Luciddream Δημοσ. χθες στις 09:36 μμ Δημοσ. χθες στις 09:36 μμ (επεξεργασμένο) Έβαλα Optiscaler και FSR4 στο Control που δεν το έχω παίξει και ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά κάτι δεν μου αρέσει στα FPS. Σαν να πηγαίνει πιο αργά από ότι πρέπει. Πριν το βάλω να παίζει κανονικά, το είχα σε Flatpak και νομίζω έπιανε 140+ FPS με medium ray tracing, τώρα πιάνει με το ζόρι 110. Τι μπορεί να φταίει? Θα δοκιμάσω και άλλα παιχνίδια. Το FSR4 δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στο performance είτε το έχω είτε όχι. Spoiler Επεξ/σία χθες στις 09:37 μμ από Luciddream
korakios Δημοσ. χθες στις 09:40 μμ Δημοσ. χθες στις 09:40 μμ Από το screenshot δείχνει ότι παίζεις native και όχι πχ quality 1
Luciddream Δημοσ. χθες στις 09:47 μμ Δημοσ. χθες στις 09:47 μμ 4 minutes ago, korakios said: Από το screenshot δείχνει ότι παίζεις native και όχι πχ quality Χμμμ νομίζω το έπιασα... οπότε πρέπει στο παιχνίδι να επιλέξω μικρότερη ανάλυση και το κάνει μόνο του upscale σωστά? Το έκανα τώρα και έχει φτάσει 153 fps.. sorry αν ακούγομαι άσχετος αλλά δεν είχα ασχοληθεί με αυτά τόσο καιρό 😛
Fulgore Δημοσ. χθες στις 09:50 μμ Δημοσ. χθες στις 09:50 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, just_a_dude είπε Να μην χάσεις επιδόσεις όμως. Αλλιώς δεν έχει νόημα Τι εννοείς δεν έχει νόημα? Το όλο point του undervolt ειναι η χαμηλότερη κατανάλωση, και όχι το αν χάνεις επιδόσεις. 10% χαμηλότερες επιδόσεις, 1ο με 3ο αποτέλεσμα, σχεδόν 60% λιγότερη κατανάλωση. Και σε nvidia μεριά 4% λιγότερος επιδόσεις stock με undervolt, 47% χαμηλότερη κατανάλωση. Το άλλο μεγάλο κέρδος με το Undervolt ειναι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και θόρυβος σε φθηνές msrp υλοποιήσεις, οι οποίες δεν έχουν πολύ καλό σύστημα ψύξης. Αρα γλυτώνεις και χρήματα σε βάθος χρόνου από την λιγότερη κατανάλωση, και από την αγορά φθηνότερης υλοποίησης. Επεξ/σία χθες στις 09:54 μμ από Fulgore
korakios Δημοσ. χθες στις 09:53 μμ Δημοσ. χθες στις 09:53 μμ Μόλις τώρα, Luciddream είπε Χμμμ νομίζω το έπιασα... οπότε πρέπει στο παιχνίδι να επιλέξω μικρότερη ανάλυση και το κάνει μόνο του upscale σωστά? Το έκανα τώρα και έχει φτάσει 153 fps.. sorry αν ακούγομαι άσχετος αλλά δεν είχα ασχοληθεί με αυτά τόσο καιρό 😛 Δεν αλλάζεις την ανάλυση ο ίδιος , απλά επιλέγεις dlss πχ quality . (Εκτός αν αυτό εννοούσες πριν και δεν κατάλαβα) Επισης ξετίκαρε το “use fsr inputs” μιας και χρησιμοποιείς dlss inputs . Αν και ποτέ δεν είδα διαφορά εικόνας
Aris-leme Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 42 λεπτά πριν, Luciddream είπε Έβαλα Optiscaler και FSR4 στο Control που δεν το έχω παίξει και ήθελα να το δοκιμάσω, αλλά κάτι δεν μου αρέσει στα FPS. Σαν να πηγαίνει πιο αργά από ότι πρέπει. Πριν το βάλω να παίζει κανονικά, το είχα σε Flatpak και νομίζω έπιανε 140+ FPS με medium ray tracing, τώρα πιάνει με το ζόρι 110. Τι μπορεί να φταίει? Θα δοκιμάσω και άλλα παιχνίδια. Το FSR4 δεν βλέπω να αλλάζει κάτι στο performance είτε το έχω είτε όχι. Απόκρυψη περιεχομένων Το οπτι είναι για παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν το FSR4. Αν ανοίξεις από ντραιβερ και έχει το παιχνίδι υποστήριξη θα πρασινίσει. Αν δεν έχει βάζεις το οπτι και πρέπει να πατήσεις change upscaler για να πάρει το fsr4 εκεί στο FFX settings. Το FSR4 έχει λίγο κάτω επιδόσεις απο το 3
Luciddream Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 2 hours ago, korakios said: Δεν αλλάζεις την ανάλυση ο ίδιος , απλά επιλέγεις dlss πχ quality . (Εκτός αν αυτό εννοούσες πριν και δεν κατάλαβα) Επισης ξετίκαρε το “use fsr inputs” μιας και χρησιμοποιείς dlss inputs . Αν και ποτέ δεν είδα διαφορά εικόνας Νομίζω στο Control δεν έχει να διαλέξεις, απλά αλλάζεις το Render Resolution οπότε μάλλον το ίδιο λέμε. Θα βάλω και κανα άλλο παιχνίδι να δω γιατί το Control δεν μου παίζει πολύ καλά. edit: Ναι στο Dakar Rally έχει DLSS modes (Auto, Quality, κτλπ). Και παίζει πιο καλά νομίζω χωρίς κολλήματα. edit2: Έβαλα και το LSFG πάνω στο Control και παίζει μια χαρά νομίζω τώρα (144 fps vsync). edit3: Έβαλα και το OptiFG και παίζει ακόμα πιο καλά (190 fps σε ultra graphics και high rt), αλλά έχει κάποια artifacts. Θα κάνω και άλλες δοκιμές αύριο. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από Luciddream
korakios Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Καλύτερα optiscaler μιας και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει FSR3.1 , απλά να υπάρχει dlss Όσο πιο νωρίς το μάθει κάποιος τόσο καλύτερα μιας και μετά είναι λιγότερο απο λεπτό υπόθεση να το σετάρει 2 ώρες πριν, Luciddream είπε Νομίζω στο Control δεν έχει να διαλέξεις, απλά αλλάζεις το Render Resolution οπότε μάλλον το ίδιο λέμε. Θα βάλω και κανα άλλο παιχνίδι να δω γιατί το Control δεν μου παίζει πολύ καλά. edit: Ναι στο Dakar Rally έχει DLSS modes (Auto, Quality, κτλπ). Και παίζει πιο καλά νομίζω χωρίς κολλήματα. edit2: Έβαλα και το LSFG πάνω στο Control και παίζει μια χαρά νομίζω τώρα (144 fps vsync). edit3: Έβαλα και το OptiFG και παίζει ακόμα πιο καλά (190 fps σε ultra graphics και high rt), αλλά έχει κάποια artifacts. Θα κάνω και άλλες δοκιμές αύριο. έχω κάμποσο καιρό που το τερμάτισα και δε θυμάμαι το μενού . Πάντως και εγώ απο LSFG προτίμησα AFMF (αν και σε λίνουξ που είσαι δεν ξέρω πως και αν ενεργοποιείται ,οπότε κομπλέ το OptiFG) Αν η οθόνη σου είναι 144Hz , δεν έχει νόημα να πας σε παραπάνω fps 1
John_on_PC Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 27 minutes ago, korakios said: Καλύτερα optiscaler μιας και δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει FSR3.1 , απλά να υπάρχει dlss Όσο πιο νωρίς το μάθει κάποιος τόσο καλύτερα μιας και μετά είναι λιγότερο απο λεπτό υπόθεση να το σετάρει Αυτό μήπως δεν έχει θέμα με anti-cheat όμως; Γιατί το κάνει μέσω του Adrenaline.
Aris-leme Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Χα δοκίμασα τελικά το whitelist(AMD GPU profile Manager). Έκανα το τραγικό ARK whitelist και βγάζει την επιλογή FSR 4 στο αντρεναλιν. Οπότε το δείχνει σαν ακτιβ πλέον όταν είμαι μέσα στο παιχνίδι. Ούτε 2 λεπτά υπόθεση.
ilos Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 6 ώρες πριν, John_on_PC είπε Αυτό μήπως δεν έχει θέμα με anti-cheat όμως; Γιατί το κάνει μέσω του Adrenaline. Το ίδιο επικίνδυνο με το optiscaler είναι. Καλό είναι να κάνεις whitelist μόνο αυτά που ήταν στον tech preview ή γενικά offline games. Έχω μεγάλη απορία πόσο δύσκολο είναι να κάνεις migrate/patching από παλιότερη revision της UE5 που είχε μόνο το FSR3 plugin σε νεότερες που έχουν FSR3.1/4? Από ότι βλέπω ελάχιστοι developers μπαίνουν στον κόπο οπότε υποπτεύομαι ότι πρέπει να είναι μανίκι και να χρειάζεται αρκετές εργατοώρες/QA testing. UE4 games φυσικά που έχουν FSR/FSR2 μόνο όπως το witchfire απλά τα ξεχνάμε. Μόνο με optiscaler αυτά.
just_a_dude Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 10 ώρες πριν, Fulgore είπε Τι εννοείς δεν έχει νόημα? Το όλο point του undervolt ειναι η χαμηλότερη κατανάλωση, και όχι το αν χάνεις επιδόσεις. με σε nvidia μπορείς να κρατήσεις την stock συχνότητα σε χαμηλότερο voltage. Το πόσο χαμηλό θα είναι αυτό το voltage εξαρτάται από το πόσο τυχερός είσαι στο silicon lottery. Βέβαια γίνεται και στις AMD τελικά όπως το εξήγησε ο φίλος από πάνω. 1
dimitrisx93 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα Από την παρασκευή ειμαι κάτοχος 9070xt nitro + αναβάθμιση από την τίμια 1070ti λίγο που ασχολήθηκα μέσα από το adrenaline την έβαλα -10% power limit και -80 v core βλέπω μέσα από το adrenaline ότι πλέον τραβάει 289watt full load και συχνότητα 3.180 με -85 στο core ή κάρτα περνάει τα 3.2 και κρασαρει μέσα σε game επίσης δεν περνάει τους 60 βαθμούς ποτέ και δεν ακούγεται καθόλου Πιστεύεται είναι καλά η έχετε να προτείνεται κάποια άλλη ρύθμιση Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από dimitrisx93 3
Fulgore Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 5 ώρες πριν, just_a_dude είπε με σε nvidia μπορείς να κρατήσεις την stock συχνότητα σε χαμηλότερο voltage. Εγώ σου εξηγώ ποιο είναι το όλο point με το Undervolt, και δεν έχει να κάνει τόσο με την απόδοση, όσο με την αισθητά λιγότερη κατανάλωση, ακόμα και να χάσεις επιδόσεις. Οι πιο πάνω φωτογραφίες και αριθμοι, μιλάνε από μόνα τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα