liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:05 μμ 2 ώρες πριν, konosl2 είπε Γνωμη για το παρακατω Eurolamp κλιματιστικο; Υπαρχει η δυνατοτητα αγορας του σε πολυ χαμηλη τιμη. Ειναι αξιοπιστα; https://www.skroutz.gr/s/53424060/Eurolamp-Zephyrus-Klimatistiko-Inverter-9000-BTU-A-A-me-WiFi.html Φασόν TCL ->
konosl2 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:12 μμ 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Φασόν TCL -> Αξιζει στα ~400€ με εγκατασταση ή να παω για aseh09kmcg στα ~700€;
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 08:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:24 μμ 10 λεπτά πριν, konosl2 είπε Αξιζει στα ~400€ με εγκατασταση ή να παω για aseh09kmcg στα ~700€; Δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Specs Δημοσ. Δευτέρα στις 09:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:24 μμ Aνοιξη κ φθινοπωρο, στο μεσοδιαστημα αλλαγης εποχης που δεν χρειαζεσαι μεν θερμανση η ψυξη αλλα ο συνδυασμος θερμοκρασιας κ υγρασιας δεν ειναι ανεκτος, μονο η αφυγρανση μας σωζει. 3
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 10:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:01 μμ 34 λεπτά πριν, Specs είπε μονο η αφυγρανση μας σωζει. Πόσο σου κατέβασε την υγρασία και σε τι θερμοκρασία σε αυτην την κατανάλωση;
Specs Δημοσ. Δευτέρα στις 10:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:16 μμ Just now, Pan_K said: Πόσο σου κατέβασε την υγρασία και σε τι θερμοκρασία σε αυτην την κατανάλωση; Οπως ειδες δεν το αφησα πολυ, αρχισαμε να κρυωνουμε. Μεσα ειχα κ εχω 24,50 θερμοκρασια και η υγρασια ηταν 58% αρχικα και κατεβηκε 54 % ΑΛΛΑ ανοιξαμε κιολας αφου επεσε η θερμοκρασια εξω. Για διαβασμα , σε παραπεμπω στα πρασινα κελια και στα link τους διπλα που εχω βαλει online calculators κλπ απο παλιοτερη αναλυση του liakjim κ θα μας απασχολει πλεον συχνα https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205 2
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 μμ 27 λεπτά πριν, Specs είπε Οπως ειδες δεν το αφησα πολυ, αρχισαμε να κρυωνουμε. Μεσα ειχα κ εχω 24,50 θερμοκρασια και η υγρασια ηταν 58% αρχικα και κατεβηκε 54 % ΑΛΛΑ ανοιξαμε κιολας αφου επεσε η θερμοκρασια εξω. Για διαβασμα , σε παραπεμπω στα πρασινα κελια και στα link τους διπλα που εχω βαλει online calculators κλπ απο παλιοτερη αναλυση του liakjim κ θα μας απασχολει πλεον συχνα https://docs.google.com/spreadsheets/d/1y7Y_H_xMZi6n3H3t4XowOVJZsqkrpHBpwOpKq0LRnOQ/edit?gid=298442205#gid=298442205 ΄Ίσως αυτό να είναι πιο χρήσιμο -> και εδώ οι διαφορές ψύξης/αφύγρανσης στη λειτουργία του asyg24kmta ανυπομονώ να μετρήσω φέτος eer σε ψύξη vs αφύγρανση μιας και πέρυσι η μέθοδος ήταν με λάθος εξίσωση (χωρίς ενθαλπίες που είναι και το ορθό) : 2
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:02 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, konosl2 είπε Αξιζει στα ~400€ με εγκατασταση ή να παω για aseh09kmcg στα ~700€; Εγώ που είμαι οπαδός του συγκεκριμένου μοντέλου με κωδικό TAC-xxCHSD και έχω επίσης στην κατοχή μου δύο ASEH09KMCG θα πήγαινα ασυζητητί στο δεύτερο εφόσον πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιείται συχνά. Το TAC-xxCHSD το προτείνω για χώρους πιο ήπιας χρήσης (εξοχικά, γραφεία, έστω μικρά υπνοδωμάτια για περιστασιακή/βραδινή χρήση και εφόσον κάποιον δεν τον ενοχλούν οι θόρυβοι). Το συγκεκριμένο Eurolamp σε αντίθεση με κάποια άλλα φασόν της TCL (wellio, sang) έχει 10 χρόνια εγγύηση. Δεν γνωρίζω την ποιότητα της παροχής της εγγύησης, αλλά σε αυτό το σημείο υπερτερεί έναντι των άλλων. Και φυσικά είναι και η μεγάλη διαφορά τιμής την στιγμή που, γενικά, ενόψει καλοκαιρινής σαιζόν, τα κλιματιστικά έχουν αρχίσει και παίρνουν την ανιούσα. Το σχόλιό μου νομίζω αφορά και τον @therion13 που σκοπεύει να αγοράσει το αντίστοιxo SANG. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:34 μμ από Pan_K
Specs Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:13 μμ 8 minutes ago, Pan_K said: εφόσον κάποιον δεν τον ενοχλούν οι θόρυβοι Ti eννοεις με αυτο για το Eurolamp? μεσα η εξω θορυβο? αν μεσα θορυβος αερα η κρακ-κρουκ οταν κοβει η εξω μοναδα?
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:24 μμ 5 λεπτά πριν, Specs είπε Ti eννοεις με αυτο για το Eurolamp? μεσα η εξω θορυβο? αν μεσα θορυβος αερα η κρακ-κρουκ οταν κοβει η εξω μοναδα? Γενικά το TAC xx-CHSD είναι σχετικά αθόρυβο. Ούτε κρακ-κρακ, ούτε φασαρία από τον εσωτερικό ανεμιστήρα, ούτε από την εξωτερική μονάδα. Απλά δεν είναι τάφος μέσα και έξω όπως τα Toshiba ή το ASEH09KMCG στην πιο χαμηλή σκάλα ανεμιστήρα. Τα Μidea κάνουν γενικά φασαρία μέσα και έξω και κάποια μοντέλα υποφέρουν και από έντονους τριγμούς. Το Leon έχει τουλάχιστον καλύτερα πλαστικά που δεν τρίζουν. Ευχαριστώ τόσο εσένα όσο και τον @liakjim για τις φοβερές παραπομπές σας σχετικά με την αφύγρανση. 2
konosl2 Δημοσ. χθες στις 12:35 πμ Δημοσ. χθες στις 12:35 πμ 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Εγώ που είμαι οπαδός του συγκεκριμένου μοντέλου με κωδικό TAC-xxCHSD και έχω επίσης στην κατοχή μου δύο ASEH09KMCG θα πήγαινα ασυζητητί στο δεύτερο εφόσον πρόκειται για χώρο που χρησιμοποιείται συχνά. Το TAC-xxCHSD το προτείνω για χώρους πιο ήπιας χρήσης (εξοχικά, γραφεία, έστω μικρά υπνοδωμάτια για περιστασιακή/βραδινή χρήση και εφόσον κάποιον δεν τον ενοχλούν οι θόρυβοι). Το συγκεκριμένο Eurolamp σε αντίθεση με κάποια άλλα φασόν της TCL (wellio, sang) έχει 10 χρόνια εγγύηση. Δεν γνωρίζω την ποιότητα της παροχής της εγγύησης, αλλά σε αυτό το σημείο υπερτερεί έναντι των άλλων. Και φυσικά είναι και η μεγάλη διαφορά τιμής την στιγμή που, γενικά, ενόψει καλοκαιρινής σαιζόν, τα κλιματιστικά έχουν αρχίσει και παίρνουν την ανιούσα. Το σχόλιό μου νομίζω αφορά και τον @therion13 που σκοπεύει να αγοράσει το αντίστοιxo SANG. Προοριζεται για ΥΔ με σκοπο για πολυωρη χρηση και γι'αυτο το λογο το σκεφτομαι να δωσω κατι παραπανω και να εχω ησυχο κεφαλι, διαφορετικα θα πηγαινα για το eurolamp. Ελπιζω να μπει σε καμια προσφορα μεσα στον μηνα. Πως το βλεπεις το ASEH09KMCG μεχρι στιγμης; Εχεις να πεις τιποτα αρνητικο μεχρι στιγμης;
radeon9700 Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ Δημοσ. χθες στις 01:06 πμ Παιδιά την πολύτιμη βοήθεια σας θα χρειαστώ και εγώ, ψάχνουμε ένα 12000 κλιματιστικό να αντικαταστήσει ένα LG 12000 πολλών ετών (15+). Ο λόγος είναι λόγο παλαιότητας ναι μεν ειναι inverter αλλα τον χειμώνα ρουφούσε αρκετό ρεύμα και είπαμε να το αντικαταστήσουμε. Θα μπει σε νησί οπoτε είναι λιγάκι μανίκι μικρά μαγαζιά καλύτερα να έχετε υπόψιν σε αλυσίδα. Η χρήση του είναι και για ψύξη και για θέρμανση οποτε χρειάζεται κάτι καλό και κύριος οικονομικό ειδικά προς την θέρμανση. Τέλος επειδή θα το χειρίζεται ηλικιωμένος να έχει ένα τηλεχειριστήριο που να μην χρειάζεται να σημαδεύει το μηχάνημα μπας και πιάσει την εντολή και να είναι σχετικά εύκολο σε χρήση. Μέχρι 700 ευρώ ευχαριστώ
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, radeon9700 είπε Παιδιά την πολύτιμη βοήθεια σας θα χρειαστώ και εγώ, ψάχνουμε ένα 12000 κλιματιστικό να αντικαταστήσει ένα LG 12000 πολλών ετών (15+). Ο λόγος είναι λόγο παλαιότητας ναι μεν ειναι inverter αλλα τον χειμώνα ρουφούσε αρκετό ρεύμα και είπαμε να το αντικαταστήσουμε. Θα μπει σε νησί οπoτε είναι λιγάκι μανίκι μικρά μαγαζιά καλύτερα να έχετε υπόψιν σε αλυσίδα. Η χρήση του είναι και για ψύξη και για θέρμανση οποτε χρειάζεται κάτι καλό και κύριος οικονομικό ειδικά προς την θέρμανση. Τέλος επειδή θα το χειρίζεται ηλικιωμένος να έχει ένα τηλεχειριστήριο που να μην χρειάζεται να σημαδεύει το μηχάνημα μπας και πιάσει την εντολή και να είναι σχετικά εύκολο σε χρήση. Μέχρι 700 ευρώ ευχαριστώ Έχει εύκολο τηλεχειριστήριο με μεγάλα κουμπιά. https://www.skroutz.gr/s/40600974/Daikin-Siesta-ATXC-D-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από MARIOSNURSE 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, konosl2 είπε Πως το βλεπεις το ASEH09KMCG μεχρι στιγμης; Εχεις να πεις τιποτα αρνητικο; Το έχω δουλέψει κυρίως στην θέρμανση, και για την ψύξη δεν έχω βρει ακόμα κάτι αρνητικό. 1. Στην θέρμανση υπάρχει πιθανότητα να σου κάνει κάποια defrost όταν όμως έξω έχει θερμοκρασίες γύρω στο μηδέν με υγρασία 90%. Δεν το βρίσκω τελικά προβληματικό αυτό. 2. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν λειτουργεί γύρω στα 100 watt φυσάει χλιαρό αέρα, οπότε πρέπει να έχεις τον νου σου να οριζοντιώνεις τις περσίδες και σε καμία περίπτωση να μην χτυπάει ο αέρας το κρεβάτι. 3. Αν μειώσεις την παροχή στην πιο χαμηλή σκάλα κάνει συχνά on/off, αλλά δεν έχει κρύα ρεύματα και η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις και -σημαντικό- δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου ο ανεμιστήρας του. Η συνολική κατανάλωση σε αυτήν την περίπτωση -επίσης σημαντικό- δεν φαίνεται να αυξάνει ιδιαίτερα έναντι της στρωτής λειτουργίας. 4. Το πιο σπαστικό για εμένα, που για τον περισσότερο κόσμο είναι μάλλον πλεονέκτημα, είναι ο προγραμματισμός για την αποφυγή κρύων ρευμάτων, δηλαδή το cold air prevention mode, που κανονίζει μόνο του την παροχή αέρα, ασχέτως τι ρυθμίσεις έχεις κάνει. Αυτό θα ήθελα να το απενεργοποιώ, γιατί συχνά αφήνω την μονάδα να λειτουργεί όταν δεν είμαι στον χώρο για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας και δεν με νοιάζει τόσο αν φυσά χλιαρός αέρας, αλλά θέλω να έχει στρωτή και οικονομική λειτουργία. Αυτήν την αυτόματη λειτουργία την έχουν και τα μοντέλα της TCL (eurolamp, wellio, morris, sang) όσο και τα τελευταία μοντέλα της Midea (το Inventor Leon που έχω στην κατοχή μου το έχει). Υ.Γ. Ξέρω ότι δεν διευκολύνω πολύ την κατάσταση προσφέροντας άλλη μία επιλογή, αλλά αν είσαι μεταξύ 400 και 700 ευρώ και δεν προβλέπεται άμεσα κάποια προσφορά στο Fujitsu, μήπως να κοιτάξεις το Daikin ATXC25D κοντά στα 500 ευρώ, αλλά με 3 χρόνια εγγύηση και χωρίς wifi, που είναι δοκιμασμένο και πολλοί εδώ μέσα έχουν εκφραστεί θετικά τόσο σε ψύξη όσο και θέρμανση; Από αυτό το κατάστημα που θεωρείται αρκετά σοβαρό: https://www.airconenergy.gr/gr/el/products/siesta-sensira-atxc25d-arxc25d?ref=bestprice.gr&__bpgid=MXo2N0ExQ3lQQW8sMUdTQlZySCtsc0o= Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από Pan_K
nikos263 Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Στα fujitsu η διαφορα KL series με KM series για 9000 BTU είναι τόσο μεγάλη σε απόδοση ? Απο πλευράς κόστους μου ερχεται 110 ευρω ακριβοτερο το KM και το θέλω για υπνοδωματιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα