Vassilis_24 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 17 ώρες πριν, Fulgore είπε Οτιδήποτε κάτω από τα 400 ιδανικά. Πάνω από τα 405-410ευρώ δεν αξίζει, γιατί στα 438-450 ξεκινάνε σε skroutz/bestprice οι φθηνότερες 5060ti 16GB(όχι αμεσα διαθέσιμες πάντα), και η 5060ti 16GB είναι συνολικά καλύτερη σαν κάρτα στα πάντα(raster/RT/κατανάλωση/dlss υποστήριξη). Και σε επεξεργασία βίντεο, μην παραλείπουμε κι αυτό, είναι σημαντικό για πολλούς.
Aten-Ra Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 14 minutes ago, Vassilis_24 said: Και σε επεξεργασία βίντεο, μην παραλείπουμε κι αυτό, είναι σημαντικό για πολλούς. Κάνα link να δούμε ??
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Κάνα link να δούμε ?? Εδώ λέει για το blender https://www.club386.com/amd-radeon-rx-9060-xt-16gb-vs-nvidia-geforce-rtx-5060-ti-16gb/ Γενικά, η RTX 5060 Ti 16 GB είναι καλύτερη επιλογή λόγω CUDA cores, που χρειάζονται στα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας, υποστηρίζει NVENC/AV1 encoder, δεν είμαι σίγουρος αν η amd υποστηρίζει κι υποστηρίζει καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, όπως premiere, resolve, κοκ. Έτσι σου προσφέρει πιο ομαλό timeline, ταχύτερα renders/exports. Αν κάποιος έχει και προσωπική εμπειρία, ας τη μοιραστεί, γιατί για μένα, αν ισχύουν αυτά που έχω διαβάσει και μεταφέρω, είναι deal-breaker. Επεξ/σία 13 Ιουνίου από Vassilis_24
korakios Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 23 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Γενικά, η RTX 5060 Ti 16 GB είναι καλύτερη επιλογή λόγω CUDA cores έχει κάμποσο καιρό που τρέχουν εφαρμογές cuda στις amd κάρτες , αλλά φυσικά θέλει σετάρισμα/χρόνο 24 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε υποστηρίζει NVENC/AV1 encoder, δεν είμαι σίγουρος αν η amd υποστηρίζει κι υποστηρίζει καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, όπως premiere, resolve, κοκ. Έτσι σου προσφέρει πιο ομαλό timeline, ταχύτερα renders/exports. αν θες για video , δες intel arc κάρτα , ίσως και 1ης γενιάς με 16G μιας και το quicksync είναι σφαίρα . Ήταν ένα απο τα ατού της για την κατηγορία της . Τώρα αν κάνεις βαριά χρήση έχει βγάλει για ΑΙ μια διπλή B580 (κυριολεκτικά κόλλησε 2 Β580 σε μια κάρτα με 24G, υποθέτω έχει διπλάσιο αριθμό encoder) , τιμή άγνωστη .
Aten-Ra Δημοσ. 13 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 hours ago, Vassilis_24 said: υποστηρίζει NVENC/AV1 encoder, δεν είμαι σίγουρος αν η amd υποστηρίζει https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-rx/radeon-rx-9000-series/amd-radeon-rx-9060-xt.html Supported Rendering Format HDMI™ 4K Support Yes 4K H264 Decode Yes 4K H264 Encode Yes H265/HEVC Decode Yes H265/HEVC Encode Yes AV1 Decode Yes AV1 Encode Yes 1
@topos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 9 hours ago, Aten-Ra said: https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/graphics/radeon-rx/radeon-rx-9000-series/amd-radeon-rx-9060-xt.html Supported Rendering Format HDMI™ 4K Support Yes 4K H264 Decode Yes 4K H264 Encode Yes H265/HEVC Decode Yes H265/HEVC Encode Yes AV1 Decode Yes AV1 Encode Yes Νομίζω όμως μόνο για 8bit αρχείο, Nvidia κ Intel κάνουν decode και 10bit h264/h265 4:2:2.
akoinonitos Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 17 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε Εδώ λέει για το blender https://www.club386.com/amd-radeon-rx-9060-xt-16gb-vs-nvidia-geforce-rtx-5060-ti-16gb/ Γενικά, η RTX 5060 Ti 16 GB είναι καλύτερη επιλογή λόγω CUDA cores, που χρειάζονται στα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας, υποστηρίζει NVENC/AV1 encoder, δεν είμαι σίγουρος αν η amd υποστηρίζει κι υποστηρίζει καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο, όπως premiere, resolve, κοκ. Έτσι σου προσφέρει πιο ομαλό timeline, ταχύτερα renders/exports. Αν κάποιος έχει και προσωπική εμπειρία, ας τη μοιραστεί, γιατί για μένα, αν ισχύουν αυτά που έχω διαβάσει και μεταφέρω, είναι deal-breaker. https://www.pugetsystems.com/labs/articles/amd-radeon-rx-9070-xt-content-creation-review/?srsltid=AfmBOor2GvZHaMx3gjCxlDhF_VS3nAuN_y6X21QfEiD8FZlvA_5YrLc_
musiccc444 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Έφτασε η καρτούλα, μπήκε στο σύστημα και ευτυχώς τρέχουν όλα μια χαρά. Όλα τα δεδομένα από 9060 xt και ryzen 7900 είναι μαζεμένα στο adrenaline, που ευτυχώς παραμένει σταθερό και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ προβλήματα. -Μόλις την τοποθέτησα κόλλαγε στο boot logo το pc αλλά με ένα clear cmos ξεκόλλησε. Είχα κάνει και bios update στη μητρική και δεν σέταρα τις ρυθμίσεις πριν βάλω την κάρτα. -Επίσης μου έβγαλε ειδοποίηση το adrenaline πως πρέπει να ενεργοποιήσω το uefi mode, έκανα disable το csm compatibility support module στο bios και είναι οκ. Σε απλή χρήση είναι αθόρυβη με χαμηλή θερμοκρασία, δεν την δοκίμασα σε κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό σε gpu. Έχω ultrawide monitor 3440x1440 34άρι και ενεργοποιήθηκε το freesync στα 100hz. Ωραίο το vivid color στις ρυθμίσεις γιατί ζωντανεύει πολύ τα χρώματα στο va panel, αλλά το white balance πάει περίπατο και το άφησα off. 4
korakios Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 1 ώρα πριν, musiccc444 είπε Ωραίο το vivid color στις ρυθμίσεις γιατί ζωντανεύει πολύ τα χρώματα στο va panel, αλλά το white balance πάει περίπατο και το άφησα off. αν είναι παίξε με το saturation αν θες πιο έντονα χρώματα
omghi2u Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Μολις παρελαβα και εγω. Απο Δευτερα ομως τα νεοτερα, τοτε θα την βαλω στο μηχανημα. 25
musiccc444 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 3 ώρες πριν, korakios είπε αν είναι παίξε με το saturation αν θες πιο έντονα χρώματα το δοκίμασα κι αυτό όταν πήρα την οθόνη αλλά όσο ανεβάζεις το saturation ζωντανεύουν τα χρώματα και χαλάει η ορατή διαβάθμιση των R,G,B όσο ανοίγουν, και στο white balance χάνεται πάλι το πολύ ανοιχτό γκρι. Πρίν είχα ips 24άρι 1080p με 6bit+frc panel όποτε δεν προέρχομαι έτσι κι αλλιώς από τίποτα τρελά χρώματα 😁
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 14/6/2025 στις 8:42 ΠΜ, akoinonitos είπε https://www.pugetsystems.com/labs/articles/amd-radeon-rx-9070-xt-content-creation-review/?srsltid=AfmBOor2GvZHaMx3gjCxlDhF_VS3nAuN_y6X21QfEiD8FZlvA_5YrLc_ Thanks. Αν πάει τόσο μετρια η 9070, η 9060 θα ζορίζεται παντού. Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να πάω στην 5060. 1
korakios Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε Thanks. Αν πάει τόσο μετρια η 9070, η 9060 θα ζορίζεται παντού. Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να πάω στην 5060. στην Ti μάλλον εννοείς με 16G ή μτχ αλλά δεν έχεις γράψει τι ακριβώς θέλεις , το "content creation" είναι πολύ γενικό 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα