Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι πλήρως ασφαλισμένος στο ΙΚΑ ως γραφίστας σε μία εταιρία και θέλω να αναλάβω ένα σχετικά μεγάλο project ως freelancer . 
Δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος για να έχω μπλοκάκι οπότε η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι τίτλος κτήσης και ας έχει αρκετές κρατήσεις. 

Είναι κάποιος γνώριμος με τον τίτλο κτήσης, πρέπει να προσέξω κάτι;
Επίσης όντως ανοίγει online, έχουμε περάσει σε αυτό το επίπεδο; 

*οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη προφανώς!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι πλήρως ασφαλισμένος στο ΙΚΑ ως γραφίστας σε μία εταιρία και θέλω να αναλάβω ένα σχετικά μεγάλο project ως freelancer . 
Δεν έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος για να έχω μπλοκάκι οπότε η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι τίτλος κτήσης και ας έχει αρκετές κρατήσεις. 

Είναι κάποιος γνώριμος με τον τίτλο κτήσης, πρέπει να προσέξω κάτι;
Επίσης όντως ανοίγει online, έχουμε περάσει σε αυτό το επίπεδο; 

*οποιαδήποτε άλλη πρόταση καλοδεχούμενη προφανώς!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Το χω κανει, χανεις αρκετα λεφτα απο κρατησεις. Δε ξερω αν συμφερει. Αναλογα τα λεφτα που παιρνεις ισως συμφερει το μπλοκακι, για να χεις και εσοδα εξοδα.

Δημοσ.
2 minutes ago, Ntinaras said:

Το χω κανει, χανεις αρκετα λεφτα απο κρατησεις. Δε ξερω αν συμφερει. Αναλογα τα λεφτα που παιρνεις ισως συμφερει το μπλοκακι, για να χεις και εσοδα εξοδα.

ναι συμφέρει το μπλοκάκι, αλλά δεν είναι ακόμα σταθερό το freelance που έχω ανά μήνα για να πω ότι θα το καλύπτω. Δεν έχω ακριβής εικόνα για τα χρήματα, επειδή είναι ongoing το project και η πληρωμή θα γίνεται βάση συνολικών σελίδων. 

*επίσης ένας παράγοντας που κακώς δεν σημείωσα είναι ότι το θέλω σχετικά άμεσα (20-25 ημέρες). Δεν ξέρω πόσο καιρό χρειάζεται για να φτιάξεις μπλοκάκι και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να "δεσμευτώ" ακόμα με το κράτος.

Δημοσ.

Εφόσον δουλευεις και σε εταιρία, αμα κάνεις έναρξη μέρος ή και όλο το ΕΦΚΑ καλύπτεται.

Θα σου έλεγα να μιλήσεις με τον λογιστή σου να δεις πόσο θα σου κοστίσει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Stratosnis είπε

ναι συμφέρει το μπλοκάκι, αλλά δεν είναι ακόμα σταθερό το freelance που έχω ανά μήνα για να πω ότι θα το καλύπτω. Δεν έχω ακριβής εικόνα για τα χρήματα, επειδή είναι ongoing το project και η πληρωμή θα γίνεται βάση συνολικών σελίδων. 

*επίσης ένας παράγοντας που κακώς δεν σημείωσα είναι ότι το θέλω σχετικά άμεσα (20-25 ημέρες). Δεν ξέρω πόσο καιρό χρειάζεται για να φτιάξεις μπλοκάκι και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να "δεσμευτώ" ακόμα με το κράτος.

Δεν ειμαι λογιστής αλλά το πιο γρήγορο και άμεσο είναι η ίδρυση μιας ΙΚΕ. Γίνεται αυθημερόν απ όσο ξέρω. 22% φόρος φιξ ανεξαρτήτως ποσού. 5% φόρος στα μερίσματα

Το σωστό είναι να μιλήσεις με τον λογιστή σου να σε καθοδηγήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι προφανώς θα μιλήσω με τον λογιστή αλλά και αυτοί άνθρωποι είναι και μπορεί να τους ξεφύγει κάτι. Οπότε ας έχω εγώ όσες πληροφορίες/γνώσεις μπορώ να μαζέψω. 

Ευχαριστώ για τις προτάσεις.

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τον τίτλο κτήσης αρκετά χρόνια, για μια συγκεκριμένη υπηρεσία σε συγκεκριμένο πελάτη.

Από τα 600€ που είναι καθαρά που αποδόθηκαν 365.44€ μετά από την παρακράτηση, ασφάλεια κλπ.

• Like 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Δεν ειμαι λογιστής αλλά το πιο γρήγορο και άμεσο είναι η ίδρυση μιας ΙΚΕ. Γίνεται αυθημερόν απ όσο ξέρω. 22% φόρος φιξ ανεξαρτήτως ποσού. 5% φόρος στα μερίσματα

Το σωστό είναι να μιλήσεις με τον λογιστή σου να σε καθοδηγήσει.

Οι ΙΚΕ είναι μόνο Γ κατηγορίας βιβλία. Θα μπλέξει άσχημα με μηνιαία έξοδα και δεν νομιζω ότι υπάρχει λόγος!

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον ασχολείσαι με τις υπηρεσίες, εταιρεία στην Αμερική Wyoming και τελείωσες. Κόστος περίπου 1000€/έτος και εδώ 5% φορολογία ως μέρισμα

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, al3xis είπε

Εφόσον ασχολείσαι με τις υπηρεσίες, εταιρεία στην Αμερική Wyoming και τελείωσες. Κόστος περίπου 1000€/έτος και εδώ 5% φορολογία ως μέρισμα

Μπορειτε να μου στειλετε αν υπαρχουν παραπανω πληροφοριες; Αν φαινεται οτι η διοικηση της εταιρειας γινεται απο Ελλαδα, θα πρεπει να φορολογηθεις εδω

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Caiden είπε

Μπορειτε να μου στειλετε αν υπαρχουν παραπανω πληροφοριες; Αν φαινεται οτι η διοικηση της εταιρειας γινεται απο Ελλαδα, θα πρεπει να φορολογηθεις εδω

Σωστό είναι αυτο. Εχει σημασια η φορολογικη σου εδρα που ειναι Ελλαδα.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Είμαι πλήρως ασφαλισμένος στο ΙΚΑ

Μπλοκακι χωρις συζητηση.

Δεν πληρωνεις την εισφορα και μπορεις να εχεις και εξοδα .

Δημοσ.

Επειδή το 50%+ που γράφονται είναι ανακρίβειες και θα σου προταθεί μέχρι και offshore στα Cayman, το βασικό είναι το να διευκρινίσεις τι εννοείς με το "σχετικά μεγάλο project". 

Πόση θα είναι η συνολική αμοιβή σου; 

Ποια θα είναι η διάρκεια; 

Υπάρχει περίπτωση ανανέωσης / μονιμοποίησης της συνεργασίας; 

Ποιο είναι το μέγεθος της εταιρείας που θα σε πληρώσει; 

Οι απαντήσεις στα ανωτέρω καθορίζουν και τις επιλογές σου 

Δημοσ.

Αφού είσαι ασφαλισμένος ,σε συμφέρει να ανοίξεις ατομική…Το εφκα θα καλύπτεται ολόκληρο από την ασφάλεια στην μισθωτή εργασία σου ή ένα μέρος του(Ανάλογα την σύμβαση σου,δεν μας έγραψες αν είσαι full time κλπ για να σου απαντήσω ακριβώς.)Πολύ φθηνό κόστος να την ανοίξεις,φθηνά βιβλία για να κρατάς (έσοδα έξοδα),Μπορείς να κανείς και τα έξοδα που θες και το σημαντικότερο αν έχεις χρόνο μπορείς να ανοιχτείς σε παραπάνω δουλειές.Η δικιά μου ιστορία είναι πολύ κοντά στην δικιά σου…Για μια δουλειά εκανα έναρξη,το κυνηγούσα και πλέον η ατομική είναι η μόνη πηγή εισοδήματος για μένα.

Δημοσ.

Σαν ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας στην πραγματικότητα δεν έχεις έξοδα.

Ακόμη και η σουίτα της Adobe (που υποθέτω χρησιμοποιείς) δεν περνάει στα έξοδα. Γλιτώνεις μόνο τον ΦΠΑ στις αγορές σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...