Twoface Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Aris-leme είπε Κάπως έτσι πάει. Η κάρτα θα είναι 50 βαθμούς και το χοτσποτ εκεί 80 κάτι αν πάει ανάλογα την υλοποίηση. Απόλυτα φυσιολογικό. Στις ποιο ακριβές είναι λίγο ποιο κάτω. Για τα βατ δεν έχω προσέξει κάτι τέτοιο, Για πες εντυπώσεις από την αλλαγή. Δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και σκέφτομαι ήδη να την πουλήσω όταν γυρίσω από διακοπές. Ενώ από fps είμαι οκ σε 2Κ ανάλυση τρώει Σκάλωμα η εφαρμογή τους και τρώω κρας. ( Φαντάζομαι !) Pubg ανά 3 παιχνίδια κρας... NBA βλέπω μικρά κολλήματα. ΦΙΦΑ κανένα θέμα. Δεν ξέρω ίσως ξανά δώσω μια ευκαιρία όταν γυρίσω. Το μόνο που έκανα είναι να ρυθμίσω χειροκίνητα τους ανεμιστήρες κάθε φορά που παίζω στο 70% για να έχω θερμοκρασίεσ χαμηλές. Τύπου 70 σε GPU και μνήμες Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Twoface
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ξέρεις να βοηθήσουν τον κόσμο να δει πόσο χρέπι είναι η RTX5050 για τα 250 ευρώ που ζητάει. Μετά από 2 χρόνια και δεν μπορεί να ξεπεράσει ούτε το άλλο χρέπι την RTX4060 Στα 150-180 ευρώ κάτι θα έλεγε, στα 250 ευρώ είναι DOA Αυτο που μερικοι θελετε να τιμολογειτε οσο θελετε εσεις τα προιοντα ωστε να ειναι ευκαιρια , πρεπει να το κοιταξετε. Καθε προιον κοστολογειται απο το κατασκευαστη και οχι απο τον αγοραστη ετσι ειναι η ζωη καλως η κακως. Φανταζομαι οτι και εσυ θα ηθελες να πληρωνεις 0,001€ τη Kw, 1.8€ το σουβλακι, 2€ το πακετο τσιγαρα και 1€ /Λ τη βενζινη "για να αξιζει" αλλα στο κοσμο που ζουμε δεν αποφασιζουμε εμεις, ολα ειναι εκει και αν θες τα αγοραζεις οσο σου πουν. Kαθε προιον εχει τον πελατη του ο καθε ενας διαθετει το Χ ποσο και αυτο που αγοραζει τον ενδιαφερει να κανει τη δουλεια του. Γι αυτον ΄λοιπον που διαθετει ΜΕΧΡΙ 250€ το καλυτερο που μπορει να παρει ειναι η 5050. Οσο προτεινατε rx6600 στα 230€ ηταν υπερευκαιρια και περναγε το "χρεπι" 4060; Tωρα η 5050 ξαφνικα δεν κανει... Γι αυτον που διαθετει 290€ η 5060 ειναι καλυτερη επιλογη απο τη 9060 των 315€. Γι αυτον που διαθετει 420€ η 5060ti 16gb ειναι καλυτερη επιλογη απο ολες τις απο κατω. Το οτι η 9060xt 8gb ειναι πιο γρηγορη απο την 5050 δεν την κανει καλυτερη απο τη φθηνοτερη και καλυτερη 5060. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από BlurayMoviesGreece 1 2
Fulgore Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 5 ώρες πριν, fotaras76 είπε Επιπλέον επειδή έχω ryzen 5600 κερδίζω κάτι και από το sam με amd gpu. Ως αναβάθμιση από την 1660 super που έχω είναι τεράστια. Λογικό, αφού έκανες downgrade το σύστημα σου από αυτό που είχες πέρυσι και σε επεξεργαστή και σε κάρτα.
korakios Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 15 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Το οτι η 9060xt 8gb ειναι πιο γρηγορη απο την 5050 δεν την κανει καλυτερη απο τη φθηνοτερη και καλυτερη 5060. σάπια η 5060 , τρώει ξύλο απο την 9060ΧΤ 8G και οι 2 άσχημες επιλογές 21 λεπτά πριν, Twoface είπε Το μόνο που έκανα είναι να ρυθμίσω χειροκίνητα τους ανεμιστήρες κάθε φορά που παίζω στο 70% για να έχω θερμοκρασίεσ χαμηλές. Τύπου 70 σε GPU και μνήμες υπόψιν η nvidia κατήργησε το hotspot στις 5000 σειρές , οπότε μη συγκρίνεις , με 80C είσαι υπερκομπλέ
7nisiotis Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 22 minutes ago, Twoface said: Δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και σκέφτομαι ήδη να την πουλήσω όταν γυρίσω από διακοπές. Ενώ από fps είμαι οκ σε 2Κ ανάλυση τρώει Σκάλωμα η εφαρμογή τους και τρώω κρας. ( Φαντάζομαι !) Pubg ανά 3 παιχνίδια κρας... NBA βλέπω μικρά κολλήματα. ΦΙΦΑ κανένα θέμα. Δεν ξέρω ίσως ξανά δώσω μια ευκαιρία όταν γυρίσω. Το μόνο που έκανα είναι να ρυθμίσω χειροκίνητα τους ανεμιστήρες κάθε φορά που παίζω στο 70% για να έχω θερμοκρασίεσ χαμηλές. Τύπου 70 σε GPU και μνήμες Πριν είχες nvidia 3080Ti όπως λέει η υπογραφή σου; Έκανες σωστή απεγκατάσταση drivers μέσω DDU; Δοκίμασε μία ξανά και default τα πάντα στους drivers έπειτα. Κλείσε msi afterburner monitoring αν χρησιμοποιείς, γιατί δεν τα πάει και πολύ καλά με AMD. Ίσως κάτι σου κάνει conflict. Επίσης discord κάνε off hardware acceleration αν το τρέχεις παράλληλα με το παιχνίδι σου. 1
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, fotaras76 είπε Στα λεφτά αυτά δίνει 16 lanes, 16 gb vram και απαιτήσεις σε psu μόλις 450 watt. Για να πας σε 16 lanes και 16gb σε Nvidia πρέπει να πας σε 5070ti. Για εμένα που έχω pcie 3 μητρική και 500 watt psu είναι μονόδρομος ως επιλογή αναβάθμισης. Το ίδιο ισχύει για όσους είναι στην ίδια φάση με εμένα, και ήμαστε πολλοί. Επιπλέον επειδή έχω ryzen 5600 κερδίζω κάτι και από το sam με amd gpu. Ως αναβάθμιση από την 1660 super που έχω είναι τεράστια. Oπως σου ειπα και πριν τα λεφτα αυτα (360€) ο αλλος δεν ξερεις αν μπορει και αν θελει να τα δωσει για gpu γι αυτο κοιταει με 250€ τη 5050 οπως παλαιοτερα εσυ κοιταζες τη 6600 στα 220€ και οχι τη 6600xt η τη 3060 12gb που ηταν πολυ καλυτερες αλλα κοστιζαν παραπανω. Τωρα για εσενα το 360€ ειναι "λογικο ποσο" αρα και η 9060xt 16gb ειναι καλη επιλογη και θεμα συζητησης ενω πχ η 5080 που ειναι ακομα καλυτερη ειναι out of budget αρα αδιαφορη. Οσον αφορα το pci-e 3.0 που αναφερεις, οταν εγω ελεγα το 2023 οτι η Intel με τα B660 δινει pci-e 5.0 στα 140€ ενω η AMD εχει pci-e 3.0 στα Β450 και θελει 250€+ για τα B650-E(pci-e 5) με τα B650 των 160-200€ να εχουν μεινει στο pci-e 4.0 μου λεγατε οτι ειτε εχεις pci-e 3 4 5 σιγα τη διαφορα που εχει 1% ειναι μονο..... Τωρα λοιπον που εχει διαφορα φαινεται και γιατι καποιοι προνοησαμε να εχουμε pci-e 5.0 εδω και 3 χρονια. Φανηκε το τι πραγματικα ειναι futureproof και οχι το να μπορεις να βαλεις Ryzen 5500 το 2025 μενοντας στο Β450 με pci-e 3.0 για να γλιτωσεις τα 60€ που ειχε δωσει τοτε για το B450. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από BlurayMoviesGreece 4
thanak96 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Ένας ψιλοψαγμένος που έχει θέσει budget γύρω στα 250 ευρώ είτε θα πάρει συνειδητοποιημένα την B580 είτε θα κάνει ένα πρώτο άλμα στο μπάτζετ στα 300 ευρώ και θα πάρει την 5060 8 gb έχοντας κατά νου την εξτρά απόδοση (σε σχέση με την 5050) σε συνδυασμό με DLSS θυσιάζοντας τη VRAM της B580 (και εφόσον είναι casual gamer που παίζει σε 1080p) είτε θα κάνει υπέρβαση και θα μπει στο τριπάκι ώστε να αγοράσει στα 350 ευρώ για να φτάσει στην πιο vfm επιλογή σε όλη την κατηγορία, την 9060 xt 16 gb. Στα 420 δε θα φτάσει ποτέ. Επίσης ένας που ξεκινάει με μπάτζετ τα 420 λογικά θα ανέβει γρήγορα μπάτζετ για να πάρει την 5070. Τα 420 για σειρά xx60 είναι τραγική επιλογή κατά τη γνώμη μου, δε θα έπρεπε αυτή η κατηγορία με τα 16 gb μέσα να ξεπερνά τα 350, βαριά 370 ευρώ. Να δίνεις 420 για να πάρεις κάρτα με την οποία θα έχεις target τα 60 fps σε ανάλυση 1440p για τα επόμενα 2 χρόνια είναι τραγικό vfm. Εγώ με τη 4060 ευτυχώς δεν είμαι απαιτητικός gamer ούτε χρόνο έχω και δεν παίζω AAA games οπότε δε μου κακοφαίνεται μεν, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι έχω κάρτα που με έχει εγκλωβίσει σε οθόνη 24 ιντσών 1080p για τα επόμενα χρόνια (δηλαδή μέχρι να δικαιολογήσω στον εαυτό μου ότι αξίζει να χαρίσω την κάρτα σε φίλο και να ξοδέψω για να αναβαθμίσω).
Twoface Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Πριν είχες nvidia 3080Ti όπως λέει η υπογραφή σου; Έκανες σωστή απεγκατάσταση drivers μέσω DDU; Δοκίμασε μία ξανά και default τα πάντα στους drivers έπειτα. Κλείσε msi afterburner monitoring αν χρησιμοποιείς, γιατί δεν τα πάει και πολύ καλά με AMD. Ίσως κάτι σου κάνει conflict. Επίσης discord κάνε off hardware acceleration αν το τρέχεις παράλληλα με το παιχνίδι σου. Ναι με DDU έκανα την απεγκατάσταση. Παράδειγμα αυτό που λες για το Discord άμα βγω απο το παιχνίδι με alt tab για να αλλάξω κανάλι η να χαμηλώσω κάποιον και ξανά γυρίσω πίσω στο παιχνίδι τότε παίζει με κολλήματα. Το ίδιο όταν μου έσκασε μια ειδοποίηση στο viber που έχω και στον υπολογιστή. ΤΟ MSi το έχω κλειστώ. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Twoface
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, thanak96 είπε Επίσης ένας που ξεκινάει με μπάτζετ τα 420 λογικά θα ανέβει γρήγορα μπάτζετ για να πάρει την 5070. Τα 420 για σειρά xx60 είναι τραγική επιλογή κατά τη γνώμη μου, δε θα έπρεπε αυτή η κατηγορία με τα 16 gb μέσα να ξεπερνά τα 350, βαριά 370 ευρώ. Να δίνεις 420 για να πάρεις κάρτα με την οποία θα έχεις target τα 60 fps σε ανάλυση 1440p για τα επόμενα 2 χρόνια είναι τραγικό vfm. 80FPs average εχει σε Raster 1440p με DLSS Q η Performance παιζει 100+ αναλογα το τιτλο. Εχουμε δει καποιους να τη δοκιμαζουν ακομα και σε 4Κ light gaming. 17 λεπτά πριν, Fulgore είπε Λογικό, αφού έκανες downgrade το σύστημα σου από αυτό που είχες πέρυσι και σε επεξεργαστή και σε κάρτα. Aν ψαξεις και το topic που προτεινουμε gpu για νεο συστημα, παντου ο Αιγυπτιος και ο Φωταρα προτειναν τη τιτανοτεραστια 6600 στα 220€, η 5050 στα 250€ ειναι χρεπι γιατι δεν περναει 4060. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από BlurayMoviesGreece 5
Aten-Ra Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, BlurayMoviesGreece said: Αυτο που μερικοι θελετε να τιμολογειτε οσο θελετε εσεις τα προιοντα ωστε να ειναι ευκαιρια , πρεπει να το κοιταξετε. Όχι θα τρόμε αμάσητα ότι σαπίλα μας προσφέρει ο κατασκευαστής. 1 hour ago, BlurayMoviesGreece said: η 5050 στα 250€ ειναι χρεπι γιατι δεν περναει 4060. Προφανώς, 2 χρόνια μετά την 4060 των 300 ευρώ έρχεται η 5050 στα 250 ευρώ και ούτε καν την φτάνει, δηλαδή 2 χρόνια μετά μηδέν πρόοδος. Εδώ δεν φτάνει καν σε RT την 3060 με 12GB που βγήκε το 2021, και αντί να φωνάζεις για την κατάντια που βλέπουμε στις κάρτες κάτω από τα 300 ευρώ, έχουμε και πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξουμε γιατί δεν μας αρέσουν οι τιμές του κατασκευαστή. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Aten-Ra 3
Fulgore Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε Aν ψαξεις και το topic που προτεινουμε gpu για νεο συστημα, παντου ο Αιγυπτιος και ο Φωταρα προτειναν τη τιτανοτεραστια 6600 στα 220€, η 5050 στα 250€ ειναι χρεπι γιατι δεν περναει 4060. Μα αφού το συγκεκριμένο video, ανέβηκε απλά για να δείξει την ανωτερότητα της Amd. Τι μας ενδιαφέρει εμάς που στην πράξη το video για μας Ελλάδα ειναι άχρηστο, αφού έχουμε άλλες τιμές? Ο Φαραώ που εδώ και πόσο καιρό τα έχει κάνει τσουρέκια στους υπόλοιπους στο forum με την Vram, ανεβάζει τώρα video με 8άρες κάρτες για το ποια είναι η καλύτερη. Επίσης αυτός που έλεγε ότι 8GB κάρτες δεν πρέπει να έχουν πάνω από 250ευρώ το 2025, άκρα του τάφου σιωπή για την 9060xt 8GB των 310+ευρώ Επεξ/σία 1 Αυγούστου από Fulgore 1
Aten-Ra Δημοσ. 1 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 19 minutes ago, Fulgore said: Επίσης αυτός που έλεγε ότι 8GB κάρτες δεν πρέπει να έχουν πάνω από 250ευρώ το 2025, άκρα του τάφου σιωπή για την 9060xt 8GB των 310+ευρώ On 05/06/2025 at 21:14, Aten-Ra said: Προσωπικά μια χαρά κάρτες τις βρίσκω, στα 200 USD 3
7nisiotis Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Twoface said: Ναι με DDU έκανα την απεγκατάσταση. Παράδειγμα αυτό που λες για το Discord άμα βγω απο το παιχνίδι με alt tab για να αλλάξω κανάλι η να χαμηλώσω κάποιον και ξανά γυρίσω πίσω στο παιχνίδι τότε παίζει με κολλήματα. Το ίδιο όταν μου έσκασε μια ειδοποίηση στο viber που έχω και στον υπολογιστή. ΤΟ MSi το έχω κλειστώ. Αυτό, για δοκίμασε να το κλείσεις. Είχα κάποια περίεργα θεματάκια -βέβαια εποχής RX 5700XT-. - Kλείσε και από το ΒΙΟS την iGpu του CPU. Επεξ/σία 1 Αυγούστου από 7nisiotis 1
Aris-leme Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 3 ώρες πριν, Twoface είπε Δεν έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και σκέφτομαι ήδη να την πουλήσω όταν γυρίσω από διακοπές. Ενώ από fps είμαι οκ σε 2Κ ανάλυση τρώει Σκάλωμα η εφαρμογή τους και τρώω κρας. ( Φαντάζομαι !) Pubg ανά 3 παιχνίδια κρας... NBA βλέπω μικρά κολλήματα. ΦΙΦΑ κανένα θέμα. Δεν ξέρω ίσως ξανά δώσω μια ευκαιρία όταν γυρίσω. Το μόνο που έκανα είναι να ρυθμίσω χειροκίνητα τους ανεμιστήρες κάθε φορά που παίζω στο 70% για να έχω θερμοκρασίεσ χαμηλές. Τύπου 70 σε GPU και μνήμες Κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Αν τρως κρας σίγουρα και τα κολλήματα πιθανόν. Απενεργοποίησε τα windows update στην κάρτα γραφικών. Περνάνε τα windows αρκετές φορές δικά τους και έχεις τέτοια θέματα. Όταν λες για τους ανεμιστήρες τους κάνεις κάθε φορά που ξεκινάς παιχνίδι? Αν δεν κάνεις σειβ δεν κρατάει το προφιλ αν στο πετάει εκτός πάλι κάτι δεν είναι σωστό.
niko13 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Fulgore είπε εδώ και πόσο καιρό τα έχει κάνει τσουρέκια στους υπόλοιπους στο forum με την Vram, ανεβάζει τώρα video με 8άρες κάρτες για το ποια είναι η καλύτερη. Το συγκεκριμένο thread με τη vram άνοιξε εποχές 7000 από amd και 4000 από Nvidia ,τότε που η amd ήταν ακόμα στο δόγμα raster+vram.Κυριως για να πικάρει και να δείξει πόσο κακη επιλογη είναι οι 4000 με τη λίγη vram.Δεν σου κάνει εντύπωση πόσο ηρέμησε μετά τις 9000 της amd ,που είδε το φως η κόκκινη και κοίταξε upscale και rt αντι να δίνει vram με το τσουβαλι..?Ηρθε και η 9060xt με τα 8gb και το έκλεισε πρακτικα.Με τη σημερινή εικόνα αγοράς από τις δύο εταιρίες δεν θα άνοιγε ξεχωριστό thread αλλά το δράμα με τη vram θα σχολιάζοταν απλά στα αντίστοιχα thread των καρτών. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από niko13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα