Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Η πιο efficient amd gpu της σειράς 9000 είναι η 9070 non xt.

Συμφωνώ 

2 ώρες πριν, Fulgore είπε

Ναι γιατί δεν έβγαλε high end κάρτα επιπέδου 7900xtx.

Γιαυτό μόνο στην μεγαλύτερη XT βλέπεις μεγαλύτερες διαφορές στην καταναλωση.

στοκ η 5070ti σε 1440p, τις περισσότερες φορές καταναλώνει κάτω από 270W...

πχ στο Monster Hunter που ανέφερε ο @ilos

image.png.c06cb73c303c79b3cf160f9046e3e26d.png

Αυτός είναι ο 1 από τους 2 λόγους που προσωπικά και πίσω στον Μάρτιο πιο πολύ ήθελα 9070.

Αισθητά χαμηλότερη κατανάλωση απο XT και συνολικά καλύτερη κάρτα από τον ανταγωνιστή της(5070).

Για το συγκεκριμένο αν ρίξεις -20% power limit στην 9070xt σκέτο χωρίς undervolt θα είναι το ίδιο γρήγορη με την 5070ti εύκολα με κάτω από 260watt. Γιατί οκ στο screenshot που έβαλες είναι και 8% πιο γρήγορη. Δεν είναι τέτοια η διαφορά σε efficiency σε όλα τα παιχνίδια όπως δείχνει εδώ. Είπαμε δεν είναι μακριά, αλλά δεν καταναλώνει 100watt παραπάνω από την 5070ti…μην δώσουμε λάθος εντυπώσεις. Είναι ειδικά οι oc είναι πουσαρισμενες «καλές» 9070 οπότε φεύγει το efficiency κάπως. Αλλά οι base models είναι εύκολα κάτω από 270 watt χωρίς ιδιαίτερες απώλειες. Εγώ που καπάρω και frames παίζει να μην την βλέπω πάνω από 200 ποτέ. 😂

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Μιας και παίζω τώρα με το UV και λίγο κάτω ρεύμα  η XFX βρίσκεται εδώ

image.png.e0a317b378277f4bfa35ac0bff43d37e.png

Σταθερός παντού; Εγώ δεν πειράζω oc καθόλου, μόνο -25 undervolt και -10% power limit…φυσικά τέτοιες συχνότητες δεν έχω δει ποτέ. Μια φορά είπα να ρίξω -40 uv και -25% power limit και σε παιχνίδια δεν έκανε κιχ αλλά μου κόλλησε βλέποντας YouTube βίντεο. 😂 Νομίζω τις περισσότερες φορές στα χαμηλά watts κολλάνε σε τέτοιες ρυθμίσεις. Εμένα βέβαια είναι base υλοποίηση.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimoskoutr είπε

Σταθερός παντού; Εγώ δεν πειράζω oc καθόλου, μόνο -25 undervolt…φυσικά τέτοιες συχνότητες δεν έχω δει ποτέ.

Ναι, από την αρχή που την πήρα μέχρι τώρα. Πότε βγήκε η κάρτα πριν 5 μήνες? 

Έριξα ρεύμα γιατί στα 370 Watt που έπιανε δεν κέρδιζες και πολλά οπότε κατέβασα λίγο το power limit.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Ναι, από την αρχή που την πήρα μέχρι τώρα. Πότε βγήκε η κάρτα πριν 5 μήνες? 

Έριξα ρεύμα γιατί στα 370 Watt που έπιανε δεν κέρδιζες και πολλά οπότε κατέβασα λίγο το power limit.

370 watts;;;;; Η mercury είναι; Σώπα ρε. Εσυ μια κατοστάρα ρεύμα την γλίτωσες. Ωραίος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

370 watts;;;;; Η mercury είναι; Σώπα ρε. Εσυ μια κατοστάρα ρεύμα την γλίτωσες. Ωραίος.

Ναι 9070XT Mec OC RGB συγκεκριμένα, στοκ ήταν 304 και με το ανέβασμα Power limit κτλ έφτανε 370 κάτι.

Αυτά που έστειλα είναι τώρα που είμαι κάπου στις 8+ ώρες γκειμινγκ:P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

Ναι 9070XT Mec OC RGB συγκεκριμένα, στοκ ήταν 304 και με το ανέβασμα Power limit κτλ έφτανε 370 κάτι.

Αυτά που έστειλα είναι τώρα που είμαι κάπου στις 8+ ώρες γκειμινγκ:P

Έβαλες plus και στην συχνότητα; Ή τόσο έπιασε μόνιτς;;;;

Στο μεταξύ όποιος μου εξηγήσει γιατί πολλές φορές όταν χτυπήσει το adrenaline στέλνει αδιάβαστους τους drivers του Bluetooth…την φορά που κόλλησε σε μένα έφαγα και μισή ώρα να βρω πως στο καλό θα επαναφέρω το Bluetooth. Έψαξα και στο internet και έχει πολλούς που το έχουν πάθει. 😂 Το αφήνω και εδώ μέσα σε μένα επανήλθε αφού έβγαλα ρεύμα εντελώς έκλεισα τροφοδοτικό και το άφησα 5 λεπτά off.  Ότι να ναι…δεν επανερχόταν μέσα από τα windows με τίποτα. Ούτε στην διαχείρηση συσκευών ούτε πουθενά.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Πάντως από energy efficiency δεν είναι μακριά σε αυτή τη γενιά η amd με μάλλον πιο inefficient την 9070xt, λογικά μάλλον από την άποψη ότι ήθελε να την πουσάρει να πιάσει 5070ti σε raster. Και σε εκείνη πάντως αν ρίξεις ένα -10% power limit και ένα -25 under volt το πολύ να χάσεις 2-3% απόδοση; Κάπου εκεί. Not bad ενεργειακά. Εγώ την pulse max 270watt την δουλεύω. Κοντά στην στοκ 5070ti φτάνει έτσι σε κατανάλωση.

5080 με 0.840 voltage 240 max watt 2850 συχνότητα και συν 3000 μνήμες. 5 6% πάνω από stock και η διαφορά 350 watt σε stock με τα 240 είναι τεράστια. Σηκώνουν πολύ undervolt και λογο χαμηλής stock συχνότητας κανεις και overclock και είσαι gold σε κάθε τομέα. Ειδικά για καλοκαίρι επιβάλλεται με τις ζεστες που έχουμε Ελλάδα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Έβαλες plus και στην συχνότητα; Ή τόσο έπιασε μόνιτς;;;;

Όχι συχνότητα δεν προσφέρει κάτι στις 90αρες. Αφήνεις όπως είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Δεν είναι τέτοια η διαφορά σε efficiency σε όλα τα παιχνίδια όπως δείχνει εδώ. Είπαμε δεν είναι μακριά, αλλά δεν καταναλώνει 100watt παραπάνω από την 5070ti…μην δώσουμε λάθος εντυπώσεις.

Λάθος εντυπώσεις δίνουμε όταν λέμε ότι οι 2 κάρτες δεν έχουν διαφορες μεταξύ τους στην κατανάλωση.

Ειχα τον Απρίλιο 9070xt Pulse και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο τραβάει η κάρτα stock και με undervolt(είχα ποστάρει και στο εδώ θέμα παλιότερα).

Σε 1080 και 1440p υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ 9070xt και 5070ti, κάτι που δεν ισχύει σε 9070/5070 που ανέφερε ο @ilos  που ειναι πάνω κάτω στα ίδια.

Δεν λέω ότι ειναι dealbreaker αυτό το πράγμα για όποιον κοιτάζει σε XT, αλλά είναι ένας τομέας που υστερεί η κάρτα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Λάθος εντυπώσεις δίνουμε όταν λέμε ότι οι 2 κάρτες δεν έχουν διαφορες μεταξύ τους στην κατανάλωση.

Ειχα τον Απρίλιο 9070xt Pulse και ξέρω από πρώτο χέρι πόσο τραβάει η κάρτα stock και με undervolt(είχα ποστάρει και στο εδώ θέμα παλιότερα).

Σε 1080 και 1440p υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ 9070xt και 5070ti, κάτι που δεν ισχύει σε 9070/5070 που ανέφερε ο @ilos  που ειναι πάνω κάτω στα ίδια.

Δεν λέω ότι ειναι dealbreaker αυτό το πράγμα για όποιον κοιτάζει σε XT, αλλά είναι ένας τομέας που υστερεί η κάρτα.

Εσύ ο ίδιος έβαλες πινακα με καταναλώσεις. Εγώ είπα ότι με power limit και uv μια βασική 9070xt μπορεί να φτάσει σχετικά κοντά σε στοκ 5070ti σε κατανάλωση με παρόμοιες επιδόσεις. Ούτε ότι δεν έχουν διαφορές είπα ούτε τίποτα παραπάνω. Μια χαρά βήματα στο efficiency έχει κάνει η amd σε αυτή τη γενιά με τις mid range της. Λόγω έλλειψης δυνατότερου πυρήνα πουσάρει περισσότερο τις 9070xt.

Δεν έχει πυρήνα να ανταγωνιστεί την nvidia στο high end αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Αν κάποια στιγμή αποφασίσει να μην πυροβολεί τα πόδια της και στρώσει τιμές μπορεί να πάρει και μερίδιο αγοράς. 

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
5 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Πάντως από energy efficiency δεν είναι μακριά σε αυτή τη γενιά η amd με μάλλον πιο inefficient την 9070xt, λογικά μάλλον από την άποψη ότι ήθελε να την πουσάρει να πιάσει 5070ti σε raster.

Και σε εκείνη πάντως αν ρίξεις ένα -10% power limit και ένα -25 under volt το πολύ να χάσεις 2-3% απόδοση; Κάπου εκεί. Not bad ενεργειακά.

Εγώ την pulse max 270watt την δουλεύω. Κοντά στην στοκ 5070ti φτάνει έτσι σε κατανάλωση.

Αυτό ήταν το πρώτο σου σχόλιο πάνω στην κατανάλωση.

Και εγώ σου έδειξα οτι η 5070ti δεν καίει γενικά 270W όπως έγραψες . 

Μπορεί να φτάσει και 230W ανάλογα το παιχνίδι στοκ χωρις κανένα πείραγμα όπως έδειξα και στην φωτο/video , την ίδια στιγμή που η XT δεν πέφτει κάτω από 310-320W stock.

Δεν το λές ''not bad ενεργειακά'' αυτό το πράγμα να πρέπει να ρίξεις power limit και να κάνεις ελαφρύ undervolt για να πλησιάσεις τον άλλο σε stock.

Το πως τα πάει ενεργειακά μια κάρτα φαίνεται σε στοκ ρυθμίσεις, γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με oc/uv.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αυτό ήταν το πρώτο σου σχόλιο πάνω στην κατανάλωση.

Και εγώ σου έδειξα οτι η 5070ti δεν καίει γενικά 270W όπως έγραψες . 

Μπορεί να φτάσει και 230W ανάλογα το παιχνίδι στοκ χωρις κανένα πείραγμα όπως έδειξα και στην φωτο/video , την ίδια στιγμή που η XT δεν πέφτει κάτω από 310-320W stock.

Δεν το λές ''not bad ενεργειακά'' αυτό το πράγμα να πρέπει να ρίξεις power limit και να κάνεις ελαφρύ undervolt για να πλησιάσεις τον άλλο σε stock.

Το πως τα πάει ενεργειακά μια κάρτα φαίνεται σε στοκ ρυθμίσεις, γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν ασχολείται με oc/uv.

Ξέρω πολύ καλά τι έγραψα. Το φτάνει κοντά δεν είναι «είναι στα ίδια». Οι base υλοποιήσεις έχουν 304watt max τώρα γιατί θες να πας σε 310-320 watt εσύ δεν ξέρω. Εσυ μου εδειξεσ ενα παιχνίδι στο οποίο δεν καίει η 5070ti κοντά στα 270 και ένα που καίει 299. Μέσο όρο σε παιχνίδια πρέπει να βλέπουμε θεωρώ. Αλλιώς είναι για δημιουργία εντυπώσεων θα μπορούσε να πει κανείς…

Το power limit είναι ένας slider δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις.  Αλλιώς βλέπουμε αρκετά πράγματα μάλλον. Για μένα το να πάει 260watt με επιδόσεις κοντά σε 5070ti που είναι και πάνω από ένα κατοστάρικα πιο ακριβή είναι not bad άνετα και όχι μόνο ενεργειακά, τι να κάνουμε τώρα; Γι αυτό είμαστε εδώ για να λέμε τη γνώμη μας σε πράγματα. 

Το techpowerup στην pulse στοκ δίνει 314 και σε μια ASUS 5070ti δίνει μέσο όρο 279 σε gaming. Σε RT μάλιστα δίνει την 5070ti στα 290+ με την pulse 314, οπότε η διαφορά είναι μικρότερη. Ε αν εσύ δεν το λες not bad εγώ το λέω.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εσυ μου εδειξεσ ενα παιχνίδι στο οποίο δεν καίει η 5070ti κοντά στα 270 και ένα που καίει 299. Μέσο όρο σε παιχνίδια πρέπει να βλέπουμε θεωρώ.

Αλλιώς είναι για δημιουργία εντυπώσεων θα μπορούσε να πει κανείς…

2 σχόλια πιο πάνω πόσταρα video σε 15 παιχνίδια(προφανώς προσπέρασες) για να δείξω αυτό που έγραψα από την αρχή, ότι η 5070ti δεν έχει σταθερή κατανάλωση όπως η 9070xt,..

Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι η κατανάλωση της XT ειναι μια χαρά(με τις top υλοποιήσεις να ξεπερνάνε τα 360W), σε σχέση με την 5070ti, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Μια χαρά προσωπικά θεωρώ την κατανάλωση σε όλες τις υπόλοιπες rx 9000 κάρτες(9060xt/9070).

Επεξ/σία από Fulgore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...