Aurumnus Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 19 hours ago, Sorath said: Επειδή τις τιμές του ρεύματος τις παρακολουθώ χρόνια τώρα, θα σου πω το εξής: Το 2019 ήταν η τελευταία αύξηση της ΔΕΗ που με είχε εξοργίσει, πριν έρθει η καταιγίδα με τις ρήτρες. Η τιμή τότε απο 0.09 ανέβηκε στα 0.11 Έξαλλος τότε έγραφα για τις τρελές αυξήσεις, και συγκεκριμένα οτι απο το 2001 έχει αυξηθεί 1580%(!!!) Απο 0.00699€ σε 0.11058€. Για να καταλαβεις την διαφορά, για το ποσό που θα ξόδευες για να είχες θέρμανση 24ώρες το 24ωρο, πλέον αυτό αρκεί για μόλις 1.5 ώρα ! Επίσης, μην ξεχνάμε και πόσο πολύ πιο χαμηλά ήταν και το πάγιο τότε. Μιλάμε για 1,69 ευρώ/τετράμηνο !!! Το 2001 πληρώναμε την kWh 0.00699€!; Πλάκα κάνεις! 1
Sorath Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 15 minutes ago, Aurumnus said: Το 2001 πληρώναμε την kWh 0.00699€!; Πλάκα κάνεις! Ω ναι..... δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Είναι πραγματικά απίστευτο και τραγικό ταυτόχρονα! 2
vdeseris Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 8 λεπτά πριν, Sorath είπε Ω ναι..... δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Είναι πραγματικά απίστευτο και τραγικό ταυτόχρονα! Φίλε μου είσαι 100% σίγουρος για αυτό? 0,00699€ είναι 2 δραχμές μόνο. Σε άρθρο του 2021 διαβάζω για τιμή 21 δραχμές την kWh https://www.tanea.gr/2001/06/14/economy/dei-dipli-ayksisi/ 1
Sorath Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, vdeseris said: Φίλε μου είσαι 100% σίγουρος για αυτό? 0,00699€ είναι 2 δραχμές μόνο. Χμμ... πάνε χρόνια που το είχα βρει αυτό. Αλλα σύμφωνα με το άρθρο που παράθεσες, ναι δεν συμφωνούν οι τιμές. Οπότε εις αναμονή επιβεβαίωσης. ΥΓ: Τελικά, λάθος δικό μου. Η τιμή 0,00699 €/kWh αφορούσε τις χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Επεξ/σία 13 Μαϊου από Sorath 1
apapadop837 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Και πάλι, 21 δραχμές την kWh βγαίνει 0,06€, ήτοι 6 λεπτά. Τα τελευταία χρόνια πάντως θυμάμαι να συζητούσα όποτε πήγαινε η κουβέντα σε κλιματιστικά & κόστος λειτουργίας τους για 10 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, όλα έχουν πάει πάνω.
martkonsta Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Βάζοντας τα 6cent σε έναν υπολογιστή πληθωρισμού για την Ελλάδα (χωρίς να γνωρίζω την εγκυρότητα του, τον βρήκα με μια απλή αναζήτηση στο Google) με αρχική ημερομηνία το 2002 βγάζει ότι σήμερα αξίζουν 9 λεπτά https://www.officialdata.org/greece/inflation/2002?amount=0.06
Arkin Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 1 ώρα πριν, apapadop837 είπε Και πάλι, 21 δραχμές την kWh βγαίνει 0,06€, ήτοι 6 λεπτά. Τα τελευταία χρόνια πάντως θυμάμαι να συζητούσα όποτε πήγαινε η κουβέντα σε κλιματιστικά & κόστος λειτουργίας τους για 10 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, όλα έχουν πάει πάνω. Το θεμα ειναι οτι εποχες 2010 καιγαμε 2000kw το τετραμηνο και πληρωναμε συνολο ολα μεσα δημοι ερτ ρυθμιζομενες 360 ευρω και σημερα καιμε 1300kw 40% κατω κοντα και πληρωνουμε 400 ευρω. Το ξεφτιλισαν με την αισχροκερδεια και δεν ξερω που θα παει αυτο το πραγμα. Τη στιγμη που εχουμε γεμισει ΑΠΕ και θα επρεπε να πεσει ακομα περισσοτερο το ρευμα οχι να ανεβει συγκριτικα με τοτε που καιγαμε μονο λιγνιτη. Η χωρα της δεκαρας ειμαστε και της απληστιας το πιο ακριβο ρευμα στην Ευρωπη με τους πιο χαμηλους μισθους και ας εχουμε τον περισσοτερο ηλιο. Αλλα καλα μας κανουν βαλαμε τους λυκους να φυλανε τα προβατα. 11
energy52 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Με πηρανε πριν λιγο απο συνεργαζομενη της Δεη για το enter (αφου της εδωσα ακυρο για enter2..) και δινει 100 ευρω στον πρωτο λογαριασμο 5 ευρω παγιο και 0,14 σταθερη..της ειπα θα το σκεφτω αλλα 0,145 ειναι ειναι τσιμπημενη τιμη μαλλον δε με συμφερει.. 1 1
leotzian Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 19 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΜΕΤΑ την ΖΕΝΙΘ έβγαλε και η ΔΕΗ υπηρεσία υδε με σχεδόν πανελλαδικη κάλυψη στα 108€. Είναι ακριβή αλλά κάποιοι θα τσιμπήσουν... Εγώ Χανιά είμαι υπάρχει φτηνότερη ΥΔΕ από 108€?
mike15 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 18 ώρες πριν, martkonsta είπε Το enter two εξακολουθεί να δίνει ακόμη 50+50 Από τα enter & online έβγαλαν την προσφορά 50+50 ε βεβαια το 2 κανεις δεν το θελει γιαυτο συνεχιζει.ακου 2 χρονια..
ventic139 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου 2 λεπτά πριν, mike15 είπε ε βεβαια το 2 κανεις δεν το θελει γιαυτο συνεχιζει.ακου 2 χρονια.. Αν είχε λογική τιμή θα το έκανα 😅😅
GREGORYMO Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, leotzian είπε Εγώ Χανιά είμαι υπάρχει φτηνότερη ΥΔΕ από 108€? Αν ψάξεις ίσως βρεθεί. Αμέσως αμέσως η ΖΕΝΙΘ το κάνει με 60€. Γίνε πελάτης βάλε υδε και ΜΕΤΑ αν θες φύγε 30 λεπτά πριν, leotzian είπε Εγώ Χανιά είμαι υπάρχει φτηνότερη ΥΔΕ από 108€? Επίσης πληρώνοντας εφάπαξ στοιχίζει 97€. Εφάπαξ ΔΕΝ θα πληρώσεις και όποιον ιδιώτη βάλεις? Επεξ/σία 13 Μαϊου από GREGORYMO Συμπληρώμα
mike15 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mike15 είπε ε βεβαια το 2 κανεις δεν το θελει γιαυτο συνεχιζει.ακου 2 χρονια.. εχει παγιο 5 ευρω ..το εβαλα στην μανα μου για 1 χρονο αλλα εχει και κοτ..κατα τα αλλα ειναι η τιμη που το πηραμε και εμεις στο ονλαιν.περιπου 0,12 βγαινει στον χρονο με το μπονους. καλα ειναι για σταθερο..απλα εμεις το κλεισαμε ενα χρονο που συνηθως γινεται χωρις ρητρα 10-11 μηνες .οχι 2 χρονια. Επεξ/σία 13 Μαϊου από mike15
nimrond21 Δημοσ. 13 Μαϊου Δημοσ. 13 Μαϊου Αν μπορεί κάποιος - με την κατάσταση των τελευταίων χρόνων που η τιμή του ρεύματος "μπαίνει" σε ασανσέρ για ψυλλου πηδημα,με αναγκαστικές κρατικές στηρίξεις ,με εφευρέσεις όπως ρήτρες,με αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού 'γιατί έτσι θέλουμε',με καύσωνες που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κλιματιστικά ώρες και μήνες όταν παλιότερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι καταναλώσεις έπεφταν 60+% σε σχέση με τους χειμερινούς ,με τον φόβο μη τύχει και ξεπεράσουμε τις 500kw και χρεωθουμε με άλλη κλίμακα -να μου απαντήσει υπεύθυνα γιατί είναι κακή απόφαση το σταθερό δύο χρόνων με τιμή μάλιστα για τις ώρες 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι τα 0.095 € (ακόμα και με πάγιο 8 €) εγώ πάω πάσο... 1
geo9419 Δημοσ. 14 Μαϊου Δημοσ. 14 Μαϊου 2 ώρες πριν, nimrond21 είπε Αν μπορεί κάποιος - με την κατάσταση των τελευταίων χρόνων που η τιμή του ρεύματος "μπαίνει" σε ασανσέρ για ψυλλου πηδημα,με αναγκαστικές κρατικές στηρίξεις ,με εφευρέσεις όπως ρήτρες,με αλλαγή των συντελεστών υπολογισμού 'γιατί έτσι θέλουμε',με καύσωνες που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε κλιματιστικά ώρες και μήνες όταν παλιότερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι καταναλώσεις έπεφταν 60+% σε σχέση με τους χειμερινούς ,με τον φόβο μη τύχει και ξεπεράσουμε τις 500kw και χρεωθουμε με άλλη κλίμακα -να μου απαντήσει υπεύθυνα γιατί είναι κακή απόφαση το σταθερό δύο χρόνων με τιμή μάλιστα για τις ώρες 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι τα 0.095 € (ακόμα και με πάγιο 8 €) εγώ πάω πάσο... Υπάρχει καλύτερο πρόγραμμα απο την elpedison για ενα χρόνο με ιδιο πάγιο και 0,105 ευρώ την kw/h όπως και απο άλλους παροχους με 10 ευρώ πάγιο και 0,095 ευρώ την kw/h. Στο HomeEnter 2 εαν η καταναλωση του νοικοκυριου σου γίνετε κατα 40% τις ώρες χαμηλης χρεωσης και 60% τις υπόλοιπες τότε η τιμή διαμορφώνετε σε 0,125 ευρώ την kw/h. Αυτό σημαινει 20% επιπλεον επιβάρυνση σε σχεση με αλλα προγραμματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα