Fulgore Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 4 ώρες πριν, true_lucif3r είπε Εκτιμώ ότι είναι και θέμα παραγωγής (επιλογής). H amd αγοράζει ένα συγκερικμένο x ποσό tsmc N4 waffers σωστά? Το οποίο μπορεί να πουλήσει με Epyc zen 5 cpu (το 9015 π.χ έχει 1 μόλις chiplet των 70mm2) στα 600$/70mm2, ή με 9070xt στα 600$/350mm2. Χωρίς να έχω κάποια έκθεση-απόδειξη μπροστά μου γι' αυτό, μου φαίνεται απολύτως λογικό ή και αναμενόμενο, η AMD να διαλέγει να παράξει πολύ παραπάνω zen 5 chips με τα N4 waffers που έχει στη διάθεση της παρά RDNA 4, καθώς έχει να βγάλει πολύ παραπάνω από την ίδια επιφάνεια.. Το θέμα παραγωγής είναι καθαρά προσφορά και ζήτηση. Η ζήτηση τους πρώτους μήνες ήταν μεγαλύτερη και ήταν και ο κύριος λόγος που παρόλο που η Amd δεν έκανε τεράστιες πωλήσεις, είχε ανεβασμένα έσοδα. Γιατί πότε ξανά στην σύγχρονη ιστορία, έβλεπε κόσμο να κάνει ουρές για να δώσει 750 και 800 ευρω για GPU? Ασε που τα 600$ msrp που αναφέρεις, στην πράξη τελικά φάνηκε ότι ήταν ψεύτικο και ίσχυε μόνο για την πρώτη ημέρα. Τώρα είναι πιθανό να μείωσε την παραγωγή των 9070, και να έχει σπρώξει περισσότερο την παραγωγή της μικρότερης 9060xt που λογικά θα έχει την περισσότερη ζήτηση σαν πιο ''budget'' καρτα στα 350ευρώ.
Aris-leme Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Μόνο εδώ είναι καλύτερα η πράσινη Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Aris-leme
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα