Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χάλασαν εδω και χρονια τον πίνακα και άρχισαν να βγάζουν τα ταμπελάκια με τα ονόματα...όχι όλα αλλα τα περισσότερα. Έλειπε το εξωτερικο πλαστικό προστατευτικό και όποτε κόλλαγα χαρτάκι έσπαγαν ή τράβαγαν προς τα έξω και ΟΛΟ το κουδούνι επιτηδες και βγάζαν το χαρτάκι σε σημείο οριακά να χτυπάει πλέον. Βάλαμε νέο πίνακα πρόσφατα και δεν έβαλαν το όνομα μας ούτε και τον περισσοτέρων ενοίκων γιατι μάλλον δεν ήξεραν που αντιστοιχεί με αποτέλεσμα ΠΑΛΙ να κολλάω χαρτάκι και να το βγάζουν και να χάνω δέματα ή να ταλαιπωρούμαι να κατεβαίνω 10 φορές να ελέγχω αν ειναι εκει το χαρτάκι.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ; Υπάρχει κάποια λύση; Μπορώ να ανοίξω εγώ τον πίνακα; Είμαι γυναίκα οποτε δεν έχω εργαλεία.

Υπάρχει κάποιος ανεξίτηλος μαρκαδόρος που να γράφει πάνω σε πλαστικό να το γράψω από πάνω; Δεν ξερω τι να πω πια! Να κολλήσω το χαρτάκι με καμια απίστευτα δυνατή κόλλα πάνω στο πλαστικό; 

Ε δεν πάει άλλο με αυτούς πια! Πλήρωσα για να μην έχω κουδούνι;

Επεξ/σία από artist1
  • Moderators
Δημοσ.

Πάνε σε κάποιον που κάνει χαράξεις (όπως τα ταμπέλακια που έχουμε στις πόρτες) δώσε διαστάσεις που είναι το τζαμακι στο θυριτηκεφωνο και θα σου ετοιμάσει ένα όπως το θες, μετά με μια καλή κόλλα διπλής όψης πας και το κολλάς

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, artist1 είπε

Υπάρχει κάποιος ανεξίτηλος μαρκαδόρος που να γράφει πάνω σε πλαστικό να το γράψω από πάνω;

Υπάρχουν κανονικά ανεξίτηλοι μαρκαδόροι από αυτούς που γράφουν πάνω σε cd/dvd. Θα τους βρεις στα βιβλιοπωλεία και βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη μύτης. Βέβαια κάποιος που ξέρει, το ψεκάζει με λακ ή wd40 και καθαρίζει στο δευτερόλεπτο αλλά δεν το ξέρουν πολλοί αυτό. Δοκίμασε το όμως πριν πας σε χαράξεις.

Ποιος όμως τα αφαιρεί και για ποιο λόγο; Το ψάξατε καθόλου; Οι υπόλοιποι ένοικοι τι λένε;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, micos000 είπε

Υπάρχουν κανονικά ανεξίτηλοι μαρκαδόροι από αυτούς που γράφουν πάνω σε cd/dvd. Θα τους βρεις στα βιβλιοπωλεία και βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη μύτης. Βέβαια κάποιος που ξέρει, το ψεκάζει με λακ ή wd40 και καθαρίζει στο δευτερόλεπτο αλλά δεν το ξέρουν πολλοί αυτό. Δοκίμασε το όμως πριν πας σε χαράξεις.

Ποιος όμως τα αφαιρεί και για ποιο λόγο; Το ψάξατε καθόλου; Οι υπόλοιποι ένοικοι τι λένε;

Δεν έχω ιδεα ποιος το αφαιρεί, υποπτευόμουν μια ηλικιωμένη! Αλλά δεν ειμαι 100% σίγουρη. Κλείστηκα έξω από το σπίτι γιατί έτρεχα να βάζω το χαρτάκι κάτω και φώναξα κλειδαρά και πλήρωσα και 25 ευρω για το τίποτα σε παλια απλή πόρτα και χωρίς να ναι κλειδωμένη.

Και φώναζα στο διάδρομο για το "κωλόχαρτο" που το βγάζουν και ΞΑΦΝΙΚΑ έμεινε εκει λίγες μερες χωρις να βγει...τωρα το βγάζουν πάλι και δεν μένει ούτε για λίγες ώρες. Υποπτεύομαι την ηλικιωμένη γιατι οταν ειχα κλειστεί βγήκε έξω και κοιτούσε καλα καλα και παρακολουθούσε. Αυτή άκουσε πως φώναζα για το χαρτάκι και ξαφνικά έμεινε εκεί τόσες μέρες. Μπορεί να ναι και πολλοί και όχι μόνο ένας που το βγάζει.

Σε ευχαριστώ για την ιδέα! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε. :) Ε και θα κουβαλάει κάποιος λακ μεχρι την είσοδο; Ενώ το να τραβήξει το χαρτί ήταν πιο εύκολο. Τους έχω ικανούς να σπάσουν  και το πλαστικό αυτούς για τέτοια κακία μιλάμε. Και δεν έχω παρε δώσε με κανέναν εδώ μέσα. Δεν υπάρχει λόγος δηλαδή.

• Haha 2
Δημοσ.

Σε αντίστοιχη περίπτωση πατουσα τα κουδούνια ένα ένα... ξεσήκωσα όλα τα διαμερίσματα. Σημείωσα σε ποιον αντιστοιχεί το καθένα, έφτιαξα μόνος μου χαρτάκια με επώνυμα και κωδικούς διαμερισμάτων. Πήρα τηλ την εταιρία κοινοχρήστων να στείλουν τον ηλεκτρολόγο που το πέρασε να το ανοίξει ώστε να μπούνε τα χαρτάκια. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, artist1 είπε

Χάλασαν εδω και χρονια τον πίνακα και άρχισαν να βγάζουν τα ταμπελάκια με τα ονόματα...όχι όλα αλλα τα περισσότερα. Έλειπε το εξωτερικο πλαστικό προστατευτικό και όποτε κόλλαγα χαρτάκι έσπαγαν ή τράβαγαν προς τα έξω και ΟΛΟ το κουδούνι επιτηδες και βγάζαν το χαρτάκι σε σημείο οριακά να χτυπάει πλέον. Βάλαμε νέο πίνακα πρόσφατα και δεν έβαλαν το όνομα μας ούτε και τον περισσοτέρων ενοίκων γιατι μάλλον δεν ήξεραν που αντιστοιχεί με αποτέλεσμα ΠΑΛΙ να κολλάω χαρτάκι και να το βγάζουν και να χάνω δέματα ή να ταλαιπωρούμαι να κατεβαίνω 10 φορές να ελέγχω αν ειναι εκει το χαρτάκι.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΛΕΟΝ; Υπάρχει κάποια λύση; Μπορώ να ανοίξω εγώ τον πίνακα; Είμαι γυναίκα οποτε δεν έχω εργαλεία.

Υπάρχει κάποιος ανεξίτηλος μαρκαδόρος που να γράφει πάνω σε πλαστικό να το γράψω από πάνω; Δεν ξερω τι να πω πια! Να κολλήσω το χαρτάκι με καμια απίστευτα δυνατή κόλλα πάνω στο πλαστικό; 

ΌΛΟΙ οι πίνακες θυροτηλεφωνου ανοίγουν κανονικά για να μπουν και να βγουν τα τσμπελακια που εχουν εσωτερικά τους.

Το κάθε μοντέλο ανοιγει και λίγο διαφορετικά.

Συνήθως είναι δύο με τέσσερις βίδες που πρέπει να ξεβιδωσεις περιμετρικά του πλαισίου της πρόσοψης του. Κάποια είναι κουμπωτά χωρίς βίδες. Προσοχή εκεί να μην σπάσεις τα πλαστικά αυτάκια τους.

Εάν δεν ξέρεις παίρνεις τηλέφωνο τον ηλεκτρολόγο που στο έβαλε να σου δείξει.

Τυπωνεις εάν θέλεις και τα τσμπελακια από τώρα στο σωστό μέγεθος να τα έχεις έτοιμα.

Φυσικα και υπάρχουν μαρκαδόροι ανεξητηλοι αλλά ειναι αντιαισθητικο. Πας σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο και ζητάς ένα με την κατάλληλη μύτη.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.

'Ειμαι γυναικα οπότε δεν εχω εργαλεια.'

*facepalm* 

Really now? Ακούγεται το ιδιο cringe με το 'Ειμαι αντρας οποτε δεν κανω δουλειες σπιτιου.' 

Πηγαινε κ αγορασε μερικα βασικα εργαλεία που δεν πρεπει να λειπουν απο κανενα σπιτι. Ζητα απο καποιον να σου δειξει καποια basic πραγματα ή δες βιντεακια εκμαθησης. Ας μαθουμε να βασιζομαστε και λιγο στις δυναμεις μας, να γινομαστε ανεξαρτητοι άνθρωποι. Τα εργαλεια κ τα μαστορεματα δεν εχουν φυλο.

• Like 12
  • Thanks 1
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, *nenya* είπε

'Ειμαι γυναικα οπότε δεν εχω εργαλεια.'

*facepalm* 

Really now? Ακούγεται το ιδιο cringe με το 'Ειμαι αντρας οποτε δεν κανω δουλειες σπιτιου.' 

Πηγαινε κ αγορασε μερικα βασικα εργαλεία που δεν πρεπει να λειπουν απο κανενα σπιτι. Ζητα απο καποιον να σου δειξει καποια basic πραγματα ή δες βιντεακια εκμαθησης. Ας μαθουμε να βασιζομαστε και λιγο στις δυναμεις μας, να γινομαστε ανεξαρτητοι άνθρωποι. Τα εργαλεια κ τα μαστορεματα δεν εχουν φυλο.

Θα έλεγα να ξεπεράσουμε την άτυχη έκφραση και να μείνουμε στο γεγονός ότι δεν αισθάνεται ικανή να κάνει μαστορέματα. Το γιατί ειναι στην πράξη αδιαφορο. Έχω άντρες φίλους που δεν πιάνουν τα χέρια τους επίσης.

Η λύση είναι απλή.

Ετοιμάζει τα καρτελάκια ή μόνο το καρτελάκι της και φωνάζει τον ίδιο ηλεκτρολόγο που πέρασε το καινούργιο πάνελ του θυροτηλεφωνου για να της το ανοίξει και να τα τοποθετήσει στην θέση τους.

Την ίδια στιγμή ο ηλεκτρολόγος θα μπορέσει να της δείξει και τον τρόπο να το κάνει μόνη της για μελλοντική χρήση. Εκείνη θα αποφασίσει μετά εάν μπορεί και θέλει ή θα ξανακαλεί κάθε φορά τον ηλεκτρολόγο.

Το έξοδο του ηλεκτρολόγου μπαίνει στα κοινοχρηστα

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, artist1 είπε

Διαχειριστής δεν υπάρχει;

Δημοσ.
19 minutes ago, SeNNinhA said:

Θα έλεγα να ξεπεράσουμε την άτυχη έκφραση και να μείνουμε στι γεγονός ότι δεν αισθάνεται ικανή να κάνει μαστορέματα. Το γιατί ειναι στην πράξη αδιαφορο. Έχω άντρες φίλους που δεν πιάνουν τα χέρια τους επίσης.

Η λύση είναι απλή.

Ετοιμάζει τα καρτελάκια ή μόνο το καρτελάκι της και φωνάζει τον ίδιο ηλεκτρολόγο που πέρασε το καινούργιο πάνελ του θυροτηλεφωνου για να της το ανοίξει και να τα τοποθετήσει στην θέση τους.

Την ίδια στιγμή ο ηλεκτρολόγος θα μπορέσει να της δείξει και τον τρόπο να το κάνει μόνη της για μελλοντική χρήση. Εκείνη θα αποφασίσει μετά εάν μπορεί και θέλει ή θα ξανακαλεί κάθε φορά τον ηλεκτρολόγο.

Το έξοδο του ηλεκτρολόγου μπαίνει στα κοινοχρηστα

Σταθηκα στην οντως ατυχη φραση διοτι εχουμε ετος 2024 και ακουστηκε σαν κατι βγαλμενο απο την δεκαετια του '50. Δεν ειναι ντροπη να μην ξερουμε κατι. Ντροπη είναι να το ριχνουμε στο...φυλο μας. :P

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Σταθηκα στην οντως ατυχη φραση διοτι εχουμε ετος 2024 και ακουστηκε σαν κατι βγαλμενο απο την δεκαετια του '50. Δεν ειναι ντροπη να μην ξερουμε κατι. Ντροπη είναι να το ριχνουμε στο...φυλο μας. :P

Ας μην την κάνουμε εδω μια τετοια συζητηση. Ειναι τεραστιο το θεμα. Αλλά εχει σχέση και πως εχεις μεγαλωσει. Οποτε καποια πραγματα αλλαζουν αλλα αλλάζουν σταδιακα.

Οπως είπα εχω γνωστούς φιλους, αντρικού φύλου που δεν ασχολούνται να βιδώσουν μια πρίζα στο σπίτι που βγήκε από την θέση της ή και καποιες φορές να αλλάξουν λάμπες σε φωτιστικά.

Από την άλλη διαφορετικοί άνθρωποι ειναι καλοί σε διαφορετικά πράγματα. Και δεν ειναι και κακό να παραδεχτούμε ότι μετά πό τόσα χρόνια εξέλιξης για τον αλφα ή βητα λόγο οι αντρες ειναι πιο πιθανόν να τα καταφερνουν καλύτερα (κατα μεσο ορο) σε κάποια πραγματα και οι γυναίκες σε κάποια άλλα. Δεν θα συμφωνήσω με τον όρο ισότητα με την έννοια ικανότητα αλλα με την έννοια ίσες ευκαιρίες. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ίδιο ικανοι σε ολα οποτε αυτο εμπεριεχει και το θεμα αρσενικο/θυληκο. Απο την αλλη μπορει και απλά να μην ειναι δεκτικοί να ασχοληθουν με ολα. Ο λόγος δεν εχει και παλι σημασια. Η εσωτερική δικαιολογια μπορει να ειναι οποιαδηποτε.

51 λεπτά πριν, artist1 είπε

Γυναίκα ή άντρας εγώ δεν ξέρω να το ανοίγω μόνη μου...και περνάει ρεύμα προφανώς από το σημείο. 

Οπως είπα δεν ειναι δυσκολο να ανοίξεις το πανελ της προσοψης ενος θυροτηλέφωνου. Συνηθως ειναι 2-4 βιδες. Εαν μικρο σωστο κατασβιδακι χρειαζεσαι.

Δεν περναει ρευμα τασης που μπορει να βλάψει κάποιον. Ειναι ασθενή ρεύματα αυτά του θυροτηλεφώνου. Μην ανησυχείτε.

Αλλα σε καθε περίπτωση καλείτε τον ιδιο που σας το εγκατεστησε.

Δεν σας κατηγορω που δεν γνωρίζετε και εφοσον δεν γνωρίζεται το σωστό ειναι να μην ρισκαρετε. Μακάρι να το εκαναν και ολοι αυτο. Θα ηταν πολύ πιο ασφαλείς και τα ατυχηματα πολύ λιγότερα. Ειναι η σωστή αντιμετώπιση. Γι αυτο και υπαρχουν και οι τεχνικοί άλλωστε. Κλεφτες θα γίνουν?

51 λεπτά πριν, artist1 είπε

Αυτό που χρειάζεται;

Αυτο που σας εδειξαν ειναι ενας ετικετογράφος. Βγαινει σε αναγλυφο πάνω σε αυτοκόλλητη ταινία ότι γραψετε.

Ειναι πατεντα για να κολλησετε τα ονοματα χωρίς να ανοίξετε το κουτι.

Δεν το προτείνω διότι αφενώς μεν μπορεί  καποιος και παλι να τα ξεκολλησει, αφετέρου δε είναι εξαιρετικά αντιαισθητικό να έχετε νεα μπουτονιερα και να γίνει λίγο τσίρκο με τα ονοματα.

Επίσης εχει καποιο κοστος μαζι με τις ταινίες οποτε καλυτερα να δωσετε τα χρηματα στον ηλεκτρολόγο σας και να ειναι και ομορφο το αποτελεσμα.

Εαν μου πειτε το ακριβες μοντελο της μπουτονιερα σας μπορω ισως να βρω και τις οδηγιες το πως ανοιγει. Κανονικά πρεπει να τις ειχε το κουτι και εαν δεν τις πεταξατε θα βρειτε ολες τις οδηγιες μεσα.

Εμεις οπως και πολλοι άλλοι εχουν κατι τετοιο οπως παρακατω (κλασικη εργολαβικη επιλογη).

image.png.d146c14b36cbcd0d8e3cac6a9a9f4866.png

Το οποίο συνήθως ανοίγει με μια βίδα από πάνω (ή δυο βίδες, μια πανω και μια κάτω), καπως έτσι

image.png.32683daee3ec7aeaa505094897d15106.png

Καποιες πιο καινουργιες μπουτονιερες εχουν πιο ευκολη τοποθετηση των ετικετών για τα ονοματα. Πχ

image.png.bf56c8981f557c1bc60e20ca56451edb.png

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.

Μαστιγωμα, πισσα και πουπουλα στους ηλεκτρολογους που οταν αλλαζουν πινακα σε σπιτι, και μπουτονιερα στην εισοδο πολυκατοικιας δε γραφουν τιποτα.

Μην τους πληρωνετε.

Φωναξτε τον εγκαταστατη να περασει ολα τα ονοματα στα κουδουνια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...