Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

2 σχόλια πιο πάνω πόσταρα video σε 15 παιχνίδια για να δείξω αυτό που έγραψα από την αρχή, ότι η 5070ti δεν έχει σταθερή κατανάλωση όπως η 9070xt, κατι που προφανώς προσπέρασες..

Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι η κατανάλωση της XT ειναι not bad(με τις top υλοποιήσεις να ξεπερνάνε τα 360W), σε σχέση με την 5070ti, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε.

Μια χαρά προσωπικά θεωρώ την κατανάλωση σε όλες τις υπόλοιπες rx 9000 κάρτες(9060xt/9070).

My bad το βίντεο δεν το είδα. Θα το δω.

Εγώ πάντως μίλησα για την pulse που έχω ιδία άποψη. Αν αρχίσουμε τις top υλοποιήσεις δεν θα βγάλουμε συμπέρασμα γιατί ξέρεις καλά ότι δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα παραπάνω σε επιδόσεις με δυσανάλογη αύξηση στην κατανάλωση.

Και ναι θεωρώ τα 260-270 watt που μπορείς να έχεις με ένα slider σε μια 9070xt χωρίς ιδιαίτερη διαφορά από στοκ 5070ti σε επιδόσεις παραπάνω από μια χαρά. 👌 Διαφορά στην οπτική μας. Δεν πειράζει για αυτό τα λέμε εδώ.

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

My bad το βίντεο δεν το είδα. Θα το δω.

Εγώ πάντως μίλησα για την pulse που έχω ιδία άποψη. Αν αρχίσουμε τις top υλοποιήσεις δεν θα βγάλουμε συμπέρασμα γιατί ξέρεις καλά ότι δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα παραπάνω σε επιδόσεις με δυσανάλογη αύξηση στην κατανάλωση.

Και ναι θεωρώ τα 260-270 watt που μπορείς να έχεις με ένα slider σε μια 9070xt χωρίς ιδιαίτερη διαφορά από στοκ 5070ti σε επιδόσεις παραπάνω από μια χαρά. 👌 Διαφορά στην οπτική μας. Δεν πειράζει για αυτό τα λέμε εδώ.

Γενικά αναφέρω την κατανάλωση γιατί σε Amd μεριά, παίζει ρόλο και η υλοποίηση/εταιρεία και ξεκινάμε απο 305W πχ στην Asrock Steel Legend και φτάνουμε πολύ πιο πάνω στις ακριβότερες, κάτι που δεν συμβαίνει σε πράσινη μεριά.

Επίσης αν δεις και στο day one review του hwu/techspot ,έλεγε πάνω σε αυτό το κομμάτι(Sapphire Pure η κάρτα στα benchmarks οπως λέει, 317W λέει η Sapphire)

https://www.techspot.com/review/2961-amd-radeon-9070-xt/

image.png.f86c1dbcd425b0f66bbd4bb56e09ef10.png

image.png.082c86e0c1c1cb792e82c9212112ced2.png

Οσο για το τελευταίο κομμάτι, εννοείται και είμαι υπερ του undervolt. Οσο είχα την XT, με UV την είχα και μάλιστα όλο κάτω στα 220W. 

Απλά σαν σύγκριση apples to apples γενικά για κάρτες, αναγκαστικά κοιτάμε stock ρυθμίσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ όσο είχα την 7900ΧΤ ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται το uv. Όταν κατέβαζα το voltage στο Adrenaline τραβούσε τα ίδια watt αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα. Ο μόνος τρόπος να την κάνω να κατεβάσει τα watt ήταν να ρίξω τη συχνότητα αλλά έτσι πέφτουν οι επιδόσεις. Με την 5070Ti μπορώ να κρατήσω την stock συχνότητα αλλά με χαμηλότερα volt.

Επεξ/σία από just_a_dude
Δημοσ.

Μπορεί να έκανε άλματα η AMD στην RDNA4 σε ότι αφορά την κατανάλωση αλλά ακόμα υπολείπεται σε σχέση με την Nvidia.

H 5070ti είναι περίπου 20-25% αποδοτικότερη από την 9070XT.  

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aetos1988 είπε

Μπορεί να έκανε άλματα η AMD στην RDNA4 σε ότι αφορά την κατανάλωση αλλά ακόμα υπολείπεται σε σχέση με την Nvidia.

H 5070ti είναι περίπου 20-25% αποδοτικότερη από την 9070XT.  

Η 9070xt είναι πουσαρισμένη από μαμά και είναι πιο inefficient stock σε σχέση με την 5070ti. Τα άλλα sku 9070/9060xt είναι comparable με τις αντίστοιχες 5070/5060ti σε stock.

Και μην ξεχνιόμαστε η nvidia μετά τα Κωλοκοτρονέϊκα Amperre στα 8nm της Sammy, είχε τρελό προβάδισμα σε efficiency me τις Ada/Lovelace σε σχέση με RDNA2/3. Πλέον η AMD έκανε πλήρως catchup με το TSMC 4N node.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε ο Daniel Owen το νέο mafia σε 1440p με την 9070. Αρκετά βαρύ σαν παιχνίδι γενικά.

Σε ολα δεξιά με FSR4 Quality/Balanced 1440p και είχε κάτω από 60fps, επρεπε να πέσε σε ρυθμισεις σε high για να έχει καλά fps(στο 21:00 και μετά ειναι το κομμάτι με 9070).

4 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Εγώ όσο είχα την 7900ΧΤ ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται το uv. 

Δεν ξερω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ 7000 και 9000, αλλά υπάρχουν διάφορα video που να δείχνουν οδηγίες για UV.

Ειχα προσωπικά δοκιμάσει του Bryan το video(επειδή έχει και για nvidia κάρτες).

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των 7000 και 9000. Στις 9000 το έκαναν με offset, ενώ στις 7000 είναι κάτι σαν target αυτό που βάζεις που δεν το πιάνει ποτέ. Γενικά ήταν μπέρδεμα. Εγώ ήθελα να κάνω το εξής απλό: Παίζω πρώτα σε stock να δω τη συχνότητα χτυπάει και με τι voltage. Μετά να κρατήσω την συχνότητα σταθερή και να ρίξω π.χ. 50mV και αν είναι σταθερό, ρίχνω λίγο ακόμη το voltage, κτλ. Δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω αυτό στην 7900ΧΤ. Ίσως δεν γίνεται, ίσως δουλεύουν αλλιώς. Με την 5070Ti και με την 4070 που είχα πριν γίνεται να το κάνεις αυτό.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Εγώ όσο είχα την 7900ΧΤ ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πως γίνεται το uv. Όταν κατέβαζα το voltage στο Adrenaline τραβούσε τα ίδια watt αλλά σε μεγαλύτερη συχνότητα. Ο μόνος τρόπος να την κάνω να κατεβάσει τα watt ήταν να ρίξω τη συχνότητα αλλά έτσι πέφτουν οι επιδόσεις. Με την 5070Ti μπορώ να κρατήσω την stock συχνότητα αλλά με χαμηλότερα volt.

Λογικό , αν θες να ρίξεις τα watt απλά κατεβάζεις το power limit .

2 ώρες πριν, just_a_dude είπε

Εγώ ήθελα να κάνω το εξής απλό: Παίζω πρώτα σε stock να δω τη συχνότητα χτυπάει και με τι voltage. Μετά να κρατήσω την συχνότητα σταθερή και να ρίξω π.χ. 50mV και αν είναι σταθερό, ρίχνω λίγο ακόμη το voltage, κτλ. Δεν μπόρεσα ποτέ να το κάνω αυτό στην 7900ΧΤ.

Έχω την 7800ΧΤ , άνετα γίνεται/γινόταν 

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, korakios said:

Λογικό , αν θες να ρίξεις τα watt απλά κατεβάζεις το power limit .

Ναι αλλά αυτό δεν ρίχνει αντίστοιχα και τα clocks ανάλογα το φόρτο για να μείνει μέσα στο όριο?

Ενώ πχ με το msi afterburner στις Nvidia δεν υπάρχει λόγος καν να αγγίξεις το power limit.

Απλά βάζεις max frequency + voltage και τέλος, μένει εκεί με σταθερά clocks/mv. Και άστο να τραβήξει όσο θέλει από watt.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, just getting started είπε

Ναι αλλά αυτό δεν ρίχνει αντίστοιχα και τα clocks ανάλογα το φόρτο για να μείνει μέσα στο όριο?

Ενώ πχ με το msi afterburner στις Nvidia δεν υπάρχει λόγος καν να αγγίξεις το power limit.

Απλά βάζεις max frequency + voltage και τέλος, μένει εκεί με σταθερά clocks/mv. Και άστο να τραβήξει όσο θέλει από watt.

Είπε οτι ήθελε να κατεβάσει τα watt

Δημοσ.

Αυτό. Αν ρίξεις το power limit πέφτει και η συχνότητα. Εγώ λέω ίδια συχνότητα με stock αλλά με χαμηλότερο voltage (και άρα και χαμηλότερα watt).

2 λεπτά πριν, korakios είπε

Είπε οτι ήθελε να κατεβάσει τα watt

Να μην χάσεις επιδόσεις όμως. Αλλιώς δεν έχει νόημα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Να μην χάσεις επιδόσεις όμως. Αλλιώς δεν έχει νόημα 

Αν θες να κατεβάσεις τα watt και να μη χάσεις και επιδόσεις , κατεβάζεις power limit και κάνεις UV .

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, korakios είπε

Αν θες να κατεβάσεις τα watt και να μη χάσεις και επιδόσεις , κατεβάζεις power limit και κάνεις UV .

Ναι σωστά. Απλά δεν βγάζεις άκρη σε τι συχνότητα θα πάει γιατι ότι και να βάλεις είναι target, και όχι πραγματική.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Ναι σωστά. Απλά δεν βγάζεις άκρη σε τι συχνότητα θα πάει γιατι ότι και να βάλεις είναι target, και όχι πραγματική.

Θα πάει όσο μπορεί να πάει , απλά πράγματα :) 

• Like 2
Δημοσ.

Σε αυτό το κομμάτι η κάθε εταιρία ακολουθεί τη δική της λογική. Η intel τι κάνει με τις δικές της; Οι οποίες παρεπιπτόντως για λίγο παλιά συστήματα που θα πάρουν θέση σε μια τηλεόραση κοντά, είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή για υποστήριξη όλων των codecs και quick sync αν έχεις ryzen πλατφόρμα. Η 380 έχει 115 ευρώ. Οχι άσχημα. Φυσικά δεν συζητάμε για παιχνίδια ε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...