Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αυτοί που αλλάζουν κάρτες συχνά έχουν το πραγματικό πρόβλημα. Βλέπω κάτι τύπους με RTX 4080 Super ξέρω γώ και μόλις κυκλοφόρησε η RTX 5080 τσουπ αμέσως να την αγοράσουν. Ε αυτοί καλά να πάθουν. Και είναι και λίγο γελοίο να γκρινιάζουν για τιμές.

Μια RTX 4070 Super έχω και ότι της έχω ρίξει το τρέχει άνετα σε 1440p. Και αν πει κάποιος " ναι, αλλά δεν τρέχει καλά το Alan Wake με Path Tracing"  (το έχω ακούσει καί αυτό...), η απάντηση είναι "στα φρύδια μου"...

Το προβλημα κυριως το εχουν οσοι ειναι με pascal η turing και δεν εχουν τη δυνατοτητα να πανε σε νεες καρτες λογο χρηματων. Οσοι εχουν 3000 4000 και πηγαν σε 5000 χαιρονται τα νεα features το καλα να παθουν ισχυει αν καποιος εβαλε καμια 50αρια δοσεις για να παρεις μια καρτα και οταν θα την εχει ξεχρεωσει θα αξιζει το 1/10 της αρχικης της αξιας.

• Haha 1
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το προβλημα κυριως το εχουν οσοι ειναι με pascal η turing και δεν εχουν τη δυνατοτητα να πανε σε νεες καρτες λογο χρηματων. Οσοι εχουν 3000 4000 και πηγαν σε 5000 χαιρονται τα νεα features το καλα να παθουν ισχυει αν καποιος εβαλε καμια 50αρια δοσεις για να παρεις μια καρτα και οταν θα την εχει ξεχρεωσει θα αξιζει το 1/10 της αρχικης της αξιας.

Αυτοί που έχουν παλαιότερες κάρτες μπορούν να περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Αυτοί που θέλουν να χαίρονται από την αρχή τα νέα features να πλερώνουν και να μην διαμαρτύρονται. Όσο για αυτούς που αγοράζουν κάρτες γραφικών με δόσεις λες και είναι σπίτι ή αυτοκίνητο για να παίζουν παιχνίδια, ας μην τους χαρακτηρίσω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η τιμη μπορει να τρομαζει αλλα πρεπει να υπολογιζεις και ποσα χρονια θα την κρατησεις, αλλα και να μην την κρατησεις θα αξιζει αρκετα για μεταπωληση, πχ. η RTX 4080 που αγορασα στα 1400€ Ιαν 2023 ηδη εχουν περασει 3,5 γεματα χρονια και θα την εχω τουλαχιστον για αλλα δυο

οι 4090 και 5090 εχουν τρελες τιμες γιατι πουλανε σα στραγαλια στα LLM racks, και πολυ φοβαμαι οτι αν η 5080 Super βγει στα 24Gb ισως κι αυτη εχει τσιμπημενη τιμη λογω αυξημενης VRam, αλλα ισως και οχι γιατι εχει σχεδον τα μισα CUs απο την 5090, 

την τιμη της 5090 παντως την καθοριζει η υπολογιστικη της ισχυ στα LLM κυριως και οχι αυτη του gaming halo product

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

την τιμη της 5090 παντως την καθοριζει η υπολογιστικη της ισχυ στα LLM κυριως και οχι ως gaming halo product

Σίγουρα. Αλλά για φαντάσου για ποιο λόγο την αγοράζουν οι περισσότεροι, τουλάχιστον εδώ...:rolleyes:

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε

Αυτοί που έχουν παλαιότερες κάρτες μπορούν να περιμένουν να πέσουν οι τιμές. Αυτοί που θέλουν να χαίρονται από την αρχή τα νέα features να πλερώνουν και να μην διαμαρτύρονται. Όσο για αυτούς που αγοράζουν κάρτες γραφικών με δόσεις λες και είναι σπίτι ή αυτοκίνητο για να παίζουν παιχνίδια, ας μην τους χαρακτηρίσω.

Πόσο να περιμένουν ακόμα αυτοί με παλιότερες κάρτες? Πέρασαν μήνες χρόνια και ακόμα με τις παλιές ειναι στο τέλος θα περάσει και ο χρόνος. Όποιος αγόρασε οτιδήποτε και μετά διαμαρτυρετε για την τιμή οκ απαράδεκτος. Διαμαρτυρεσε και δεν αγοράζεις όχι αγοράζεις και μετά διαμαρτυρεσε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Διαμαρτυρεσε και δεν αγοράζεις όχι αγοράζεις και μετά διαμαρτυρεσε. 

Αυτό λέμε. Το κακό είναι ότι πολλοί με πχ. RTX 3080 Ti θέλουν να αγοράσουν κάρτα RTX του αντίστοιχου επιπέδου με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα. Πράγμα το οποίο απλά δεν γίνεται για λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές. 

Τα πράγματα είναι απλά: Πόσα χρήματα διαθέτω; 

Ποια κάρτα συμφέρει καλύτερα σε αυτά τα χρήματα και ποιες είναι οι ανάγκες μου;

Αγοράζω τη Χ κάρτα. Τέλος. Τώρα γκρίνιες και διαμαρτυρίες κλπ είναι να είχαμε να λέγαμε. Λες και οι εταιρείες ακούνε τις απαιτήσεις των χρηστών, σπάνια συμβαίνει αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Συνήθως ή μάλλον σχεδόν πάντα αυτοί που γκρινιάζουν για τις τιμές είναι αυτοί που δεν αγοράζουν κυρίως γιατί το χόμπυ τους δεν είναι το gaming αλλά η γκρίνια στα forum. Αν θες να παίξεις θα βρεις κάρτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε θα πληρώσεις καινούργια, είτε θα πάρεις μια old gen καλή, μια μεταχειρισμένη, θα παίξεις με high αντί για ultra ώστε να σε καλύπτει και μια φθηνότερη κάρτα, κτλ. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε

Συνήθως ή μάλλον σχεδόν πάντα αυτοί που γκρινιάζουν για τις τιμές είναι αυτοί που δεν αγοράζουν κυρίως γιατί το χόμπυ τους δεν είναι το gaming αλλά η γκρίνια στα forum. Αν θες να παίξεις θα βρεις κάρτα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είτε θα πληρώσεις καινούργια, είτε θα πάρεις μια old gen καλή, μια μεταχειρισμένη, θα παίξεις με high αντί για ultra ώστε να σε καλύπτει και μια φθηνότερη κάρτα, κτλ. 

Aυτο εχω παρατηρησει. Καλα στο κεντρικο θεμα ακομα χειροτερα. Ανθρωποι που μονιμα κλαιγονται για τις καρτες ενω εχουν κατι σε στυλ 480 η καμια 1030 απλα για να bootarei το pc. Και 1000 να ειχε η 5090 παλι θα κλαιγονταν και δεν θα αγοραζαν. Δεν παιζουν οποτε κατανοητο αλλα μην κλαιγεσαι. Ειναι σαν να μπω στο forum των rollex η της ferrari και να κραζω ενω σκασιλα μου τι τιμες εχουν δεν θα αγορασω ποτε. 

9 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αυτό λέμε. Το κακό είναι ότι πολλοί με πχ. RTX 3080 Ti θέλουν να αγοράσουν κάρτα RTX του αντίστοιχου επιπέδου με λιγότερα ή τα ίδια χρήματα. Πράγμα το οποίο απλά δεν γίνεται για λόγους που έχουν αναφερθεί πολλές φορές. 

Τα πράγματα είναι απλά: Πόσα χρήματα διαθέτω; 

Ποια κάρτα συμφέρει καλύτερα σε αυτά τα χρήματα και ποιες είναι οι ανάγκες μου;

Αγοράζω τη Χ κάρτα. Τέλος. Τώρα γκρίνιες και διαμαρτυρίες κλπ είναι να είχαμε να λέγαμε. Λες και οι εταιρείες ακούνε τις απαιτήσεις των χρηστών, σπάνια συμβαίνει αυτό.

Για μενα κραζεις για κατι που θελεις να αγορασεις αλλα για τον Χ-Ψ λογο εχει ανεβει παραλογα η τιμη. Το να αγορασεις και μετα να κραξεις δεν εχει νοημα αφου το κασερι το εσταξες. Τωρα αυτο υπαρχει κοσμος με αρχαιες καρτες 1060 κτλ που κλαιγεται γιατι η 5080 εχει 16gb vram η γιατι εχει τοσα λεφτα ενω δεν τον ενδιαφερει καν αυτη η κατηγορια η ακομα χειροτερα δεν τον ενδιαφερει καν να αγορασει καρτα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ότι μερικοί από εμάς δεν γκρινιάζουμε δεν σημαίνει ότι μας αρέσουν οι τιμές. Μη τρελαθούμε τώρα.

Επεξ/σία από just_a_dude
  • Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, just_a_dude είπε

Και ότι μερικοί από εμάς δεν γκρινιάζουμε δεν σημαίνει ότι μας αρέσουν οι τιμές. Μη τρελαθούμε τώρα.

Ετσι ακριβως ειναι. Οταν αγοραζεις κατι δεν σημαινει οτι εισαι 100% κομπλε με την τιμη. Αλλες φορες εισαι 50% αλλες 90% και αλλες 200% αν ειναι κατι σε τιμη χωμα. Αλλα υπερισχυει κατα πολυ της τιμης το αν γουσταρεις κατι και ξερεις οτι θα περασεις καλα και ας δωσεις παραπανω χρηματα. Πολλοι αγορασαν switch μονο για το zelda η μια 5090 μονο για 1-2 παιχνιδια. Ξερουν οτι πληρωσαν υπεραξια? Προφανως. Γουσταρουν φουλ τις ωρες που περνανε με αυτα τα παιχνιδια? Επισης ναι και υπερισχυει κατα πολυ τα δυσαναλογα χρηματα που εδωσαν. 

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, just_a_dude είπε

Ακριβώς. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι των τιμών. Αν θες να είσαι early adopter τα σκας αλλιώς περίμενε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ακριβώς. Αλλά έτσι είναι το παιχνίδι των τιμών. Αν θες να είσαι early adopter τα σκας αλλιώς περίμενε.

Αυτο το παιχνιδι του περιμενε κακα τα ψεμματα το καναμε ολοι μας κυριως οταν ειμασταν 10 15 20 χρονων. Στα 30 φευγα και οσο μεγαλωνεις δεν υπαρχει αυτο το περιμενε. Προφανως αν υπαρχει θεμα χρηματων ειναι αλλο αλλα αν τα εχεις δεν θα περιμενεις πχ 10 μηνες για να γλιτωσεις 100 ευρω. Στα 15 θα το κανεις στα 30+ ουτε καν θα το σκεφτεις. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Αυτο το παιχνιδι του περιμενε κακα τα ψεμματα το καναμε ολοι μας κυριως οταν ειμασταν 10 15 20 χρονων. Στα 30 φευγα και οσο μεγαλωνεις δεν υπαρχει αυτο το περιμενε. Προφανως αν υπαρχει θεμα χρηματων ειναι αλλο αλλα αν τα εχεις δεν θα περιμενεις πχ 10 μηνες για να γλιτωσεις 100 ευρω. Στα 15 θα το κανεις στα 30+ ουτε καν θα το σκεφτεις. 

10 μήνες όχι,  2-3 μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Παράλληλα ενημερώνεσαι για τυχόν κυκλοφορίες και από το άλλο στρατόπεδο. Εγώ προσωπικά, ΑΝ κυκλοφορήσει RTX 5070 Super στα 600 € θα κάνω την αγορά, αλλιώς όχι. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, _Theo_ είπε

10 μήνες όχι,  2-3 μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τιμές. Παράλληλα ενημερώνεσαι για τυχόν κυκλοφορίες και από το άλλο στρατόπεδο. Εγώ προσωπικά, ΑΝ κυκλοφορήσει RTX 5070 Super στα 600 € θα κάνω την αγορά, αλλιώς όχι. 

1-2 μηνες ολοι περιμενουμε αλλο 2 μηνες και αλλο 1 χρονο και πολυ παραπανω εκει απλα δεν γουσταρεις το αντικειμενο η απλα ερχεσαι για να κραξεις. Και εγω 1800 δεν θα εδινα για 5080 ειπαμε αλλα στο 2μηνο πηγε 1200 που ειναι το msrp. Υπεραξια θα πληρωσεις αλλα μεχρι ενα σημειο δεν ειμαστε χαζοι αλλα ουτε θα παμε στο αλλο ακρο για να παρουμε μια καρτα 1000 ευρω στα 500 που εκει θα χρειαστει 3-4 χρονια αναμονης. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...