malakudi Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε Και αλλοι δεν το φανταστηκαν αλλα προσφατα πηραν 4070 4070s 4070tiS 4080s με αποτελεσμα να ανεβουν οι τιμες τους. Σταμάτα να γράφεις το ίδιο παραμύθι, οι κάρτες ανέβηκαν σε τιμή γιατί δεν υπάρχουν. Έχουν σταματήσει να παράγονται, το ελάχιστο στοκ φεύγει και η τιμή ανεβαίνει. Η nVIDIA σταμάτησε να φτιάχνει τσιπάκια για gaming από το Σεπτέμβρη, έχουμε Μάρτη και οι κάρτες που διαθέτει είναι ελάχιστες. Σας φτύνει στο πρόσωπο στέλνοντας όλα τα τσιπάκια στα datacenter κι εσείς λέτε βρέχει. 18
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 9 λεπτά πριν, malakudi είπε Ναι δεν ήξερα ότι θα αλλάζω κάρτα κάθε χρόνο. Αλλάζω όταν παίρνω το +50% στα ίδια χρήματα. Αν γίνει στα 2 χρόνια ΟΚ, αν όχι πάμε στα 4. Απ' ότι φαίνεται η ώρα ήρθε λόγω της AMD,. η nVIDIA επιμένει να θέλει +50% χρήματα για +50% επιδόσεις από την 3080. Δε θα τις τα δώσω. Οκ εσυ παιζεις με το uplift αλλοι παιζουν με τα fps. Αν δεν εχουν 60+ fps αγοραζουν οτι μπορουν. Εσυ κατσε στα 10fps για 10 χρονια μεχρι το uplift να ειναι +50% στα ιδια χρηματα. Εγω στα 43 δεν μπορω να περιμενω για 100€ διαφορα θυσιαζοντας τα ματια μου. 3
malakudi Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 8 λεπτά πριν, Karanikolis είπε Να ρωτήσω κάτι τώρα εγώ, άσχετο αλλά σχετικό κιόλας.. Άσχετα με το performance, τιμες κτλ.. είναι κριτήριο να μην επιλέξεις NVIDIA λόγο του κονεκτορα καλωδίου ρεύματος; Επειδή τόσα έχουν γίνει με το καλώδιο που καίγεται ή ξαφνικά μετά από κάποιο καιρό λιώνει. Ή συμβαίνει από κάποιο λάθος του χρήστη; Στις κάρτες μέχρι 300-350W δεν υπάρχει θέμα. Όταν τραβάς 500 και 600W ναι εκεί είναι επίφοβο. 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Οκ εσυ παιζεις με το uplift αλλοι παιζουν με τα fps. Αν δεν εχουν 60+ fps αγοραζουν οτι μπορουν. Εσυ κατσε στα 10fps για 10 χρονια μεχρι το uplift να ειναι +50% στα ιδια χρηματα. Εγω στα 43 δεν μπορω να περιμενω για 100€ διαφορα θυσιαζοντας τα ματια μου. Ούτε με 10 fps έπαιξα ούτε θυσίασα τα μάτια μου. Ούτε 10 χρόνια φυσικά, αν επιβεβαιωθούν οι τιμές της AMD στα 4,5 θα έχω πάρει το uplift που θέλω και θα μου περισσέψει και ένα κατοσταρικάκι. Εσύ κάτσε να σε φτύνει η nVIDIA στο πρόσωπο και να λες ευχαριστώ 13
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, malakudi είπε Σταμάτα να γράφεις το ίδιο παραμύθι, οι κάρτες ανέβηκαν σε τιμή γιατί δεν υπάρχουν. Έχουν σταματήσει να παράγονται, το ελάχιστο στοκ φεύγει και η τιμή ανεβαίνει. Η nVIDIA σταμάτησε να φτιάχνει τσιπάκια για gaming από το Σεπτέμβρη, έχουμε Μάρτη και οι κάρτες που διαθέτει είναι ελάχιστες. Σας φτύνει στο πρόσωπο στέλνοντας όλα τα τσιπάκια στα datacenter κι εσείς λέτε βρέχει. Κοιταω τις gpu εδω και 2 μηνες. Οταν βλεπω αγγελια με 4070 στα 450€ παω να δω ποσο εχει καινουρια,οταν βλεπω 4070ti S στα 600€ παω να δω ποσο εχει καινουρια. Οι τιμες λοιπον αλλαξαν οταν ειδαμε benchmark 5070ti και πολλοι καταλαβαν οτι η 4070s ειναι καλυτερη απο 5070 και οτι οι 4070ti S 4080s ειναι κοντα σε 5070ti. Γιατι λοιπον να περιμενουν,να πληρωσουν καπελα,να ρισκαρουν με Rops οταν ειναι 2 κλικ μακρια. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από BlurayMoviesGreece
malakudi Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε Γιατι λοιπον να περιμενουν,να πληρωσουν καπελα,να ρισκαρουν με Rops οταν ειναι 2 κλικ μακρια. Κάνεις ότι δε καταλαβαίνεις ή όντως δε καταλαβαίνεις; Πόσες κάρτες 4070/4080 νομίζεις πουλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες; Ότι υπήρχε στοκ, ελάχιστες είναι. Δεν υπάρχει κανένα ποτάμι χρηστών που αγοράζουν τέτοιες κάρτες, απλώς εξαντλείται το στοκ, εναλλακτική δεν υπήρχε, οι τιμές ανεβαίνουν. Από 6/3 θα υπάρχει εναλλακτική, τότε θα δούμε πόσο θα κάνει μία 4070 ti super - αν υπάρχουν ακόμα σε στοκ κάποιες.
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 5 λεπτά πριν, malakudi είπε Εσύ κάτσε να σε φτύνει η nVIDIA στο πρόσωπο και να λες ευχαριστώ Εγω φιλε και τα 2 pc που εχω στην υπογραφη τα εβγαλα παιζοντας games και αντι για το κατοσταρικακι εχω και κατι χιλιαρικα ρεστα(απο το gaming). Οποτε ασε τι κανω εγω και ποιος με φτυνει και απλα παρε οτι σε ευχαριστει χωρις να προσπαθεις να με πεισεις οτι εκανες τη σωστη επιλογη και εμεις ειμασταν κοροιδα. 1 1 3
malakudi Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε Εγω φιλε και τα 2 pc που εχω στην υπογραφη τα εβγαλα παιζοντας games και αντι για το κατοσταρικακι εχω και κατι χιλιαρικα ρεστα(απο το gaming). Οποτε ασε τι κανω εγω και ποιος με φτυνει και απλα παρε οτι σε ευχαριστει χωρις να προσπαθεις να με πεισεις οτι εκανες τη σωστη επιλογη και εμεις ειμασταν κοροιδα. Δε χρησιμοποίησα εγώ τέτοιες λέξεις (κορόιδο) μη τις βάζεις στο στόμα μου. Κι εμένα με φτύνει στο πρόσωπο η nVIDIA, στέλνοντας όλη τη παραγωγή στα datacenter και λέγοντάς μου πως αν θέλω 50% πάνω επιδόσεις από το 2020 πρέπει να δώσω 50% παραπάνω χρήματα. Εγώ επιλέγω να της δείξω το μεσαίο δάχτυλο. Εσύ όχι. Αν είσαι pro gamer και βγάζεις λεφτά, καλά κάνεις και τα χώνεις. Τότε μιλάμε για επένδυση, όχι για διασκέδαση. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από malakudi 6 2
sattack Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Karanikolis είπε Να ρωτήσω κάτι τώρα εγώ, άσχετο αλλά σχετικό κιόλας.. Άσχετα με το performance, τιμες κτλ.. είναι κριτήριο να μην επιλέξεις NVIDIA λόγο του κονεκτορα καλωδίου ρεύματος; Επειδή τόσα έχουν γίνει με το καλώδιο που καίγεται ή ξαφνικά μετά από κάποιο καιρό λιώνει. Ή συμβαίνει από κάποιο λάθος του χρήστη; Να σου πω πως το εχω καταλαβει εγω. Τα καλώδια 12v-2x6 και 12vhpwr στη θεωρία πρέπει να είναι όλα ίδια μεταξύ τους και να σηκώνουν 600W. Οι παλιες nvidia με 12vhpwr θυρα πανω στην καρτα (και τα τροφοδοτικα με 12vhpwr πανω στο τροφοδοτικο) δεν είχαν προστασία απο λάθος τοποθέτηση από το χρήστη, με κίνδυνο να καούν από λάθος τοποθέτηση. Οι νέες θύρες 12v-2x6 προστατεύουν από τη λάθος τοποθέτηση. Παρόλα αυτά, ίσως υπάρχουν καλώδια (άσχετα αν γράφουν 12v-2x6 ή 12vhpwr πάνω τους, καθώς στη θεωρία θα έπρεπε να είναι το ιδιο) που δεν αντέχουν 600W. Νομίζω αυτά κυρίως είναι από 3rd parties. Οπότε μην χρησιμοποιήσεις ποτέ άλλο καλώδιο, παρά μόνο αν είναι του τροφοδοτικού ή της κάρτας. Τέλος, ακόμα και όλα αν ειναι σωστά, ίσως υπάρχει μια περίπτωση με κάποιες 5090 να τραβάνε spikes πάνω απο 600W? Αυτό δεν το έχω καταλάβει καλά, αλλά νομίζω ότι σε όλες τις άλλες μικρότερες κάρτες αν χρησιμοποιείς καλώδιο μόνο του τροφοδοτικού ή της κάρτας, θα είσαι οκ. Αν παρεις μεταχειρισμένη κάρτα με υποδοχή 12vhpwr, ή έχεις τροφοδοτικό με 12vhpwr φρόντισε να βάλεις καλά το καλωδιο μέσα στην υποδοχη. Αν έχεις τροφοδοτικο με υποδοχή 8pin ή 12v-2x6 για το καλώδιο αυτό, δεν έχεις πρόβλημα από την πλευρά του τροφοδοτικού. ΥΓ επίσης ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα αν "τσακισεις" το καλώδιο σε απότομη γωνία. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από sattack
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Μια χαρα ειναι μια 4ετια να εχεις gpu , παντα ετσι ηταν για τους περισσοτερους . Παλιοτερα λιγοι ηταν αυτοι που αλλαζανε καθε γενια . Ασχετως πλεον που μας εχει γινει ψυχολογικο το ζητημα και εχουμε (την ψευτικη) αναγκη να αλλαζουμε . Αντι να κατηγορησεις την nvidia που εδωσε κυριολεκτικα 0 uplift( Μαλιστα αρνητικη αυξηση θα ελεγε κανεις αν δει τιποτα κατι 5080 που στοιχιζουν οσο εκαναν οι 4090) κατηγορεις τον καταναλωτη που επραξε σωστα. Δεν διαφωνω και εγω εμεινα για χρονια στη 1060 μεχρι να παρω 3090. Δεν οθησα κανεναν να αλλαξει gpu χωρις λογο. Συζηταω με καποιον που αποφασισε εδω και 2 χρονια να αλλαξει αλλα το προβλημα ειναι το uplift / € σε μια κατηγορια (xx80) που πλεον δεν υπαρχει το vfm η το perf/€. To uplift οπως εγραψα και πανω θα πρεπει να μας αφορα εφοσον εχουμε τη μια και κοιταμε την αλλη ενω παραλληλα δεν κανουμε τη δουλεια μας με αυτη που εχουμε. Το ποσο ανεβηκε απο 4080 σε 5080 ενω δεν εχω 4080 τι νοημα εχει οποια και να παρω ειτε ειναι 10% ειτε ειναι 100% θα ειναι σαφως καλυτερο απο 3080. Θα ειχε νοημα εφοσον εχεις 4080 και κοιτας 5080 οπου εκει ναι δεν εχει νοημα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου από BlurayMoviesGreece
Sensible Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Eδω και ενα χρονο που παρακολοθω τις τιμες για να παρω νεα καρτα , εβλεπα οτι το καλοκαιρι υπηρχε αφθονο στοκ και οι τιμες ηταν (μαζεμενες). Για παραδειγμα μια 4070 super ειχε φτασει να πωλειται 550 ευρω ,η τιμη σημερα εχει καπελο 200 ευρω πλας , προφανως τα στοκ του καλοκαιριου εξαντληθηκαν και δεν ανανεωθηκαν σκοπιμως απο την nvdia , για να χειραγωγησει τιμες και να σπρωξει τους Gamers στην σειρα 5. Δεν δεχωμαι την λογικη οτι η Nvidia αφησε τις καρτες οταν βγαζει νεα μοντελα σε ρυθμο πολυβολου ανα 2ετια , αν γυρισετε το χρονο πισω οι παλιοι , στην εποχη των μνημονιων καθε 4 χρονια αλλαζε η γενια και οι επιδοσεις επαιζαν απο 20% ως 30%. Τωρα εχει ξεφτυλιστει το πραγμα ανα 2 ετια , οι αμπαλοι ινφλουνεσερς των σοσιαλ και τα φαινμπογια ευθυνωνται σε μεγαλο βαθμο για το σημερινο σκαλπιγκ . Με το ρυθμο που πανε δεν αποκλειεται τα επομενα μοντελα της nvidia να αναπαραγουν και ψευτικα rops μετα τα frames.
nikos5800 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Aris-leme είπε To PT Tech Demo ο denoiser θελει πολυ δουλεια,κατα τα αλλα επιτελους βλεπουμε καρτα amd να κανει path tracing με καλο performance! Επεξ/σία 2 Μαρτίου από nikos5800 2
sattack Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου (επεξεργασμένο) https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5070-appears-on-best-buy-at-msrp-asus-prime-listed-for-usd549-99-days-before-official-launch Spoiler Επεξ/σία 2 Μαρτίου από sattack
Karanikolis Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 1 ώρα πριν, sattack είπε Οι νέες θύρες 12v-2x6 προστατεύουν από τη λάθος τοποθέτηση. Και ποιες είναι οι νέες θύρες; Είναι στην 5000 σειρά; Ή την έχουν και οι 4000;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα