Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σε όλους!

Είμαι νέος στο χώρο των επενδύσεων και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για το πώς να ξεκινήσω να επενδύω σε μετοχές. Έχω μερικές βασικές ερωτήσεις και θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας:

1. Πώς να επιλέξω τις κατάλληλες μετοχές για επένδυση;
   - Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που πρέπει να λαμβάνω υπόψη;
   - Υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες ή αναλογίες που πρέπει να παρακολουθώ;

2. Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό ή η πλατφόρμα για αρχάριους επενδυτές;
   - Ποιες πλατφόρμες προσφέρουν τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης;
   - Υπάρχουν πλατφόρμες με χαμηλές προμήθειες; Έχω ακούσει για την Freedom24, ποια είναι η γνώμη σας; 

3. Πώς να διαχειριστώ το ρίσκο στις επενδύσεις μου;
   - Υπάρχουν στρατηγικές διαφοροποίησης που προτείνετε;
   - Πώς μπορώ να προστατεύσω το χαρτοφυλάκιό μου από μεγάλες απώλειες;

4. Ποιες είναι οι κοινές παγίδες που πρέπει να αποφύγω;
   - Υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που κάνουν συχνά οι νέοι επενδυτές;

5. Πηγές και βιβλιογραφία:
   - Ποιες πηγές ειδήσεων και αναλύσεων προτείνετε να παρακολουθώ;
   - Υπάρχουν βιβλία ή άρθρα που θεωρείτε απαραίτητα για την εκπαίδευση μου στις επενδύσεις;

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συμβουλή ή εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις προτάσεις σας!

Δημοσ.

1) Αρχικά πρέπει να δεις γιατί θέλεις να το κάνεις και να βρεις στρατηγική. Η απλή συμβουλή που ισχύει για πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων εκεί έξω είναι "ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ! ΠΑΡΕ ETF!". Επειδή δεν θα την ακούσεις και θα πάρεις μετοχές, ξεκίναμε μικρά ποσά (όσο βαστάει η τσέπη σου να χάνεις). Για τις μετοχές, πρέπει να βλέπεις ισολογισμούς και άλλα έγγραφα που δημοσιεύουν οι εταιρείες, για να έχεις μία εικόνα για το που ακουμπάς τα λεφτά σου.

2) Όχι F24. Οι καλύτερες είναι Interactive brokers, saxobank (και κάποιες άλλες), αλλά για αρχάριο συστήνω Revolut (εγώ από εκεί ξεκίνησα και διατηρώ ένα κομμάτι) γιατί είναι αρκετά εύκολη στην χρήση (έχει χρεώσεις, το πολύ πολύ να βάλεις κάποιο μεγαλύτερο πλάνο, αλλά θέλει προσοχή). Yahoo finance ο καλύτερος φίλος σου. Υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες που δίνουν εικονικούς λογαριασμούς για εκπαίδευση, ξεκίνα από εκεί.

3) Διασπορά = Πάρε ETF (S&P 500 ή κάποιο άλλο που κοιτάει τον κόσμο ή -αφού τριφτείς- κάποιο που θα σε βολεύει εσένα, πχ εταιρείες πληροφορική σε αμερική και ευρώπη).

4) FOMO & ο πανικός όταν ξεκινάνε τα κόκκινα.

5) Investopedia. Επίσης, ο Τσούνης στα πρώτα του βίντεο τα λέει πολύ ωραία, αλλά πρόσεχε μην γλυκαθείς και 1) μπεις στην F24, 2) συνεχίσεις και τα βλέπεις (αυτό δεν το πιστεύω, τουλάχιστον μην γίνεις τυφλός φανατικός και ότι λέει το ασπάζεσαι σαν ευαγγέλιο).

Ψάξε και για άλλα θέματα που έχουν ανοιχθεί, όπως για παράδειγμα

Δεν θα μας ακούσεις, οπότε, άντε, καλή αρχή και καλά χασίματα!

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Dream_Killer είπε

Γεια σε όλους!

Είμαι νέος στο χώρο των επενδύσεων και θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για το πώς να ξεκινήσω να επενδύω σε μετοχές. Έχω μερικές βασικές ερωτήσεις και θα εκτιμούσα πολύ τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας:

1. Πώς να επιλέξω τις κατάλληλες μετοχές για επένδυση;
   - Ποια είναι τα βασικά κριτήρια που πρέπει να λαμβάνω υπόψη;
   - Υπάρχουν συγκεκριμένοι δείκτες ή αναλογίες που πρέπει να παρακολουθώ;

2. Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό ή η πλατφόρμα για αρχάριους επενδυτές;
   - Ποιες πλατφόρμες προσφέρουν τα καλύτερα εργαλεία ανάλυσης;
   - Υπάρχουν πλατφόρμες με χαμηλές προμήθειες; Έχω ακούσει για την Freedom24, ποια είναι η γνώμη σας; 

3. Πώς να διαχειριστώ το ρίσκο στις επενδύσεις μου;
   - Υπάρχουν στρατηγικές διαφοροποίησης που προτείνετε;
   - Πώς μπορώ να προστατεύσω το χαρτοφυλάκιό μου από μεγάλες απώλειες;

4. Ποιες είναι οι κοινές παγίδες που πρέπει να αποφύγω;
   - Υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που κάνουν συχνά οι νέοι επενδυτές;

5. Πηγές και βιβλιογραφία:
   - Ποιες πηγές ειδήσεων και αναλύσεων προτείνετε να παρακολουθώ;
   - Υπάρχουν βιβλία ή άρθρα που θεωρείτε απαραίτητα για την εκπαίδευση μου στις επενδύσεις;

Είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συμβουλή ή εμπειρία που μπορεί να βοηθήσει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις προτάσεις σας!

Εγω την μόνη συμβουλή που θα σου δώσω θα είναι να ψαχτείς μόνος σου και να μην ακούς κανέναν.

Όταν λέω να ψαχτείς εννοώ να διαβάζεις καθημερινά τα νέα της αγοράς και των εταιριών/δεικτών που σε ενδιαφέρουν.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταλάβεις πως δουλεύει η αγορά, το χρηματιστήριο ή τα κρυπτο αναλόγως με το τι θες να ασχοληθείς.

Θα πρότεινα επίσης να διαβάσεις βιβλία πάνω σε αυτό το κομμάτι τα οποία βοηθάνε πάρα πολύ. Δεν θα μάθεις ουτε απο yt ούτε από πουθενά αν δεν ασχοληθείς εσύ ο ίδιος.

Είναι ενας δύσκολος κλάδος.

Επισκέπτης
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panoskare είπε

Εγω την μόνη συμβουλή που θα σου δώσω θα είναι να ψαχτείς μόνος σου και να μην ακούς κανέναν.

Όταν λέω να ψαχτείς εννοώ να διαβάζεις καθημερινά τα νέα της αγοράς και των εταιριών/δεικτών που σε ενδιαφέρουν.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να καταλάβεις πως δουλεύει η αγορά, το χρηματιστήριο ή τα κρυπτο αναλόγως με το τι θες να ασχοληθείς.

Θα πρότεινα επίσης να διαβάσεις βιβλία πάνω σε αυτό το κομμάτι τα οποία βοηθάνε πάρα πολύ. Δεν θα μάθεις ουτε απο yt ούτε από πουθενά αν δεν ασχοληθείς εσύ ο ίδιος.

Είναι ενας δύσκολος κλάδος.

Ποια sites ειδήσεων και αναλύσεων προτείνετε να παρακολουθώ;

Υπάρχουν βιβλία ή άρθρα που θεωρείτε απαραίτητα για την ενασχόλησή μου με τις επενδύσεις;

Δημοσ.

Το yahoo finance είναι απαραίτητο νομίζω και μετά με ένα απλό search μπορείτε να βρείτε site. Επίσης από τα επίσημα site των εταιριών μπορείτε να ενημερωθείτε για ισολογισμούς κλπ.

Από βιβλία υπάρχουν διάφορα. Για αρχάριο θα πρότεινα must για πρώτο βιβλίο το "Πλούσιος μπαμπάς, Φτωχός μπαμπάς"

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προτείνετε μου και άλλα

5 ώρες πριν, csontheline είπε

1) Αρχικά πρέπει να δεις γιατί θέλεις να το κάνεις και να βρεις στρατηγική. Η απλή συμβουλή που ισχύει για πολύ μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων εκεί έξω είναι "ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ! ΠΑΡΕ ETF!". Επειδή δεν θα την ακούσεις και θα πάρεις μετοχές, ξεκίναμε μικρά ποσά (όσο βαστάει η τσέπη σου να χάνεις). Για τις μετοχές, πρέπει να βλέπεις ισολογισμούς και άλλα έγγραφα που δημοσιεύουν οι εταιρείες, για να έχεις μία εικόνα για το που ακουμπάς τα λεφτά σου.

2) Όχι F24. Οι καλύτερες είναι Interactive brokers, saxobank (και κάποιες άλλες), αλλά για αρχάριο συστήνω Revolut (εγώ από εκεί ξεκίνησα και διατηρώ ένα κομμάτι) γιατί είναι αρκετά εύκολη στην χρήση (έχει χρεώσεις, το πολύ πολύ να βάλεις κάποιο μεγαλύτερο πλάνο, αλλά θέλει προσοχή). Yahoo finance ο καλύτερος φίλος σου. Υπάρχουν κάποιες πλατφόρμες που δίνουν εικονικούς λογαριασμούς για εκπαίδευση, ξεκίνα από εκεί.

3) Διασπορά = Πάρε ETF (S&P 500 ή κάποιο άλλο που κοιτάει τον κόσμο ή -αφού τριφτείς- κάποιο που θα σε βολεύει εσένα, πχ εταιρείες πληροφορική σε αμερική και ευρώπη).

5) Investopedia. Επίσης, ο Τσούνης στα πρώτα του βίντεο τα λέει πολύ ωραία, αλλά πρόσεχε μην γλυκαθείς και 1) μπεις στην F24, 2) συνεχίσεις και τα βλέπεις (αυτό δεν το πιστεύω, τουλάχιστον μην γίνεις τυφλός φανατικός και ότι λέει το ασπάζεσαι σαν ευαγγέλιο).

"η ενασχόληση με τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις είναι ομαδικά αθλήματα" όποτε θα σας ακούσω αλλά μήπως να δημιουργηθεί ένα καινούργιο topik που να συζητάμε μόνο για μετοχές, κρυπτονομίσματα και ότι άλλο προκύψει

Πάμε να κάνουμε αυτό το thread το μεγαλύτερο thread που έχει υπάρξει ποτέ στο Insomnia για επενδύσεις συμφορουμιτες

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, csontheline είπε

Σε ξένους εκτός από τον Τσούνη; Αλλά γνώστες του αντικειμένου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατ' εμέ, δεν είναι καλή περίοδος για είσοδο στην αγορά μετοχών, οι δείκτες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ενώ το AI αρχίζει να  ξεφουσκώνει στην Αμερική (μεγάλο παράδειγμα η χθεσινή μέρα που οι δηλώσεις περί πλαφόν πωλήσεων CPU/GPU στην Κίνα έφεραν μεγάλες πτώσεις σε nvidia, amd, tsmc κλπ).

Αν όμως ντε και καλά θες να μπεις, θα πρότεινα revolut (κι εγώ) και διασπορά σε τομείς. Δεν ξέρω πόσα λεφτά θες να διαθέσεις, αλλά οι τομείς ενέργειας (ειδικά πετρέλαια είναι καλή περίοδος αγοράς) που δίνουν μερίσματα και υγείας, θα ήταν μια καλή τοποθέτηση αυτή την περίοδο. 

ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ 5ετή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Επεξ/σία από kotsonatos04
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kotsonatos04 είπε

Κατ' εμέ, δεν είναι καλή περίοδος για είσοδο στην αγορά μετοχών, οι δείκτες σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ενώ το AI αρχίζει να  ξεφουσκώνει στην Αμερική (μεγάλο παράδειγμα η χθεσινή μέρα που οι δηλώσεις περί πλαφόν πωλήσεων CPU/GPU στην Κίνα έφεραν μεγάλες πτώσεις σε nvidia, amd, tsmc κλπ).

Αν όμως ντε και καλά θες να μπεις, θα πρότεινα revolut (κι εγώ) και διασπορά σε τομείς. Δεν ξέρω πόσα λεφτά θες να διαθέσεις, αλλά οι τομείς ενέργειας (ειδικά πετρέλαια είναι καλή περίοδος αγοράς) που δίνουν μερίσματα και υγείας, θα ήταν μια καλή τοποθέτηση αυτή την περίοδο. 

ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΕ 5ετή ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Δηλαδή ποιες περιόδους είναι ευνοικότερα για να αγορά μετοχών; Για κρυπτονομισματα δεν το συζητώ καθόλου. Οι Interactive brokers και saxobank πως δουλεύουν ξέρεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει ευνοϊκότερη περίοδος αγοράς γιατί η καταλληλότερη επιλογή για έναν ερασιτέχνη επενδυτή είναι η επιλογή ενός ETF το οποίο ακολουθεί έναν δείκτη (παγκόσμιο ή αμερικάνικο συνήθως) και το αγοράζεις με χρονικό ορίζοντα δεκαετιών και μακροπρόθεσμα δεν επηρεάζεται δραματικά από τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς. Το stock picking είναι μια ενασχόληση η οποία απαιτεί πάρα πολλές ώρες μελέτης και τύχη για να έχεις επιτύχεις καλύτερες αποδόσεις από αυτές των ETF, κάτι το οποίο δεν καταφέρνουν ούτε επαγγελματίες.

Επεξ/σία από Metal Heart
  • Like 1
Δημοσ.

Το stock picking δεν ειναι κακο αρκει να μην παιρνεις τυχαια μετοχες του 1 ευρω που θα περιμενεις να γινουν η νεα nvidia. υπαρχουν εταιρειες που καθε χρονο εχουν αυξηση εσοδων και ειναι υγιεις, οποτε μικρο το ρισκο.

Βλεπεις το volatility , τις αυξομοιωσεις και αναλογως κρινεις.

Παντως σιγουρα για αρχη η κλασικη επιλογη ειναι το vuaa (sp500 etf).

Μετα με λιγο ψαξιμο βλεπεις και αλλες επιλογες.

Εγω εχω εγγραφει και στο newsletter του simply wallstreet.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

Το stock picking δεν ειναι κακο αρκει να μην παιρνεις τυχαια μετοχες του 1 ευρω που θα περιμενεις να γινουν η νεα nvidia. υπαρχουν εταιρειες που καθε χρονο εχουν αυξηση εσοδων και ειναι υγιεις, οποτε μικρο το ρισκο.

Βλεπεις το volatility , τις αυξομοιωσεις και αναλογως κρινεις.

Παντως σιγουρα για αρχη η κλασικη επιλογη ειναι το vuaa (sp500 etf).

Μετα με λιγο ψαξιμο βλεπεις και αλλες επιλογες.

Εγω εχω εγγραφει και στο newsletter του simply wallstreet.

Όσο μεγαλύτερο όμως το ρίσκο τόσο μεγαλύτερα και τα κέρδη.. 

Δημοσ.

Ναι και σένα σε περιμένει ο ταύρος να φωτογραφηθείς…..

Γράφουμε 2-3 σοβαρά πράγματα κι εσύ αντί να τα λάβεις υπόψη σου, πετάς αερολογίες. 

Πάρε amc και GameStop, αν σου βγει το ρίσκο, βγήκε. Μπρος στα κέρδη…. Τι να λέμε τώρα!

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν λάβω όμως χαμηλό ρίσκο, τότε δεν θα έχω καθόλου υψηλές αποδόσεις. Είμαι αρχάριος χρήστης στις επενδύσεις και δεν γνωρίζω περισσότερα. Ιδανικά θα ήθελα ένα ικανοποιητικό κέρδος με χαμηλό ρίσκο.. ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ

Έχω λάβει υπόψη μου τις απαντήσεις σας και με προσωπική ενασχόληση θα προσπαθήσω να μάθω ακόμα περισσότερα

Αλλά βιβλία και ebooks έχετε να μου προτείνετε που μπορώ να ρίξω μια ματιά; 

Δημοσ.

καλησπερα, για να βγαλεις ικανοποιητικο κερδος? και χαμηλο ρισκο? πρεπει να ακουμπησεις τουλαχιστον 100κ για να πεις οτι εβγαλες,
τωρα αν θες να βγαλεις τους καφεδες της χρονιας κλαιν δοκιμασε και οτι γινει, δεν υπαρχει συνταγη,

υψηλες αποδοσεις υψηλο  ρισκο μονο στα κρυπτονομισματα θα το βρεις,

φιλικα,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...