enable_your_mind Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 20 minutes ago, dimoskoutr said: Πέτρο αν μπορέσεις να δώσεις και το προφίλ που θα καταλήξεις τελικά να χρησιμοποιείς θα βοηθούσε. Με τη δική μου δεν έχω καταφέρει ιδιαίτερα πράγματα χωρίς να τρώει σκάλωμα, όχι στα παιχνίδια αλλά στα απλά YouTube κλπ. Ενα -25mV μόνο με pl -15% παίζω σταθερά. Τόσο μούφα μου έπεσε; Δεν ξέρω. 😁 Περιεργο αυτο που λες.. ειδικα για ενα μονο -25.. εχεις δοκιμασει ddu ξανα drivers klp μην ειχε φαει κανα σκαλωμα ?
korakios Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 54 λεπτά πριν, just_a_dude είπε https://videocardz.com/newz/radeon-rx-9070-flashed-with-xt-bios-gets-up-to-10-20-boost Το flashάρισμα πως έγινε ? Χρειάζεται ακόμα να ανοίξεις την κάρτα και να το κάνεις με hardware ή γίνεται εύκολα πλέον ?
ultraex2003 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Πέτρος είπε Αρρώστια είσαι μωρή Σαπφώ. Περισσότερα από αύριο, σήμερα μόνο βγήκε από τη συσκευασία του κουριερ. Μέγεια bro για το μοτέρ το ψάχνω και γω αξίζει η nitro για αγορά σε σχέση με τη pulse ειδικά στην εχτρα τροφοδοσία της αξίζει η διαφορά; Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από ultraex2003 1
ilos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, enable_your_mind είπε Καλοριζικη.. και να ευχαρηστηθεις παιχνιδια.. αυτο αλλωστε ειναι και το νοημα .Για undervolt κλπ παρε και μια ιδεα πως εχω την δικη μου Sapphire Pure Καθόλου VRAM OC? Γιατί δε τραβάει? 2 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Πέτρο αν μπορέσεις να δώσεις και το προφίλ που θα καταλήξεις τελικά να χρησιμοποιείς θα βοηθούσε. Με τη δική μου δεν έχω καταφέρει ιδιαίτερα πράγματα χωρίς να τρώει σκάλωμα, όχι στα παιχνίδια αλλά στα απλά YouTube κλπ. Ενα -25mV μόνο με pl -15% παίζω σταθερά. Τόσο μούφα μου έπεσε; Δεν ξέρω. 😁 Είναι λίγο περίεργη η όλη φάση. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν που είχα την 6700 με το uv/oc μου ήταν stable παντού πλην ίσως μόνο του monster hunter wilds που κράσαρε λίγο παραπάνω σε σχέση με stock. Αν και αν δεν είχες reframework και έπαιζες πάνω από μια ώρα αλλάζοντας περιοχές θα σου κράσαρε έτσι και αλλιώς ότι και να έκανες lol. Τώρα που έχω την 9070 το Wilds με το reframework σταμάτησε να κρασάρει εντελώς (είτε stock είτε uv/oc), οπότε υποθέτω το πρόβλημα ήταν VRAM/memory leak related. Παρόλα αυτά ενώ η κάρτα είναι καραstable με αυτά τα settings σε 3dfart/superposition, games και everyday usage: μου κρασάρει 100% κάθε φορα στο nightreign που μόνο απαιτητικό δε το λες lol οπότε την τρέχω stock εκεί από το game profile.
akoinonitos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, ilos είπε Καθόλου VRAM OC? Γιατί δε τραβάει? Είναι λίγο περίεργη η όλη φάση. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Πριν που είχα την 6700 με το uv/oc μου ήταν stable παντού πλην ίσως μόνο του monster hunter wilds που κράσαρε λίγο παραπάνω σε σχέση με stock. Αν και αν δεν είχες reframework και έπαιζες πάνω από μια ώρα αλλάζοντας περιοχές θα σου κράσαρε έτσι και αλλιώς ότι και να έκανες lol. Τώρα που έχω την 9070 το Wilds με το reframework σταμάτησε να κρασάρει εντελώς (είτε stock είτε uv/oc), οπότε υποθέτω το πρόβλημα ήταν VRAM/memory leak related. Παρόλα αυτά ενώ η κάρτα είναι καραstable με αυτά τα settings σε 3dfart/superposition, games και everyday usage: μου κρασάρει 100% κάθε φορα στο nightreign που μόνο απαιτητικό δε το λες lol οπότε την τρέχω stock εκεί από το game profile. μηπως σου κρασαρει γιαυτον ακριβως τον λογο? οτι δεν ειναι απαιτητικο ,δλδ παει να ανεβασει περισσοτερο ρολοι αφου εχει headroom και δεν επαρκει η ταση και σκαει.
ilos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου Μόλις τώρα, akoinonitos είπε μηπως σου κρασαρει γιαυτον ακριβως τον λογο? οτι δεν ειναι απαιτητικο ,δλδ παει να ανεβασει περισσοτερο ρολοι αφου εχει headroom και δεν επαρκει η ταση και σκαει. Το σκέφτηκα, αλλά δε θα το έκανε αυτό και σε άλλα games? Παίζω κάποια άλλα ακόμα λιγότερο απαιτητικά και δε το κάνει. Το split second είναι παιχνίδι του 2010 και τρέχει σε locked 30 fps. Το street fighter 4 επίσης παμπάλαιο. Overwatch το τρέχω στα low και με κόφτη στα 300 fps. Όλα stable. Ίσως έχει να κάνει με το easy anticheat σε αυτό το game. Αν και το space marine 2 που επίσης το χρησιμοποιεί δε μου κρασάρει lol. Γενικά δε βγάζεις άκρη. Για αυτό υπάρχουν τα individual game profiles.🤣 1
enable_your_mind Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 9 hours ago, ilos said: Καθόλου VRAM OC? Γιατί δε τραβάει? Δεν εχω δει καμια αυξηση με παραπανω μνημη ..μου ειχε κανει και κατι crash αλλα οταν την ειχα κοντα στα 2700.. μπορει οταν βρω υπομονη να παιξω παλι με ρυθμισεις
dimoskoutr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 12 ώρες πριν, enable_your_mind είπε Περιεργο αυτο που λες.. ειδικα για ενα μονο -25.. εχεις δοκιμασει ddu ξανα drivers klp μην ειχε φαει κανα σκαλωμα ? Δοκίμασα μια φορά ναι. Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος. 10 ώρες πριν, akoinonitos είπε μηπως σου κρασαρει γιαυτον ακριβως τον λογο? οτι δεν ειναι απαιτητικο ,δλδ παει να ανεβασει περισσοτερο ρολοι αφου εχει headroom και δεν επαρκει η ταση και σκαει. Το πιθανότερο είναι αυτό, και σε μένα στα παιχνίδια που παίζω κυρίως δεν κρασάρει, δύο τρία YouTube να δω το πιο πιθανό είναι να κρασαρει. Και άντε να κρασαρει δεν με πειράζει. Το χειρότερο είναι ότι παίρνει μαζί και το Bluetooth που δεν επανέρχεται με τίποτα μετά εκτός από το να βγάλω το ρεύμα κανένα 5λεπτο!!!! 1
ilos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, enable_your_mind είπε Δεν εχω δει καμια αυξηση με παραπανω μνημη ..μου ειχε κανει και κατι crash αλλα οταν την ειχα κοντα στα 2700.. μπορει οταν βρω υπομονη να παιξω παλι με ρυθμισεις Samsung η hynix? Από περιέργεια.
azazil1190 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2025 στις 12:07 ΜΜ, Πέτρος είπε Αρρώστια είσαι μωρή Σαπφώ. Περισσότερα από αύριο, σήμερα μόνο βγήκε από τη συσκευασία του κουριερ. Ω ρε μεγιες! Πάρτυ θα κάνει η λογίστρια 😆 1
enable_your_mind Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2 hours ago, ilos said: Samsung η hynix? Από περιέργεια. Hynix 1
Πέτρος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, azazil1190 είπε Ω ρε μεγιες! Πάρτυ θα κάνει η λογίστρια 😆 Η εφορία κάνει πάρτι, προς το παρόν. Μόλις ξεκίνησε το benching. 1 1
Πέτρος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 16 ώρες πριν, ultraex2003 είπε Μέγεια bro για το μοτέρ το ψάχνω και γω αξίζει η nitro για αγορά σε σχέση με τη pulse ειδικά στην εχτρα τροφοδοσία της αξίζει η διαφορά; Από την 1η-1η εντύπωση (τα πάντα στοκ, ούτε καν pl+fan profile), η κάρτα είναι gimped af, καθαρά σε επίπεδο f/w. Το 3ο pcix power των "μεγάλων" υλοποιήσεων δεν έχει την παραμικρή χρησιμότητα, η κάρτα μπορεί να τραβήξει τα πάντα, με φουλ pl (+15, ακόμα και +20% αν άφηνε) από τα 2 και τη θύρα, δεν μπορεί να πάει παραπάνω παρά μόνο με μοντιές. Εδώ, λοιπόν, έχουν σαπίσει την κάρτα μέσω f/w, τραβάει 300w (303, για την ακρίβεια) σε στοκ, θα φτάσει 335 με το ζόρι αν έχει 10% από τον οδηγό (δεν έχω καν κοιτάξει αυτό), ενώ της έχουν πετάξει ένα γομάρι ψύκτρα (είναι λίγο μεγαλύτερη από την 7900ΧΤPG, η οποία σε φουλ τραβάει 366w, επίσης με 2+τη θύρα. Η κάρτα εδώ είναι εντελώς αθόρυβη, "ενοχλητικά". Η N+ σε 50-60€ παραπάνω τα αξίζει τα χρήματά της, επειδή είναι Ν+. Δεν ξέρω για το 3σε1σεHP12V, δεν βρίσκω λόγο ύπαρξής του. Αν είχε dual BIOS η κάρτα και έπαιρνε το N+ f/w, νομίζω δεν θα είχαν ούτε 2% διαφορά tuned vs tuned. Εδώ, νομίζω θα είναι 8-12%, ανάλογα την εφαρμογή/παιγνίδι, καθαρά για λόγους τύχης/Bin. Θα τη δουλέψω μερικές μέρες όπως είναι, για τα τυχόν κουλά, το ερχόμενο ΣΚ μάλλον θα την πειράξω λίγο (ή αύριο το απόγευμα...). Μνήμες Samsung, μόλις κοίταξα. 4
Πέτρος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μία παρατήρηση, επίσης, για το πώς μπορεί να σε τρελάνει το hw. Έχουν γίνει εγκαταστάσεις, επανεκκινήσεις κλπ, αφήνω κάποια στιγμή το σύστημα για να κάνω δουλειές, σβήνει η οθόνη, μετά να μην ανάβει με τίποτα. Βρε on/off την οθόνη, βρε βγάλε-βάλε το dp, βρε επανεκκίνηση (κανονικά, με πάτημα του power κουμπιού του κουτιού έκανε shutdown), εκεί, μουλαρωμα. Με τα πολλά, θυμάμαι ότι το ίδιο έπαθα με αυτή την οθόνη όταν την πήρα πριν κάτι μήνες, με την προηγούμενη κάρτα. Η λύση, απλά, ήταν να συνδέσω το dp όχι στην πρώτη (ακριανή) , αλλά στη 2η θύρα της κάρτας, και τότε και τώρα. Όποιος έχει εξήγηση για τη συγκεκριμένη "ιεραρχία" και τη διαχείριση, να μου πει κι εμένα. Βάζω στοίχημα ότι κόσμος με κουλά προβλήματα, μπορεί να έχει τέτοιες λύσεις και να μην του πηγαίνει ποτέ το μυαλό. BTW, VRR on ή off? 2
nvidiafan Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2025 στις 12:07 ΜΜ, Πέτρος είπε Αρρώστια είσαι μωρή Σαπφώ. Περισσότερα από αύριο, σήμερα μόνο βγήκε από τη συσκευασία του κουριερ. με γειες Πέτρο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα