Προς το περιεχόμενο

DOOM: The Dark Ages [PC/2025]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως όσο αναφορά για το physical δισκάκι που λείπει, βεβαίως και κάνει καλά κάνει ο κόσμος και φωνάζει αλλά δεν θυμάμαι να είδα το ίδιο outrage για το Eternal που ούτε εκείνο είχε δισκάκι (και μάλιστα στην collector's).

Spoiler

IMG_0475.JPEG.6bbd8f448e1509475eb85633cfd68a99.JPEG

Μόνο το Doom 2016 είχε κανονικά DVD:

Spoiler

IMG_0476.JPEG.5c8bf4cf45f24988157682ad66fcb2c3.JPEG

Νομίζω ότι το θέμα της τιμής του Dark Ages είναι ο λόγος για τα περισσότερα παράπονα.. Που φυσικά είναι κατανοητό.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα ρωτήσω κάτι που αφορά τα δισκάκια; 

Τώρα το λέω με καθαρή απορία και για κανένα άλλο λόγο. 

Υποδοχή για δίσκο στον υπολογιστή μου, έχω να βάλω από το 2005. Νομίζω κανείς ή σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με DVD. 

Τι ακριβώς το κάνετε το δίσκο όσοι το θέλετε; Αφού πάλι updates θα κατεβάσει από Steam. Οι συνδέσεις ίντερνετ έχουν γίνει φθηνές για τις γραμμές που προσφέρουν. 

Βαριέστε να κατεβάσετε; 

Πάντα το είχα απορία 😅

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, MSSB είπε

Μα ρωτήσω κάτι που αφορά τα δισκάκια; 

Τώρα το λέω με καθαρή απορία και για κανένα άλλο λόγο. 

Υποδοχή για δίσκο στον υπολογιστή μου, έχω να βάλω από το 2005. Νομίζω κανείς ή σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με DVD. 

Τι ακριβώς το κάνετε το δίσκο όσοι το θέλετε; Αφού πάλι updates θα κατεβάσει από Steam. Οι συνδέσεις ίντερνετ έχουν γίνει φθηνές για τις γραμμές που προσφέρουν. 

Βαριέστε να κατεβάσετε; 

Πάντα το είχα απορία 😅

Οι λόγοι για εμένα είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει καθαρά με σκοπούς συλλογής και "έμψυχου"  αντικειμένου, που το πιάνεις στα χέρια σου , το μυρίζεις και γενικώς το όλο feeling ! Η άλλη έχει να κάνει με την ιδιοκτησία ας πούμε του αντικειμένου. Παλαιότερα αγόραζες το δισκάκι, και σου άνηκε το παιχνίδι "για πάντα" . Τώρα και τα σκας αδρά, και ουσιαστικά δεν σου ανήκει, μιας και χρειάζεται να το κατεβάσεις από κάπου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα δεν με ενδιαφέρει το δισκάκι σαν φυσικό μέσο αλλά να προσθέσω ότι ειδικά για μεγέθη πολυεθνικών όπως η Microsoft/Bethesda, εφόσον θέλουν να σου πουλήσουν την θήκη, σίγουρα έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν και το αυτονόητο μέσα σε αυτή τη θήκη.. Σαν να παραγγέλνω παπούτσια και να έρχεται ένα άδειο κουτί με ένα καρτελάκι μέσα με το οποίο θα πρέπει να πάω σε κάποιο κατάστημα για να τα παραλάβω..

Στο κάτω κάτω αντί για άδειο steelbook ας έβαζαν ένα άλλο collectible με περισσότερο νόημα. Ένα μπρελόκ έστω ξέρω γω που θα το χρησιμοποιούσες κάπου.

Σε αυτό που δεν είμαι σύμφωνος είναι με τα παράπονα για τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και το λεγόμενο (forced RT). Η τεχνολογία κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει και κάποιες κάρτες θα μείνουν πίσω αναπόφευκτα. Αυτό είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, έτσι συνέβαινε πάντα (και μάλιστα πιο συχνά) και δεν μπορούμε να ζητάμε κράζοντας να σταματήσουν όλα μέχρι εμείς να είμαστε σε ιδανική θέση να προχωρήσουμε.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 1
Δημοσ.

Είναι επίσης η σιγουριά πως έχεις ένα αντίγραφο του παιχνιδιού που μπορείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσεις αν το παιχνίδι δεν είναι πια διαθέσιμο. Είναι, δηλαδή, υλικό αρχείο. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το αν το CD θα δουλεύει και το πόσο πλήρης είναι η έκδοση, αλλά είναι το καλύτερο δυνατό. Προσωπικά η εξάρτηση από τη μία ή την άλλη ψηφιακή υπηρεσία ποτέ δε με κάλυψε, αν και θα μπορούσα να συμβιβαστώ αν, όπως το GOG, είχα τη δυνατότητα να κατεβάσω και να αποθηκεύσω νόμιμα ένα ψηφιακό αντίγραφο. Δεν είναι απλά θέμα φετιχισμού δηλαδή αλλά διατήρησης και συντήρησης μιας συλλογής.

Κλασσικό παράδειγμα που χάσαμε, ή κοντέψαμε να χάσουμε παιχνίδια, είναι τα Games for Windows Live.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, D.Luffy είπε

Πάντως όσο αναφορά για το physical δισκάκι που λείπει, βεβαίως και κάνει καλά κάνει ο κόσμος και φωνάζει αλλά δεν θυμάμαι να είδα το ίδιο outrage για το Eternal που ούτε εκείνο είχε δισκάκι (και μάλιστα στην collector's).

Τα παράπονα για το Physical δισκάκι, αφορούν περισσότερο την έκδοση των κονσολών, που εκεί μιλάμε καθαρά για αρπαχτή.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
32 minutes ago, D.Luffy said:

Εμένα δεν με ενδιαφέρει το δισκάκι σαν φυσικό μέσο αλλά να προσθέσω ότι ειδικά για μεγέθη πολυεθνικών όπως η Microsoft/Bethesda, εφόσον θέλουν να σου πουλήσουν την θήκη, σίγουρα έχουν την οικονομική δυνατότητα να βάλουν 

Σε αυτό που δεν είμαι σύμφωνος είναι με τα παράπονα για τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και το λεγόμενο (forced RT). Η τεχνολογία κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει και κάποιες κάρτες θα μείνουν πίσω αναπόφευκτα. Αυτό είναι φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, έτσι συνέβαινε πάντα και δεν μπορούμε να ζητάμε κράζοντας να σταματήσουν όλα μέχρι εμείς να είμαστε σε ιδανική θέση να προχωρήσουμε.

Συμφωνώ στο κομμάτι ότι πρέπει αυτές οι τεχνολογίες/features να είναι σε κάθε game. Εννοείται πως πχ μια παλαιότερη καρτα, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να τα τρέχει νερό όλα. Όμως τα Doom, όπως του 2016 και το Eternal, έπαιζαν οριακά και στην καφετέρια μου, αν φόραγε Windows. Οπότε έδινε την ευκαιρία στον μέσο χρήστη, που σύμφωνα με το Stream έχει μια GTX 1060, να παίξει αξιοπρεπεστατα το game.

Το βρίσκω παράξενο να μην μπορεις να έχεις την επιλογή στο αν θα ανοίξεις το RT ή όχι, όπως δινουν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τίτλοι της αγοράς. Είμαι επίσης περίεργος μήπως αργότερα το patchαρουν λόγω της γενικής κατακραυγής που υφίσταται, και σου δίνει αυτή την επιλογή.

Βέβαια, επειδή ακριβώς είναι "χτισμένο" μέσα στο engine το RT, ίσως θέλει τρελή δουλειά από τον developer να το βγάλει και χωρίς το RT. Και ίσως για αυτό το απέφυγαν. 

Δημοσ.

Το ότι δεν υπάρχει το παιχνίδι σε δισκάκι και πρέπει να το κατεβάσεις σημαίνει ότι το προϊόν ΔΕΝ σου ανήκει παρά το γεγονός ότι έσταξες 80+ ευρώ.

Οδηγούν τα πάντα σε συνδρομητικό μοντέλο και σαν το ''χειροπιαστό'' δεν έχει..

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, Alex21121988 said:

Το βρίσκω παράξενο να μην μπορεις να έχεις την επιλογή στο αν θα ανοίξεις το RT ή όχι, όπως δινουν αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τίτλοι της αγοράς. Είμαι επίσης περίεργος μήπως αργότερα το patchαρουν λόγω της γενικής κατακραυγής που υφίσταται, και σου δίνει αυτή την επιλογή.

Βέβαια, επειδή ακριβώς είναι "χτισμένο" μέσα στο engine το RT, ίσως θέλει τρελή δουλειά από τον developer να το βγάλει και χωρίς το RT. Και ίσως για αυτό το απέφυγαν. 

Δεν είναι παράξενη επιλογή. Έχει αναλυθεί από τον ίδιο τον dev σε συνέντευξη με το DF. Εν ολίγης, έγινε στην ουσία για δυο λόγους, ο προφανής είναι πιο ρεαλιστικός φωτισμός και ο δεύτερος να γίνει πιο εύκολο και γρήγορο το workload των artists βλέποντας real-time πως αλληλεπιδρά ο φωτισμός σε κάθε διαφορετική σκηνή χωρίς να ξοδεύεται χρόνος τοποθετώντας lighting probes με το χέρι μαντεύοντας κάθε φορά πως θα φαίνεται το art.

Patch δεν νομίζω να βγει εκτός αν μπορέσουν με κάποιο τρόπο να τρέξουν το RT σε software mode όπως πχ το software lumen της UE5 όμως και αυτό θα έχει πάλι πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Και κάπου εδώ ο κόσμος φαίνεται να εχει κολλήσει με το RT (με το οποίο πολλοί είναι και προκατειλημμένοι) αγνοώντας ότι το γενικό optimization του συγκεκριμένου τίτλου είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το οπτικό αποτέλεσμα πάντα και την τεχνολογία από πίσω. Σε μια εποχή που η πλειοψηφία τίτλων έχουν πολλαπλά προβλήματα (όπως stuttering) ακόμα και σε κάρτες της κλάσης 5090 ενώ παράλληλα είναι και κατώτεροι οπτικά από το Dark Ages... Credit where is due για εμένα. Δεν χρειάζεται επειδή δεν μας αρέσει κάποιο στοιχείο (πχ τιμή, no disc) να πέρνει η μπάλα και όλα τα υπόλοιπα.

Μιλάω βέβαια γενικά και όχι συγκεκριμένα στο δικό σου post.. 

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, UncleKim said:

Οι λόγοι για εμένα είναι δύο. Ο πρώτος έχει να κάνει καθαρά με σκοπούς συλλογής και "έμψυχου"  αντικειμένου, που το πιάνεις στα χέρια σου , το μυρίζεις και γενικώς το όλο feeling ! Η άλλη έχει να κάνει με την ιδιοκτησία ας πούμε του αντικειμένου. Παλαιότερα αγόραζες το δισκάκι, και σου άνηκε το παιχνίδι "για πάντα" . Τώρα και τα σκας αδρά, και ουσιαστικά δεν σου ανήκει, μιας και χρειάζεται να το κατεβάσεις από κάπου.

συν, ότι εάν δεν είσαι λογκαρισμένος, πολλές φορές δεν ξεκινάει καν το παιχνίδι!

59 minutes ago, Alex21121988 said:

Συμφωνώ στο κομμάτι ότι πρέπει αυτές οι τεχνολογίες/features να είναι σε κάθε game. Εννοείται πως πχ μια παλαιότερη καρτα, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να τα τρέχει νερό όλα. Όμως τα Doom, όπως του 2016 και το Eternal, έπαιζαν οριακά και στην καφετέρια μου, αν φόραγε Windows. Οπότε έδινε την ευκαιρία στον μέσο χρήστη, που σύμφωνα με το Stream έχει μια GTX 1060, να παίξει αξιοπρεπεστατα το game.

Το ότι έχει μόνο RTGI πάει να πεί ότι δεν έχει prebaked lightning. Για να προσθέσουν κάτι τέτοιο είναι τρελή δουλειά.

1 hour ago, Tobajara said:

Είναι επίσης η σιγουριά πως έχεις ένα αντίγραφο του παιχνιδιού που μπορείς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να χρησιμοποιήσεις αν το παιχνίδι δεν είναι πια διαθέσιμο. Είναι, δηλαδή, υλικό αρχείο. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με το αν το CD θα δουλεύει και το πόσο πλήρης είναι η έκδοση, αλλά είναι το καλύτερο δυνατό. Προσωπικά η εξάρτηση από τη μία ή την άλλη ψηφιακή υπηρεσία ποτέ δε με κάλυψε, αν και θα μπορούσα να συμβιβαστώ αν, όπως το GOG, είχα τη δυνατότητα να κατεβάσω και να αποθηκεύσω νόμιμα ένα ψηφιακό αντίγραφο. Δεν είναι απλά θέμα φετιχισμού δηλαδή αλλά διατήρησης και συντήρησης μιας συλλογής.

Κλασσικό παράδειγμα που χάσαμε, ή κοντέψαμε να χάσουμε παιχνίδια, είναι τα Games for Windows Live.

Βάλε ότι το παιχνίδι έχει και Denuvo, και ζητάς να σου επιτρέψουν offline ενεργοποιήση σε μελλοντική (ή και όχι) επανεργοποίηση/επανεγκατάσταση. Τάκη; Χλωμό!

Δημοσ.

οποιος δεν ειναι στο gog απο μενα δε βλεπει δεκαρα τσακιστη.Σιγα τωρα οι τραγελαφοι γλιτωσαν ολα τα κοστη δισκου,εγγραφων,αυτοκολλητων,βιβλιαρακια,θηκες,μεταφορα και αποθηκευση,απειρο προσωπικο που εκανε τα παραπανω και θελουν να μη σου ανηκει...καλο γελασαμε.🏴‍☠️

Δημοσ.

Όλα τα παιχνίδια του Steam, δεν μπορούν να γίνουν backup και ακόμα και αν τα αφαιρέσουν από εκεί, να το τρέξεις ξέρω γω σε offline mode και να τα κάνεις recover; Όχι;

Καταλαβαίνω απόλυτα το "συλλεκτικό" σκεπτικό. Ή το ότι αγοράζω τη collectors edition και θέλω να είναι πλήρη.

Από την άλλη όμως, σκεφτείτε ότι αν έχουν ενσωματώσει Denuvo μέσα στα αρχεία εγκατάστασης στο bluray, πάλι άμα το κάνουν pull από το Steam, δεν πρόκειται να γίνεται να παίξεις γιατί δεν μπορεί να γίνει activate.

Σκέφτομαι κάτι πολύ λάθος;

4 ώρες πριν, Fulgore είπε

Τα παράπονα για το Physical δισκάκι, αφορούν περισσότερο την έκδοση των κονσολών, που εκεί μιλάμε καθαρά για αρπαχτή.

Το ποιο γελοίο από όλα είναι ότι έχουν κωδικό να το κατεβάσεις, στα PS ξερω γω που κατά παράδοση είναι bluray και απλά το ιντερνετ μόνο για updates/patches. Τραγελαφικό (εξού και η αντίδρασή μου, εκεί πήγαινε).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MSSB είπε

Η 1080 Ti μου ακόμα καλά κρατεί

Εγω την αλλαξα φετος γτ επρεπε να τα παιζω ολα στο low

Σπουδαία καρτα παντως

8 χρόνια σκυλί 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...