dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 10:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:38 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, ICE-T είπε εγώ είχα ενημερώσει ότι μετά τα 200fps έιχε ελαφρύ coil whine η δικιά μου, τώρα η ακοή και πως αντιλαμβάνεται τον ηλεκτρικό ήχο και την συχνότητα το κάθε αυτί είναι άλλη συζήτηση . Δεν το κάνει μετά από συγκεκριμένα fps η δικιά μου, το κάνει μετά από συγκεκριμένα watt. Περίπου μετά τα 230-240. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι το τροφοδοτικό μου ίσως. Ενα Corsair rm650. Κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσω γιατί φτάνει 8ετια και γιατί θεωρητικά η 9070xt θέλει 750. Πάντως και εμένα ελαφρύ είναι το coil whine στο αυτί μου. 14 ώρες πριν, kkatzos είπε E, είπαμε. Σε AMD μόνο οι Gigabyte εγγυημένα δεν έχουν coil whine. Nitro+ Vega 64 κλαψούριζε και πριν από αυτήν XFX RX580 και Asus RX480 είχαν και αυτές. Αν δεν ενοχλεί μια χαρά. urban legend, όπως επίσης και η αλλαγή μάρκας τροφοδοτικού, single-rail --> multi-rail τροφοδοτικό κτλ κτλ. Το παντρεύεσαι και αν δεν ενοχλεί το ξεχνάς. Προσωπικά δε θα μπορούσα. Η Gigabyte 3080 Aorus Xtreme και μετά η EVGA 3090Ti με έχουν κακομάθει Περισσότερο η ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου και το είδος του PC case. Αν είναι mesh φάση και σχεδόν ανοικτό από παντού δυσκολεύει το πράγμα. Και σε nvidia νομίζω μόνο οι giga δεν έχουν coil whine στα σίγουρα αλλά σε giga δεν ξαναπήγαινα μετά τα ανεμιστήρια της 4070 gaming oc. Με τίποτα. Ας μάθουν πρώτα να κάνουν μια ισορροπημένη υλοποίηση ψύκτρας και ανεμιστήρων στις μεσαίες κάρτες τους ή ας βάζουν νορμαλ φανάκια που δεν ξεκινούν από τις 1200 στροφές, ξαναλέω σε κάρτες 650 ευρώ. Όσο για το κουτί συμφωνώ, στο Lancool 216 που το επάνω είναι όλο mesh και το έχω στο πάτωμα αριστερά μου, ίσως ακούω το coil whine της pulse λίγο περισσότερο, τίποτα ενοχλητικό πάντως. Για τα τροφοδοτικά δεν ξέρω ίσως παίζει ρόλο το Corsair μου που είναι λίγο παλιό και στα 650watt αντί για τα 750 προτεινόμενα. Ξαναλέω πάντως ότι δηλώνω εντυπωσιασμένος από την pny και την υλοποίηση της 4070 super xlr8. Μήπως πρέπει να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλοι σε λίγο «μικρότερους» κατασκευαστές; Νομίζω ότι καλά να είμαστε την επόμενη μου κάρτα θα την πάρω pny. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:50 πμ από dimoskoutr 1
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:07 πμ 27 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Δεν το κάνει μετά από συγκεκριμένα fps η δικιά μου, το κάνει μετά από συγκεκριμένα watt. Περίπου μετά τα 230-240. Αυτό με κάνει να υποψιάζομαι το τροφοδοτικό μου ίσως. Ενα Corsair rm650. Κάποια στιγμή θα το αντικαταστήσω γιατί φτάνει 8ετια και γιατί θεωρητικά η 9070xt θέλει 750. Πάντως και εμένα ελαφρύ είναι το coil whine στο αυτί μου. Και σε nvidia νομίζω μόνο οι giga δεν έχουν coil whine στα σίγουρα αλλά σε giga δεν ξαναπήγαινα μετά τα ανεμιστήρια της 4070 gaming oc. Με τίποτα. Ας μάθουν πρώτα να κάνουν μια ισορροπημένη υλοποίηση ψύκτρας και ανεμιστήρων στις μεσαίες κάρτες τους ή ας βάζουν νορμαλ φανάκια που δεν ξεκινούν από τις 1200 στροφές, ξαναλέω σε κάρτες 650 ευρώ. Όσο για το κουτί συμφωνώ, στο Lancool 216 που το επάνω είναι όλο mesh και το έχω στο πάτωμα αριστερά μου, ίσως ακούω το coil whine της pulse λίγο περισσότερο, τίποτα ενοχλητικό πάντως. Για τα τροφοδοτικά δεν ξέρω ίσως παίζει ρόλο το Corsair μου που είναι λίγο παλιό και στα 650watt αντί για τα 750 προτεινόμενα. Ξαναλέω πάντως ότι δηλώνω εντυπωσιασμένος από την pny και την υλοποίηση της 4070 super xlr8. Μήπως πρέπει να γίνουμε πιο ανοιχτόμυαλοι σε λίγο «μικρότερους» κατασκευαστές; Νομίζω ότι καλά να είμαστε την επόμενη μου κάρτα θα την πάρω pny. Δεν παίζει ρόλο το τροφοδοτικό. Είναι καθαρά στην κάρτα. Από Nvidia zotac όσοι έχουμε πάρει δεν ακούγεται τίποτα απο coil ούτε στα 400watt με Asus να είναι οι πιο γνωστές για coil whine. Απο amd sapphire είναι solid και xfx πιο παθιαρικες σε αυτό το κομμάτι. 2 1
7nisiotis Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 πμ (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, dimoskoutr said: nvidia νομίζω μόνο οι giga δεν έχουν coil whine στα σίγουρα Δεν ισχύει αυτό. Απλά έτυχε. Μη το δένετε κόμπο. Σε 3070 Eagle είχα coil από τα 100+ καρε, σε 3060Ti Vision πάλι ναι. Αλλά και στο παρελθόν με μια 770. Μόνο η Manli 3070 που έχω τώρα ειναι dead silent (εκτός και την βάλεις στα 1000 καρέ - εκεί ισως ακούσεις ενα αεράκι, το οποίο νομίζω προέρχεται απο το τροφοδοτικό απο κάτω και οχι σίγουρα από την κάρτα) Από AMD Pulse 5700XT είχα. Gigabyte 570 4GB , Pulse 580 4GB ναι. MSI 670 / Gigabyte 770 / Evga 1070 SC - ναι. 26 minutes ago, Arkin said: xfx Είδα βιντεάκι τις προάλλες με XFX Mercury και έκανε σαν ένα γουρουνάκι που είχαμε και το κυνηγούσαν να το σφάξουν το Πάσχα όταν ήμουν μικρός (εννοείται δεν έφαγα). Επεξ/σία Τρίτη στις 11:33 πμ από 7nisiotis 5
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 11:52 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:52 πμ Μου αρέσουν οι περιγραφές του coil whine που κάνουμε όλοι μας ρε. 1
kkatzos Δημοσ. Τρίτη στις 12:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:19 μμ 39 λεπτά πριν, 7nisiotis είπε Δεν ισχύει αυτό. Απλά έτυχε. Μη το δένετε κόμπο. Σε 3070 Eagle είχα coil από τα 100+ καρε, σε 3060Ti Vision πάλι ναι. Αλλά και στο παρελθόν με μια 770. Μόνο η Manli 3070 που έχω τώρα ειναι dead silent (εκτός και την βάλεις στα 1000 καρέ - εκεί ισως ακούσεις ενα αεράκι, το οποίο νομίζω προέρχεται απο το τροφοδοτικό απο κάτω και οχι σίγουρα από την κάρτα) Το δένουμε κόμπο. Είχε γίνει γκάλοπ στο reddit για RTX4000 και οι Giga μαζί με Zotac και PNY είχαν τις περισσότερες θετικές αναφορές. Και προσωπικά έχω μαρτυρία από 3080 Aorus Xtreme και 4070Ti Aorus Master οι οποίες είχαν από ελάχιστο (3080) έως καθόλου (4070Ti). Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τύχει σε κανέναν Giga/Zotac/PNY κάρτα με coil whine. Απλά οι πιθανότητες είναι συντριπτικά με το μέρος τους.
dimoskoutr Δημοσ. Τρίτη στις 03:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:37 μμ Πάντως το «φυσιολογικό» coil whine δεν ενοχλεί ιδιαίτερα θεωρώ. Αν σου τύχει τίποτα ζόρικο και μάλιστα από χαμηλά watt ή fps πας για αλλαγή εκτός αν παίζεις με ακουστικά. Δεν παλεύεται αλλιώς.
ultraex2003 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:03 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:03 πμ OptiScaler: Integrates AMD FSR 4 Across DX11 and DX12 Titles https://www.guru3d.com/story/optiscaler-integrates-amd-across-dx11-and-dx12-titles/ 1
korakios Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:00 πμ 55 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε OptiScaler: Integrates AMD FSR 4 Across DX11 and DX12 Titles https://www.guru3d.com/story/optiscaler-integrates-amd-across-dx11-and-dx12-titles/ απο 4/4/25 υπήρχε η δυνατότητα , δεν ξέρω γιατί τώρα θυμήθηκαν κάποια site και το λένε .... 1
7nisiotis Δημοσ. χθες στις 03:13 πμ Δημοσ. χθες στις 03:13 πμ !UPDATE!: 2025.07.20: The issue has now been independently confirmed by a member of Digital Foundry, based on this report. They were able to reproduce the frame stalls in Unreal Engine 4 + DX12 + Ray Tracing games. So far, a lot of signs point to this being a widespread issue that affects RX 9000‑series cards, regardless of system configuration, driver version, or BIOS setup with these listed games. I’ve personally confirmed it with multiple users on different platforms (AM4/AM5, Windows 10/11), and the behavior is always the same. All titles were reported weeks ago through the official AMD Bug Report Tool, yet the problem still hasn’t appeared on the driver “Known Issues” list, and there has been no public acknowledgment from AMD.
just_a_dude Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Ε δεν πειράζει, όσοι αγοράζουν AMD δεν ενδιαφέρονται για RT και "μπλιμπλίκια". Οι nvidia-ακιδες είμαστε τα κορόιδα σύμφωνα με μερικούς εδώ. 1
nikos5800 Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε Ε δεν πειράζει, όσοι αγοράζουν AMD δεν ενδιαφέρονται για RT και "μπλιμπλίκια". Οι nvidia-ακιδες είμαστε τα κορόιδα σύμφωνα με μερικούς εδώ. Το θέμα είναι ότι αν δεν είχαν stuttering το τρέχουν με μπόλικα fps,λογικά το κράξιμο που θα φάει τώρα θα πιεστούν να το διορθώσουν σύντομα. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από nikos5800 1
nikos5800 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, nikos5800 είπε Πάντως ειπα να τεσταρω και εγώ το spider man 2 στην ρτχ 4060 pcie gen 3 με το σαπάκι Ryzen 1600 και βγάζω 30 με 45 fps σε 1440π/dlss quality και very high preset,κάτι κάνει λάθος ο χαζό Steve. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από nikos5800
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα