Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως πήρα 9070ΧΤ γιατί πχ έχω πολλά παραπάνω fps στο SM2 από ότι θα είχα με την RTX 5080 πόσο μάλλον με την 5070Ti, το ίδιο στο Monster Hunter με την 5070Ti, χέστηκα με το συμπάθιο ποια είναι πιο δυνατή γενικά και αόριστα, εμένα με ενδιαφέρει στα παιχνίδια που θα αφιερώσω 5000-10000 ώρες την επόμενη 5ετία ποια είναι καλύτερη, αφού στον μεγαλύτερο βαθμό βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια για τα υπόλοιπα 5-10 games που θα τα παίξω 10-20-30-40 ώρες το καθένα τα επόμενα 5 χρόνια δεν με ενδιαφέρει αν είναι η 9070ΧΤ 10-20% καλύτερη ή χειρότερη της 5070Ti,5080 etc.

Επεξ/σία από grevoil
  • Like 7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα αγόραζα άνετα την 9070xt ακόμη και αν είχε την ίδια τιμή με την 5070ti αν ήμουν σίγουρος ότι το FSR4 θα έρθει σύντομα και σε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, δλδ εκείνο που με σπρώχνει προς την 5070ti είναι καθαρά το DLSS4.

• Like 3
Δημοσ.

Πρακτικα στο τελος ειναι τι θελει ο καθενας.

Αν παιζει καποιος 1 παιχνιδι μονο για 5 χρονια και τα παει καλυτερα η μια θα παει εκει ακομα και η intel να ειναι με τις arc.

Αν θες να κανεις οικονομια και μπορεις να δωσεις 700 αλλα οχι 800 θα πας σε αυτη με τα 700 ασχετα τι παραπανω δινει αυτη με τα 800.

Αν δεν χρειαζεσαι upscaling κτλ γιατι τα παιχνιδια που παιζεις πιανουν 200fps native τοτε δεν σε νοιαζουν dlss/fsr.

Αν θες τα τελευταια παιχνιδια με path tracing και υψηλα fps παλι πας σε αυτο που θα στο δωσει αυτο.

Αν ο αλλος ειναι σε linux τοτε παλι μονοδρομος που θα πας.

Ο καθενας ζυγιζει και αναλογα κανει την καλυτερη επιλογη για αυτον. Οι συγκρισεις δεν γινονται υποκειμενικα μεταξυ καρτων αλλα αντικειμενικα και ο καθενας θα παρει αυτο που θελει απο αυτη τη συγκριση και αναλογα πια καρτα του ταιριαζει θα παει εκει. 

• Like 5
Δημοσ.

Σε 4k που θέλω εγώ, με σταθερά και κατά ελάχιστο 60fps σε High Settings, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κάνω χρήση DLSS, FSR, FG οπότε ναι θα πάρω όποια κάρτα έχει την καλύτερη πρόταση.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • Το θέμα έχει ενεργοποιηθεί και πάλι
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

τιμές να δούμε πρώτα. Αν και δε νομίζω να αλλάξω την 7800xt μέχρι την επόμενη γενιά

Ε ναι ρε συ..Το μόνο καλό έτσι όπως τα έχουν κάνει και οι δύο τους,είναι οτι αν δεν σε τρώει το μικρόβιο της αναβάθμισης τρελά ,κάθε δύο γενιές θα αναβαθμίζεις.Να νιώθεις ότι πήρες ένα σημαντικό boost επιδόσεων αφού θα στα μαλαξουν που θα στα μαλαξουν τα οπίσθια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

τιμές να δούμε πρώτα. Αν και δε νομίζω να αλλάξω την 7800xt μέχρι την επόμενη γενιά

να τις δούμε τις τιμές, αλλά από την στιγμή που μιλάμε για 8/16gb κάρτα αλά 5060ti, κρατάτε υπερβολικά μικρό καλάθι.

RX9060.jpg

123245?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IlwvYXJ0aWtlbFwvYmlsZFwvMTIzMjQ1IiwiZmlsdGVycyI6WyJjPTQwLDExMywyNDgwLDEwNjIiLCJhPTIxOjkiLCJ0PWFydGljbGVGdWxsIl0sInBhcmFtcyI6eyJjYWNoZUJ1c3RlciI6IjIwMjEwNTAxIn0sImtleSI6ImU1ZDgwODJkMmY3ZTM2NGMxOTQ1NThkMjAwYWFlOTEyIn0%3D

2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

5 κάρτες ???

Η ίδια κάρτα χ5 με διαφορετικές μνήμες 8 και 16GB και η μια θα είναι OC  🤪

Μετά απορούμε γιατί κάνει ότι κάνει η πράσινη με τέτοιο ανταγωνισμό....

Πάλι καλά που δεν έβγαλαν high end κάρτα σε αυτή την γενιά για να επικεντρωθούν στις φθηνότερες κάρτες, το οποίο ως τώρα είναι copy paste της πράσινης.

Next-gen gaming experience με 8GB Vram...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, Fulgore said:

να τις δούμε τις τιμές, αλλά από την στιγμή που μιλάμε για 8/16gb κάρτα αλά 5060ti, κρατάτε υπερβολικά μικρό καλάθι

Δύσκολα θα φτάνει την 5060 όχι την 5060Τι

7 hours ago, Fulgore said:

Next-gen gaming experience με 8GB Vram...

Αν είναι πάνω από 200 USD είναι EOL όπως κα της NVIDIA

edit:

RΧ9060XT 8GB = MSRP 300 USD

RX9060XT 16GB = MSRP 350 USD = επιδόσεις 5060Ti

Reviews αρχές Ιουνίου

Μόλις είδα το παρακάτω Video, στα 350 USD η 16GB αν επαληθευτούν οι επιδόσεις τότε είναι μια χαρά, η 9060ΧΤ 8GB στα 300 USD είναι για τον κάδο όπως και η 5060.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Δύσκολα θα φτάνει την 5060 όχι την 5060Τι

Αν είναι πάνω από 200 USD είναι EOL όπως κα της NVIDIA

edit:

RΧ9060XT 8GB = MSRP 300 USD

RX9060XT 16GB = MSRP 350 USD = επιδόσεις 5060Ti

Reviews αρχές Ιουνίου

Μόλις είδα το παρακάτω Video, στα 350 USD η 16GB αν επαληθευτούν οι επιδόσεις τότε είναι μια χαρά, η 9060ΧΤ 8GB στα 300 USD είναι για τον κάδο όπως και η 5060.

Η ρχ 9060χτ 16gb είναι καλό value for money αλλά η έκδοση με τα 8gb ίδια τιμή με την 5060,κανονικά έπρεπε να ήταν $270 αλλά ότι έκοψε από την τιμή της 16gb το πρόσθεσε στην έκδοση με τα 8gb😁

Πάντως η amd έχει κάνει φοβερή δουλειά στο die size,πρέπει να είναι η πρώτη φορά μετά από 15+ χρόνια που έχει το ίδιο η και μικρότερο die size από την Nvidia!!

Rtx 4060 159mm2

rtx 5060/5060ti 180mm2

rx 9060xt 153mm2!!

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τις ρτχ 4070ti/4080/5070τι/5080 vs rx9070xt/9070

Επεξ/σία από nikos5800
  • Haha 1
Δημοσ.

Για μια ακόμη φορά η AMD βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της ενώ θα μπορούσε να φύγει για 360 no-look κάρφωμα στην Nvidia με τις αηδίες που κάνουν αυτή την περίοδο οι πράσινοι. Πιστεύω η πιο απλή και straightforward κίνηση θα ήταν ένα μόνο μοντέλο με 12GB RAM, και κρατάς τα 16GB για μετέπειτα έκδοση αν θες. Αλλά το να κράζει όλη η υφήλιος την Nvidia για τα 8GB και να εμφανίζεσαι και εσύ με ίδια πρόταση, ε δεν πρόκειται να δεις αναδιανομή της πίτας. Στηρίζω AMD γιατί είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός και όλοι κερδίζουμε έτσι (και επειδή οι 9000 series όντως σπέρνουν), αλλά δεν θα μου κάνει εντύπωση να συνεχίσει να γυροφέρνει στο συμβολικό 3% market share.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Μόλις είδα το παρακάτω Video, στα 350 USD η 16GB αν επαληθευτούν οι επιδόσεις τότε είναι μια χαρά,

Κοιταξε τι λαμογιά έκαναν τα τζιμάνια στην Amd. 

Πήγαν και έκαναν σύγκριση με την χειρότερη 5060ti 8GB, αντί για την 16άρα σε 1440p

r/hardware - AMD Announces Radeon RX 9060 XT Graphics Card, Claims "Fastest Under $350"

image.jpeg.16faddc06aabe2f3d5f12afd8aeb7b62.jpeg

Η μοναδική Amd κάρτα που ξεχωρισε σε αυτή την γενιά ειναι η απλή 9070 σε σχέση με την 5070.

Ολες οι υπόλοιπες ειναι κυριολεκτικά copy paste ότι έχει βγάλει η πράσινη.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...