Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Σε σπίτι που νοικιάζω, τα πλακάκια στο μπαλκόνι είναι γεμάτα από σκουριές και βρωμιές.

Γνωρίζει κάποιος κάποια λύση και ποιο υγρό είναι αποτελεσματικό για καθαρισμό των πλακακίων και των αρμών;

Ευχαριστώ.

i.ibb.co/nb6fWDG/IMG-4065-Copy.jpg

i.ibb.co/8b3gxXv/IMG-4066-Copy.jpg

Επεξ/σία από agn0spt93
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε

Καλησπέρα,

Σε σπίτι που νοικιάζω, τα πλακάκια στο μπαλκόνι είναι γεμάτα από σκουριές και βρωμιές.

Γνωρίζει κάποιος κάποια λύση και ποιο υγρό είναι αποτελεσματικό για καθαρισμό των πλακακίων και των αρμών;

Ευχαριστώ.

i.ibb.co/nb6fWDG/IMG-4065-Copy.jpg

i.ibb.co/8b3gxXv/IMG-4066-Copy.jpg

Δεν θα δεις διαφορες απο υγρό σε υγρό.

Και δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το ποσο αποτελεσματικό ηταν σε εμενα ή σε φιλο σου μιας και αλλο πλακάκι, αλλη βρωμιά άλλη χρονική διαρκεια, αλλη εκθεση σε καιρικες συνθηκες, άλλα λιπασματα στις γλάστρες κλπ.

Αγοραζεις απο παντου. Μπορεις να πας και στα μαγαζια που πουλανε πλακακια, κολλες κλπ. Και αυτοι εχουν καλα προιόντα. Και απο το ιντερνετ επίσης

Πχ

New Line Κ-16 Καθαριστικό Δαπέδων Κατάλληλο για Αρμούς & Πλακάκια 3lt 90313 | Skroutz.gr

Durostick Acidic Καθαριστικό Δαπέδων Κατάλληλο για Αρμούς & Πλακάκια 5lt | Skroutz.gr

Καθαριστικά για Πλακάκια-Πέτρα-Μάρμαρα | Ανδρέου Μόνωση ΑΒΕΤΕ (andreoy.gr)

Επειδη εχω χρησιμοποιήσει να ξερεις ότι δεν θα γίνουν τα πλακίδια και καινουργια εαν εχουν ποτίσει αρκετα και για πολύ καιρό. Θα βελτιωθουν όμως.

Τα πιο δυσκολα να βγουν ειναι οι λεκεδες κατω απο τις γλαστρες απο λιπασματα σιδηρου κλπ εαν εχουν συσωρευτει για χρονια.

Δεν ειναι τυπου σφουγγαρίζω και φευγει. Θελει να το αφήσεις αρκετά λεπτά να εμποτίσει και να αρχίσει να ενεργεί. Μετά θελει καλό τρίψιμο και ξεβγαλγμα. Και ξανά από την αρχή. Θελει υπομονη και επιμονη.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ @SeNNinhA θα δοκιμάσω κάποιο από αυτά τα υγρά. Περισσότερο με ενδιαφέρει να βγάλω τη μαυρίλα και τη σκουριά που έχουν μερικά πλακάκια. Φαντάζομαι πως είναι από γλάστρες του προηγούμενου ενοικιαστή, γιατί όταν μπήκα στο σπίτι βρήκα στο μπαλκόνι πύλινες παρατημένες γλάστρες με χώμα και ξεραμένα λουλούδια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, agn0spt93 είπε

Ευχαριστώ @SeNNinhA θα δοκιμάσω κάποιο από αυτά τα υγρά. Περισσότερο με ενδιαφέρει να βγάλω τη μαυρίλα και τη σκουριά που έχουν μερικά πλακάκια. Φαντάζομαι πως είναι από γλάστρες του προηγούμενου ενοικιαστή, γιατί όταν μπήκα στο σπίτι βρήκα στο μπαλκόνι πύλινες παρατημένες γλάστρες με χώμα και ξεραμένα λουλούδια.

Τα υλικα ηταν απλα ενδεικτικα. Οτι μου εβγαλε ενα γρηγορο search.

Παρε οτι βρεις διαθεσιμο στην περιοχή σου. Σε χρωματοπωλειο, σε ειδη πλακιδιων/υγειινης, σε μαρκετ.

• Like 1
Δημοσ.

Για το τρίψιμο, θα πάρεις ένα δράπανο και μία βούρτσα για δράπανο. Αν είναι μπαταρίας, φορτίζεις πλήρως και το γκαζώνεις!

Ξεκίνα με ξύδι και υγρό πιάτων και μετά προχώρα στα πιο βαριά χημικά. Προσοχή να είναι πλακάκια και όχι μάρμαρο! Είχα μάρμαρο, μου ξέφυγε λίγο σπρέι χρώματος και μετά πάλευα με χημικά και το έκανα καπέλο! Για την ιστορία, ευτυχώς ήταν ανοιχτόχρωμο και λόγω των νερών (?) δεν φαινόταν πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

και το βιακάλ για άλατα μπάνιου κάνει δουλειά σε συσσωρευμένα άλατα - το αφήνεις και τρίβεις (και τρίβεις, και τρίβεις...)

• Haha 1
Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει το K-line με επιτυχία, τα έκανε καινούργια τα πλακάκια.

Είχα κυρίως βρωμιες που δεν έφευγαν με τίποτα με νερό και απλά απορρυπαντικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω δοκιμάσει το durostic και καθάρισαν μια χαρά από σημάδια γλαστρών...

Δημοσ.
2 hours ago, csontheline said:

Για το τρίψιμο, θα πάρεις ένα δράπανο και μία βούρτσα για δράπανο. Αν είναι μπαταρίας, φορτίζεις πλήρως και το γκαζώνεις!

Μη λες τέτοια πράγματα στο insomnia των κομμένων καλωδίων και τον πινάκων χωρίς ρελέ "ο Μάκης".

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία το καθαριστικό της Durostick (το 2ο προτεινόμενο πιο πάνω) και καθάρισε από πλακάκια με μεγάλη ευκολία μαυρίλες από λιμνάζοντα νερά ετών.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, netagra είπε

Έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία το καθαριστικό της Durostick (το 2ο προτεινόμενο πιο πάνω) και καθάρισε από πλακάκια με μεγάλη ευκολία μαυρίλες από λιμνάζοντα νερά ετών.

+1 το χρησιμοποιησα για λεκεδες απο γλαστρες και σκουριες χρονων και τα εξαφανισε με ελαχιστο τριψιμο με σκουπα. Τα εκανε καινουργια.

Προσοχη μη πεσει στο δερμα και μη εισπνεεις τους ατμους.

Καντο πολυ νωρις το πρωι αφου ριξεις μπολικο νερο να κρυωσουν λιγο τα πλακακια μη στεγνωσει με τετοια ζεστη προτου προλαβεις να τριψεις

Δημοσ.

Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα και καθάρισαν τέλεια με υδροχλωρικό οξύ (κεζάπ), που είναι πάμφθηνο. Υδροχλωρικό οξύ έχουν και το New Line και το Durostick.

Βρέξαμε τα πλακάκια με νερό και μετά ρίξαμε το υδροχλωρικό οξύ. Το αφήσαμε λίγα λεπτά να δράσει και ξεπλύναμε με άφθονο νερό. 

Στα σημεία που υπήρχε παχύ στρώμα από άλατα, βρωμιά κ.λπ. χρειάστηκε να ξαναρίξουμε.

Έγιναν καινούργια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...