Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, Psycho_Warhead said:

Ωχ, τώρα λέει ότι το κάνανε καταλάθος. χαχαχα τι ζούμε πάλι, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.

Μπήκα να γράψω ότι ασχολούμαι αυτές τις μέρες με A.I και την κάρτα και είμαι σχετικά ευχαριστημένος. Σχετικά θα πω γιατί νομίζω ότι είμαστε νωρίς ακόμα σε θέμα performance, σίγουρα οι επόμενες γεννιές καρτών θα τα πηγαίνουν καλύτερα.

Παρόλα αυτά κατάφερα εύκολα αν και πρώτη φορά που δοκίμαζα να κάνω image editing με Qwen Image Edit (το οποίο κυκλοφόρησε χτες) σε 9070xt. Δεν ξέρω αν είναι το τοπικ για περισσότερες πληροφορίες, απλά ήθελα να πω ότι δουλεύει. Θα έβαζα και την φωτογραφία που μου έφτιαξε αλλά είναι από φίλη μου και δεν θέλω να την εκθέσω. Πάντως την πήρε την φωτογραφία την έφτιαξε όπως του είπα και είναι και πολύ καλή. Κάνει περίπου 5 λεπτά να την φτιάξει.

Για Text generation είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Κατεβάζεις ότι μοντέλο θέλεις από το huggingface αρκεί να χωράει στην VRAM και το τρέχεις με ROCm ή Vulkan. Και τα δύο παίζουν και αρκετά γρήγορα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν και τα AMD 12αρι; δεν το ήξερα. Εν τω μεταξύ τι το θέλουν το 12αρι σε κάρτες αυτών των watt; Βάλε εκεί 8αρια να τελειώνουμε.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Έχουν και τα AMD 12αρι; δεν το ήξερα. Εν τω μεταξύ τι το θέλουν το 12αρι σε κάρτες αυτών των watt; Βάλε εκεί 8αρια να τελειώνουμε.

Είναι 2-3 μοντέλα (η Taichi, η Nitro+ και νομίζω και η Red Devil), χωρίς να υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη από την ίδια την ΑΜΔ.

Αντί να βάλουν 3 κλασσικά 8άρια (για το παραπάνω PL το οποίο και πάλι δεν δικαιολογείται...με τα 2 και το ρεύμα της θύρας φτάνουν 375 ενώ η κάρτα είναι στα 300 και αν δώσεις τέρμα δεν θα φτάσεις τα 350) είπαν να κάνουν ομορφιές. 

Μόλις τώρα, xartemporas είπε

Αποδεδειγμενα αποτυχημενος ο 12v αντάπτορας. Πρεπει να σκεφτουν κατι αλλο.

Από την πλευρά της τροφοδοσίας, συνολική αλλαγή σε όλη τη λογική των τροφοδοτικών. Το θέμα είναι ότι οποιαδήποτε λύση τύπου "ενσωματωμένες" τροφοδοσίες σε μητρικές/κουτιά θα βγάλει άλλα ζητήματα, ακόμα πιο σοβαρά και επιπλέον θα ανεβάσει και κατακόρυφα το κόστος.

Θα μπορούσαν, βέβαια, να κοιτάξουν να μαζέψουν γενικά τις καταναλώσεις, που έχουμε φτάσει να θέλουμε τροφοδοτικά kW+, και το λέμε και βελτίωση. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Είναι 2-3 μοντέλα (η Taichi, η Nitro+ και νομίζω και η Red Devil), χωρίς να υπάρχει ο σχεδιασμός και η πρόβλεψη από την ίδια την ΑΜΔ.

Αντί να βάλουν 3 κλασσικά 8άρια (για το παραπάνω PL το οποίο και πάλι δεν δικαιολογείται...με τα 2 και το ρεύμα της θύρας φτάνουν 375 ενώ η κάρτα είναι στα 300 και αν δώσεις τέρμα δεν θα φτάσεις τα 350) είπαν να κάνουν ομορφιές. 

Έτσι και στην 5070Ti. 12αρι ενώ δεν πιάνε ούτε 300w. Εμένα ευτυχώς έχει 12αρι απ΄ τη μάνα του το PSU (χωρίς adaptors και τέτοια) και είναι και 850w, οπότε δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα ποτέ.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Έτσι και στην 5070Ti. 12αρι ενώ δεν πιάνε ούτε 300w. Εμένα ευτυχώς έχει 12αρι απ΄ τη μάνα του το PSU (χωρίς adaptors και τέτοια) και είναι και 850w, οπότε δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα ποτέ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως να δίνει τόσα χρήματα κάποιος για gpu και να μην έχει φροντίσει να έχει τροφοδοτικό που υποστηρίζει κατευθείαν το 12ρι. Πως κοιμούνται ήρεμοι με τους αντάπτορες; 😕

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, godslayerxp είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω πάντως να δίνει τόσα χρήματα κάποιος για gpu και να μην έχει φροντίσει να έχει τροφοδοτικό που υποστηρίζει κατευθείαν το 12ρι. Πως κοιμούνται ήρεμοι με τους αντάπτορες; 😕

Ε ναι, το PSU είναι το πιο σημαντικό. Απλά θα μπορούσε κάποιος να έχει αγοράσει PSU καλό πριν 2-3 χρόνια που όμως δεν έχει 12αρι. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλό το PSU. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ε ναι, το PSU είναι το πιο σημαντικό. Απλά θα μπορούσε κάποιος να έχει αγοράσει PSU καλό πριν 2-3 χρόνια που όμως δεν έχει 12αρι. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλό το PSU. 

Εννοείται αυτό, σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα σίγουρα για καλώδιο (γνήσιο της εταιρίας) που κουμπώνει στα 8pin του PSU και καταλήγει σε 12pin για την κάρτα. Πάλι γλυτώνεις τους αντάπτορες

Επεξ/σία από godslayerxp
  • Like 2
Δημοσ.

Είναι η βλακεία που έκαναν στην nitro+ και ο λόγος που δεν την πήρα παρότι στο κιτρινομάγαζο έκανε ένα 60 παραπάνω από την pulse που δεν μου φαινόταν πολύ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Είναι η βλακεία που έκαναν στην nitro+ και ο λόγος που δεν την πήρα παρότι στο κιτρινομάγαζο έκανε ένα 60 παραπάνω από την pulse που δεν μου φαινόταν πολύ.

Μία από τα γίδια αν και τότε δεν υπήρχε σχεδόν κανένα μοντέλο 9070XT διαθέσιμο(με 12αρι) δε θέλω το 12αρι και ας πήρα τροφοδοτικό που το έχει. Μέχρι να βρούνε λύση δεν το διακινδυνεύω. Αυτό το διάστημα κιόλας που παίζω 12+ ώρες την ημέρα δε θέλω να σκεφτώ τη θα πάθαινε μια κάρτα με το 12αρι.

Επεξ/σία από Aris-leme
  • Like 1
Δημοσ.

Καταρχάς έχουν παρατηρηθεί και αρκετοί melted 12V 2x6 native connectors είτε από το βύσμα που καταλήγει στο psu είτε σε αυτό που πατάει στην gpu. Και προφανώς όσο περισσότερο TBP έχει η κάρτα γραφικών τόσο πιο πολύ αυξάνονται και οι πιθανότητες για αστοχία. Αντάπτορες 2x8pin PCIE σε 12V 2x6 δε θα έπρεπε καν να υπάρχουν και να δίνονται μαζί με κάρτες με μεγαλύτερο από 350w TBP που είναι κάποιες από τις high end 9070xt. Το absolute maximum είναι 2x150 + 75 από το slot και αυτό το καβαλάνε χαλαρά με τα spikes πλέον οι σύγχρονες. 

Επίσης πολλοί χρήστες κάνουν και από μόνοι τους φάβες με κλασικότερο να χρησιμοποιούν καλώδια από παλιότερα psu. Παράδειγμα τα καινούρια corsair έχουν type 4/5 8-pin που είναι rated για 300 w each. Αν κουμπώσεις καλώδια από παλιότερα rmx ναι μεν "θα δουλέψουν" αλλά ίσως είναι rated για λιγότερο ισχύ. Fire Hazard inbound με λίγα λόγια.

Αλλά για μένα ο βασικότερος λόγος για να έχεις κάρτα με PCIE 8pins (και έχω ATX3.1 τροφοδοτικό με native 2x6 σε 2x6 cable) είναι καθαρά τα περιθώρια αστοχίας υλικού ανάμεσα στα 2 πρότυπα. Απλά δεν έχεις τα ίδια κατασκευαστικά περιθώρια λάθους με τα 2x6. Και με τόσα εκατομμύρια καλώδια να κατασκευάζονται για τρίτους από κινέζικες βιομηχανίες δε ξέρω κατά πόσο είναι εκτενές το QA testing σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εδώ έχω γυρίσει 2 Deathadder v3 σε ένα μήνα που είχαν από μαμά κάποια αστοχία (1 στο καλώδιο το άλλο σε side button). Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι που είναι πολύ πιο επικίνδυνο.

ΥΓ Η διαφορά από ένα φτηνό noname PSU με ένα αντίστοιχο Seasonic/Corsair/BeQuiet είναι το πολύ 50 ευρώ για τα bronze. Λιγότερο από όσο είναι η μια υλοποίηση στις gpu με την άλλη για περισσότερα λαμπάκια...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...