ίδια ερώτηση, και δεν έχει φυσικά αλλάξει κάτι

Γενικα οτι το FSR4 ψαχνεις να το βρεις σε games με το σταγονομετρο και πρεπει να κανεις κομπινες με το optiscaler (με την προυποθεση οτι το game που θες να την κανεις υποστηριζει FSR 3.1)... Ειναι και αυτο ενα σοβαρο θεματακι.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καποιος να προτιμήσεις την 5070 ti έναντι της 9070 xt. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για ισοδύναμες κάρτες με την 9070 xt σε αρκετά game λόγο κακογραμμένων driver της nvidia να την ξεπερνάει σε επιδοσεις.

Nα μιλάγαμε για την 5080 τότε είναι άλλη τελείως κουβέντα. 

DLSS 4 το οποιο υπαρχει σε πανω απο 100 παιχνιδια και μπορεις να το βαλεις σε 500 με το dlss swapper το fsr 4 υπαρχει σε πολυ λιγα.

Κλασεις ανωτερο path tracing και πολυ ανωτερο ray tracing. 

Frame generation 2x/3x απλα ξενοιαζεις και γεμιζεις 165αρες και 240hz οθονες. 

Καλυτερο efficiency.

Το opengl στις amd ειναι ανυπαρκτο. Χρονια προσπαθουσα να παιξω το wolfenstein new order με 5700xt/6700xt/6800xt αλλα δεν. Τελικα το επαιξα με 4070ti οπως επρεπε. 

Πολυ ανωτεροι encoders/decoders. Με amd εχεις ενα perf hit 7-10% οταν κανεις καταγραφη. Με nvidia και με τις νεες 5000 δεν εχεις καθολου. 

Μπορω να συνεχισω και για αλλα, αλλα επιασες το point μου εχω περασει και απο τις 2 εταιριες 4 καρτες nvidia 3 amd τα τελευταια 7 χρονια οποτε θετικα αρνητικα τα γνωριζω πολυ καλα. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο και μόνο για το dlss4 performance αξίζει. Εγώ είμαι ψείρας και πριν πάρω την 5070ti δεν πίστευα ότι μπορεί να είναι τόσο καλό. Αλλά είναι. Το ότι μπορώ να παίξω με 1080p rendered σε 42αρι 4Κ και να δείχνει τόσο καλό είναι game changer. Σου δίνει επιλογή ακόμη και στα πιο βαριά games. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...