Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

στην Ti μάλλον εννοείς με 16G ή μτχ 

αλλά δεν έχεις γράψει τι ακριβώς θέλεις , το "content creation" είναι πολύ γενικό 

Κάνω επεξεργασία βίντεο ερασιτεχνικά και χρησιμοποιώ premiere, davinci, blender, after effects, κ.α. και θέλω να μπορεί να τα υποστηρίξει η κάρτα και να μην κάνει μια μέρα να γίνουν.

• Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Vassilis_24 said:

Thanks.

Αν πάει τόσο μετρια η 9070, η 9060 θα ζορίζεται παντού.

Δυστυχώς, μάλλον θα πρέπει να πάω στην 5060.

Δυστηχως, μάλλον ναι

5060ti 16gb η 5070 εάν σου φτάνουν τα 12gb vram

Spoiler

θεωρώ ότι έχουν εφάμιλλο vfm, ~30% πάνω σε τιμή, ~30% πάνω σε επιδόσεις -την λιγότερη vram βέβαια

Και εγώ είμαι σε αντίστοιχη φάση και η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να πήγαινα είτε σε Intel, είτε σε amd.

Και παντού παίζει η συασταη "εφοσων την θέλεις για δουλειά, πας για Nvidia".

Λογικά θα έχεις λιγότερα προβλήματα.

Τώρα για το pugetbench, έχω δώσει αρκετό χρόνο στα να κοιτάζω τα benchmarks (μπορείς να δεις και αυτα που έχουν γίνει submit και από τους χρήστες)και αυτό που βλέπω είναι ότι η amd είναι erratic.

Σε κάποιο συγκεκριμένη διεργασία μπορεί να βγαίνει πρώτη, σε κάποια άλλη τελευταία(πίσω ακόμα και από 6800xt).

Π.χ Μια 5070  βγαίνει στα περισσότερα -πες- στην ~μέση σε όλες τις επιμέρους διεργασίες.Ακομα και σε διαφορετικά προγράμματα.

Spoiler

Έχω και άλλα να πω για τα bench της Puget αλλά δεν είναι εδώ ο χώρος.-Οχι ότι σπρώχνουν κάποια εταιρία η ότι είναι biased, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να τεσταρουν και περισσότερα κομμάτια κυριως π.χ remove tool στο photoshop-

1 hour ago, Vassilis_24 said:

Κάνω επεξεργασία βίντεο ερασιτεχνικά και χρησιμοποιώ premiere, davinci, blender, after effects, κ.α. και θέλω να μπορεί να τα υποστηρίξει η κάρτα και να μην κάνει μια μέρα να γίνουν.

Blender είναι ξεκάθαρα μπροστά η Nvidia με υπερδιπλάσιες επιδόσεις στο ίδιο price bracket καρτων.

Και εδώ μπορείς να μπεις να δεις το δικό του benchmark και αποτελέσματα από διάφορες κάρτες ή cpu

1 hour ago, Vassilis_24 said:

Blender είναι ξεκάθαρα μπροστά η Nvidia με υπερδιπλάσιες επιδόσεις στο ίδιο price bracket καρτων.

Και εδώ μπορείς να μπεις να δεις το δικό του benchmark και αποτελέσματα από διάφορες κάρτες ή cpu

Μιας και αναφέρεις ότι δουλεύεις premiere+davinci-> θα σου έδινα μια συμβουλή, θεωρώ ότι είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα προγραμμα(προσωπικα διάλεξα davinci για πολλους λόγους).Ετσι θα το μάθεις/δουλεύεις και καλυτερα

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

ποτ πουρί , τώρα ξεκινάς φαντάζομαι , πας πράσινη Ti 16G , συνέχεια στο δίπλα νήμα για ποιο μοντέλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την κουμπωσα σημερα... μου βγηκε η παναγια να πω την αληθεια... ειναι σχετικα μικρο το κουτι και επειδη επρεπε να βαλω καινουρια καλωδια τροφοδοσιας... δεν χωρουσε το χερι μου να βγαλω τα παλια για να βαλω τα καινουρια και ουσιαστικα ελυσα ολο το cable management απο πισω για να δημιουργησω χωρο και το ξανα εστησα.

aHbWLr0.jpeg

icD5iVK.jpeg

Μονο Starfield μπηκα λιγο (το ειχα παρατησει απο το '23 που το πηρα :P ) με την 3080 ειχα με dlss enabled σε balanced mode στο Νew Atlantis απο 60-69 fps με graphical settings mix high-mid και σε κλειστους χωρους ~100

Με την 9070 XT (δεν πηγα new atlantis ακομα) αλλα στους αλλους κλειστους χωρους με ολα στα ultra τερμα και χωρις καθολου upscaling ειχα ~120-130

Α ναι... το backplate δεν το εβαλα γιατι φοβαμαι να τσακισω κ αλλο το καλωδιο :/ εχω ακουσει διαφορα τερατα για αυτα τα καλωδια.

Oλα default out of the box, below average μου λεει :'(
OunlU7C.jpeg

ZRiiTIi.jpeg

Επεξ/σία από omghi2u
  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, omghi2u said:

Την κουμπωσα σημερα... μου βγηκε η παναγια να πω την αληθεια... ειναι σχετικα μικρο το κουτι και επειδη επρεπε να βαλω καινουρια καλωδια τροφοδοσιας... δεν χωρουσε το χερι μου να βγαλω τα παλια για να βαλω τα καινουρια και ουσιαστικα ελυσα ολο το cable management απο πισω για να δημιουργησω χωρο και το ξανα εστησα.

aHbWLr0.jpeg

icD5iVK.jpeg

Μονο Starfield μπηκα λιγο (το ειχα παρατησει απο το '23 που το πηρα :P ) με την 3080 ειχα με dlss enabled σε balanced mode στο Νew Atlantis απο 60-69 fps με graphical settings mix high-mid και σε κλειστους χωρους ~100

Με την 9070 XT (δεν πηγα new atlantis ακομα) αλλα στους αλλους κλειστους χωρους με ολα στα ultra τερμα και χωρις καθολου upscaling ειχα ~120-130

Α ναι... το backplate δεν το εβαλα γιατι φοβαμαι να τσακισω κ αλλο το καλωδιο 😕 εχω ακουσει διαφορα τερατα για αυτα τα καλωδια.

Oλα default out of the box, below average μου λεει 😢
OunlU7C.jpeg

ZRiiTIi.jpeg

Timespy ,οντως χαμηλο δειχνει πρεπει να ειχες κοντα 30000

Επεξ/σία από enable_your_mind
Δημοσ.
18 ώρες πριν, omghi2u είπε

πολύ χαμηλά είσαι , ειδικά το core clock , σαν να μη boost-άρει καθόλου

απο θερμοκρασίες πως είσαι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

πολύ χαμηλά είσαι , ειδικά το core clock , σαν να μη boost-άρει καθόλου

απο θερμοκρασίες πως είσαι ?

gpu temp δεν περναει τα 60-65max

H0dtTWk.jpeg

1n2mgxW.jpeg

b52ziJI.jpeg

2NUP4X5.jpeg

wcRzAsI.jpeg

Επεξ/σία από omghi2u
Δημοσ.
21 ώρες πριν, omghi2u είπε

aHbWLr0.jpeg

icD5iVK.jpeg

Α ναι... το backplate δεν το εβαλα γιατι φοβαμαι να τσακισω κ αλλο το καλωδιο 😕 εχω ακουσει διαφορα τερατα για αυτα τα καλωδια.

OunlU7C.jpeg

ZRiiTIi.jpeg

Δες λίγο στο adrenaline αν ειναι ενεργοποιημενο το SAM. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δες λίγο στο adrenaline αν ειναι ενεργοποιημενο το SAM. 

Δεν ηταν ενεργοποιημενο. Πηγα στο BIOS να κανω enable το re-bar, εκανα ξανα bench και +-1 ηταν στα ιδια.

Μετα χρειαστηκε να κανω αυτο

jBaIk0J.jpeg

για αυτη την abysmal αυξηση... δηλαδη να παω οριακα πανω απο τον μεσο ορο.
MYIxgMz.jpeg

παιζει να εχω την χειροτερη Nitro+ στην πλαση ολη

Δημοσ.
7 minutes ago, omghi2u said:

Δεν ηταν ενεργοποιημενο. Πηγα στο BIOS να κανω enable το re-bar, εκανα ξανα bench και +-1 ηταν στα ιδια.

jBaIk0J.jpeg

MYIxgMz.jpeg

μηπως εισαι με quiet bios?

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, omghi2u είπε

jBaIk0J.jpeg

MYIxgMz.jpeg

Από SAM  off σε on δεν πήρες τίποτα? Δίνει αρκετά στις κόκκινες, τώρα για το συγκεκριμένο bench δεν θυμάμαι.

Βάλε τη μνήμη στα 2700, πιθανότατα θα τη σηκώνει.

Επίσης, δες μία με το gpu-z τί τσιπάκια μνήμης έχεις (samsung ή hynix).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...