Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 29 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Λοιπόν μπήκα 10 λεπτά metal gear να δω το curve. Για κάποιο λόγο ενώ είναι καλό το curve, μόλις ανέβει το usage 96-100% πάνε τα fans τέρμα. Κατέβασα το μαξ fan speed στο 50% και είναι πλέον μια χαρά και από θερμοκρασία και από θόρυβο. Μήπως το adrenaline διαβάζει hotspot αντί για core temp; Hotspot διαβάζει, γι'αυτό υπάρχει και η σχετική μέτρηση πάνω από το curve. 1
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Στις 20/9/2025 στις 10:55 ΜΜ, ilos είπε Καθόλου VRAM OC? Γιατί δε τραβάει? Κάτι έχουν κάνει στις ΧΤ, μάλλον. Οτιδήποτε πάνω από στοκ, έχει τρελή πτώση στις επιδόσεις στο memtest_vk, σα να μπαίνει η κάρτα σε safe mode. Το μόνο που φαίνεται να παίρνει είναι να πάει στα 2550, αλλά για να μην κλειδώσει θέλει κάθε φορά να γυρνάς από fast σε standard timings. Δεν ξέρω αν είναι θέμα οδηγών, θέμα f/w, θέμα του ίδιου του VK γιατί έχει μείνει στην ίδια έκδοση πάνω από χρόνο. Πρέπει να τσεκάρω και με το FirestrikeUltra που είναι αρκετά mem sensitive ή με το Superposition. Μισό, κάτι περίεργο παίζει εδώ. Αν παιξω 1-2 φορές από standard σε fast και μείνω σε standard, λειτουργεί και σηκώνει oc. Τώρα βλέπω στα 2650 εύκολα. Τους θέμα είναι αν θα λειτουργήσει σε κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή ή θα πλακώσει το κλείδωμα. 1
omghi2u Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 27 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Κάτι έχουν κάνει στις ΧΤ, μάλλον. Οτιδήποτε πάνω από στοκ, έχει τρελή πτώση στις επιδόσεις στο memtest_vk, σα να μπαίνει η κάρτα σε safe mode. Το μόνο που φαίνεται να παίρνει είναι να πάει στα 2550, αλλά για να μην κλειδώσει θέλει κάθε φορά να γυρνάς από fast σε standard timings. Δεν ξέρω αν είναι θέμα οδηγών, θέμα f/w, θέμα του ίδιου του VK γιατί έχει μείνει στην ίδια έκδοση πάνω από χρόνο. Πρέπει να τσεκάρω και με το FirestrikeUltra που είναι αρκετά mem sensitive ή με το Superposition. Μισό, κάτι περίεργο παίζει εδώ. Αν παιξω 1-2 φορές από standard σε fast και μείνω σε standard, λειτουργεί και σηκώνει oc. Τώρα βλέπω στα 2650 εύκολα. Τους θέμα είναι αν θα λειτουργήσει σε κάθε επανεκκίνηση του υπολογιστή ή θα πλακώσει το κλείδωμα. Tην δικη μου την εχω στα 2800 απροβληματιστα παντως. 1
dimoskoutr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Πέτρο στα είπα ότι είναι τρελιάρες οι pulse…😀 1
Πέτρος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Λειτουργεί σε επανεκκίνηση, στα 2768. Δεν δοκίμασα παραπάνω προς το παρόν. Να δούμε αύριο τί κάνει σε bench/gaming. 1
korakios Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Για το silent hill F 15 ώρες πριν, Tambas91 είπε fsr4 έχει ή πλήρωσε να μη το βάλουν και αυτό ; 14 ώρες πριν, ilos είπε Το παιχνίδι τυπικά δεν έχει βγει ακόμα, αλλά...😉 Στο wiki βλέπω έχει μόνο DLSS inputs, οπότε θες optiscaler. https://github.com/optiscaler/OptiScaler/wiki/FSR4-Compatibility-List έχει FSR4 (στις rdna4, αλλιώς optiscaler και για rdna2/3 κάρτες αντί XeSS/FSR3)
Πέτρος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Κρατάει (και δίνει) στα 2800 η μνήμη, θα δω λίγο με πυρήνα τί γίνεται πλέον. 1
dimoskoutr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Κρατάει (και δίνει) στα 2800 η μνήμη, θα δω λίγο με πυρήνα τί γίνεται πλέον. Μην ξεχάσεις ένα τελικό profile ε. Έτσι για το φάτε μάτια ψάρια για εμάς με τις μαϊμούδες. 1
Πέτρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 33 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Μην ξεχάσεις ένα τελικό profile ε. Έτσι για το φάτε μάτια ψάρια για εμάς με τις μαϊμούδες. Κάτι κουλό έχει το f/w της. Έβαλα - 30 για αρχή, πατάω να τρέξω Time SpyX, παγώνει το σύστημα. Επανεκκίνηση, - 10, αλλά επειδή επανέφερα προφίλ, έπαιξα και με std->fast->std timings στη μνήμη. Έτρεξε. -20, με ίδια διαδικασία, έτρεξε. -25, ίδια διαδικασία, έτρεξε. -30,ετρεξε. Κέρδος συνέχεια. Έβαλα loop stress test, μια χαρά. Έτρεξα FSU, το ίδιο. Ώρα για ύπνο, περισσότερα αύριο, απλά φαίνεται πως κάθε αλλαγή θέλει αυτό το κόλπο αλλιώς κλειδώνει.
ilos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου https://www.guru3d.com/story/asrock-rx-9070-xt-monster-hunter-gpu-features-arkveld-design/ Άργησαν λίγο, Φλεβάρη βγήκε το game.🤣 Και φυσικά δεν δίνουν καν code. 1
dimoskoutr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 15 ώρες πριν, Πέτρος είπε Κάτι κουλό έχει το f/w της. Έβαλα - 30 για αρχή, πατάω να τρέξω Time SpyX, παγώνει το σύστημα. Επανεκκίνηση, - 10, αλλά επειδή επανέφερα προφίλ, έπαιξα και με std->fast->std timings στη μνήμη. Έτρεξε. -20, με ίδια διαδικασία, έτρεξε. -25, ίδια διαδικασία, έτρεξε. -30,ετρεξε. Κέρδος συνέχεια. Έβαλα loop stress test, μια χαρά. Έτρεξα FSU, το ίδιο. Ώρα για ύπνο, περισσότερα αύριο, απλά φαίνεται πως κάθε αλλαγή θέλει αυτό το κόλπο αλλιώς κλειδώνει. Δηλαδή εσύ λες όταν αλλάζουμε κάτι να κάνουμε και ένα γύρισμα std,fast,std στις μνήμες; Πόσο τραγικό είναι τούτο τώρα; Τι να έχουν κανείς το firmware που τα έχει κάνει τόσο μπούγιο;😁
Πέτρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε Δηλαδή εσύ λες όταν αλλάζουμε κάτι να κάνουμε και ένα γύρισμα std,fast,std στις μνήμες; Πόσο τραγικό είναι τούτο τώρα; Τι να έχουν κανείς το firmware που τα έχει κάνει τόσο μπούγιο;😁 Δεν ξέρω τί να σου πω, βλέπω ότι εμένα έτσι λειτουργεί. Για την ακρίβεια, αν δεν το κάνω αυτό, δεν λειτουργεί. Στις μνήμες έμπαινε σε "safe mode" και έπεφταν οι επιδόσεις (σε σταθερά συγκεκριμένα νούμερα στα αποτελέσματα του memtest_vk, τα ίδια πάντα, ανεξάρτητα από την τιμή MHz που είχα ορίσει εγώ, χαμηλότερα από τα default). Στο undervolt, περιμένω να το τσεκάρω σήμερα, αν θα πάω πάνω από -30 (που άντε, πες ήταν οριακό και έσκασε...αλλά την 1η μόνο φορά, κι όταν έκανα το "κόλπο" λειτούργησε κανονικά?). Ξεκάθαρα θέμα f/w στις Pulse, αλλά αν αυτό είναι όλο κι όλο (αφού όταν φορτώνει το προφίλ σε ξεκίνημα του υπολογιστή κλπ, λειτουργεί κανονικά με τη μία, χωρίς να χρειάζεται ανάβεσε-κατέβασε) το θέμα, θα το αντέξω μέχρι να βρω τα σταθερά.
ICE-T Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Πέτρος είπε Δεν ξέρω τί να σου πω, βλέπω ότι εμένα έτσι λειτουργεί. Για την ακρίβεια, αν δεν το κάνω αυτό, δεν λειτουργεί. Στις μνήμες έμπαινε σε "safe mode" και έπεφταν οι επιδόσεις (σε σταθερά συγκεκριμένα νούμερα στα αποτελέσματα του memtest_vk, τα ίδια πάντα, ανεξάρτητα από την τιμή MHz που είχα ορίσει εγώ, χαμηλότερα από τα default). Στο undervolt, περιμένω να το τσεκάρω σήμερα, αν θα πάω πάνω από -30 (που άντε, πες ήταν οριακό και έσκασε...αλλά την 1η μόνο φορά, κι όταν έκανα το "κόλπο" λειτούργησε κανονικά?). Ξεκάθαρα θέμα f/w στις Pulse, αλλά αν αυτό είναι όλο κι όλο (αφού όταν φορτώνει το προφίλ σε ξεκίνημα του υπολογιστή κλπ, λειτουργεί κανονικά με τη μία, χωρίς να χρειάζεται ανάβεσε-κατέβασε) το θέμα, θα το αντέξω μέχρι να βρω τα σταθερά. χωρίς να πειράξεις τις μνήμες δεν σηκώνει πάνω από-30 ?Πολύ λίγο underclock κανονικά έπρεπε άνετα να έπαιζε με πάνω από =50 . Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από ICE-T
Nik1239 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Υπάρχει τρόπος στο adrenaline να βάλω να διαβάζει το core temp για να ρυθμίσω το fan curve; Δεν ξέρω πως δουλεύει το hotspot και δεν έχω χρόνο να τεσταρω ούτε μπορώ να κάνω ένα μεγάλο gaming session πάνω από 4εις ώρες ώστε να δω που παίζει σε θερμοκρασίες μετά από πολύωρη χρήση.
Πέτρος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 30 λεπτά πριν, ICE-T είπε χωρίς να πειράξεις τις μνήμες δεν σηκώνει πάνω από-30 ?Πολύ λίγο underclock κανονικά έπρεπε άνετα να έπαιζε με πάνω από =50 . Από μνήμες μόνο (το Pl max δεν έδωσε σχεδόν τίποτα), παίρνω 4-6%, ανάλογα το σενάριο. Τώρα που γράφω, τρέχω με - 40, χωρίς θέμα νομίζω. Φαίνεται να ήταν το bug που ήθελε το "κόλπο". Μέχρι - 50 έβγαλε ότι του έριξα. Εκκρεμεί προφανώς 2ωρο gaming session. Βαζω τώρα ένα γρήγορο - 60 και στοπ γιατί έχουμε και υποχρεώσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα