dsi44 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 1 hour ago, omghi2u said: Με 12% market share... φαινεται πως δεν ψηνονται να κανουν χαρη ουτε στον εαυτο τους. κι εκει θα μεινουν αφου μονο αυτογκολ μπορουν! 5
Arkin Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου Δεν τους ενδιαφερει πια να παρουν market share. Παλιοτερα ειχαν τσαγανο εριχναν τιμες σου λεει αφου δεν μπορω να κοντραρω στα ισια θα ριξω τιμες και θα παρω απο εκει market shade. Φετος ενω την nvidia δεν την νοιαζει να ριξει τιμες τις ριχνει δεν ξερω αν ειναι λογο διαθεσιμοτητας αλλα και ιδιας τεχνολογιας node με 4000 οποτε απο πισω να υπαρχει πολυ φθηνοτερη κατασκευη αλλα η ουσια για τον καταναλωτη ειναι οτι πεφτουν. Θα φτασει 800 σε λιγο η 5070ti ενω η 9070xt θα επρεπε να εχει 650 μια διαφορα 150 ευρω την δικαιολογω και σε κανει να το σκεφτεσαι ενω απο τα 100 και πανω απλα δεν. Οπως και να εχει. Η amd βγαζει τα αντερα της απο cpu και κονσολες η nvidia απο data centers οποτε ο καταναλωτης στη μεση να κοψει το λαιμο του ειναι η φαση. 1
Fulgore Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, omghi2u είπε Με 12% market share... φαινεται πως δεν ψηνονται να κανουν χαρη ουτε στον εαυτο τους. Μα γιατί το λέτε αυτό βρε παιδιά? Η εταιρεία δεν έβγαλε high end κάρτες για να ρίξει το βάρος σε mid range μεριά, όπως είδαμε με την πιο πρόσφατη 9070GRE 🤑 9 ώρες πριν, korakios είπε απλά αρμέγει τώρα λόγω του hype To Hype υπήρχε τον Μάρτιο με αρχές Απριλίου που οι τιμές σε Nvidia μεριά ήταν στα ύψη και δεν είχαμε εικόνα και περί FSR4 υποστήριξης τι θα γινει. Πλέον δεν υπάρχει το hype, και φαίνεται και στο εδώ θέμα τι χαμηλό ενδιαφέρον υπάρχει πλέον από νέο κόσμο για αγορά, παρόλο που οι τιμές πέσανε και Ελλάδα. Επεξ/σία 18 Μαϊου από Fulgore 2 1
chek2fire Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Saphire nitro στα 880 ευρώ με μηδεν μεταφορικά από amazon https://www.amazon.de/-/en/Sapphire-Nitro-RadeonTM-9070-Gaming/dp/B0DRPPXB5X/ref=sr_1_13?crid=10KCC0I91KMZA&dib=eyJ2IjoiMSJ9.EtK-CaTOn9y5hYOMg_lOu7Ic2GPtNG3nL4xuX8V4EkvfjG9itt48IebUcEZtKDOi1wMAXCdSU8RAHdckdDc69Geh0ev7IRRBG82ytuig1TVszg2Nef07aQc-jBEAU3bci8i6oXl8J6zYPr97BlvJJqQjLoc4F34WF-4Syl3iRsZFOZgYVlVZKrLeqagavYIshfe5Ssmv9IoRnjMwJCHLLk7DCblavvc3Ht6VB0jIlmo.NiKCoVdR1RHba9Xqf7M-DK7GNCnZBorflG-7M7KrEuk&dib_tag=se&keywords=9070+xt&qid=1747526578&sprefix=9070+xt%2Caps%2C135&sr=8-13 2
AzaZyL Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 4 ώρες πριν, chek2fire είπε Saphire nitro στα 880 ευρώ με μηδεν μεταφορικά από amazon https://www.amazon.de/-/en/Sapphire-Nitro-RadeonTM-9070-Gaming/dp/B0DRPPXB5X/ref=sr_1_13?crid=10KCC0I91KMZA&dib=eyJ2IjoiMSJ9.EtK-CaTOn9y5hYOMg_lOu7Ic2GPtNG3nL4xuX8V4EkvfjG9itt48IebUcEZtKDOi1wMAXCdSU8RAHdckdDc69Geh0ev7IRRBG82ytuig1TVszg2Nef07aQc-jBEAU3bci8i6oXl8J6zYPr97BlvJJqQjLoc4F34WF-4Syl3iRsZFOZgYVlVZKrLeqagavYIshfe5Ssmv9IoRnjMwJCHLLk7DCblavvc3Ht6VB0jIlmo.NiKCoVdR1RHba9Xqf7M-DK7GNCnZBorflG-7M7KrEuk&dib_tag=se&keywords=9070+xt&qid=1747526578&sprefix=9070+xt%2Caps%2C135&sr=8-13 Υπάρχει άνθρωπος που θα προτιμήσει μια 9070xt έναντι 5070ti, στα ίδια λεφτά? 1
vx53c Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 28 minutes ago, AzaZyL said: Υπάρχει άνθρωπος που θα προτιμήσει μια 9070xt έναντι 5070ti, στα ίδια λεφτά? Σε αυτή την τιμή ούτε η μια ούτε η άλλη. Πολλά προβλήματα σε όλες τις GPU αυτής της γενιάς. Δικιά μου άποψη είναι πως αν πρέπει να αναβαθμίσεις φέτος, μια 9070xt όταν/αν φτάσει στα 700 είναι ΟΚ. Αν αντέχεις με αυτό που έχεις τότε δεν αξίζει. Δε νομίζω πως η επόμενη γενιά gpu θα είναι φθηνή αλλά τουλάχιστον μπορεί ναι είναι καλύτερο το IPC και το θερμικό φορτίο να μην είναι τόσο δυσβάσταχτο όσο είναι τώρα. Στην Ελλάδα ζούμε, εγώ τουλάχιστον τις βλέπω τραγικές τις θερμοκρασίες σε mosfets για nvidia και vram για amd. 1
icenex Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) Οταν ελεγα οτι η κοκκινη αν ηθελε πραγματικα να παρει μεριδιο αγορας θα χτυπαγε με σαφως καλυτερες τιμες τυπου τουλαχιστον 200-300$ απο τον ανταγωνισμο, τοτε στα ποστ, μου βαζανε γελακια καποιοι. Ποσο κανει 1+1 ειναι η φαση και οι κοκκινοι ενω ξερουν την απαντηση σου λενε ας απαντησουμε 3 ισως δεν μας παρει χαμπαρι κανενας οτι απαντησαμε λαθος. Οταν ο ανταγωνισμος σου ειναι καλυτερος σε πολλους τομεις αν οχι ολους, το μονο σου οπλο ειναι η τιμη. Και οχι με 50-100$ κατω σε ενα τετοιο προιον δεν γινεσαι ανταγωνιστικος θα πρεπει η διαφορα τιμης να ειναι τετοια που να δικαιολογει το γεγονος οτι παιρνεις συνολικα χειροτερο προιον.Ειναι τοσο απλο και δεν μπορουμε σε ενα φορουμ με 20 νοματαιους να συμφωνησουμε στα αυτονοητα. Προσωπικα ειμαι απλα ενας καταναλωτης και των 2 δεν με νοιαζει ποιος θα παρει το σκηπτρο εγω κοιταω με τα λεφτα μου να παρω οτι καλυτερο μπορω.Η κοκκινη μου θυμιζει το ΚΚΕ που δεν θελουν να κυβερνησουν στην πραγματικοτητα αλλα να ειναι διπλα στην μασα και απλα περιμενουν να φανε τα αποφαγια. Επεξ/σία 18 Μαϊου από icenex 4 2 1
omghi2u Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 8 ώρες πριν, chek2fire είπε Saphire nitro στα 880 ευρώ με μηδεν μεταφορικά από amazon https://www.amazon.de/-/en/Sapphire-Nitro-RadeonTM-9070-Gaming/dp/B0DRPPXB5X/ref=sr_1_13?crid=10KCC0I91KMZA&dib=eyJ2IjoiMSJ9.EtK-CaTOn9y5hYOMg_lOu7Ic2GPtNG3nL4xuX8V4EkvfjG9itt48IebUcEZtKDOi1wMAXCdSU8RAHdckdDc69Geh0ev7IRRBG82ytuig1TVszg2Nef07aQc-jBEAU3bci8i6oXl8J6zYPr97BlvJJqQjLoc4F34WF-4Syl3iRsZFOZgYVlVZKrLeqagavYIshfe5Ssmv9IoRnjMwJCHLLk7DCblavvc3Ht6VB0jIlmo.NiKCoVdR1RHba9Xqf7M-DK7GNCnZBorflG-7M7KrEuk&dib_tag=se&keywords=9070+xt&qid=1747526578&sprefix=9070+xt%2Caps%2C135&sr=8-13 https://www.skroutz.gr/s/59202393/Sapphire-Radeon-RX-9070-XT-16GB-GDDR6-Nitro-Karta-Grafikon-11348-01-20G.html Εδω εχουν φτασει ηδη τα 840 οι Nitro+ 1
aetos1988 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 2 ώρες πριν, icenex είπε Οταν ελεγα οτι η κοκκινη αν ηθελε πραγματικα να παρει μεριδιο αγορας θα χτυπαγε με σαφως καλυτερες τιμες τυπου τουλαχιστον 200-300$ απο τον ανταγωνισμο, τοτε στα ποστ, μου βαζανε γελακια καποιοι. Ποσο κανει 1+1 ειναι η φαση και οι κοκκινοι ενω ξερουν την απαντηση σου λενε ας απαντησουμε 3 ισως δεν μας παρει χαμπαρι κανενας οτι απαντησαμε λαθος. Οταν ο ανταγωνισμος σου ειναι καλυτερος σε πολλους τομεις αν οχι ολους, το μονο σου οπλο ειναι η τιμη. Και οχι με 50-100$ κατω σε ενα τετοιο προιον δεν γινεσαι ανταγωνιστικος θα πρεπει η διαφορα τιμης να ειναι τετοια που να δικαιολογει το γεγονος οτι παιρνεις συνολικα χειροτερο προιον.Ειναι τοσο απλο και δεν μπορουμε σε ενα φορουμ με 20 νοματαιους να συμφωνησουμε στα αυτονοητα. Προσωπικα ειμαι απλα ενας καταναλωτης και των 2 δεν με νοιαζει ποιος θα παρει το σκηπτρο εγω κοιταω με τα λεφτα μου να παρω οτι καλυτερο μπορω.Η κοκκινη μου θυμιζει το ΚΚΕ που δεν θελουν να κυβερνησουν στην πραγματικοτητα αλλα να ειναι διπλα στην μασα και απλα περιμενουν να φανε τα περισσευματα. Στο θέμα τιμής νομίζω δεν μπορεί να κάνει και πολλά επειδή δεν κατασκευάζει η ίδια τα chip. Πρέπει επιτέλους να φτιάξει μια πραγματικά ανταγωνιστική αρχιτεκτονική όπου θα χτυπάει στα ίσα την Nvidia σε όλα τα επίπεδα! Εκεί είναι το κλειδί για μένα. Παράδειγμα αν είχε ισάξια αρχιτεκτονική με την Nvidia ή έστω πολύ κοντά ( σε Hardware & software) και είχαν 100€ χαμηλότερη τιμή τότε κάτι θα μπορούσε να κάνει. 3
icenex Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, aetos1988 είπε Στο θέμα τιμής νομίζω δεν μπορεί να κάνει και πολλά επειδή δεν κατασκευάζει η ίδια τα chip. Πρέπει επιτέλους να φτιάξει μια πραγματικά ανταγωνιστική αρχιτεκτονική όπου θα χτυπάει στα ίσα την Nvidia σε όλα τα επίπεδα! Εκεί είναι το κλειδί για μένα. Παράδειγμα αν είχε ισάξια αρχιτεκτονική με την Nvidia ή έστω πολύ κοντά ( σε Hardware & software) και είχαν 100€ χαμηλότερη τιμή τότε κάτι θα μπορούσε να κάνει. Μα προφανως σε ενα τετοιο σεναριο δεν το συζηταμε ειναι λογικο να εισαι πιο κοντα σε τιμες.Κοιτα το προηγουμενο ποστ μου σαν σεναριο μπορει να μην ειναι εφικτο απο οικονομικης αποψης για την κοκκινη.Ουτε εχω στοιχεια ποσο τους κοστιζει μια καρτα ουτε ξερω τιποτα απο τα εσοδα-εξοδα τους.Μιλησα καθαρα σαν καποιος που τα βλεπει απο εξω, ομως το ζουμι ομως παραμενει το ιδιο. Φτιαχνεις ενα προιον που στην τελικη το πουλας κοντα σε τιμη κοστους για να χτυπησεις μεριδιο αγορας και ας βγαλεις ισα ισα τα εξοδα σου + κατι ψιχουλα για μια χρονια.Οταν λοιπον γινεις τοσο ανταγωνιστικος σε τιμη θα σε προτιμησει ο κοσμος και ας υστερεις σε αλλους τομεις.Και οσο χτιζεις πελατολογιο κ μεριδιο αγορας σιγα σιγα θα αυξανεις το ποσοστο κερδους.Προφανως ενα τετοιο σεναριο βασιζεται σε μακρυπροθεσμα κερδη ενω το σεναριο που βλεπουμε τωρα τους βολευει. Αυτοι τα εχουν υπολογισει αυτα που γραφω τωρα και εχουν καταληξει οτι βγαζουν περισσοτερα οντας αιωνια δευτεροι παρα να παρουν το ρισκο να θυσιασουν ποσες χρονιες μπας και βγαλουν περισσοτερα αν τελικα καταφερουν να παρουν μεριδιο αγορας.Μαλλον ξερουν οτι δεν προκεται να ξεπερασουν την πρασινη και απλα ακολουθουν και τρωνε τα αποφαγια της πρασινης.Σου λενε γιατι να παρω ρισκο και να μην φαω ουτε αυτα οποτε ας κατσουμε στα αυγα μας. Προσωπικα περιμενω να κανει κινηση η κοκκινη απο εποχης 7970.Αυτη ειναι η τελευταια κοκκινη καρτα που πηρα.Και σε καθε γενια βλεπω την κοκκινη να πυροβολει τα ποδια της οπως ειπε ενα μελος πιο πισω.Πλεον δεν περιμενω τιποτα απο την κοκκινη αν με ρωτατε ειναι απλος κομπαρσος. Επεξ/σία 18 Μαϊου από icenex
fotaras76 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου 24 λεπτά πριν, icenex είπε Προσωπικα περιμενω να κανει κινηση η κοκκινη απο εποχης 7970.Αυτη ειναι η τελευταια κοκκινη καρτα που πηρα.Και σε καθε γενια βλεπω την κοκκινη να πυροβολει τα ποδια της οπως ειπε ενα μελος πιο πισω.Πλεον δεν περιμενω τιποτα απο την κοκκινη αν με ρωτατε ειναι απλος κομπαρσος. Με την rx 6600 δεν πυροβόλησε καθόλου τα πόδια της. Έδωσε μια κάρτα όπου η Nvidia δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει το vfm της σε αυτή την κατηγορία (3050, 3060). Παρομοίως με την 7800xt απέναντι στην 4070, η πρόταση της ήταν αρκετά πιο vfm. Αυτή την στιγμή όμως στις πιο high end gpu εννοείται πως πρέπει να ρίξει τιμές. 3
korakios Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Αυτή την στιγμή όμως στις πιο high end gpu εννοείται πως πρέπει να ρίξει τιμές. Μα δεν ασχολείται με high end σύμφωνα με τα λεγόμενά τους Μοιράζουν στον απλό gamer 9070/xt , με το κιλό και σε τιμές χώμα 😂 Επεξ/σία 18 Μαϊου από korakios 5 1
nikos5800 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, icenex είπε Μα προφανως σε ενα τετοιο σεναριο δεν το συζηταμε ειναι λογικο να εισαι πιο κοντα σε τιμες.Κοιτα το προηγουμενο ποστ μου σαν σεναριο μπορει να μην ειναι εφικτο απο οικονομικης αποψης για την κοκκινη.Ουτε εχω στοιχεια ποσο τους κοστιζει μια καρτα ουτε ξερω τιποτα απο τα εσοδα-εξοδα τους.Μιλησα καθαρα σαν καποιος που που τα βλεπει απο εξω, ομως το ζουμι ομως παραμενει το ιδιο. Φτιαχνεις ενα προιον που στην τελικη το πουλας κοντα σε τιμη κοστους για να χτυπησεις μεριδιο αγορας και ας βγαλεις ισα ισα τα εξοδα σου + κατι ψιχουλα για μια χρονια.Οταν λοιπον γινεις τοσο ανταγωνιστικος σε τιμη θα σε προτιμησει ο κοσμος και ας υστερεις σε αλλους τομεις.Και οσο χτιζεις πελατολογιο κ μεριδιο αγορας σιγα σιγα θα αυξανεις το ποσοστο κερδους.Προφανως ενα τετοιο σεναριο βασιζεται σε μακρυπροθεσμα κερδη ενω το σεναριο που βλεπουμε τωρα τους βολευει. Αυτοι τα εχουν υπολογισει αυτα που γραφω τωρα και εχουν καταληξει οτι βγαζουν περισσοτερα οντας αιωνια δευτεροι παρα να παρουν το ρισκο να θυσιασουν ποσες χρονιες μπας και βγαλουν περισσοτερα αν τελικα καταφερουν να παρουν μεριδιο αγορας.Μαλλον ξερουν οτι δεν προκεται να ξεπερασουν την πρασινη και απλα ακολουθουν και τρωνε τα αποφαγια της πρασινης.Σου λενε γιατι να παρω ρισκο και να μην φαω ουτε αυτα οποτε ας κατσουμε στα αυγα μας. Προσωπικα περιμενω να κανει κινηση η κοκκινη απο εποχης 7970.Αυτη ειναι η τελευταια κοκκινη καρτα που πηρα.Και σε καθε γενια βλεπω την κοκκινη να πυροβολει τα ποδια της οπως ειπε ενα μελος πιο πισω.Πλεον δεν περιμενω τιποτα απο την κοκκινη αν με ρωτατε ειναι απλος κομπαρσος. Και η Polaris ήταν πολύ δυνατή σειρά όπως και η vega αλλά η vega άργησε πολύ να βγει,από εκεί και μετά η Nvidia ξέφυγε,η rdn4 είναι κάτι σαν την Polaris,έχει φτιάξει πολύ καλή αρχιτεκτονική μετά από χρόνια. 2 ώρες πριν, fotaras76 είπε Με την rx 6600 δεν πυροβόλησε καθόλου τα πόδια της. Έδωσε μια κάρτα όπου η Nvidia δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει το vfm της σε αυτή την κατηγορία (3050, 3060). Παρομοίως με την 7800xt απέναντι στην 4070, η πρόταση της ήταν αρκετά πιο vfm. Αυτή την στιγμή όμως στις πιο high end gpu εννοείται πως πρέπει να ρίξει τιμές. Μήπως λέω μήπως η ρχ 6600 δεν κατάφερε να πλησιάσει ποτέ το value της ρτχ 3060 και για αυτό έπεσε στην τιμή? Γιατί κακά τα ψέματα στην 3060 βάζεις το dlss4 και περνεις κατευθείαν ένα συν 20%-30% χωρίς να χάσεις ποιότητα εικόνας ενώ με το fsr απλώς δεν... Επεξ/σία 18 Μαϊου από nikos5800
icenex Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, fotaras76 είπε Με την rx 6600 δεν πυροβόλησε καθόλου τα πόδια της. Έδωσε μια κάρτα όπου η Nvidia δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει το vfm της σε αυτή την κατηγορία (3050, 3060). Παρομοίως με την 7800xt απέναντι στην 4070, η πρόταση της ήταν αρκετά πιο vfm. Αυτή την στιγμή όμως στις πιο high end gpu εννοείται πως πρέπει να ρίξει τιμές. Αν βαλεις στην συναρτηση οτι υστερουσε σε τεχνολογιες οπως rtx k dlss καποιος πονηρος θα ελεγε οτι για αυτο ητανε πιο φθηνες.Ακομη και εκει πυροβολησε τα ποδια της και οταν λεω πυροβολησε τα ποδια δεν εννοω απο αποψη επιδοσεων αλλα τιμης για να μην παρεξηγηθω.Επρεπε ξαναλεω να εχει τρελη διαφορα τιμης και οχι 50-100$ η οσα ειχε τελος παντων. Επεξ/σία 18 Μαϊου από icenex
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα