Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 05:55 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:55 μμ Καλορίζικη να την χαρείς. Προφανώς το undervolt ρίχνει το max ρεύμα της κάρτας. Κρατάς ίδια συχνότητα ρίχνεις ρεύμα οπότε και κατανάλωση και θόρυβο θερμοκρασίες. Το curve ειναι εκεί που είπες αυτό που σε βγάζει πριν να πειράξεις τίποτα. Δεν θέλει το πράγμα για να την κρατάει. Εφόσον έχει μπει σε shield pcie δεν έχει πρόβλημα ποτέ δεν έχω βάλει τέτοιο και πότε δεν έγειρε καμία ούτε 1 χιλιοστό. Αρκεί να είναι γερή η θύρα μην την βάλεις σε απλή pcie. 1
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 06:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:08 μμ 9 λεπτά πριν, Arkin είπε Καλορίζικη να την χαρείς. Προφανώς το undervolt ρίχνει το max ρεύμα της κάρτας. Κρατάς ίδια συχνότητα ρίχνεις ρεύμα οπότε και κατανάλωση και θόρυβο θερμοκρασίες. Το curve ειναι εκεί που είπες αυτό που σε βγάζει πριν να πειράξεις τίποτα. Δεν θέλει το πράγμα για να την κρατάει. Εφόσον έχει μπει σε shield pcie δεν έχει πρόβλημα ποτέ δεν έχω βάλει τέτοιο και πότε δεν έγειρε καμία ούτε 1 χιλιοστό. Αρκεί να είναι γερή η θύρα μην την βάλεις σε απλή pcie. Σε ευχαριστώ πολύ. Εκείνο το πράγμα το έβαλα τώρα δεν κάθομαι να το βγάλω, βαριέμαι. Σε shield pcie είναι πάντως. Για το undervolt δεν χρειάζεται δηλαδή να πειράξω το power limit, αν αρχίσω να κατεβάζω milivolts πχ -25mV θα κατεβάζει και το max; Αυτό εννοούσα πριν με το undervolt, να μην πειράξω το power limit.
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 06:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:17 μμ 8 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Σε ευχαριστώ πολύ. Εκείνο το πράγμα το έβαλα τώρα δεν κάθομαι να το βγάλω, βαριέμαι. Σε shield pcie είναι πάντως. Για το undervolt δεν χρειάζεται δηλαδή να πειράξω το power limit, αν αρχίσω να κατεβάζω milivolts πχ -25mV θα κατεβάζει και το max; Αυτό εννοούσα πριν με το undervolt, να μην πειράξω το power limit. Ναι ξεκίνησε σιγά σιγά και θα πέσει αυτόματα και το ρεύμα που θα παίρνει η κάρτα. 1
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 06:58 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 06:58 μμ 7 hours ago, Arkin said: Προφανώς το undervolt ρίχνει το max ρεύμα της κάρτας. Κρατάς ίδια συχνότητα ρίχνεις ρεύμα οπότε και κατανάλωση και θόρυβο θερμοκρασίες. Όχι , πάντα θα στοχεύει στο max tdp, «απλά» κερδίζεις σε boost clock . Αν θέλει να ρίξει tdp το κάνει με το power limit 1
kirileman Δημοσ. Παρασκευή στις 07:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:24 μμ Όταν έχεις βάλει καπ στα frames και η κάρτα παίζει συνεχεια πχ στο 80 με 90%, δεν έχει νόημα το oc, σωστά; 1
ICE-T Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Μιας και έπαιξα λιγάκι warhammer 3 με την 9070xt να δω αν αρχίσει να νιαουρίζει κλπ, προς το παρόν δεν ακούγεται κάτι. Εχω δυο ερωτήσεις να σας κάνω. 1) Που μπορούμε να δούμε το default fan curve της κάρτας; Είναι στο adrenaline όταν πάμε να κάνουμε custom tune αυτό που εμφανίζει αν πάμε να πειράξουμε το fan curve; 2) Αν δοκιμάσω undervolt δεν επηρεάζω το max power που τραβάει η κάρτα ε; Στην δικιά μου ας πούμε είναι 304watt (sapphire pulse). Μόνο θεωρητικά τις θερμοκρασίες μειώνω; Ρωτάω γιατί λίγο άβολα νιώθω με 88c-90c στις μνήμες που διαβάζω στα reviews. Από ότι καταλαβαίνω έτσι λειτουργούν οι 9000 αλλά ένα undervolt αν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση μια χαρά θα ήταν. Από θόρυβο η κάρτα είναι πολύ ήσυχη καμία σχέση με το ελικοπτεράκι την 4070 gaming oc που είχα. Μια δυο φορές έσκυψα στο κουτί να δω αν λειτουργούν τα fans. Γι αυτό και θέλω να τα τσιμπήσω λίγο γιατί έχω περιθώριο νομίζω και από πλευράς θορύβου. Να αναφέρω εδώ και τις εντυπώσεις μου από το βοηθητικό που έχουν εξτρα για να μην γέρνει η κάρτα. Είναι πολύ γερό και την κρατάει άνετα αλλά είναι λίγο μανούρα να το εγκαταστήσεις, θα προτιμούσα ένα πιο απλό που να είναι σαν κολωνάκι απλά και ακουμπάει επάνω η κάρτα. Τώρα αυτό βιδώνει ακριβώς πάνω από την κάρτα με πιο μεγάλες βίδες κλπ. Μανούρα και στο βάλε και υποθέτω και στο βγάλε αν χρειαστεί. Τέλος κάποιο software από την sapphire ίσως για κάποιο πιθανό firmware update δεν έχει; Ή Giga σε αυτό ήταν κύρια μάλιστα έδωσε και firmware update κάποια στιγμή που πέρασε από το λογισμικό της πανεύκολα. Από sapphire δεν; Το default δεν πάει πάνω από 1100rpm συνήθως 850rpm δουλεύει, έχει πολύ χαλαρό fan curve out of the box. Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:30 μμ από ICE-T
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:49 μμ 19 λεπτά πριν, ICE-T είπε Το default δεν πάει πάνω από 1100rpm συνήθως 850rpm δουλεύει, έχει πολύ χαλαρό fan curve out of the box. Ναι γι αυτό λέω να της τσιμπήσω λίγο τα fans είναι χαμηλά δεν ακούγεται κιχ και θεωρώ έχω περιθώριο από θόρυβο. 50 λεπτά πριν, korakios είπε Όχι , πάντα θα στοχεύει στο max tdp, «απλά» κερδίζεις σε boost clock . Αν θέλει να ρίξει tdp το κάνει με το power limit Τελικά τι γίνεται εγώ που θέλω να δουλέψει λίγο πιο χαμηλά από θερμοκρασίες και ρεύμα πρέπει να κάνω undervolt, να πειράξω το power limit ή και τα δύο; Όσο παίζω πάντως με το adrenaline σκέφτομαι την ευκαιρία που έχει τόσα χρόνια η nvidia να κάνει το software της καλύτερο για τις κάρτες της. Κρίμα που δεν ασχολείται. Το adrenaline πιο ολοκληρωμένο για την διαχείρηση της κάρτας σαφέστατα. 1
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 07:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:56 μμ 57 λεπτά πριν, korakios είπε Όχι , πάντα θα στοχεύει στο max tdp, «απλά» κερδίζεις σε boost clock . Αν θέλει να ρίξει tdp το κάνει με το power limit Όχι είναι προτιμότερο να ρίξει ρεύμα μην πω και με fixed συχνότητα ώστε να έχει τα καλύτερα frametimes. Από εκεί και πέρα όσο δύναμη θα χρειαστεί θα ρυθμίζεται αυτόματα με την χρήση της κάρτας.
Πέτρος Δημοσ. Παρασκευή στις 08:38 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:38 μμ 41 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Τελικά τι γίνεται εγώ που θέλω να δουλέψει λίγο πιο χαμηλά από θερμοκρασίες και ρεύμα πρέπει να κάνω undervolt, να πειράξω το power limit ή και τα δύο; Όσο παίζω πάντως με το adrenaline σκέφτομαι την ευκαιρία που έχει τόσα χρόνια η nvidia να κάνει το software της καλύτερο για τις κάρτες της. Κρίμα που δεν ασχολείται. Το adrenaline πιο ολοκληρωμένο για την διαχείρηση της κάρτας σαφέστατα. Στο UV για κάθε δεδομένη συχνότητα της κάρτας της λες να χρησιμοποιήσει λιγότερη τάση από αυτή που ορίζει η "μαμά" στο f/w. Ναι, αν είχες κλειδωμένη συχνότητα θα έριχνες έτσι και την κατανάλωση, αλλά και θερμοκρασίες κλπ. Από τη στιγμή όμως που η max συχνότητα είναι "ελεύθερη" (δεν είναι τυπικά, αλλά δεν γίνεται να πιάσεις το ταβάνι με κανένα τρόπο), όσο ο αλγόριθμος που διαβάζει τα διάφορα στοιχεία λειτουργίας βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο, θα ανεβάζει συχνότητα μέχρι να πιάσει ταβάνι είτε η κατανάλωση, είτε η θερμοκρασία είτε (ποτέ) η ίδια η συχνότητα (πρέπει να έχει τυπικό max τα 3.500MHz? παραπάνω ίσως?), οπότε το τελικό αποτέλεσμα σε κατανάλωση και θερμοκρασίες θα είναι το ιδιο. Τώρα, αν εσύ έχεις πιάσει τα fps που θες και δεν ζητάς παραπάνω (πχ όριο οθόνης), η κάρτα θα έχει λιγότερη χρήση, χαμηλοτερη κατανάλωση/θερμοκρασία κλπ. Αν έχεις μειώσει τα max watt που μπορεί να τραβήξει, θα έχεις αντίστοιχα βελτιώσεις, ίσως χάνοντας κάτι ψιλά από επιδόσεις (εκτός κι αν η κάρτα είχε πρόβλημα με θερμοκρασίες και έκοβε λόγω thermal limit οπότε μπορείς να δεις και αύξηση τελικά...Vega56/64, ακούς!) κλπ. Μπακάλικα τα παραπάνω, έτσι? 1 ώρα πριν, kirileman είπε Όταν έχεις βάλει καπ στα frames και η κάρτα παίζει συνεχεια πχ στο 80 με 90%, δεν έχει νόημα το oc, σωστά; Γενικά, ναι. Έχει στη μνήμη νόημα, ανεξάρτητα από πυρήνα, σε κάποια σενάρια ίσως είσαι b/w starved ακόμα κι αν ο πυρήνας δεν τερματίζει. Επίσης, αν είσαι στο 90%, σίγουρα σύντομα θα φτάσεις στο 100% σε κάποιο άλλο παιγνίδι, οπότε θα δεις τότε τί κάνεις. 43 λεπτά πριν, Arkin είπε μην πω και με fixed συχνότητα Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό στις RDNA4. 1
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:56 μμ 1 ώρα πριν, Arkin είπε Όχι είναι προτιμότερο να ρίξει ρεύμα μην πω και με fixed συχνότητα ώστε να έχει τα καλύτερα frametimes. Από εκεί και πέρα όσο δύναμη θα χρειαστεί θα ρυθμίζεται αυτόματα με την χρήση της κάρτας. Δεν βγάζουν νόημα αυτά που λες
dimoskoutr Δημοσ. Παρασκευή στις 09:59 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:59 μμ 2 ώρες πριν, Arkin είπε Όχι είναι προτιμότερο να ρίξει ρεύμα μην πω και με fixed συχνότητα ώστε να έχει τα καλύτερα frametimes. Από εκεί και πέρα όσο δύναμη θα χρειαστεί θα ρυθμίζεται αυτόματα με την χρήση της κάρτας. Θες να μου το εξηγήσεις καλύτερα αυτό που λες; Από που το κάνω αυτό; Αφού η κάρτα μόνη της καθορίζει συχνότητες.
korakios Δημοσ. Παρασκευή στις 10:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:04 μμ 5 hours ago, dimoskoutr said: Τελικά τι γίνεται εγώ που θέλω να δουλέψει λίγο πιο χαμηλά από θερμοκρασίες και ρεύμα πρέπει να κάνω undervolt, να πειράξω το power limit ή και τα δύο; Κόβεις αρχικά το power limit ώστε να μειώσεις κατανάλωση άρα και θερμοκρασίες Μετα , επειδή θα χάσεις (αναμενόμενο) επιδόσεις , μπορείς να κανεις undervolt ώστε να κερδίσεις μερος Τρεξε για αρχή ένα steel nomad bench , μετά κόψε το power limit και τέλος κάνε όσο undervolt μπορείς . 1
Arkin Δημοσ. Παρασκευή στις 10:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:12 μμ 7 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Θες να μου το εξηγήσεις καλύτερα αυτό που λες; Από που το κάνω αυτό; Αφού η κάρτα μόνη της καθορίζει συχνότητες. Η καρτα θα καθορίσει μόνη της το usage της εφόσον την έχεις κλειδώσει τη συχνότητα. Η συχνότητα να είναι σταθερή βρες το undervolt που θέλεις κλείδωσε τη συχνότητα σε εκείνα τα volt και άσε την κάρτα να χρησιμοποιήσει το usage που θα χρειαστεί στην εκάστοτε σκηνή. Σταθερό ρεύμα συν σταθερή συχνότητα προτείνω πάντα για να μην υπάρχουν διακυμάνσεις και έτσι θα έχεις τα καλύτερα frametimes και γενικά εμπειρία στο παιχνίδι. Δεν χρειάζεται να πειράξεις το power limit καθόλου από το voltage που θα κόψεις θα πέσει αυτόματα και η κατανάλωση. Βρίσκεις σε εκείνο το σημείο την ιδανική συχνότητα πριν κρασαρει και την κλειδώνεις εκεί. Αν δεν γίνεται μέσω adrenaline το κάνεις μέσω afterburner μην ασχοληθείς πάντως με power limit καθόλου.
korakios Δημοσ. χθες στις 12:09 πμ Δημοσ. χθες στις 12:09 πμ 1 hour ago, Aris-leme said: απο 107 native σε 67 fsr4 native , μάλλον κάτι δεν πάει καλά . Σε quality ανέβηκε 118 Επειδή σκάλιζα το FSR4 στην 7800ΧΤ , έχει πάρει κανένας την 9060ΧΤ να μας πει τι παίζει σε FPS native / FSR3 native , quality / FSR4 native , quality ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα