Πέτρος Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 ώρα πριν, just_a_dude είπε Πέρα απ' τα χαζά που λέω εδώ μέσα για πλάκα, ή το profile pic κτλ, αν μιλήσουμε σοβαρά δεν έχω πραγματικά κανένα πρόβλημα να πάρω AMD Ρε συ, τί απολογείσαι, είναι ποτέ δυνατό? Κουβέντα κάνουμε, κατά βάση (ναι @Tambas91εσένα εξαιρώ 😛 ) καλοπροαίρετη. 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Απ τη μια δε γίνετε να πετάς το μπαλάκι και να υπονοείς ότι οι DEVS δε θέλουν να το βάλουν και απ την άλλη όταν ο ιωάννη αναφέρει το starfield να λες είναι 2 χρονων παιχνίδι και δε παίζει κανεις... και το cyber άμα το πάμε έτσι είναι 5 χρονων + παιχνίδι... ας στρώσει κώλο η AMD να φτιάξει τον upascaler τις και ας μη τα ρίχνουμε στον αντίποδα για αθέμιτο ανταγωνισμό Δεν θέλω να έχουμε παρεξηγήσεις...ξεκάθαρα πιστεύω ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, το έχουμε δει (με αποδείξεις) ξανά και ξανά στο παρελθόν. Το GPP τρέχει ακόμα. Το CP77 επίσης αναπτύσσεται ακόμα, κι ακόμα θεωρείται το απόλυτο bench για κάθε κυκλοφορία κάρτας/τεχνολογίας γραφικών. Το SF τί θεωρείται? Το απόλυτο bench για το πόσες αποτυχίες μπορεί να καταγράψει? Ναι, από τη στιγμή που η ΑΜΔ το σπονσοράρει, θα έπρεπε να το έχει φροντισμένο/γυαλισμένο. Είναι χαζομάρα/μλκία/τεμπελιά της. Τί εννοείς "να φτιάξει τον upscaler"? Τον έφτιαξε. Πολύ καλός (έως εξαιρετικός) είναι από όσους τον δοκιμάζουν, τον εξελίσσει, τον βάζει όπου μπορεί. Να στο πω αλλιώς, για τους devs. Υπάρχουν πάρα πολλά παιγνίδια που έχουν υποστήριξη για FSR4, αλλά δεν το "παραδέχονται", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο menu τους. Σε κάποια από αυτά το ανοίγεις από τον οδηγό, παρακάμπτεις τον ίδιο τον dev. Σε κάποια άλλα χρειάζεται πρώτα να πας να κάνεις το /exe του παιγνιδιού whitelist...η ίδια η ΑΜΔ για κάποιο λόγο δεν το αφήνει να ενεργοποιηθεί (μέσω οδηγού, πάντα, το ίδιο το παιγνίδι δεν το βλέπει καν ότι υπάρχει), και ψάχνουμε να βρούμε το λόγο (θεωρείται λόγος να "χτυπάνε" τα scanners, όπως με το RAL2?). Πες μου τί σκτά μπορεί να κάνει με τον κάθε dev η ΑΜΔ που δεν ασχολείται (ο dev) να βγάλει ένα patch για το παιγνίδι του το οποίο απλά θα κάνει ότι ο οδηγός, κάτι που είναι ήδη έτοιμο και λειτουργεί. Να τους κυνηγήσει όλους? Να τους σπαμάρει τα τηλέφωνα και τα email? Να τους πάει δικαστικά? 1
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Ποιο GPP ρε 'συ, δεν ασχολούνται καν.. https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/nvidia-posts-usd46-billion-revenue-in-another-record-quarter-data-center-and-gaming-gpu-sales-break-records
just_a_dude Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες (επεξεργασμένο) DLSS4 όμως γιατί υπάρχει; Τους κυνηγάει ο πετσινος; Ή απλά σου λέει οι devs ότι DLSS4 μπορεί να τρέξει οποίος έχει από 2060 και πάνω, ενώ FSR4 είναι μόνο οι 9000, οπότε δεν ασχολούνται και πολύ; Και αυτό ήταν λάθος της AMD που έκανε τόσα χρόνια να βάλει ΑΙ στις κάρτες που να είναι αρκετό να τρέξει FSR4. Η Nvidia το έχει από το 2019, φτάσαμε 2025 για να έχει και η AMD. Και άντε εντάξει ο πετσινος pushαρει τεχνολογίες, θα μπορούσε όμως και η AMD να το είχε φέρει νωρίτερα. Σκέψου η 6700ΧΤ να μπορούσε να τρέξει FSR4 πόσο παραπάνω αξία θα έπαιρνε. Που είναι μια κάρτα που ήταν πολύ καλή όταν βγήκε και την πήραν πολλοί. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από just_a_dude
Πέτρος Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 6 λεπτά πριν, just_a_dude είπε DLSS4 όμως γιατί υπάρχει; Τους κυνηγάει ο πετσινος; Ή απλά σου λέει οι devs ότι DLSS4 μπορεί να τρέξει οποίος έχει από 2060 και πάνω, ενώ FSR4 είναι μόνο οι 9000, οπότε δεν ασχολούνται και πολύ; Και αυτό ήταν λάθος της AMD που έκανε τόσα χρόνια να βάλει ΑΙ στις κάρτες που να είναι αρκετό να τρέξει FSR4. Η Nvidia το έχει από το 2019, φτάσαμε 2025 για να έχει και η AMD. Και άντε εντάξει ο πετσινος pushαρει τεχνολογίες, θα μπορούσε όμως και η AMD να το είχε φέρει νωρίτερα. Σκέψου η 6700ΧΤ να μπορούσε να τρέξει FSR4 πόσο παραπάνω αξία θα έπαιρνε. Που είναι μια κάρτα που ήταν πολύ καλή όταν βγήκε και την πήραν πολλοί. Εννοείται ότι κυνηγάει/σπρώχνει ο πέτσινος, δεν αφήνει τίποτα κάτω. Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που μπαίνει το dlss δεν υπάρχει λόγος να μην ενεργοποιείται και το fsr, πρακτικά θέλει ελάχιστη δουλειά..
Tambas91 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Δεν θέλω να έχουμε παρεξηγήσεις...ξεκάθαρα πιστεύω ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, το έχουμε δει (με αποδείξεις) ξανά και ξανά στο παρελθόν. Καλά οποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει ζει σε άλλον κόσμο αλλα όταν μερικά πράγματα κάνουν μπαμ είναι δικαιολογία να το ρίχνεις εκεί 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Το CP77 επίσης αναπτύσσεται ακόμα, κι ακόμα θεωρείται το απόλυτο bench για κάθε κυκλοφορία κάρτας/τεχνολογίας γραφικών. Τι εννοείς αναπτύσσεται ακόμα? ότι υλικό ήταν να βγει βγήκε με το τελευταίο DLC τώρα updates με fix και διορθώσεις κάνουν (τουλάχιστον εκεί είχα μείνει εγώ άμα κάνω λάθος διόρθωσε με) Όσον αφορά επίσης το cp77 που θεωρείται τεχνολογικό στολίδι (εγώ θα το σύγκρινα περισσότερο με τεχνολογική κουράδα) ούτε τα καλύτερα γραφικά έχει, ούτε καν τους καλύτερους φωτισμούς... επίσης ότι το χρησιμοποιούμε 50-100 καμένοι στο χώρο του bench για να μετρήσουμε τις κάρτες μας δε το κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για να το πάρουμε ως σημείο αναφοράς... εγώ ξέρω ότι αγόρασα 4090 για να το απολαύσω και όταν έβαλα dlss και fg κόντεψα να ξεράσω από το αποτέλεσμα στην οθόνη μου. Ενώ απ την άλλη όταν έβαλα starfield είδα το καλύτερο fg που είχα δει, πραγματικά άμα ήμουν ο πέτσινος θα είχα ετοιμάσει τσιμεντακι για όλη τη cd project για τη δυσφήμηση 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Τί εννοείς "να φτιάξει τον upscaler"? Τον έφτιαξε. Πολύ καλός (έως εξαιρετικός) είναι από όσους τον δοκιμάζουν, τον εξελίσσει, τον βάζει όπου μπορεί. Όταν λέω να τον φτιάξει δεν εννοώ μονο να είναι καλός στη βάση και να δουλεύει σωστά, εννοώ αφού τον ανακοίνωσε έπρεπε να έχει ετοιμάσει όλα τα παιχνίδια που έχει sponsored (δεν έχει και λίγα) και να ανακοινώσει και αλλα 5-10 που θα έρθουν να ψηθεί ο κόσμος επίσης είναι ωραίο να κράζουμε πέτσινο αλλα το dlss4 δουλεύει και σε κάποιον με 2000 κάρτα η καλή AMD το κλείδωσε για να σε αναγκάσει να πηδήξεις στις καινούργιες κοίτα πρακτικές από εταιρία του λαου... 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Να στο πω αλλιώς, για τους devs. Υπάρχουν πάρα πολλά παιγνίδια που έχουν υποστήριξη για FSR4, αλλά δεν το "παραδέχονται", δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο menu τους. Σε κάποια από αυτά το ανοίγεις από τον οδηγό, παρακάμπτεις τον ίδιο τον dev. Σε κάποια άλλα χρειάζεται πρώτα να πας να κάνεις το /exe του παιγνιδιού whitelist...η ίδια η ΑΜΔ για κάποιο λόγο δεν το αφήνει να ενεργοποιηθεί (μέσω οδηγού, πάντα, το ίδιο το παιγνίδι δεν το βλέπει καν ότι υπάρχει), και ψάχνουμε να βρούμε το λόγο (θεωρείται λόγος να "χτυπάνε" τα scanners, όπως με το RAL2?). Πες μου τί σκτά μπορεί να κάνει με τον κάθε dev η ΑΜΔ που δεν ασχολείται (ο dev) να βγάλει ένα patch για το παιγνίδι του το οποίο απλά θα κάνει ότι ο οδηγός, κάτι που είναι ήδη έτοιμο και λειτουργεί. Να τους κυνηγήσει όλους? Να τους σπαμάρει τα τηλέφωνα και τα email? Να τους πάει δικαστικά? Εγώ σαν γενικό σχόλιο θα πω ότι βλέπω παιχνίδια να βγαίνουν μισοτελειωμένα γεμάτα bugs και glitches, διαβάζεις για χρονοδιαγράμματα για τεραστια projects με το ελάχιστο δυναμικό για να γλιτώσουν φράγκα οι εταιρίες, με μισά features χωρίς HDR, χωρίς υποστήριξη ultrawide, FOV και αλλα ωραία... όταν η ίδια η AMD δε τη νοιάζει να το επικοινωνήσει και να μιλήσει με εταιρίες και DEVS σιγά μην κάτσουν από μονοι τους να βάλουν fsr4 για να ικανοποιήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό χρηστών με 9070 και 9070xt... ακόμα και το PS5 που φέρει radeon ανέπτυξε τον δικό του upscaler και αυτό λέει πολλά για το πως λειτουργούν εκεί μέσα... άμα είχαν NVIDIA πιστεύεις θα είχαν βγάλει PSSR αντί για DLSS? Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Tambas91 1
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 16 minutes ago, Tambas91 said: ακόμα και το PS5 που φέρει radeon ανέπτυξε τον δικό του upscaler και αυτό λέει πολλά για το πως λειτουργούν εκεί μέσα... άμα είχαν NVIDIA πιστεύεις θα είχαν βγάλει PSSR αντί για DLSS? Για αυτό πήγε η SONY/MS στην AMD, για να βάζουν το δικό τους Hardware/Software που θέλουν οι ίδιοι και όχι ότι θέλει η NVIDIA. Επίσης εδώ να τονίσω ότι η Sony/MS άπλα χρησιμοποιούν το IP της AMD, το hardware που έχει η κάθε κονσόλα (το APU) είναι σχεδιασμένα από τις SONY/MS. Απλά το τονίζω γιατί διαβάζω διάφορα όπως γιατί η AMD δεν έβαλε το FSR4 στο PS5/Pro κλπ. Δεν είναι αρμοδιότητα της AMD να βάλει το οτιδήποτε στο PS5/Pro, η ίδια η Sony/MS κανονίζει τα περί του οίκου της.
Tambas91 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Για αυτό πήγε η SONY/MS στην AMD, για να βάζουν το δικό τους Hardware/Software που θέλουν οι ίδιοι και όχι ότι θέλει η NVIDIA. Και εσύ που το ξέρεις ήσουν μέσα στις συμφωνίες? το dlss θα το παίρναν έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξουν νέα τεχνολογία που μάλιστα είναι και υποδιέστερη... πιο πιθανό είναι ότι επίλεξαν HW AMD λόγο κόστους
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 13 minutes ago, Tambas91 said: Και εσύ που το ξέρεις ήσουν μέσα στις συμφωνίες? το dlss θα το παίρναν έτοιμο χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξουν νέα τεχνολογία που μάλιστα είναι και υποδιέστερη... πιο πιθανό είναι ότι επίλεξαν HW AMD λόγο κόστους Semi custom, το λέει η λέξη . Μόνο η AMD έδωσε αυτό που ζητούσαν οι SONY/ΜS, η NVIDIA/Intel απλά θα τους πουλούσαν το hardware έτοιμο όπως έκαναν και πριν στο XBOX με τους Celeron και η NVIDIA στο PS3. Semi Custom γιατί απλά χρησιμοποιούν το IP της AMD , αλλά σχεδιάζουν το APU όπως το θέλουν οι ίδιοι μόνοι τούς.
Fulgore Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Απλά το τονίζω γιατί διαβάζω διάφορα όπως γιατί η AMD δεν έβαλε το FSR4 στο PS5/Pro κλπ. Δεν είναι αρμοδιότητα της AMD να βάλει το οτιδήποτε στο PS5/Pro, η ίδια η Sony/MS κανονίζει τα περί του οίκου της. Η Microsoft όμως που είναι συνεργάτης της Amd, γιατί δεν έχει βάλει FSR4 σε κανένα παιχνίδι της πέραν των Call of duty(αυτά έχουν λόγω Activision πριν την πάρει η MS)? Ποιου αρμοδιότητα ειναι αυτό? Αν είναι της Microsoft, γιατί η Amd δεν την πιέζει να υποστηρίξει τις κάρτες της όπως κάνει η Sony?? btw @Πέτρος για το battlefield που λέγαμε,η nvidia νωρίς νωρίς βγήκε και είπε για dlss4. Η Amd, άκρα του τάφου σιωπή. Το φετινό Mafia που υποστηρίζει day one FSR4, τελευταία στιγμή πριν βγεί το παιχνίδι μάθαμε ότι θα το έχει. Γενικά δεν ενδιαφέρει πλέον την Amd το κομμάτι των καρτών γραφικών όπως παλιότερα, αφού έχει άλλες πηγές εσόδων. Γιαυτό με το ζόρι προμοτάρει τις κάρτες της μετά το launch. Οτι συμφωνίες και να έχει η nvidia, απλά η Amd δεν ενδιαφέρεται παραπάνω. Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Fulgore
Πέτρος Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 14 λεπτά πριν, Fulgore είπε Η Amd, άκρα του τάφου σιωπή. Δες το trailer του BF6 που βγήκε σήμερα. 2
Tambas91 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 16 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Semi custom, το λέει η λέξη . Μόνο η AMD έδωσε αυτό που ζητούσαν οι SONY/ΜS, η NVIDIA/Intel απλά θα τους πουλούσαν το hardware έτοιμο όπως έκαναν και πριν στο XBOX με τους Celeron και η NVIDIA στο PS3. Semi Custom γιατί απλά χρησιμοποιούν το IP της AMD , αλλά σχεδιάζουν το APU όπως το θέλουν οι ίδιοι μόνοι τούς. Ναι άλλο λέω εγώ όμως... το πρόβλημα που ξέρεις ότι ήταν ντε και καλά γιατί θέλαν να κάνουν δικες τους κουστομιες και όχι ότι με NVIDIA θα είχαν μεγαλύτερο κόστος? Γι αυτό λέω πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος?
Fulgore Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) @Πέτρος Μόλις το τσέκαρα, έχεις δίκιο, περίμενα την ίδια την εταιρεία να το ανακοινώσει. Πιθανώς το πρώτο παιχνίδι στο οποίο γνωρίζουμε από νωρίτερα για FSR4 υποστήριξη. Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από Fulgore 1
Πέτρος Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 λεπτά πριν, Fulgore είπε @Πέτρος Μόλις το τσέκαρα, έχεις δίκιο, περίμενα την ίδια την εταιρεία να το ανακοινώσει. Πιθανώς το πρώτο παιχνίδι στο οποίο γνωρίζουμε από νωρίτερα για FSR4 υποστήριξη. Γνωστό ήταν, από την open beta. Κάπου είχε αναφερθεί, ημιεπίσημα. 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Τι εννοείς αναπτύσσεται ακόμα? ότι υλικό ήταν να βγει βγήκε με το τελευταίο DLC τώρα updates με fix και διορθώσεις κάνουν (τουλάχιστον εκεί είχα μείνει εγώ άμα κάνω λάθος διόρθωσε με) Ναι, παίρνει βελτιώσεις, δεν έχει σταματήσει. Η τελευταία βελτίωση ήταν να πάρει FSR4, το οποίο σύμφωνα με κάποιους δεν βλεπόταν σε σχέση με αυτό του opti. Τί να σου πω εγώ, μετά? 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Όσον αφορά επίσης το cp77 που θεωρείται τεχνολογικό στολίδι (εγώ θα το σύγκρινα περισσότερο με τεχνολογική κουράδα) ούτε τα καλύτερα γραφικά έχει, ούτε καν τους καλύτερους φωτισμούς... επίσης ότι το χρησιμοποιούμε 50-100 καμένοι στο χώρο του bench για να μετρήσουμε τις κάρτες μας δε το κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για να το πάρουμε ως σημείο αναφοράς... εγώ ξέρω ότι αγόρασα 4090 για να το απολαύσω και όταν έβαλα dlss και fg κόντεψα να ξεράσω από το αποτέλεσμα στην οθόνη μου. Ενώ απ την άλλη όταν έβαλα starfield είδα το καλύτερο fg που είχα δει, πραγματικά άμα ήμουν ο πέτσινος θα είχα ετοιμάσει τσιμεντακι για όλη τη cd project για τη δυσφήμηση Δεν έγραψα πουθενά στολίδι, δεν έγραψα πουθενά ότι είναι υπόδειγμα εικόνας κλπ (δεν το έχω παίξει ακόμα). Έγραψα ότι θεωρείται το απόλυτο bench. Καλώς ή κακώς, ισχύει αυτό, πώς να το κάνουμε. 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Όταν λέω να τον φτιάξει δεν εννοώ μονο να είναι καλός στη βάση και να δουλεύει σωστά, εννοώ αφού τον ανακοίνωσε έπρεπε να έχει ετοιμάσει όλα τα παιχνίδια που έχει sponsored (δεν έχει και λίγα) και να ανακοινώσει και αλλα 5-10 που θα έρθουν να ψηθεί ο κόσμος επίσης είναι ωραίο να κράζουμε πέτσινο αλλα το dlss4 δουλεύει και σε κάποιον με 2000 κάρτα η καλή AMD το κλείδωσε για να σε αναγκάσει να πηδήξεις στις καινούργιες κοίτα πρακτικές από εταιρία του λαου... Συμφωνούμε στο 1ο μέρος, ότι θα έπρεπε να έχει βγάλει day-1 υποστήριξη σε οτιδήποτε είχε fsr παλιότερης γενιάς. Τί κλείδωσε η ΑΜΔ, ακριβώς? Αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν έχουν hw απαραίτητο για τα "ΑΙ" του upscaler οι παλιότερες γενιές. Κακή απόφαση τότε, αλλά τί να έκανε τώρα? Με τη Redstone περιμένουμε να δούμε τί/αν θα γίνει με τις 7άρες. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Καλά και το Mafia TOC υποστηρίζει όλα τα upscaling αλλά μόνο το Unreal TSR αξίζει Για το Battlefield θα δούμε, ίσως έχει φανεί ήδη τι γίνεται από την Open BETA.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, Tambas91 είπε Εγώ σαν γενικό σχόλιο θα πω ότι βλέπω παιχνίδια να βγαίνουν μισοτελειωμένα γεμάτα bugs και glitches, διαβάζεις για χρονοδιαγράμματα για τεραστια projects με το ελάχιστο δυναμικό για να γλιτώσουν φράγκα οι εταιρίες, με μισά features χωρίς HDR, χωρίς υποστήριξη ultrawide, FOV και αλλα ωραία... όταν η ίδια η AMD δε τη νοιάζει να το επικοινωνήσει και να μιλήσει με εταιρίες και DEVS σιγά μην κάτσουν από μονοι τους να βάλουν fsr4 για να ικανοποιήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό χρηστών με 9070 και 9070xt... Εδώ έχουμε τη διαφορά στις εκτιμήσεις μας, αν αδιαφορεί δηλαδή ή αν πέφτει γράψιμο. Ενίοτε μπορεί και οι δύο να έχουμε δίκια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα