Fulgore Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Πέτρος είπε Η N+ σε 50-60€ παραπάνω τα αξίζει τα χρήματά της, επειδή είναι Ν+. Δεν ξέρω για το 3σε1σεHP12V, δεν βρίσκω λόγο ύπαρξής του. Η N+ δεν έχει γενικά 50ευρώ παραπάνω(και στο skroutz βλέπω παραπάνω), αλλιώς κανείς δεν θα αγόραζε Pulse Κανονικά έχει 80+ευρώ συνήθως(όπως και σε Powercolor η Red Devil πχ). Ανάλογα τον πωλητή/περίοδο βέβαια, οι τιμές αλλάζουν συνεχώς πχ 2 παραδείγματα Spoiler Και σε τροφοδοσία/ψύκτρες, τα ίδια βλέπαμε και στην προηγούμενη γενιά πχ 7900xt 20GB Nitro+ Τέλος επειδή και εχώ είχα την κάρτα για ένα διάστημα, ενώ σαν απόδοση/σχεδιασμό δεν είχα κάποιο παράπονο, θα ξαναπω κάτι που είχα γράψει και παλιότερα. Λεπτομέρεια μεν, αλλά κακοφαίνεται αν υπάρχει μέτρο σύγκρισης.Παρόλο που μιλάμε για κάρτα των 700+ευρώ υποτίθεται, το όλο unboxing της κάρτας παραπέμπει σε κάρτα 300ευρώ. Ενα σκέτο χάρτινο κουτί για ανακύκλωση, κανένα πλαστικό κάλυμα στο pcie της κάρτας, και καθόλου φωτισμός(έστω ένα κοκκινο χρώμα το logo στην μέση). Ακόμα και το GPU stand αν και μεταλλικό, δεν ειναι πολύ πρακτικό. Γενικά πολύ ''φθηνή'' η Sapphire στις απλές υλοποιήσεις(σαν απόδοση ευτυχώς ειναι μια χαρά). Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από Fulgore 2
Πέτρος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, Fulgore είπε Η N+ δεν έχει γενικά 50ευρώ παραπάνω(και στο skroutz βλέπω παραπάνω), αλλιώς κανείς δεν θα αγόραζε Pulse Κανονικά έχει 80+ευρώ συνήθως(όπως και σε Powercolor η Red Devil πχ). Ναι, θέμα διατύπωσης ίσως. Σε αυτή την κατηγορία χρημάτων/καρτών, θα άξιζε μέχρι +50-60€, κατά τη γνώμη μου. Btw, η Ρ στο ίδιο μαγαζί που την πήρα (μπείτε ΒΡ και απλά ψάξτε) πλέον έχει άλλα 10€ κάτω, ενώ και η Reaper, είναι κάπου στα 632, για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από Πέτρος
just getting started Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, Πέτρος said: BTW, VRR on ή off? Αυτήν την απορία την έχω κι εγώ. Δηλαδή αν βλέπεις από το overlay του μόνιτορ ότι το refresh rate κυμαίνεται μαζί με τα καρέ, και το gsync/freesync είναι ανοιχτά από τον driver (με VRR off), το VRR on από τα windows, τι παραπάνω κάνει? 1
ilos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, just getting started είπε το VRR on από τα windows, τι παραπάνω κάνει? Προβλήματα και stutter με κάποιες εφαρμογές.🤣 2
Nik1239 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Λοιπόν έχω την rx 9070 Pulse κοντά μήνα αλλά είναι πολύ φασαριοζικη και έλεγα να της πειράξω λίγο το fan curve. Τι θερμοκρασία να έχω ως target; Τώρα μάλλον σε full speed διότι ακούγεται πολύ, παίζει στους 55-58 ο πυρήνας και 68-78 το hotspot/μνήμες. Πόσο είναι αποδεκτό να ανέβουν αυτά μπας και γλιτώσω λίγη φασαρία; Επίσης φανακι κάτω από την κάρτα έχει νόημα να βάλω ένα ή δε θα κάνει δουλειά; Την έχω σε ένα frame 4000d με τρία 120mm να βάζουν και άλλα 3 να βγάζουν οπότε θεωρώ ότι υπάρχει καλό airflow
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 20 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν έχω την rx 9070 Pulse κοντά μήνα αλλά είναι πολύ φασαριοζικη και έλεγα να της πειράξω λίγο το fan curve. Τι θερμοκρασία να έχω ως target; Τώρα μάλλον σε full speed διότι ακούγεται πολύ, παίζει στους 55-58 ο πυρήνας και 68-78 το hotspot/μνήμες. Πόσο είναι αποδεκτό να ανέβουν αυτά μπας και γλιτώσω λίγη φασαρία; Επίσης φανακι κάτω από την κάρτα έχει νόημα να βάλω ένα ή δε θα κάνει δουλειά; Την έχω σε ένα frame 4000d με τρία 120mm να βάζουν και άλλα 3 να βγάζουν οπότε θεωρώ ότι υπάρχει καλό airflow Aυτά με το default fan curve, χωρίς πείραγμα? Εγώ δεν την ακούω ακόμα και σε φουλ gaming/benching, αλλά είμαι σαφώς πιο ψηλά (85 οι μνήμες, 82 hotspot, κάπου 65 πυρήνας).
Nik1239 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Aυτά με το default fan curve, χωρίς πείραγμα? Εγώ δεν την ακούω ακόμα και σε φουλ gaming/benching, αλλά είμαι σαφώς πιο ψηλά (85 οι μνήμες, 82 hotspot, κάπου 65 πυρήνας). Ναι default fan curve έχω και μόνο το +10% power limit
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Ναι default fan curve έχω και μόνο το +10% power limit Ίδια κάρτα, ότι να΄ναι συμπεριφορά. Δοκίμασε αν θέλεις να ρίξεις λίγο τις μέγιστες στροφές (πχ μέχρι 75-80%), και δες πώς είσαι.
Fulgore Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν έχω την rx 9070 Pulse κοντά μήνα αλλά είναι πολύ φασαριοζικη και έλεγα να της πειράξω λίγο το fan curve. Οταν λές φασαριοζικη, για τι στροφές μιλάμε? Σε Review λένε τα ακριβώς αντίθετα... https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/dominic-moass/amd-rx-9070-review-ft-sapphire/31/ Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από Fulgore
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, Πέτρος είπε Aυτά με το default fan curve, χωρίς πείραγμα? Εγώ δεν την ακούω ακόμα και σε φουλ gaming/benching, αλλά είμαι σαφώς πιο ψηλά (85 οι μνήμες, 82 hotspot, κάπου 65 πυρήνας). 38 λεπτά πριν, Fulgore είπε Οταν λές φασαριοζικη, για τι στροφές μιλάμε? Σε Review λένε τα ακριβώς αντίθετα... https://www.kitguru.net/components/graphic-cards/dominic-moass/amd-rx-9070-review-ft-sapphire/31/ Tώρα έβγαλα ένα 2ωρο BF, η κάρτα πραγματικά δεν ακούγεται. Όσο για τους βαθμούς που γράφω παραπάνω, αυτά είναι σε benching, σε στοκ. Σήμερα που είμαι με pl max (+10%) και απλά "άνοιξα" τις ρυθμίσεις των ανεμιστήρων (αλλά χωρίς να πειράξω το παραμικρό), στη διάρκεια του παιγνιδιού οι μνήμες με το ζόρι 70 βαθμούς, 75 το hs, κάτω από 60 ο πυρήνας. Εν τω μεταξύ, τα ingame ρολόγια βάραγαν 3100, σχεδόν. Σε αυτό το κομμάτι (θόρυβος+θερμοκρασίες), η κάρτα φαίνεται να είναι διαμάντι. Άντε να δούμε από αύριο τί/πόσο σηκώνει μνήμες. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Gamers run FSR 4 on RDNA2 GPUs: better image quality, but 10–20% lower performance
dimoskoutr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Πέτρο μην μπερδεύεσαι η δικιά σου 9070xt έχει 3 fans ενώ η pulse 9070 αν δεν κάνω λάθος είναι με 2 fans. Παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ παράξενο να είναι φασαριόζικη η 9070 pulse. Να μου πεις και η δικιά μου η κουτσή πάει μόνο μέχρι -25mv. Άβυσσος η ψυχή των καρτών. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από dimoskoutr 1
Πέτρος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Πέτρο μην μπερδεύεσαι η δικιά σου 9070xt έχει 3 fans ενώ η pulse 9070 αν δεν κάνω λάθος είναι με 2 fans. Παρόλα αυτά μου φαίνεται πολύ παράξενο να είναι φασαριόζικη η 9070 pulse. Να μου πεις και η δικιά μου η κουτσή πάει μόνο μέχρι -25mv. Άβυσσος η ψυχή των καρτών. Στραβομάρα...ποτέ δεν είδα το μη-ΧΤ. Από την άλλη, είναι πόσα, 80w κάτω σε κατανάλωση? Πόση φασαρία να κάνει πια για να την ψύξει?
Crus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Μιας και εχω εγω την pulse την 9070, ειναι τελειως αθορυβη και με καλες θερμοκρασιες.
Nik1239 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Λοιπόν μπήκα 10 λεπτά metal gear να δω το curve. Για κάποιο λόγο ενώ είναι καλό το curve, μόλις ανέβει το usage 96-100% πάνε τα fans τέρμα. Κατέβασα το μαξ fan speed στο 50% και είναι πλέον μια χαρά και από θερμοκρασία και από θόρυβο. Μήπως το adrenaline διαβάζει hotspot αντί για core temp;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα