Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Καμια σχέση με ελιτισμό δεν έχουν αυτά που γράφω πιο πάνω.

Το ξαναλέω, ότι το αρχικό μου σχόλιο (που προσπεράσατε και εσύ και ο @dimoskoutr ), πήγαινε στην μουρμούρα περί τιμών, ακόμα και τώρα που έπεσαν οι τιμές, και όχι ποια παιχνίδια κάνουν τον κάθενα gamer και με τι κάρτα γραφικών.

Και εγώ που περίμενα από πέρυσι να βγούν οι νέες κάρτες(και περίμενα και στις νέες να πέσουν οι τιμές), και είχα δώσει την προηγούμενη κάρτα μου, είχα μια rx 7600 να μπορώ να παίξω κανένα παιχνίδι.

Δεν έλεγα Intel hd graphics μέχρι να σβήσει ο ήλιος κάθε εβδομάδα και να γκρινιάζω για τις τιμές.

Ολα τα άλλα, να χαμε να λέγαμε.

Αν το σχόλιο σου πήγαινε στην γκρίνια για τις τιμές λοιπόν έπρεπε να αφήσεις από έξω τον όρο gamer σε εισαγωγικά για τον άνθρωπο με τα uhd770. Ούτε μετά να μου πεις για το τι παιχνίδια παίζει κάποιος στο 2025 με τα συγκεκριμένα γραφικά. Έτσι όπως το έθεσες λογικά έδωσες εικόνα ελιτίστικης σκέψης. Εγώ δέχομαι αυτό για την γκρίνια πάντως. Λογικό όμως σε μια κοινωνία ζορισμένη οικονομικά για τόσα χρόνια.

• Like 1
  • Απαντ. 5,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ δέχομαι αυτό για την γκρίνια πάντως. Λογικό όμως σε μια κοινωνία ζορισμένη οικονομικά για τόσα χρόνια.

Εχω 2 φίλους που ήταν σε φάση αγοράς 9000.

Ο ένας με το που βρήκε καλή τιμή στην 9070xt γυρω στα 700ευρω, την τσίμπησε και έχει τελειώσει ήδη 4 παιχνίδια.

Ο άλλος είναι με rx 580, τον ενδιαφέρει η 9060xt 16GB, και κάνει υπομονή μετά το καλοκαιρι προς black friday, για να αγοράσει.

Δεν το ψειρίζουν/κουράζουν πολύ το θέμα στο τι θα πάρουν και πότε, ούτε γκρινιάζουν συνεχώς για τις τιμές ιντερνετικά.

Ο καθένας τους βλέπει μέχρι που αντέχει η τσέπη του, και αγοράζει ανάλογα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η γκρίνια είναι για τις τιμές MSRP και από τους δυο και όχι για τις τιμές στο ράφι.

700 ευρώ δεν δίνω για τον αντικαταστάτη της 7800ΧΤ, η τα 250-300 ευρώ για RTX5050 LOL

• Like 7
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Η γκρίνια είναι για τις τιμές MSRP και από τους δυο και όχι για τις τιμές στο ράφι.

700 ευρώ δεν δίνω για τον αντικαταστάτη της 7800ΧΤ, η τα 250-300 ευρώ για RTX5050 LOL

Αυτά είναι τα άσχημα του ολιγοπωλίου ή αλλιώς των καρτέλ. Εγώ πιστεύω ότι και η intel να είχε κάρτες σε παρόμοιες επιδόσεις πάλι παρόμοιο άρμεγμα θα τρώγαμε για κάρτα.  Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό. Εδώ δημιουργούν τεχνητές κρίσεις για να αυξήσουν τις τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης τόσα χρόνια και όχι μόνο στην Ελλάδα, στις κάρτες γραφικών θα κολλήσουν που είναι πια και είδος πολυτελείας;🤨

• Like 5
Δημοσ.
1 hour ago, dimoskoutr said:

Αυτά είναι τα άσχημα του ολιγοπωλίου ή αλλιώς των καρτέλ. Εγώ πιστεύω ότι και η intel να είχε κάρτες σε παρόμοιες επιδόσεις πάλι παρόμοιο άρμεγμα θα τρώγαμε για κάρτα.  Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να αλλάξει όλο αυτό. Εδώ δημιουργούν τεχνητές κρίσεις για να αυξήσουν τις τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης τόσα χρόνια και όχι μόνο στην Ελλάδα, στις κάρτες γραφικών θα κολλήσουν που είναι πια και είδος πολυτελείας;🤨

Ολιγοπώλιο (duopoly) είχαμε και πριν 15 χρόνια αλλά τέτοιες τιμές δεν είχαμε, δεν φταίνε οι εταιρίες, ο κόσμος φταίει που αγοράζει τα προϊόντα τους σε αυτές τις τιμές. Προσωπικά το έκοψα το άθλημα, τόσα λεφτά για κάρτα γραφικών δεν δίνω, όταν έχεις περάσει όλα τα στάδιο από τις αρχές του PC Gaming μέχρι και σήμερα, συγγνώμη αλλά μετά από τόσα χρόνια στον χώρο των υπολογιστών έχω αποκτήσει consumer consciousness.

• Like 5
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ολιγοπώλιο (duopoly) είχαμε και πριν 15 χρόνια αλλά τέτοιες τιμές δεν είχαμε, δεν φταίνε οι εταιρίες, ο κόσμος φταίει που αγοράζει τα προϊόντα τους σε αυτές τις τιμές. Προσωπικά το έκοψα το άθλημα, τόσα λεφτά για κάρτα γραφικών δεν δίνω, όταν έχεις περάσει όλα τα στάδιο από τις αρχές του PC Gaming μέχρι και σήμερα, συγγνώμη αλλά μετά από τόσα χρόνια στον χώρο των υπολογιστών έχω αποκτήσει consumer consciousness.

Σέβομαι απόλυτα την απόφασή σου και μπράβο σου που μπορείς να το κρατήσεις. Και εγώ έχω περάσει από τα πρώτα στάδια του gaming με τις voodoo, με τον τσουρινάκη (που μου ήρθε αυτός ο θεός) κλπ. Δεν έχω μπορέσει να σταματήσω το μικρόβιο. Προσπαθώ να την παλεύω παίζοντας λίγο παλαιότερα παιχνίδια ώστε να κρατάω τις κάρτες μου αρκετά περισσότερο κλπ…αν σε πιάσει φαγούρα για gaming τι κάνεις ανάβεις τσιγάρο;😄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, dimoskoutr said:

αν σε πιάσει φαγούρα για gaming τι κάνεις ανάβεις τσιγάρο;😄

Axaxaxaxa μπααα το εχω κοψει από το 2008

Παίζω ότι μπορώ με την UHD770, το έχω γυρίσει σε Turned Based strategy τον τελευταίο καιρό και ξανά έπιασα το Master of Orion και CIVs.

edit:  Παίζω και κάνα Paladins , εδώ και δυο τρις μέρες κατέβασα πάλι το Battlefront II και παίζω σε 768p online.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2
Δημοσ.
22 minutes ago, Aten-Ra said:

και παίζω σε 768p online.

Ο Χριστός και η Παναγία, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου, πάρε έστω μια μεταχειρισμένη 580/1060 που τα σκίζουν αυτά τα παιχνίδια.

Αν και γενικά συμφωνώ.

Έτσι όπως το βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα όσον αφορά το perf/$ gain gen on gen, τότε παίζει η 4070 να είναι και η τελευταία μου κάρτα για τουλάχιστον άλλες 2 γενιές, και ας μην παίζει τίποτα σε 2 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Axaxaxaxa μπααα το εχω κοψει από το 2008

Παίζω ότι μπορώ με την UHD770, το έχω γυρίσει σε Turned Based strategy τον τελευταίο καιρό και ξανά έπιασα το Master of Orion και CIVs.

edit:  Παίζω και κάνα Paladins , εδώ και δυο τρις μέρες κατέβασα πάλι το Battlefront II και παίζω σε 768p online.

Πάρε ένα Xbox series s να παίξεις κάνα παιχνιδάκι με το game pass μέχρι να βρεις καμία κάρτα που να καλύπτει τις απαιτήσεις σου👍

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, InsoRay είπε

Γνώμη για υλοποίηση από την Acer? Acer Grafikkarte Nitro AMD RX 9070 XT 16G OC

Αν και περιμένω για την pure της sapphire, προέκυψε η Acer σε τιμή 570 CHF.

Την pure την κοιτούσες λόγω λευκού χρώματος; Γιατί από ότι διαβάζω έχει ακριβώς ίδιο cooling σύστημα με την pulse και έχει 60-70 mhz παραπάνω ρολόγια και rgb. Με υψηλότερη τιμή. Αν κάτι από αυτά δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να δεις και την pulse.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Την pure την κοιτούσες λόγω λευκού χρώματος; Γιατί από ότι διαβάζω έχει ακριβώς ίδιο cooling σύστημα με την pulse και έχει 60-70 mhz παραπάνω ρολόγια και rgb. Με υψηλότερη τιμή. Αν κάτι από αυτά δεν σε ενδιαφέρει μπορείς να δεις και την pulse.

Ναι καθαρά λόγω χρώματος την κοιτούσα και επειδή Ελβετία παίζει στα +20 από την pulse οπότε αμελητέα η διαφορά. 

Τώρα όμως βρήκα την Acer στα -100 από την pulse και το σκέφτομαι αν θα το τολμήσω ή να πάω καθαρά στην pure λόγω του ότι είναι sapphire.

Δημοσ.
Στις 26/6/2025 στις 9:35 ΜΜ, Aten-Ra είπε

ότι υπάρχουν κορόιδα είναι δεδομένο. Οτι υπάρχουν τόσα πολλά κορόιδα αυτό με ξεπερνάει και μένα ιδίως στο χώρο της τεχνολογίας.

Εδώ μιλάμε για τύπους που πάνε και δίνουν κάτι χιλιάρικα για ένα κομμάτι hardware που η κανονική του αποτίμηση ακόμα και τεχνολογικά μετά βίας ξεπερνάει το χιλιάρικο. 

• Haha 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, chek2fire είπε

ότι υπάρχουν κορόιδα είναι δεδομένο. Οτι υπάρχουν τόσα πολλά κορόιδα αυτό με ξεπερνάει και μένα ιδίως στο χώρο της τεχνολογίας.

Εδώ μιλάμε για τύπους που πάνε και δίνουν κάτι χιλιάρικα για ένα κομμάτι hardware που η κανονική του αποτίμηση ακόμα και τεχνολογικά μετά βίας ξεπερνάει το χιλιάρικο. 

κάποιος που αγοράζει κάρτα με 1000+ ευρώ, πόσο μάλλον με 2000+ δεν είναι κορόιδο, απλά έχει τα λεφτά και δεν τον νοιάζει. Κορόιδο θα ήταν αν υπήρχε αντίστοιχη εναλλακτική και παρόλα αυτά έσκαγε 1000+. Υπάρχει κάτι;

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...