smart55 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) ηλεκτρικες συσκευές (κουζινα πλυντήριο ψυγειο)? Εχεις βοηθήσει πραγματικά παρα πολύ ολη την ομαδα. Σε ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου. Επιπλέον ρωτησα και το αναφερω για τους λοιπούς ψαραδελης 5074mcc Αν χρειαστω κατι αλλο θα παρω Εκ νεου το θάρρος να σε ρωτήσω ! 34 λεπτά πριν, akisg2016 είπε Καλησπέρα. Επειδή έχω ασχοληθεί ΩΡΕΣ για να βρω τους mcc που έχω γράψει τα μόνα καταστήματα που έχω στα υπόψιν μου και έχουν όλα όσα αναφέρεις είναι το Leroy (όχι όλα) και το Praktiker με κωδικό 5200 . Κλιματιστικά βεβαίως και μπορείς να βάλεις και αναφέρει και mcc περι κλιματισμού θέρμανσης κλπ Τώρα όσο αφορά συγκεκριμένα για τη τηλεόραση δεν μπορώ να σου πω 100% σε περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου ότι δεν θα έχεις πρόβλημα αλλά εσένα υποχρέωση σου είναι να αγοράσεις από καταστήματα με τους αναφερόμενους mcc εγώ παράδειγμα το Δεκέμβρη αγόρασα χριστουγεννιάτικο δέντρο για το σπίτι μου από το πρακτικερ που δεν το λες και προϊόν απαραίτητο για ενοικίαση κατοικίας.... αλλά η συναλλαγή στο πρόγραμμα μέτρησε κανονικά . Επεξ/σία 8 Μαρτίου από smart55
akisg2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου 4 ώρες πριν, smart55 είπε ηλεκτρικες συσκευές (κουζινα πλυντήριο ψυγειο)? Εχεις βοηθήσει πραγματικά παρα πολύ ολη την ομαδα. Σε ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου. Επιπλέον ρωτησα και το αναφερω για τους λοιπούς ψαραδελης 5074mcc Αν χρειαστω κατι αλλο θα παρω Εκ νεου το θάρρος να σε ρωτήσω ! Χαρά μου που βοηθάω και ότι θες να ρωτήσεις ! κουζινα πλυντήριο ψυγείο δεν αναφέρει στο πρόγραμμα αν μπορείς να τα εντάξεις ή όχι αλλά πολύ (όπως εγώ ) θέλουν να έχουν όλες τις συσκευές στο σπίτι που θέλουν να διαθέσουν προς ενοικίαση , οπότε δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα στη περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου . Τώρα όσο αφορά από πού θα τα πάρεις δυστυχώς οι επιλογές είναι ελάχιστες Plaisio , kotsovolos, public οι mcc τους δεν είναι στο πρόγραμμα οπότε ή ψάχνεις με το γνωστό τρόπο μικρή αγορά ,τηλέφωνο στη τράπεζα για εύρεση του mcc από μικρότερα καταστήματα ή πας Leroy ή praktiker που έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε όλα όσα ανέφερες και τηλεοράσεις αλλά να ξέρεις ότι τα περισσότερα είναι κατόπιν παραγγελίας αν τα βιάζεσαι είναι πρόβλημα .
geornirv Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω κάτι. Πήγα να κάνω την αίτηση και μου βγάζει ότι δεν ικανοποιείται κάποιο κριτήριο και δεν προχωράει στο επόμενο βήμα. Πώς μπορώ να γνωρίζω ποιο κριτήριο δεν ικανοποιείται; Το μυαλό μου πάει μόνο στο τελευταίο κριτήριο που λέει να υπάρχει δηλωμένη σύνδεση ρεύματος. Εγώ είχα παλιοτερα ρεύμα αλλά πριν μερικά χρόνια το 2014 ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε αποξήλωση της παροχής γιατί είχαν περάσει κάποια χρόνια και δεν είχε χρησιμοποιηθεί το σπίτι και πήραν τον μετρητή. Οπότε στο Ε2 και Ε9 περνούσα μέχρι το 2014 τον αριθμό παροχής αλλά μετά όχι. Είναι δυνατόν να με κόψουν για αυτό το πράγμα;;; Επεξ/σία 11 Μαρτίου από geornirv
akisg2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου 8 ώρες πριν, geornirv είπε Να ρωτήσω κάτι. Πήγα να κάνω την αίτηση και μου βγάζει ότι δεν ικανοποιείται κάποιο κριτήριο και δεν προχωράει στο επόμενο βήμα. Πώς μπορώ να γνωρίζω ποιο κριτήριο δεν ικανοποιείται; Το μυαλό μου πάει μόνο στο τελευταίο κριτήριο που λέει να υπάρχει δηλωμένη σύνδεση ρεύματος. Εγώ είχα παλιοτερα ρεύμα αλλά πριν μερικά χρόνια το 2014 ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε αποξήλωση της παροχής γιατί είχαν περάσει κάποια χρόνια και δεν είχε χρησιμοποιηθεί το σπίτι και πήραν τον μετρητή. Οπότε στο Ε2 και Ε9 περνούσα μέχρι το 2014 τον αριθμό παροχής αλλά μετά όχι. Είναι δυνατόν να με κόψουν για αυτό το πράγμα;;; Κάνεις νέα αίτηση ή θέλεις να περάσεις το μισθωτήριο? ρωτάω γιατί νόμιζα επειδή εσύ ξεκίνησες το topic ότι είχες κάνει από πέρσι την αίτηση . Ο αριθμός παροχής είναι απαραίτητος για να κάνεις την αίτηση και είμαι 100% σίγουρος για αυτό που σου λέω. Η μόνη επιλογή που βλέπω είναι να κάνεις αίτηση για νέο ρολόι, να εγκατασταθεί και έπειτα να προχωρήσεις στην αίτηση ... Πάρε και ένα τηλέφωνο στο 1555 να ρωτήσεις αλλά είμαι πολύ σίγουρος για αυτό που σου λέω.... Όσοι προχωρήσουν σε μισθωτήριο έχετε στα υπόψιν σας ότι η έναρξη και η λήξη να είναι ίδια ημερομηνία ! Εγω παραλίγο να την πατήσω γιατί το μισθωτήριο έγραφε έναρξη 1/4/2025-31/3/2028 και εχτές που κοιτούσα ξανά το ΦΕΚ το ανέφερε ρητά οπότε προσέξτε το! 1
geornirv Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου Όχι δεν είχα κάνει πέρυσι αίτηση. Βασικά περίμενα να βγει το αναβαθμισμένο πρόγραμμα για να κάνω αίτηση γιατί στο ελληνικό κράτος είναι όλα πιθανά. Στο δια ταύτα , χθες μπήκα οπως σας είπα να κάνω αίτηση αλλά από το κινητό και μου έβγαλε ότι δεν πληρώ τα κριτήρια. Σήμερα μπήκα και από το pc να κάνω την αίτηση και μου έβγαλε ότι δεν πληρώ αλλά και τον λόγο. Μου έγραψε λοιπόν ότι το ακίνητο δεν ήταν κενό για 3 χρόνια. Εντωμεταξύ είναι πάνω από 10 χρόνια κενό και δηλωμένο στο Ε2 κανονικά όλα τα χρόνια. Πήρα τηλ στο 1555 και μου είπαν να στείλω email με τα αποδεικτικά δικαιολογητικά. Αλλά μου είπε και το εξής η κοπέλα που έχει βάση. Μου είπε ότι μήπως επειδή δεν έχει γίνει η δήλωση Ε2 του 2024 ακόμα, μήπως δεν φαίνεται στο σύστημα και οπότε επειδή εγώ κάνω τωρα αίτηση το 2025 ίσως να βλέπει και το Ε2 του έτους 2024. Οπότε ήθελα να ρωτήσω αν κανείς έχει κάνει αίτηση φέτος το 2025 και προχώρησε κανονικά. Ευχαριστω.
akisg2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) Εδώ μπορώ να βοηθήσω γιατί το ίδιο πρόβλημα είχα και εγω . Αν το ακίνητο είναι κληρονομία μπορείς να κάνει χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη τα Ε2 όπου φαίνοταν ότι το ακίνητο ήταν κλειστό σου στέλνω το Mail απο τη ΔΥΠΑ τι δικαιολογητικά χρειάζονται . Για την περίπτωση κατά την οποία το προς ένταξη ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του νυν κυρίου και αιτούντος εντός της τελευταίας τριετίας με κληρονομία, ακολουθείται η εξής διαδικασία: Ο νυν κύριος υποβάλει αίτηση, η οποία απορρίπτεται, διότι κατά την αυτοματοποιημένη εκτέλεση των ελέγχων μέσω διαλειτουργικότητας, δεν προκύπτει ότι ο αιτών δήλωνε το ακίνητο κενό κατά τα τρία τελευταία έτη. Στη συνέχεια ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει ένσταση επισυνάπτοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του προηγούμενου κυρίου του ακινήτου για τα έτη από 2021 κι εντεύθεν, κατά τη διάρκεια των οποίων το ακίνητο βρισκόταν στην κυριότητά του (και του έτους εντός του οποίου απεβίωσε και η φορολογική δήλωση υπεβλήθη χειρόγραφα). Επίσης, θα πρέπει να επισυνάψει και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του νυν κυρίου για τα έτη 2021 κι εντεύθεν. Τα δεδομένα θα τεθούν υπ' όψιν της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων του Προγράμματος "Ανακαινίζω-Νοικιάζω" της Δ.ΥΠ.Α. προς λήψη σχετικής απόφασης. Σε περίπτωση που απαιτηθούν τυχόν περαιτέρω έγγραφα κατά την εξέταση της ένστασης, θα σας ζητηθούν με νεότερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έκαναν 4 μέρες να το ολοκληρώσουν και θα επισυνάψεις κατευθείαν και τον τίτλο κτήσης γιατί μου τον ζήτησαν σε δεύτερο χρόνο οπότε στην ένσταση βάλε και το τίτλο κτήσης . Με επισύναψη αρχείων γίνεται είναι εύκολη διαδικασία . Μην εισέρχεστε στη πλατφόρμα από κινητό γιατί δεν έχει πλήρη πρόσβαση . Τα παραπάνω που ανέφερα αφορόυν σε περίπτωση κληρονομίας . Το ακίνητο έιναι στην ιδιοκτησία σου 10 χρόνια κενό ? Επεξ/σία 11 Μαρτίου από akisg2016
Jamess Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Μια ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται για πόρτες ασφαλείας για την ανακαίνιση, και η Golden Doors έχει κωδικό 5211 που είναι αποδεκτός στο πρόγραμμα….
geornirv Δημοσ. 11 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, akisg2016 είπε Εδώ μπορώ να βοηθήσω γιατί το ίδιο πρόβλημα είχα και εγω . Αν το ακίνητο είναι κληρονομία μπορείς να κάνει χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη τα Ε2 όπου φαίνοταν ότι το ακίνητο ήταν κλειστό σου στέλνω το Mail απο τη ΔΥΠΑ τι δικαιολογητικά χρειάζονται . Για την περίπτωση κατά την οποία το προς ένταξη ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του νυν κυρίου και αιτούντος εντός της τελευταίας τριετίας με κληρονομία, ακολουθείται η εξής διαδικασία: Ο νυν κύριος υποβάλει αίτηση, η οποία απορρίπτεται, διότι κατά την αυτοματοποιημένη εκτέλεση των ελέγχων μέσω διαλειτουργικότητας, δεν προκύπτει ότι ο αιτών δήλωνε το ακίνητο κενό κατά τα τρία τελευταία έτη. Στη συνέχεια ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει ένσταση επισυνάπτοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του προηγούμενου κυρίου του ακινήτου για τα έτη από 2021 κι εντεύθεν, κατά τη διάρκεια των οποίων το ακίνητο βρισκόταν στην κυριότητά του (και του έτους εντός του οποίου απεβίωσε και η φορολογική δήλωση υπεβλήθη χειρόγραφα). Επίσης, θα πρέπει να επισυνάψει και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του νυν κυρίου για τα έτη 2021 κι εντεύθεν. Τα δεδομένα θα τεθούν υπ' όψιν της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων του Προγράμματος "Ανακαινίζω-Νοικιάζω" της Δ.ΥΠ.Α. προς λήψη σχετικής απόφασης. Σε περίπτωση που απαιτηθούν τυχόν περαιτέρω έγγραφα κατά την εξέταση της ένστασης, θα σας ζητηθούν με νεότερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έκαναν 4 μέρες να το ολοκληρώσουν και θα επισυνάψεις κατευθείαν και τον τίτλο κτήσης γιατί μου τον ζήτησαν σε δεύτερο χρόνο οπότε στην ένσταση βάλε και το τίτλο κτήσης . Με επισύναψη αρχείων γίνεται είναι εύκολη διαδικασία . Μην εισέρχεστε στη πλατφόρμα από κινητό γιατί δεν έχει πλήρη πρόσβαση . Τα παραπάνω που ανέφερα αφορόυν σε περίπτωση κληρονομίας . Το ακίνητο έιναι στην ιδιοκτησία σου 10 χρόνια κενό ? Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου αλλά δυστυχώς δεν ήταν απο κληρονομιά τα τελευταία έτη αλλά ειμαι επικαρπωτής και ο γιος μου ψιλος κύριος από το 2011. Δεν υπάρχει καποιος που να έκανε αίτηση φέτος ;;; Επεξ/σία 11 Μαρτίου από geornirv
akisg2016 Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου WEBELECTRIC 5722 κατάστημα οικιακών συσκευών. Ψυγεία ,κουζίνες, κλιματισμός και τηλεοράσεις.....
enterhere Δημοσ. 13 Μαρτίου Δημοσ. 13 Μαρτίου Στις 11/3/2025 στις 9:26 ΠΜ, akisg2016 είπε Όσοι προχωρήσουν σε μισθωτήριο έχετε στα υπόψιν σας ότι η έναρξη και η λήξη να είναι ίδια ημερομηνία ! Εγω παραλίγο να την πατήσω γιατί το μισθωτήριο έγραφε έναρξη 1/4/2025-31/3/2028 και εχτές που κοιτούσα ξανά το ΦΕΚ το ανέφερε ρητά οπότε προσέξτε το! Δηλαδή οι ημερομηνίες στο μισθωτήριο πρέπει να είναι 1/4/2025-1/4/2028; Αλλιώς θεωρεί ότι το μισθωτήριο είναι κάτω από 3 χρόνια;
akisg2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 14 ώρες πριν, enterhere είπε Δηλαδή οι ημερομηνίες στο μισθωτήριο πρέπει να είναι 1/4/2025-1/4/2028; Αλλιώς θεωρεί ότι το μισθωτήριο είναι κάτω από 3 χρόνια; Καλημέρα, Αυτό αναγράφει η απόφαση έγκρισης : Η ημερομηνία λήξης πρέπει να είναι κατ' ελάχιστον 3 έτη από την ημερομηνία έναρξης (ΠΡΟΣΟΧΗ: ημερολογιακά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης πρέπει να είναι ίδιες, π.χ. 1/12/2024 έως 1/12/2027) Αν έχεις προχωρήσει σε μισθωτήριο επικοινώνησε με το λογιστή σου , χωρίς να είμαι 100% σίγουρος έχω την αίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία λήξης. 1
akisg2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 ώρες πριν, akisg2016 είπε Καλημέρα, Αυτό αναγράφει η απόφαση έγκρισης : Η ημερομηνία λήξης πρέπει να είναι κατ' ελάχιστον 3 έτη από την ημερομηνία έναρξης (ΠΡΟΣΟΧΗ: ημερολογιακά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης πρέπει να είναι ίδιες, π.χ. 1/12/2024 έως 1/12/2027) Αν έχεις προχωρήσει σε μισθωτήριο επικοινώνησε με το λογιστή σου , χωρίς να είμαι 100% σίγουρος έχω την αίσθηση ότι μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία λήξης. Με το σπίτι την Δευτέρα τελειώνω (επιτέλους) και επειδή μου έχετε στείλει πολλά μηνύματα για τα στοιχεία του εργολάβου που ανέλαβε το σπίτι και κατόπιν έγκρισής του μου έδωσε το οκ να δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας του . Ονομάζεται Σάββας Θεοδωρίδης 6940789110 ( από τον Αργύρη) δίνω τα στοιχεία του και σας τον προτείνω για δύο λόγους . Ο Πρώτος είναι γιατί επειδή πήραμε μαζί το ''βάπτισμα του πυρός'' με το πρόγραμμα είναι έτοιμος, το γνωρίζει και έχει κωδικό Pos 1520 (εργολάβος γενικά) και εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας είναι και καλός άνθρωπος. Ο Δεύτερος είναι για να βοηθήσω όπως το κάνω τόσο καιρό με τους Mcc να μην περάσουν όσοι ξεκινούν τώρα αυτό που περάσαμε όσοι ξεκινήσαμε πέρσι γιατί το να βρείς εργολάβο είναι πιο δύσκολο από το να βρεις Mcc για να αγοράσεις πλακάκια.... Σας στέλνω και μερικές φωτό από το πριν και το μετά . Όσοι χρειαστούν κάτι και μπορώ να βοηθήσω ας μου στείλουν . 3 λεπτά πριν, akisg2016 είπε Με το σπίτι την Δευτέρα τελειώνω (επιτέλους) και επειδή μου έχετε στείλει πολλά μηνύματα για τα στοιχεία του εργολάβου που ανέλαβε το σπίτι και κατόπιν έγκρισής του μου έδωσε το οκ να δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας του . Ονομάζεται Σάββας Θεοδωρίδης 6940789110 ( από τον Αργύρη) δίνω τα στοιχεία του και σας τον προτείνω για δύο λόγους . Ο Πρώτος είναι γιατί επειδή πήραμε μαζί το ''βάπτισμα του πυρός'' με το πρόγραμμα είναι έτοιμος, το γνωρίζει και έχει κωδικό Pos 1520 (εργολάβος γενικά) και εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας είναι και καλός άνθρωπος. Ο Δεύτερος είναι για να βοηθήσω όπως το κάνω τόσο καιρό με τους Mcc να μην περάσουν όσοι ξεκινούν τώρα αυτό που περάσαμε όσοι ξεκινήσαμε πέρσι γιατί το να βρείς εργολάβο είναι πιο δύσκολο από το να βρεις Mcc για να αγοράσεις πλακάκια.... Σας στέλνω και μερικές φωτό από το πριν και το μετά . Όσοι χρειαστούν κάτι και μπορώ να βοηθήσω ας μου στείλουν . 1
SnakeMJK Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Θέλει λίγο προσοχή με τις τροποποιήσεις της σύμβασης, πχ αν αλλάξεις την λήξη. Μετά στην εφαρμογή του ανακαινίζω-νοικιάζω θα φαίνεται ως τύπος αίτησης "τροποποιητική" και όχι "αρχική", και στα νέα ΦΕΚ που βγήκαν αναφέρεται ότι πρέπει η μίσθωση να είναι αρχική. Προσωπικά, επειδή είχα κάνει και εγώ πατάτα με την χρονική περίοδο της μίσθωσης, την έκανα λήξη και ξανά καινούρια από την αρχή για να φαίνεται ως "αρχική".
geornirv Δημοσ. 15 Μαρτίου Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει αίτηση εντός του 2025; Δεν μπορώ να βρω άκρη με το πρόβλημα μου. Δεν μου απαντάνε στα email και το 1555 με πήρε τηλ και δεν γνωρίζουν και μου είπαν να περιμένω απάντηση στα email. Μπαχαλο κρατος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα