Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, flampouras είπε Τα ίδια και σε εμένα. Μόνιμα 30%. Θυμάμαι όταν είχα δοκιμάσει αφύγρανση στο συγκεκριμένο είχε παγώσει το δωμάτιο. Εσένα, όταν πιάσει την ζητούμενη θερμοκρασία, πως συμπεριφέρεται; Η αφύγρανση έχει άλλη φιλοσοφία στο συγκεκριμένο και στα midea εν γένει και δεν λαμβάνει υπόψιν την ζητούμενη θερμοκρασία. Εμένα με εξυπηρετεί παρόλα ταύτα, γιατί μπορώ να το βάλω πχ για 2-3 ώρες και να κάνει πολύ αποτελεσματική αφύγρανση σε όλο το σπίτι όταν δεν είμαι στον χώρο του κλιματιστικού. Τα καλά νέα είναι ότι στην λειτουργία της ψύξης κάνει καλή αφύγρανση. Οπότε αν θες αφύγρανση και χρησιμοποιείς τον χώρο, απλά βάλτο στην ψύξη στην θερμοκρασία που θέλεις και θα δεις κατά πάσα πιθανότητα την υγρασία να πέφτει και να παραμένει χαμηλά. Εγώ το είδα αυτό ακόμα και όταν είχα ζητούμενη έναν βαθμό πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και όταν είχα βάλει την ταχύτητα ανεμιστήρα στο maximum (είχα όμως τις μεσόπορτες ανοιχτές), αν και προτιμότερο να την έχεις σε κάποια χαμηλή σκάλα ή στο auto. 43 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δεν έχετε dry mode? Έχουμε. Στα χαρτιά. Στην πράξη ότι σου απάντησε ο φίλος. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Pan_K είπε Η αφύγρανση έχει άλλη φιλοσοφία στο συγκεκριμένο και στα midea εν γένει και δεν λαμβάνει υπόψιν την ζητούμενη θερμοκρασία. Εμένα με εξυπηρετεί παρόλα ταύτα, γιατί μπορώ να το βάλω πχ για 2-3 ώρες και να κάνει πολύ αποτελεσματική αφύγρανση σε όλο το σπίτι όταν δεν είμαι στον χώρο του κλιματιστικού. Τα καλά νέα είναι ότι στην λειτουργία της ψύξης κάνει καλή αφύγρανση. Οπότε αν θες αφύγρανση και χρησιμοποιείς τον χώρο, απλά βάλτο στην ψύξη στην θερμοκρασία που θέλεις και θα δεις κατά πάσα πιθανότητα την υγρασία να πέφτει και να παραμένει χαμηλά. Εγώ το είδα αυτό ακόμα και όταν είχα ζητούμενη έναν βαθμό πιο κάτω από την τρέχουσα θερμοκρασία δωματίου, ακόμα και όταν είχα βάλει την ταχύτητα ανεμιστήρα στο maximum (είχα όμως τις μεσόπορτες ανοιχτές), αν και προτιμότερο να την έχεις σε κάποια χαμηλή σκάλα ή στο auto. Αφού τα Midea, τα daikin κτλ δεν λαμβάνουν υπόψη τη θερμοκρασία , γιατί δεν κάνεις το ίδιο και στο fujitsu βάζοντάς το στο ελάχιστο πχ 18; Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από liakjim
Pan_K Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tzagaritos είπε Σίγουρα θα χρειαστώ κάτι τέτοιο και εγώ. Λειτουργία ψύξης, fan στο auto και ζητούμενη 24 βαθμοί. Ξεκινάει ρίχνει και υγρασια αλλά μετά από ένα σημείο την ανεβάζει πάλι. Εγώ εχτές κάτι κατάφερα και τώρα πειραματίζομαι με διαφορετικές περιοδικότητες. Με ζητούμενη 23 βαθμούς μου κράτησε την θερμοκρασία στο σημείο που κοιμάται το παιδί στους 24 βαθμούς και την υγρασία την κράτησε στο 57%, ενώ συνήθως θα την πήγαινε στο 61% Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από Pan_K
liakjim Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 10 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εγώ εχτές κάτι κατάφερα και τώρα πειραματίζομαι με διαφορετικές περιοδικότητες. Με ζητούμενη 23 βαθμούς μου κράτησε την θερμοκρασία στο σημείο που κοιμάται το παιδί στους 24 βαθμούς και την υγρασία την κράτησε στο 57%, ενώ συνήθως θα την πήγαινε στο 61% Για αυτό βλέπω ένα πριονωτο διάγραμμα;
Pan_K Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakjim είπε γιατί δεν κάνεις το ίδιο και στο fujitsu βάζοντάς το στο ελάχιστο πχ 18; 59 λεπτά πριν, liakjim είπε Για αυτό βλέπω ένα πριονωτο διάγραμμα; Ναι. Δοκιμή είναι ουσιαστικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι (ή δεν έχω βρει ακόμα τρόπο) να ανέβει η ισχύς πάνω από 170 watt στην αφύγρανση ακόμα και με ανοιχτή την μεσόπορτα, ακόμα και στους 18 βαθμούς. Αρχίζω και πάλι να πιστεύω ότι για κάποιον λόγο που αγνοούμε ακόμα, ο σχεδιασμός των αποδοτικών μονάδων ευνοεί περισσότερο την ψύξη από την αφύγρανση στα ίδια watt. Οπότε, αν το δούλευα σε ισχύ που η αφύγρανση θα ήταν κάπως αποδεκτή θα είχα πολύ μεγαλύτερη ψύξη στον χώρο από αυτήν που θα ήθελα, ακόμα και με τον ανεμιστήρα στο quiet. Θα γίνω λίγο προκλητικός με αυτό που θα πω: πιστεύω ότι η πολύ χαμηλή ταχύτητα του ανεμιστήρα στην ρύθμιση αφύγρανσης δεν εξυπηρετεί τόσο την αφύγρανση καθ εαυτήν, αλλά το να μην παγώσει όλο το δωμάτιο στα τόσα watt που χρειάζονται για να γίνει αφύγρανση. Το EER έτσι όπως είναι υπολογισμένο είναι περισσότερο δείκτης αποτελεσματικής ψύξης παρά αφύγρανσης. Και ένα είναι πλέον σαφές: υψηλό EER δεν σημαίνει υψηλή απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα που είναι ψύξη ΚΑΙ αφύγρανση. Θα πρέπει να δουλεύω παράλληλα έναν αφυγραντήρα στα 300watt, με θόρυβο στα 40 decibel και που θερμαίνει τον χώρο με μία ισχύ που ισοδυναμεί με 1000btu τουλάχιστον (αν υποθέσουμε ότι το COP του αφυγραντήρα είναι μόνο 1). Πόσο αποδοτικό είναι όλο αυτό στην τελική; Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Pan_K
zoranb Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 8 hours ago, liakjim said: Με 3μ που θα πρέπει να έχεις πάτωμα ταβάνι, με μόνο τα τετραγωνικά του χώρου και μόνο τα εξωτερικά ανοίγματα αυτού πόσο βγαίνει; Και μετά τρέξε το ίδιο για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Άλλαξε και τους τοίχους ώστε οι εσωτερικοί να λένε επαφή με άλλη οικία.. Αυτά που έστειλα δεν είναι κατάλληλα?
liakjim Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Αυτά που έστειλα δεν είναι κατάλληλα? Έχεις 6μ ύψος πάτωμα ταβάνι;
Pan_K Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Το επόμενο project που έχω αναλάβει είναι, με την βοήθεια των AI εργαλείων, να δοκιμάσω έναν δείκτη comfort EER (CEER), που να λαμβάνει υπόψιν σοβαρά και την αφύγρανση και την αισθητή (feels like) θερμοκρασία και όχι το απόλυτο νούμερο θερμοκρασίας και να δω τι κάνουν τα μηχανήματα που έχω στην κατοχή μου. Πόσο ικανό είναι ένα κλιματιστικό δηλαδή να κρατά την ζητούμενη θερμοκρασία σταθερή στους τάδε βαθμούς με την σχετική υγρασία να μην υπερβαίνει το 50%. 2
zoranb Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 1 hour ago, liakjim said: Έχεις 6μ ύψος πάτωμα ταβάνι; Είναι διώροφο και άθροισα το ύψος των δύο ορόφων. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από zoranb 2
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 9 λεπτά πριν, zoranb είπε Είναι διώροφο και άθροισα το ύψος των δύο ορόφων. Δλδ αν έμενες σε ουρανοξύστη θα έβαζες 100μ; Θα το συμπληρώσεις όπως πρέπει γιατί πάει να γίνει σήριαλ η όλη φάση;
zoranb Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, liakjim said: Δλδ αν έμενες σε ουρανοξύστη θα έβαζες 100μ; Έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα το κάνω μηχανικά. Τα Αλλαγή να τα σβήσω; Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από zoranb
liakjim Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 1 λεπτό πριν, zoranb είπε Το ξαναέκανα... Θερμικές Απώλειες 6874.70 Watt 5912.24 KCal/h 137.49 Watt/m2 118.24 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Αλλαγή Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Αλλαγή Επιθυμητή Θερμοκρασία: 21 ℃Αλλαγή Έτος Kατασκευής: 2000 Αλλαγή Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2 Αλλαγή Ύψος Ορόφου: 2.7 m Αλλαγή Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμή Αλλαγή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Αλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Αλλαγή Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Αλλαγή Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Αλλαγή Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5 Αλλαγή Παράθυρα: 4 Αλλαγή Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Αλλαγή Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Αλλαγή Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα το κάνω μηχανικά. Έχεις 5 εξωτερικές μπαλκονόπορτες και πόρτες και 4 παράθυρα στα 50τμ; Επίσης ειπαμε να βαλεις πρώτα τα 25τμ και μετα τα άλλα δύο δωμάτια ξεχωριστά.
zoranb Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 7 minutes ago, liakjim said: Έχεις 5 εξωτερικές μπαλκονόπορτες και πόρτες και 4 παράθυρα στα 50τμ; Επίσης ειπαμε να βαλεις πρώτα τα 25τμ και μετα τα άλλα δύο δωμάτια ξεχωριστά. Θα το διορθώσω, αλλά θέλω με μια μονάδα να καλύψω κ τα 50τμ. Δεν μπορώ να βάλω κλιματ σε κάθε δωμάτιο.
cmaniac Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 2 ώρες πριν, Pan_K είπε Το επόμενο project που έχω αναλάβει είναι, με την βοήθεια των AI εργαλείων, να δοκιμάσω έναν δείκτη comfort EER (CEER), που να λαμβάνει υπόψιν σοβαρά και την αφύγρανση και την αισθητή (feels like) θερμοκρασία και όχι το απόλυτο νούμερο θερμοκρασίας και να δω τι κάνουν τα μηχανήματα που έχω στην κατοχή μου. Πόσο ικανό είναι ένα κλιματιστικό δηλαδή να κρατά την ζητούμενη θερμοκρασία σταθερή στους τάδε βαθμούς με την σχετική υγρασία να μην υπερβαίνει το 50%. Μήπως 50 είναι λίγο; Το δικό μου κρατάει σχετική υγρασία περίπου 60%, το ίδιο έχω και τον χειμώνα με τους αφυγραντήρες. Παρακάτω, ειδικά τον χειμώνα, είναι πολύ μεγάλη η ποσότητα ενέργειας που χρειάζεται να κάψω, παρόλο που έχω δύο αφυγραντήρες. 11 λεπτά πριν, zoranb είπε Θα το διορθώσω, αλλά θέλω με μια μονάδα να καλύψω κ τα 50τμ. Δεν μπορώ να βάλω κλιματ σε κάθε δωμάτιο. Δεν δουλεύει έτσι, δυστυχώς.
zoranb Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Το ξαναέκανα... Θερμικές Απώλειες 6519.02 Watt 5606.35 KCal/h 130.38 Watt/m2 112.13 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 18 ℃ Έτος Kατασκευής: 2000 Εμβαδό Κατοικίας: 50 m2 Ύψος Ορόφου: 2.7m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με: Αέρα Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 4 Παράθυρα: 2 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα