korakios Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε 100 ευρώ κάτω καλά είναι αφού σε raster είναι έστω ένα κλικ καλύτερη και σε RT είναι πολύ κοντά. ο κάτοχος nvidia (πλέον >95%) που θα αναβαθμίσει δε θα σκεφτεί καν την ύπαρξη της AMD για ένα κατοσταρικάκι . Εδώ δε σκέφτεται τη διαφορά με 5060Ti vs 9060ΧΤ , τα 100€ είναι αστείο στην κατηγορία . Η 9070ΧΤ έπρεπε να είναι φθηνότερη απο την απλή 5070 , η non XT να χτυπά την 5060Ti και η 9060ΧΤ 16G στα 280-290€ max να χτυπά την 5060 (αν ήθελε να επενδύσει σε marketshare) . Με της super ειδικά , δε γλυτώνει ούτε με τις κλασσικές μειώσεις που έκανε ανα γενιά Επεξ/σία 2 Ιουλίου από korakios 3
just_a_dude Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, korakios είπε ο κάτοχος nvidia (πλέον >95%) που θα αναβαθμίσει δε θα σκεφτεί καν την ύπαρξη της AMD για ένα κατοσταρικάκι . Εδώ δε σκέφτεται τη διαφορά με 5060Ti vs 9060ΧΤ , τα 100€ είναι αστείο στην κατηγορία . Η 9070ΧΤ έπρεπε να είναι φθηνότερη απο την απλή 5070 , η non XT να χτυπά την 5060Ti και η 9060ΧΤ 16G στα 280-290€ max να χτυπά την 5060 (αν ήθελε να επενδύσει σε marketshare) . Με της super ειδικά , δε γλυτώνει ούτε με τις κλασσικές μειώσεις που έκανε ανα γενιά εντάξει ναι ο nvidiaάκιας θα πάει σε nvidia όπως και να έχει. απλά θέλω να πω ότι αντικειμενικά πλέον η απόσταση έχει μειωθεί πολύ ακόμη και στα δευτερεύοντα features (RT και upscale) οπότε δεν χάνεις σε αυτά αν πας σε amd. Με το fsr4 μπορείς να πάρεις 9070XT ακόμη και για 4Κ monitor γιατί το upscale είναι καλό και usable πλέον. Με την προϋπόθεση ότι θα δώσει λίγο γκάζι στο fsr4 η amd. Βέβαια αν πιάνουν τα χέρια σου υπάρχει και το optiscaler. 3
dimoskoutr Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Και εγώ τώρα από την 4070 είπα να πάω στην 9070xt οκ αλλά να δω τι θα κάνει η κόκκινη αν συνεχίσει έτσι σε περίπτωση που η πράσινη δώσει 16gb ram σε όλες τις xx70 της εκάστοτε σειράς της. Εκεί την βλέπω να εγκαταλείπει έτσι όπως τα έκανε. Κριμα που φτάσαμε σε 90% + μερίδιο αγοράς μόνο από τον ένα παίχτη. Επεξ/σία 3 Ιουλίου από dimoskoutr
just_a_dude Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Και εγώ τώρα από την 4070 είπα να πάω στην 9070xt οκ αλλά να δω τι θα κάνει η κόκκινη αν συνεχίσει έτσι σε περίπτωση που η πράσινη δώσει 16gb ram σε όλες τις xx70 της εκάστοτε σειράς της. Εκεί την βλέπω να εγκαταλείπει έτσι όπως τα έκανε. Κριμα που φτάσαμε σε 90% + μερίδιο αγοράς μόνο από τον ένα παίχτη. Σε τι ανάλυση είσαι;
dimoskoutr Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 1440p κυρίως χωρίς να με ενδιαφέρει πάνω από 120 fps σε κάποιο από τα παιχνίδια που παίζω isometric rpg, turn based strategy κλπ. Λέω όμως ότι όταν δώσει στην xx70 16gb μνήμης δεν θα έχουν να αντιπαραθέσουν κάτι οι amd όπως πάει. Το fsr4 ίσως τους σώσει. Ίσως.
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Το fsr4 ίσως τους σώσει. Ίσως. Το raster σε χαμηλή τιμή είναι το πιο σημαντικό για μια κάρτα (δεν έχει δώσει ποτέ χαμηλή τιμή σε launch) . Καλοδεχούμενο φυσικά το fsr4 και το RT boost 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε . Λέω όμως ότι όταν δώσει στην xx70 16gb μνήμης δεν θα έχουν να αντιπαραθέσουν κάτι οι amd όπως πάει. κάτσε πρώτα να δούμε τιμές για τις super . Και μη ξεχνάς οτι η κόκκινη πάντα έριχνε τιμές . Βέβαια μπήκε στο τριπάκι του αρμέγματος πουλώντας FSR4 και βελτιωμένο RT , άρα θα φανεί στην πράξη αργότερα ....
dimoskoutr Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, korakios είπε Το raster σε χαμηλή τιμή είναι το πιο σημαντικό για μια κάρτα (δεν έχει δώσει ποτέ χαμηλή τιμή σε launch) . Καλοδεχούμενο φυσικά το fsr4 και το RT boost Έτσι όπως δεν ασχολούνται (ή δεν θέλουν ή δεν πρέπει να ασχολούνται και όποιος κατάλαβε…) οι developers με το optimization στα παιχνίδια δεν βλέπω για πόσο καιρό ακόμη θα είναι σημαντικό το raster. Για να δούμε όταν έρθει η 9070xt μιας και θα έχω δοκιμάσει σχετικά κοντινές γενιές και από τις δύο κάρτες τι θα μου φανεί πιο σημαντικό εμένα, το raster ή το upscale. Θα βγει και ένα καλό που μας άφησε χρόνους η 4070… Επεξ/σία 3 Ιουλίου από dimoskoutr
korakios Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Έτσι όπως δεν ασχολούνται (ή δεν θέλουν ή δεν πρέπει να ασχολούνται και όποιος κατάλαβε…) οι developers με το optimization στα παιχνίδια δεν βλέπω για πόσο καιρό ακόμη θα είναι σημαντικό το raster. Για να δούμε όταν έρθει η 9070xt μιας και θα έχω δοκιμάσει σχετικά κοντινές γενιές και από τις δύο κάρτες τι θα μου φανεί πιο σημαντικό εμένα, το raster ή το upscale. Θα βγει και ένα καλό που μας άφησε χρόνους η 4070… Δε σε σώζει ο upscaler σε κακο παιχνίδι .Πάντα μια κάρτα που δίνει σε ραστερ >fps θα δίνει αντίστοιχα και παραπάνω σε upscale Το θέμα είναι αν χαλιέται η όχι κάποιος από την ποιότητα του upscaler . Κρίνοντας από τον ντόρο με το fsr4 σίγουρα κάποιοι χαλιοντουσαν Επεξ/σία 4 Ιουλίου από korakios 1
Crus Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Από την στιγμή πάντως που το FSR4 έρχεται στο PS PRO να αντικαταστήσει ουσιαστικά το PSSR, τότε ουσιαστικά θα μιλάμε για widespread implementation και μάλιστα ταυτόχρονα από πολλά games φέτος και του χρόνου.
dimoskoutr Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 2 ώρες πριν, Crus είπε Από την στιγμή πάντως που το FSR4 έρχεται στο PS PRO να αντικαταστήσει ουσιαστικά το PSSR, τότε ουσιαστικά θα μιλάμε για widespread implementation και μάλιστα ταυτόχρονα από πολλά games φέτος και του χρόνου. Μακάρι μπας και το βάλουν με patches και σε λίγο παλαιότερα παιχνίδια (που βγήκαν τα τελευταία χρόνια εννοώ)…όπως και να έχει αν ένα παιχνίδι είναι unoptimized πάντως δεν σώζεται από upscaler.
korakios Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Στις 4/7/2025 στις 1:42 ΜΜ, dimoskoutr είπε Μακάρι μπας και το βάλουν με patches και σε λίγο παλαιότερα παιχνίδια (που βγήκαν τα τελευταία χρόνια εννοώ)…όπως και να έχει αν ένα παιχνίδι είναι unoptimized πάντως δεν σώζεται από upscaler. Προσωπικά δε θα περίμενα αν είχα την 9000 σειρά . Σε 5 λεπτά με optiscaler κατά 99% θα δουλεύει το FSR4
dimoskoutr Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου 15 λεπτά πριν, korakios είπε Προσωπικά δε θα περίμενα αν είχα την 9000 σειρά . Σε 5 λεπτά με optiscaler κατά 99% θα δουλεύει το FSR4 Εγώ πάλι ακόμη την περιμένω την pulse 9070xt από το eshop… «κατόπιν παραγγελίας σε 2-3 εργάσιμες»…καλά πάει ως τώρα αυτό από τις 23 Ιουνίου. Απαράδεκτο…🤨 Οπότε είμαι στο θεωρητικό ακόμη. 🙃 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα