Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Αυτοί που αλλάζουν κάρτες συχνά έχουν το πραγματικό πρόβλημα. Βλέπω κάτι τύπους με RTX 4080 Super ξέρω γώ και μόλις κυκλοφόρησε η RTX 5080 τσουπ αμέσως να την αγοράσουν. Ε αυτοί καλά να πάθουν. Και είναι και λίγο γελοίο να γκρινιάζουν για τιμές.

Μια RTX 4070 Super έχω και ότι της έχω ρίξει το τρέχει άνετα σε 1440p. Και αν πει κάποιος " ναι, αλλά δεν τρέχει καλά το Alan Wake με Path Tracing"  (το έχω ακούσει καί αυτό...), η απάντηση είναι "στα φρύδια μου"...

Ναι αλλά δε τρέχει ούτε και το Wukong με path tracing.😂

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Ναι αλλά δε τρέχει ούτε και το Wukong με path tracing.😂

Αυτό που είπα εις στο τετράγωνο. Δεν έχω παίξει και ούτε πρόκειται το συγκεκριμένο. Το Alan Wake πάει στο καλό είναι σοβαρό game, το άλλο είναι με ένα πηθίκι που πολεμάει. Δεν έχω χρόνο για πέταμα.

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, just_a_dude είπε

Και ότι μερικοί από εμάς δεν γκρινιάζουμε δεν σημαίνει ότι μας αρέσουν οι τιμές. Μη τρελαθούμε τώρα.

Πολύ σωστό. Επίσης και αν κράζουμε κάτι συγκεκριμένα και μετά καπάκι αγοράζουμε είναι κάτι σαν την ψήφο. Διαλέγουμε το λιγότερο ακατάλληλο την συγκεκριμένη περίοδο.🤣

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Αυτό που είπα εις στο τετράγωνο. Δεν έχω παίξει και ούτε πρόκειται το συγκεκριμένο. Το Alan Wake πάει στο καλό είναι σοβαρό game, το άλλο είναι με ένα πηθίκι που πολεμάει. Δεν έχω χρόνο για πέταμα.

Καλά και μένα δεν μου αρέσει σαν παιχνίδι το wukong αλλά δεν το κάνει μη σοβαρό παιχνίδι επειδή έχεις πίθηκο. Ίσα ίσα είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια Κινέζων και οπτικά τα σπάει ενώ άρεσε πολύ στους fans των souls παιχνιδιών.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Καλά και μένα δεν μου αρέσει σαν παιχνίδι το wukong αλλά δεν το κάνει μη σοβαρό παιχνίδι επειδή έχεις πίθηκο. Ίσα ίσα είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια Κινέζων και οπτικά τα σπάει ενώ άρεσε πολύ στους fans των souls παιχνιδιών.

Για εμένα σε ένα παιχνίδι παίζει μεγάλο ρόλο το setting, το σενάριο. Το συγκεκριμένο το θεωρώ μπούρδα σε αυτό το τομέα συν του ότι δεν μου αρέσει η ασιατική κουλτούρα. Άλλοι μπορεί να το θεωρούν παιχνιδάρα, εγώ όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Σίγουρα. Αλλά για φαντάσου για ποιο λόγο την αγοράζουν οι περισσότεροι, τουλάχιστον εδώ...:rolleyes:

Benchmarks... DUH
giphy.gif

Αααα και μην ξεχασω το
tumblr_mo1h9baLhu1r5zq6ao1_400.gif

Επεξ/σία από reignmanGG
  • Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Αυτο το παιχνιδι του περιμενε κακα τα ψεμματα το καναμε ολοι μας κυριως οταν ειμασταν 10 15 20 χρονων. Στα 30 φευγα και οσο μεγαλωνεις δεν υπαρχει αυτο το περιμενε. Προφανως αν υπαρχει θεμα χρηματων ειναι αλλο αλλα αν τα εχεις δεν θα περιμενεις πχ 10 μηνες για να γλιτωσεις 100 ευρω. Στα 15 θα το κανεις στα 30+ ουτε καν θα το σκεφτεις. 

Περίμενα 1 χρόνο και κάτι να φτιάξω νέο pc γιατί δεν έβρισκα τι κάρτα να πάρω. Πάντα έλεγα να περιμένω νέα μοντέλα , να πέσουν οι τιμές και να δω τότε. Ε πέτυχα την 9070 pulse στα 590 και την τσίμπησα. Δεν περιμένω να πέσει κάτω από τα 500 μέσα στο επόμενο εξάμηνο/χρόνο λόγο fsr4 και τίμιου rt.

Για εμένα που είμαι 5 χρόνια με την ταπεινή 1650 θα είναι μεγάλη αναβάθμιση μιας και δεν έχω απαιτήσεις όλα δεξιά. Θέλω να μου βγάλει η νέα κάρτα γύρω στα 3 χρόνια μέχρι να βγουν οι νέες και να σταθεροποιηθούν οι τιμές τους.

Περιμένω τον επεξεργαστή για να στήσω και να αρχίσω δοκιμές με overclock και undervolt να δω που μπορεί να φτάσει.

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, Crus said:

Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι θες να πεις.

Αν και τρολλάρεις at this point, I'll bite.

4 hours ago, Crus said:

Το παραδειγμα με το κοντινο MSRP, τις λογικες αγορες κλπ ειλικρινα το διαβασα 4 φορες και ακομα δεν καταλαβαινω τον συσχετισμο που εκανες. Ξαναδιαβασε λιγο τι παραδειγμα εδωσες για να στηριξεις το παραδειγμα της "αισχροκερδιας" και εξηγησε μου τι εννοεις.

Είναι πολύ απλό:

2021 rx 6700xt στα 479$

2023 rx 7800xt στα 499$ και 47% πάνω επιδόσεις.

2025 τώρα με την 9070xt στα 599$ (20% πάνω, και ακόμα πιο πάνω στο ράφι) με μόλις 41% πάνω επιδόσεις.

Με μικρότερο inflation από 23 στο 25, σε σχέση 21 με 23.

Και απλά ανέφερα στο πρώτο μου ποστ, ότι διαφωνώ να δικαιολογούμε τέτοιες αυξήσεις τιμών από γενιά σε γενιά σαν "νέα πραγματικότητα" γιατί "πληθωρισμός" (λες και δεν έχουμε every year anyway).

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάς, και δεν με ενδιαφέρει να το εξηγήσω άλλο.

Δλδ για σένα αισχροκέρδεια θα ήταν αν την έδιναν 999$, και την 9060xt 599$, τώρα είναι κομπλέ τιμές.

Δημοσ.

Κατσε λιγο γιατι δεν καταλαβαινω τι γινεται με τις AMD.
Αφου πανω απο την 7800 ΧΤ υπηρχαν οι 7900 ΧΤ και 7900 ΧΤΧ
Τοτε η αντιστοιχη της προηγουμενης γενιας comparison wise, δεν θα επρεπε να ειναι η 6800 ΧΤ? με τις 2 απο πανω της να ειναι οι 6900 ΧΤ και 6950 ΧΤ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, omghi2u είπε

Κατσε λιγο γιατι δεν καταλαβαινω τι γινεται με τις AMD.
Αφου πανω απο την 7800 ΧΤ υπηρχαν οι 7900 ΧΤ και 7900 ΧΤΧ
Τοτε η αντιστοιχη της προηγουμενης γενιας comparison wise, δεν θα επρεπε να ειναι η 6800 ΧΤ? με τις 2 απο πανω της να ειναι οι 6900 ΧΤ και 6950 ΧΤ?

Εξαρτάται τι συγκρίνεις πυρήνες η τιμές? Το όνομα tbh δε παίζει ρόλο.

Πχ στα Amperre η 3080 είχε τον ίδιο πυρήνα με την 3090 κάτι που δεν έχει ξαναματαγίνει από τότε, αλλά ούτε και πριν με Πασχάληδες και Turing. Πάντα οι xx80 είχαν μικρότερο πυρήνα από xx80ti/90/titan οι Amperre ήταν η εξαίρεση.

Η 7800xt είχε πυρήνα που εξελίχθηκε στις 9070/9070xt.

Πριν όμως δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στις 6ρες. Οι 6700xt έγιναν 7700xt και οι 6800xt/6900xt/6950xt ήταν οι μεγάλοι πυρήνες που τις διαδέχτηκαν οι 7900GRE/XT/XTX.

Απλά τα msrp και οι τιμές κάνουν bluring τα offers και των 2 εταιριών. Πχ το msrp της 3080 ήταν εξαιρετικά χαμηλό για το πυρήνα της άσχετα αν λόγω mining craze δε τη βρήκες ποτέ σε αυτά τα λεφτά.

Ομοίως κάτι 6700 απλές που παίζανε προσφορές στα 300-350 ή η 7900gre στα 450 που ήταν για λίγο διάστημα πριν το EOL τους αναλογικά για τον πυρήνα τους ήταν πολύ καλές περιπτώσεις.

Δημοσ.
3 hours ago, just getting started said:

Αν και τρολλάρεις at this point, I'll bite.

Είναι πολύ απλό:

2021 rx 6700xt στα 479$

2023 rx 7800xt στα 499$ και 47% πάνω επιδόσεις.

2025 τώρα με την 9070xt στα 599$ (20% πάνω, και ακόμα πιο πάνω στο ράφι) με μόλις 41% πάνω επιδόσεις.

Με μικρότερο inflation από 23 στο 25, σε σχέση 21 με 23.

Και απλά ανέφερα στο πρώτο μου ποστ, ότι διαφωνώ να δικαιολογούμε τέτοιες αυξήσεις τιμών από γενιά σε γενιά σαν "νέα πραγματικότητα" γιατί "πληθωρισμός" (λες και δεν έχουμε every year anyway).

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω που κολλάς, και δεν με ενδιαφέρει να το εξηγήσω άλλο.

Δλδ για σένα αισχροκέρδεια θα ήταν αν την έδιναν 999$, και την 9060xt 599$, τώρα είναι κομπλέ τιμές.

Συνεπως το προβλημα σου ειναι το performance uplift gen over gen με το οποιο δεν διαφωνω, το αντιθετο μαλιστα στο εγραψα και εγω. Η διαφωνια μου ηταν με το παραδειγμα και με το να συγκρινεις καρτες με διαφορετικα CU configuration και βαζεις μεσα τις τιμες κανοντας το μιξερ.

Ειναι σαν να πηρες την 3060ti, την 4070 και την 5070ti και να ειπες πηγαμε απο τα 400 στα 600 και τωρα στα 750 δολλαρια. Οπου τωρα που το σκεφτομαι το παραδειγμα της αισχροκερδειας για σενα ειναι απο τα 479 στα 499 και τωρα στα 600 δολλαρια που ειχαν οι 6700xt, 7800xt και 9070xt αντιστοιχα και οχι αυτο?

Ξαναλεω παντως, αισχροκερδεια ειναι τα 2000 MSRP και 3000 στο ραφι που κοστολογει η NVIDIA την 5090 και η AMD τα 700 MSRP και οσο ειχαν κανα 6μηνο ραφι του 9950X3D ελλειψει ανταγωνισμου και οχι το παραδειγμα που εφερες. Αυτο που λες εσυ ειναι απλο παπατζηλικι που καταπινουμε ολοι εδω και τουλαχιστον μια 7ετια που εφεραν οι RTX 20 series.

Μεχρι τοτε μια χαρα performance uplift gen over gen ειχαμε παρολο που και τοτε κοστιζε. Τωρα εχεις RT, PT, FG, DLSS, FSR και πραγματικα RASTER κοντα σε μονοψηφια επιπεδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...