Νικηφόρος Μπαντούνας Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 13 hours ago, aetos1988 said: Εγώ που έχω τον ίδιο επεξεργαστή σε 1080p 165hz με Rtx 4070 δεν παρατήρησα κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως να έχει λίγο όπως λες αλλά δεν επηρεάζει την εμπειρία παιχνιδιού. Βέβαια παίζει ρόλο και ποια παιχνίδια παίζει ο καθένας. Πάντως έχεις δίκιο , καλύτερα να πάει σε AM5 για το καλύτερο δυνατό αποτέλεμα! Καλά προφανώς δεν είναι τίποτα σοβαρό, απλά αν βλέπω έστω και ελάχιστο μπουκάλι με την 6800, με μια κάρτα τουλάχιστον 50% καλύτερη όπως η 9070XT, θα υπάρχει σαφώς μεγαλύτερο πρόβλημα. Συν ότι πλέον μπορείς να βρεις μετεχειρες B650 και DDR5 μνήμες σε λογικά χρήματα, για μια πιο ομαλή (από οικονομικής άποψης) μετάβαση σε AM5.
ilos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 ώρα πριν, Aris-leme είπε https://videocardz.com/newz/amd-says-radeon-rx-9000-series-are-optimized-for-uefi-only-systems Ωπ αυτό για ryzen 5000+ cpu είναι νέο. Smart access υποστηρίζουν και οι 3000.
Aris-leme Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, ilos είπε Ωπ αυτό για ryzen 5000+ cpu είναι νέο. Smart access υποστηρίζουν και οι 3000. https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-N4XCSM.html edit στο system information στα windows μπορεί να τσεκΑΡΗ κάποιος τι BIOS mode έχει Επεξ/σία 4 Μαρτίου από Aris-leme
ilos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, Aris-leme είπε https://www.amd.com/en/resources/support-articles/faqs/GPU-N4XCSM.html Αυτό το άρθρο δε λέει κάτι, πως να κάνεις disable το CSM για να κάνεις boot σε uefi σε κάποιες μητρικές. Χαίρω πολύ, uefi έχω και στον sandy bridge από το 2013 🤣. Το 5000+ requirement που κολλάει που γράφει το videocardz. Οι 3000 έχουν uefi/smart access από μαμά και οι 1000/2000 έχουν και αυτοί με κάποια Bios που "ξέφυγαν". Θα μου πεις ποιος θα πάρει τόσο καλή gpu σε τόσο παλιά cpu, ναι αλλά αυτό θα είναι θέμα και για τις 9060/9050/9040 κλπ.
minim3 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) εχει κανεις ιδεα σε σχεση με 3070ti pure rasterization σε 2k αναλυση ποσο περιπου % fps μιλάμε παραπανω? Στο περιπου παντα. με τρωει ο ποπος μου αν η τιμη δεν ξεφυγει. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από minim3
Πέτρος Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Μόλις τώρα, minim3 είπε εχει κανεις ιδεα σε σχεση με 3070τι pure rasterazation σε 2k αναλυση ποσο περιπου % fps μιλάμε παραπανω? Στο περιπου παντα. με τρωει ο ποπος μου αν οι τιμη δεν ξεφυγει. Εκτός σοκαριστικού απροόπτου, η ΧΤ θα είναι κάπου μεταξύ 4070Τι και 4080 σε επιδόσεις (κάπου θα ξεφεύγει και πιο πάνω, κάπου και πιο κάτω), οπότε δες αντίστοιχα διαγράμματα σε σχέση με τη δικιά σου και υπολόγισε, κάπου σε +70-80%, ίσως και λίγο παραπάνω. Η μη ΧΤ, ένα 15% κάτω. 1
ilos Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 2 λεπτά πριν, minim3 είπε εχει κανεις ιδεα σε σχεση με 3070τι pure rasterazation σε 2k αναλυση ποσο περιπου % fps μιλάμε παραπανω? Στο περιπου παντα. με τρωει ο ποπος μου αν οι τιμη δεν ξεφυγει. Δεδομένου ότι είναι κάπου μεταξύ 7900xt-xtx. https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html Από τα ~82 στα 130 περίπου, αλλά θα ησυχάσεις και από τον 8 GB VRAM βραχνά που όσο πάει σπάει μπάλες σε αυτήν την ανάλυση. 6
minim3 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, ilos είπε Δεδομένου ότι είναι κάπου μεταξύ 7900xt-xtx. https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html Από τα ~82 στα 130 περίπου, αλλά θα ησυχάσεις και από τον 8 GB VRAM βραχνά που όσο πάει σπάει μπάλες σε αυτήν την ανάλυση. και αυτο. 8 gb εχει θεματα σε πολλα παιχνιδια. εχω cpu 5800x3D, οποτε ελπιζω να παρω τα μεγιστα. υπομονη δυο μερουλες εμειναν. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από minim3 1
Aris-leme Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 40 λεπτά πριν, minim3 είπε εχει κανεις ιδεα σε σχεση με 3070ti pure rasterazation σε 2k αναλυση ποσο περιπου % fps μιλάμε παραπανω? Στο περιπου παντα. με τρωει ο ποπος μου αν η τιμη δεν ξεφυγει. Τώρα και αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό αλλά η GRE είναι ένα 35% πάνω και άλλο ένα 40% η ΧΤ μιλάμε για 75% πάνω περίπου σε απόδοση. Σχεδόν όσο ήταν το δικό μου τζαμπ από 6600ΧΤ σε 7800ΧΤ μέρα νύχτα ήταν για εμένα 1
rioener Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Οι πρώτες "διορθωμένες" τιμές στην Αγγλία στους OC πάντως δε δείχνουν καλές... Οι φθηνότερες XT ξεκινούν από £649 ( με το γνωστό κόλπο μεταφέροντας το δεκαδικό ψηφίο ) ενώ αντίστοιχα οι non XT από τα £589 Αυτό σημαίνει ένα αρκετά καλό καπέλο για αρχή. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από rioener
Teddy77 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 30 minutes ago, rioener said: Οι πρώτες "διορθωμένες" τιμές στην Αγγλία στους OC πάντως δε δείχνουν καλές... Οι φθηνότερες XT ξεκινούν από £649 ( με το γνωστό κόλπο μεταφέροντας το δεκαδικό ψηφίο ) ενώ αντίστοιχα οι non XT από τα £589 Αυτό σημαίνει ένα αρκετά καλό καπέλο για αρχή. Έβγαλαν κάπου τιμές εκτός από τα placeholders που είχαν? Είναι γερό καπέλο.... σχεδόν 90 λίρες (σ'αυτά τα χρήματα) είναι πολύ.
noFEARgr Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 36 minutes ago, rioener said: Οι πρώτες "διορθωμένες" τιμές στην Αγγλία στους OC πάντως δε δείχνουν καλές... Οι φθηνότερες XT ξεκινούν από £649 ( με το γνωστό κόλπο μεταφέροντας το δεκαδικό ψηφίο ) ενώ αντίστοιχα οι non XT από τα £589 Αυτό σημαίνει ένα αρκετά καλό καπέλο για αρχή. Kανα 800αρικο της περιμενω εγω Ελλαδα 3
minim3 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 3 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Kανα 800αρικο της περιμενω εγω Ελλαδα 800αρικο ετοιμοπαραδοτη? μακαρι. την 3070 TI την ειχα παρει σχεδον χιλιαρικο επι κορωνοιου. 1
rioener Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Teddy77 είπε Έβγαλαν κάπου τιμές εκτός από τα placeholders που είχαν? Είναι γερό καπέλο.... σχεδόν 90 λίρες (σ'αυτά τα χρήματα) είναι πολύ. Από τα placeholders των £11,999.99 που είχαν σε όλες, ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν και "διορθώνουν" τις τιμές, κάνοντας το γνωστό τους κόλπο. ΠΧ η Asrock Radeon RX 9070 XT Taichi OC πλέον κάνει £6,996.35. Με την κυκλοφορία 99% η τιμή θα γίνει £699.63 Έτσι έκανε με όλες τις προηγούμενες το OC, αναφέρουν στο forum ότι είναι η τακτική τους έτσι. Πάντως δεν έχει μπει ακόμη η reaper που λογικά θα παίζει MSRP, ενώ στα £5,484.59 παίζει η Pulse non XT πλέον Εδώ όλες οι 9070 33 λεπτά πριν, minim3 είπε 800αρικο ετοιμοπαραδοτη? μακαρι. την 3070 TI την ειχα παρει σχεδον χιλιαρικο επι κορωνοιου. 800 δεν είναι λίγα και μάλλον αποτελούν deal breaker για πολλούς. Επεξ/σία 4 Μαρτίου από rioener 2
Teddy77 Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 1 minute ago, rioener said: Από τα placeholders των £11,999.99 που είχαν σε όλες, ξεκίνησαν λίγη ώρα πριν και "διορθώνουν" τις τιμές, κάνοντας το γνωστό τους κόλπο. ΠΧ η Asrock Radeon RX 9070 XT Taichi OC πλέον κάνει £6,996.35. Με την κυκλοφορία 99% η τιμή θα γίνει £699.63 Έτσι έκανε με όλες τις προηγούμενες το OC, αναφέρουν στο forum ότι είναι η τακτική τους έτσι. Α οκ, ~130λίρες πάνω από το θεωρητικό MSRP (~570GBP) για την Taichi το λες και ανεκτό μια και είναι το κορυφαίο μοντέλο της asrock. Το θέμα είναι να δούμε τι θα κάνουν με τα βασικά μοντέλα.... αν καταφέρουν να είναι κάτω από 599GBP καλά θα'ναι, τηρουμένων των αναλογιών. Φυσικά μεγαλύτερο θέμα είναι τι αναλογία base vs "OC" μοντέλα υπάρχουν, γιατί αν είναι να πουλήσουν 10 βασικά μοντέλα και να έχουν 500 από τα "καλά", good wines.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα