Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, ICE-T said:

παπατζα ολα τα βιντεο στο youtube ,με τους σωτηρες που δηθεν  βρηκαν λυση

Το συγκεκριμένο κανάλι είναι από τα λίγα που εξηγεί τι κάνει η κάθε ρύθμιση αλλά και το πώς λειτουργεί το renderworkercount, hags on/off, game mode κλπ. Αυτά τα δοκίμαζα στο πρώτο παιχνίδι, στο Wz2 και στο "3ο" τώρα και ΟΝΤΩΣ κάνουν διαφορά. Άπειρες ώρες με ingame custom benchmarking. Πλέον τα έχω μάθει απ έξω :P 

Δεν εχω κανένα crash προσωπικά - σε νορμαλ session 2-3ων ωρών - με i7 12700K + 3070. Αντε καμια φορά το 2μηνο από τα πολλά alt tab ίσως βαρέσει κανένα.

• Like 1
  • Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε

Το συγκεκριμένο κανάλι είναι από τα λίγα που εξηγεί τι κάνει η κάθε ρύθμιση αλλά και το πώς λειτουργεί το renderworkercount, hags on/off, game mode κλπ. Αυτά τα δοκίμαζα στο πρώτο παιχνίδι, στο Wz2 και στο "3ο" τώρα και ΟΝΤΩΣ κάνουν διαφορά. Άπειρες ώρες με ingame custom benchmarking. Πλέον τα έχω μάθει απ έξω :P 

Δεν εχω κανένα crash προσωπικά - σε νορμαλ session 2-3ων ωρών - με i7 12700K + 3070. Αντε καμια φορά το 2μηνο από τα πολλά alt tab ίσως βαρέσει κανένα.

Δεν αμφιβάλλω, αλλά όπως σου είπα είναι καθαρά AMD hardware issue και. Black ops 6  warzone.,δεν γίνεται στο έναν υπολογιστή να παίζει χωρίς θέμα και στον άλλο να κολλάει μια φορά χωρίς λόγο με direct x.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Εγώ έχω με 3 πιν όχι την RED Devil.

Άσχετο πήγα σε συνέδριο για σταρτ απ επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο της Κοζάνης και εκεί πάλι για ΑΙ λέγανε....:mad:

Το τροφοδοτικο σου εχει 3 PCIE lines απο πισω?

Εχω το Be Quiet Pure 11 FM 850W και εχει 2 lines.

Κοιταξα και το καινουριο το 12 αλλα και αυτο εχει μονο 2 lines PCIe απο πισω (που πανε σε 8πινα) και μια εξτρα που ειναι για το 12VHPWR.

Πως την εχεις κανει τη συνδεση? Με daisy chain ή εχεις τροφοδοτικο που δινει 3 μονα 8πινα απο το τροφοδοτικο προς την gpu?

Eγω atm εχω μια 3080 Ti που θελει 2χ8 πιν για ρευμα και την εχω με ενα daisy chain. Δηλαδη παιρνει τροφοδοσια απο το ενα PCIe της PSU που split-αρει σε 2.

Με βαση το παραπανω παραδειγμα θα ειμαι οκ βαζοντας το ιδιο στα 2 8πινα της 9070 XT και το 2ο που εχω ελευθερο στο 3ο?

Nομιζω η 3080 Ti εχει και μεγαλυτερη καταναλωση.

13 ώρες πριν, chek2fire είπε

και εμένα η Asus έχει τέτοια τροφοδοσία. 

ιδια ερωτηση και σε εσενα (για καποιο λογο δεν μου εβγαλε ενημερωση οτι μου απαντησατε)

5 ώρες πριν, nekrik είπε

Εχω την 9070xt XFX Mercury OC, Τι χρειάζεσαι ?

οτι ρωτησα παραπανω

Δημοσ.
29 minutes ago, omghi2u said:

Κοιταξα και το καινουριο το 12 αλλα και αυτο εχει μονο 2 lines PCIe απο πισω (που πανε σε 8πινα) και μια εξτρα που ειναι για το 12VHPWR.

Πως την εχεις κανει τη συνδεση? Με daisy chain ή εχεις τροφοδοτικο που δινει 3 μονα 8πινα απο το τροφοδοτικο προς την gpu?

Eγω atm εχω μια 3080 Ti που θελει 2χ8 πιν για ρευμα και την εχω με ενα daisy chain. Δηλαδη παιρνει τροφοδοσια απο το ενα PCIe της PSU που split-αρει σε 2.

Με βαση το παραπανω παραδειγμα θα ειμαι οκ βαζοντας το ιδιο στα 2 8πινα της 9070 XT και το 2ο που εχω ελευθερο στο 3ο?

ιδια ερωτηση και σε εσενα (για καποιο λογο δεν μου εβγαλε ενημερωση οτι μου απαντησατε)

οτι ρωτησα παραπανω

Το δικό μου έχει 3 PCIE Lines! 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Αντίστοιχα, σε bench χωρίς RT θα ανέβουν αρκετά και οι υπόλοιποι.

Το παιχνίδι δεν τρέχει σε κάρτες που δεν υποστηρίζουν RT.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, omghi2u said:

οτι ρωτησα παραπανω

9070XT Mercury OC, Νομίζω ότι έχουμε το ίδιο τροφοδοτικό μπορεί να είναι το 12 το δικό μου, να πω την αλήθεια, έβαλα στην πρώτη θέση ένα καλώδιο και στην θέση 2-3 έβαλα 1 διπλό, η κάρτα μου πιάνει 375W με spikes νομίζω 430,440w δεν θυμάμαι σε stress test ωρών. Κομπλέ δεν είχα restart ή κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είναι έτσι; Όχι αλλά τροφοδοτικό δεν θα άλλαζα, όταν με το καλό βγάλουν κονέκτορα που να μην πιάνει φωτιά τα ξαναλέμε. Αν και στο site λέει ότι έχει 3 lanes.

Επεξ/σία από grevoil
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, omghi2u είπε

αυτός τι περίμενε να πουλιέται 600$ , άμα ήταν Ελλάδα θα έκλαιγε με τις τιμές γενικώς, τέλος πάντων.

4 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Από περιέργεια έβαλα και ένα δεύτερο nvme Samsung και δεν έκανε preloading shaders στο ξεκίνημα και έπαιξε απροβληματιστα ο άλλος ήταν Kingston Fury ήθελε και firmware update τεσπά θα το τσεκαρω και αργότερα μήπως έτρωγε κάποιο σκάλωμα.στο βασικό σύστημα Samsung χρησιμοποιώ .

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ICE-T είπε

αυτός τι περίμενε να πουλιέται 600$ , άμα ήταν Ελλάδα θα έκλαιγε με τις τιμές γενικώς, τέλος πάντων.

Αυτός απλά δείχνει ότι τα 600$ msrp ήταν μια φούσκα της Amd για όσους λίγους πρόλαβαν day one και για να βγουν θετικά reviews.

Είχα ποστάρει κάτι ανάλογα πριν 10 ημέρες και εγώ https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-xt-is-not-available-at-msrp-for-over-2-months

Στην πράξη 2.5 μήνες μετά, όχι μονο οι 9070/xt δεν έχουν πέσει ποτέ στο msrp του Μαρτίου(γύρω στα 710-720ευρω Ελλάδα), αλλά πλέον αποτελούν χειρότερο value από τις αντίστοιχες nvidia κάρτες.

Και μιας και ανέφερες Ελλάδα, ας δούμε και στην χώρα μας τι παίζει αυτό τον καιρό.

9070xt 760ευρώ , RTX 5070ti 840ευρώ.

10% φθηνότερη η 9070xt, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 20-25% σύμφωνα με τις msrp τιμές (600$ XT, 750$ ti).

9070 675ευρώ, 5070 600ευρώ. 12% ακριβότερη η 9070, κάρτες με ίδιο msrp 550$.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αυτός απλά δείχνει ότι τα 600$ msrp ήταν μια φούσκα της Amd για όσους λίγους πρόλαβαν day one και για να βγουν θετικά reviews.

Είχα ποστάρει κάτι ανάλογα πριν 10 ημέρες και εγώ https://videocardz.com/newz/amd-radeon-rx-9070-xt-is-not-available-at-msrp-for-over-2-months

Στην πράξη 2.5 μήνες μετά, όχι μονο οι 9070/xt δεν έχουν πέσει ποτέ στο msrp του Μαρτίου(γύρω στα 710-720ευρω Ελλάδα), αλλά πλέον αποτελούν χειρότερο value από τις αντίστοιχες nvidia κάρτες.

Και μιας και ανέφερες Ελλάδα, ας δούμε και στην χώρα μας τι παίζει αυτό τον καιρό.

9070xt 760ευρώ 5070ti 840ευρώ.

Δηλαδή μόλις 10% φθηνότερη η 9070xt, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 20-25% σύμφωνα με τις msrp τιμές (600$ XT, 750$ ti).

H AMD σταθηκε τυχερη μεσα στη σχεδον απυθμενη ανικανοτητα της (στο GPU department).

Καταφερε να τα κανει παλι ολα σκ@τ@... ΑΛΛΑ αναπαντεχα τα εκανε ακομα πιο σκ@τ@ η ngreedia :p

Λιγο με τα ROPs στο αμπελαλε, λιγο με τα λιωμενα καλωδια, λιγο με τους generationally κακους drivers... λιγο με τις τιμες, λιγο με το αρχικο paper launch και καταφερε να σπρωξει κοσμο προς την AMD.

Επεξ/σία από omghi2u
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, omghi2u είπε

H AMD ειναι τυχερη μεσα στη ανικανοτητα της.

Καταφερε να τα κανει παλι ολα σκ@τ@... ΑΛΛΑ αναπαντεχα τα εκανε ακομα πιο σκ@τ@ η ngreedia 😛

Λιγο με τα ROPs στο αμπελαλε, λιγο με τα λιωμενα καλωδια, λιγο με τους generationally κακους drivers... λιγο με τις τιμες, λιγο με το αρχικο paper launch και καταφερε να σπρωξει κοσμο προς την AMD.

Αυτά έγιναν κυρίως στο launch πίσω στον Μάρτιο.

Πλέον που η nvidia έφτιαξε την διαθεσιμότητα/τιμές, συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι με την Dlss υποστήριξη σε σχέση με FSR4,  γίνεται μονόδρομος για τον περισσότερο κόσμο.

Το μεγάλο ατού της Amd υποτίθεται θα ήταν οι αισθητά χαμηλότερες τιμές, που πλέον ούτε αυτό δεν ισχύει, ειδικά σε xt/ti μεριά.

"AMD never misses an opportunity to miss an opportunity"

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

9070xt 760ευρώ , RTX 5070ti 840ευρώ.

10% φθηνότερη η 9070xt, ενώ κανονικά έπρεπε να είναι 20-25% σύμφωνα με τις msrp τιμές (600$ XT, 750$ ti).

Δεν νομίζω να πεσει  κάτω από 700 ευρώ η 9070ΧΤ τουλάχιστον εδώ Ελλάδα με τόσο φορολογία που έχουν τα καταστήματα, γιατί το κράτος έχει γίνει συνέταιρος . Βάλε και το ρεύμα και το ενοίκιο, για να τα λέμε όπως είναι και όχι μόνο όπως μας αρέσει .Samsung μνήμες έχει η δική σου η pulse?

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζεται κι αλλιώς...

Οι κάρτες πουλάνε, αλλιώς θα έπεφταν οι τιμές τους. Αντίστοιχα, δεν πουλάνε και πέφτουν.

Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ.

Πάντως, με πολύ-πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις, με κάποιο σήκωμα φρυδιού (καιρό έχω να πάω Χρυσούπολη), 900+ έχουν οι 5070Τι εδώ Ελλάδα. Δεν είναι καλές οι τιμές ούτε των ΧΤ, προφανώς, υπολογίζαμε σε κάποια σταθεροποίηση και ελαφρά πτώση.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 4
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Διαβάζεται κι αλλιώς...

Οι κάρτες πουλάνε, αλλιώς θα έπεφταν οι τιμές τους. Αντίστιχα, δεν πουλάνε και πέφτουν.

Αυτό δεν ακούγαμε τόσα χρόνια που οι κόκκινες μετά την κυκλοφορία τους έπεφταν σχετικά γρήγορα και οι πράσινες κρατούσαν μέχρι τέλους? Δεν αναφέρομαι, προφανώς, σε σομπρέρο Π κλπ.

Πάντως, με πολύ-πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις, με κάποιο σήκωμα φρυδιού (καιρό έχω να πάω Χρυσούπολη), 900+ έχουν οι 5070Τι εδώ Ελλάδα. Δεν είναι καλές οι τιμές ούτε των ΧΤ, προφανώς, υπολογίζαμε σε κάποια σταθεροποίηση και ελαφρά πτώση.

Αδερφέ και οι τιμές του αργού πετρελαίου πέφτουν, αλλά στην Ελλάδα καύσιμα και ρευμα είναι μόνιμα στασιμα, μόνιμα προς τα πάνω και ανοδικά στις τιμές σε σχέση με όλον τον κόσμο 😂, οπότε ότι βλέπουμε και στα υπόλοιπα προϊόντα αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα ..

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...