omghi2u Δημοσ. Κυριακή στις 10:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:34 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, antonis_kr είπε καλησπέρα, έχω ryzen 5 3600x και θέλω να αγοράσω την rx 9060xt 16gb. αυτήν την στιγμή παίζω σε 1080p 60hz monitor. Γνωρίζω ότι θα έχω bottleneck, απλά στα 60fps που παίζω θα είναι μεγάλο θέμα? Νομίζω αυτός ο cpu είναι πιο αδύναμος στα υψηλά frames πάνω από 60. Για όσους δηλαδή παίζουν σε 144hz monitor. Παίζω κυρίως open world games όπου το φορτίο πέφτει στην gpu. Θα έχω μεγάλο θέμα στα 60 frames? Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να αλλάξω cpu λόγω budget. Αφού δεν παίζεις fps οπότε υποθέτω δεν σε ενδιαφέρει και περισσότερο απο 60 fps κολλημένα, τότε αν η mobo σου υποστηρίζει καλύτερα να δώσεις 150 να πάς στον 5600x παρά να πας σε οθόνη με 144hz. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:35 μμ από omghi2u
antonis_kr Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 μμ 1 ώρα πριν, ilos είπε Κλείσε overlay/logging/streaming και shortcuts. Ίσως τρώνε κόλλημα με κανένα anticheat. Ισχύει ότι έγραψα και πριν μια σελίδα για τα bottlenecks. Ανάλογα το game, τις ρυθμίσεις και σε ποια σημεία το τεστάρεις θα υπάρχει είτε cpu είτε gpu bottleneck. Αν και στη περίπτωση σου "μασκαρεύεται" γιατί αν βάλεις cap στα 60 λόγω monitor, είναι σχετικά λίγα τα παιχνίδια που δε τα κρατάει ο 3600 ή έστω να πέφτει κάτω από τα 48-50 που μπορεί να είναι το freesync range στα φτηνά monitor. Τώρα αν το monitor είναι παμπάλαιο και δεν έχει καν freesync και σε πεθαίνει στο stutter και το tearing, καλό είναι να το αλλάξεις και αυτό κάποια στιγμή. Σε 1440p τα cpu bottlenecks θα είναι πιο σπάνια σίγουρα, αν πεις να πας εκεί σε νέο monitor. 30 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Καλά, υπάρχει και η λύση του vsr, που δίνει και υπέροχη εικόνα επιπλέον, αν θέλουμε να μειώσουμε το bn. Ναι το μόνιτορ έχει freesync που σε κάποια πτώση μπορεί να βοηθήσει όταν θα έχει bottleneck.Για το vsr δεν το έχω ακουστα, αν μπορεί να βοηθάει. Θεωρώ και εγώ ότι στα 60hz το σύστημα θα είναι οκ, με μειων ότι η κάρτα δεν θα αποδίδει στα μέγιστα που μπορεί να δώσει. Θα δουλεύει κλειδωμένη στα 60 καρέ σε high settings, σε ποσοστό πχ 70%, αλλά τουλάχιστον και ο επεξεργαστής δεν θα είναι 100% usage και θα πιάνει τα 60 frames. Όπως είπα και πάνω,ίσως και μια 5060 απλή να ήταν κομπλέ για την περίπτωσή μου,αλλά τα 8gb ακόμα και σε 1080p κάποιες φορές δεν φτάνουν. 16 λεπτά πριν, omghi2u είπε Αφού δεν παίζεις fps οπότε υποθέτω δεν σε ενδιαφέρει και περισσότερο απο 60 fps κολλημένα, τότε αν η mobo σου υποστηρίζει καλύτερα να δώσεις 150 να πάς στον 5600x παρά να πας σε οθόνη με 144hz. Αυτό είναι αλήθεια, εφόσων δεν παίζω fps, τα 144hz δεν είναι υποχρεωτικά. Τώρα για 5600χ, εφόσων στα 60fps κλειδωμένα θα τα πιάνει μάλλον ο 3600χ, δεν χρειάζεται άμεσα. Όπως ανέφεραν και πάνω, με freesync μπορώ να είμαι οκ και σε περίπτωση bottleneck όπου θα πέσει κάτω από 60. 2
Aten-Ra Δημοσ. Δευτέρα στις 06:38 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 06:38 πμ 7 hours ago, antonis_kr said: Για το vsr δεν το έχω ακουστα, αν μπορεί να βοηθάει. Ενεργοποιείς το VSR μέσα από τον Driver και ανεβάζεις την ανάλυση του Monitor μέσα στα Windows στα 2560x1440. Έτσι μπορείς να έχεις ανάλυση 2560x1440 μέσα στα παιχνίδια και να ζορίζεις παραπάνω την κάρτα από το CPU και επιπλέον να έχεις καλυτέρα γραφικά. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα το VSR με το FSR και να ανεβάσεις και τα fps αν χρειαστεί. 1
antonis_kr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:17 πμ 3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Ενεργοποιείς το VSR μέσα από τον Driver και ανεβάζεις την ανάλυση του Monitor μέσα στα Windows στα 2560x1440. Έτσι μπορείς να έχεις ανάλυση 2560x1440 μέσα στα παιχνίδια και να ζορίζεις παραπάνω την κάρτα από το CPU και επιπλέον να έχεις καλυτέρα γραφικά. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα το VSR με το FSR και να ανεβάσεις και τα fps αν χρειαστεί. Οκ δεν το γνώριζα.Αρα έτσι σου δίνει η κάρτα ένα υποτυπώδες 2κ resolution,μέσα στο 1080p monitor? Ή το vsr δίνει κανονικό 2κ με τα αντίστοιχα frames που θα είχε η κάρτα σε 1440p monitor? συνεπάγεται και λιγότερο CPU bottleneck αφού τρέχει 2κ.
Aten-Ra Δημοσ. Δευτέρα στις 07:02 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 07:02 μμ 8 hours ago, antonis_kr said: Οκ δεν το γνώριζα.Αρα έτσι σου δίνει η κάρτα ένα υποτυπώδες 2κ resolution,μέσα στο 1080p monitor? Ή το vsr δίνει κανονικό 2κ με τα αντίστοιχα frames που θα είχε η κάρτα σε 1440p monitor? συνεπάγεται και λιγότερο CPU bottleneck αφού τρέχει 2κ. Η κάρτα κάνει rendered το παιχνίδι σε 1440p και μετά κάνει downscale σε 1080p , οπότε ναι θα βγάλει όσα fps θα έβγαζε σε ένα κανονικό 1440p Monitor.
antonis_kr Δημοσ. Δευτέρα στις 08:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:16 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Η κάρτα κάνει rendered το παιχνίδι σε 1440p και μετά κάνει downscale σε 1080p , οπότε ναι θα βγάλει όσα fps θα έβγαζε σε ένα κανονικό 1440p Monitor. οκ αρα σε περιπτωση που εχω cpu bottleneck και η καρτα "καθεται", μπορω να βαλω vsr σε 2k και να ειμαι οκ ανεβαζοντας το usage της καρτας ε? επισης να φανταστω η εικονα με το vsr, ειναι καλυτερη μεν απο απλο 1080p αλλα κατωτερη απο native 2k? ΥΓ: αρα και το usage του cpu αλλαζει επειδη θεωρειται οτι τρεχει σε 1440p και μειωνεται το utilization του? Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:20 μμ από antonis_kr
xartemporas Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:33 μμ https://videocardz.com/newz/sapphire-radeon-rx-9070-xt-nitro-reportedly-suffers-first-melted-12v-2x6-connector-case 2
ilos Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 15 ώρες πριν, xartemporas είπε https://videocardz.com/newz/sapphire-radeon-rx-9070-xt-nitro-reportedly-suffers-first-melted-12v-2x6-connector-case Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω τον λόγο να πάρει κάποιος Nitro/Taichi. Υπάρχουν ένα σωρό αντίστοιχες υλοποιήσεις με 3x8-pin εκτός αν έχεις κάποιο OD και θες να το κρύψεις όπως γίνεται στη Nitro. 600watt connector και βαρά αστοχίες με 300-350w TBP κάρτες. Γελάνε και οι πυροσβεστήρες. 3
akoinonitos Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 18 ώρες πριν, antonis_kr είπε οκ αρα σε περιπτωση που εχω cpu bottleneck και η καρτα "καθεται", μπορω να βαλω vsr σε 2k και να ειμαι οκ ανεβαζοντας το usage της καρτας ε? επισης να φανταστω η εικονα με το vsr, ειναι καλυτερη μεν απο απλο 1080p αλλα κατωτερη απο native 2k? ΥΓ: αρα και το usage του cpu αλλαζει επειδη θεωρειται οτι τρεχει σε 1440p και μειωνεται το utilization του? Σωστα 15 ώρες πριν, xartemporas είπε https://videocardz.com/newz/sapphire-radeon-rx-9070-xt-nitro-reportedly-suffers-first-melted-12v-2x6-connector-case που να τραβαγε και παραπανω watt δλδ 2
Twoface Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Στις 12/10/2025 στις 9:44 ΜΜ, ilos είπε Κλείσε overlay/logging/streaming και shortcuts. Ίσως τρώνε κόλλημα με κανένα anticheat. Ισχύει ότι έγραψα και πριν μια σελίδα για τα bottlenecks. Ανάλογα το game, τις ρυθμίσεις και σε ποια σημεία το τεστάρεις θα υπάρχει είτε cpu είτε gpu bottleneck. Αν και στη περίπτωση σου "μασκαρεύεται" γιατί αν βάλεις cap στα 60 λόγω monitor, είναι σχετικά λίγα τα παιχνίδια που δε τα κρατάει ο 3600 ή έστω να πέφτει κάτω από τα 48-50 που μπορεί να είναι το freesync range στα φτηνά monitor. Τώρα αν το monitor είναι παμπάλαιο και δεν έχει καν freesync και σε πεθαίνει στο stutter και το tearing, καλό είναι να το αλλάξεις και αυτό κάποια στιγμή. Σε 1440p τα cpu bottlenecks θα είναι πιο σπάνια σίγουρα, αν πεις να πας εκεί σε νέο monitor. Δεν πέτυχε. Εγκατέστησα ξανά το andrenalin και με το καλημέρα 2 κρασ. Απεγκατασταση και ηρέμησα. MSI afterburner μέχρι να σβήσει ο ήλιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα