Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους, ευχαριστούμε πολύ όσους δίνουν τα φώτα τους που έχουν εμπειρία από το Πρόγραμμα, και ιδιαιτέρως τον akisg2016. Ειλικρινά έχετε βοηθήσει πάρα πολύ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω:

α) σε πόσο καιρό περίπου μετά την έγκριση μπαίνει η προκαταβολή? (τηλεφωνικά στη ΔΥΠΑ δεν ήξεραν, και στα email δεν απαντάνε)

β) δεν έχω καταλάβει πώς περνιούνται οι συναλλαγές στο σύστημα του Προγράμματος, ειδικά στο σημείο που αναφέρει για 3 άτοκες δόσεις (ίσως αναφέρεται μόνο για πιστωτικές κάρτες). Έχω δηλώσει IBAN που συνδέεται με χρεωστική κάρτα ώστε να κάνω τις πληρωμές. Μπορώ να κάνω πολλές συναλλαγές, ακόμη και σε διαφορετικούς εμπόρους (με κατάλληλο MCC φυσικά) ? ή θα πρέπει να είναι περιορισμένες ?

γ) οι αποδείξεις που θα μου κόψει ο εκάστοτε έμπορος /εργολάβος, θα πρέπει να αναφέρουν με λεπτομέρεια τι εργασίες και προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν? π.χ. να λεει αγορά κουφωμάτων x ευρώ, εργασίες εγκατάστασης y ευρώ κλπ ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, gliklion55 είπε

o kotsovolos exei mcc 5722

Καλησπέρα. είναι 100% σίγουρο? ρωτάω γιατί τον Ιανουάριο που είχα καλέσει στη τράπεζα είχε 5311 που είναι εκτός προγράμματος 

Μόλις τώρα, akisg2016 είπε

Καλησπέρα. είναι 100% σίγουρο? ρωτάω γιατί τον Ιανουάριο που είχα καλέσει στη τράπεζα είχε 5311 που είναι εκτός προγράμματος 

Αν όντως ισχύει και άλλαξαν mcc βοηθάει πάρα πολύ όσους ξεκινούν τώρα 

29 λεπτά πριν, nikele96 είπε

καλησπέρα σε όλους, ευχαριστούμε πολύ όσους δίνουν τα φώτα τους που έχουν εμπειρία από το Πρόγραμμα, και ιδιαιτέρως τον akisg2016. Ειλικρινά έχετε βοηθήσει πάρα πολύ.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω:

α) σε πόσο καιρό περίπου μετά την έγκριση μπαίνει η προκαταβολή? (τηλεφωνικά στη ΔΥΠΑ δεν ήξεραν, και στα email δεν απαντάνε)

β) δεν έχω καταλάβει πώς περνιούνται οι συναλλαγές στο σύστημα του Προγράμματος, ειδικά στο σημείο που αναφέρει για 3 άτοκες δόσεις (ίσως αναφέρεται μόνο για πιστωτικές κάρτες). Έχω δηλώσει IBAN που συνδέεται με χρεωστική κάρτα ώστε να κάνω τις πληρωμές. Μπορώ να κάνω πολλές συναλλαγές, ακόμη και σε διαφορετικούς εμπόρους (με κατάλληλο MCC φυσικά) ? ή θα πρέπει να είναι περιορισμένες ?

γ) οι αποδείξεις που θα μου κόψει ο εκάστοτε έμπορος /εργολάβος, θα πρέπει να αναφέρουν με λεπτομέρεια τι εργασίες και προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν? π.χ. να λεει αγορά κουφωμάτων x ευρώ, εργασίες εγκατάστασης y ευρώ κλπ ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ! για τα καλά σου λόγια!

α) Εμπειρικά θα σου πώ ότι κάθε τέλος του μήνα μπαίνει η προκαταβολή αλλά εξαρτάται πότε κατέθεσες την αίτηση. 

Κάθε μήνα οι δημόσιες υπηρεσίες βγάζουν ποιες ημερομηνίες εκτελούν τις πληρωμές, η Δυπα αυτό το μήνα πληρώσε 24-28 Μαρτίου έχει σχέση με το πότε κατέθεσες την αίτηση πχ όποιος κατέθεσε την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου λογικά πρέπει να έλαβε τη προκαταβολή αν το έκανες αργότερα λογικά πας στην επόμενη πληρωμή δηλαδη τέλος Απριλίου .

β)Πληρώνεις σε pos με τη χρεωστική σου κάρτα της τράπεζας (ΠΥΠ) που έβαλες στο πρόγραμμα  με mcc που είναι στη λίστα που αναφέρει στη σύμβαση, εννοείται ότι αγορές μπορείς να κάνεις και Online από το site του εμπόρου που είναι στη λιστα .Οι συναλλαγές που κάνεις με τη χρεωστική σου κάρτα  ανα 3μηνο  αναρτώνται στη πλατφόρμα  (όσες εγκρίνονται απο το πρόγραμμα) στη καρτέλα επιλέξιμες δαπάνες ,πρόσβαση στη καρτέλα αυτή δίνεται μόνο απο υπολογιστή και όχι απο κινητό.

Οι άτοκες που αναφέρει αφορούν αν στη συγκεκριμένη τράπεζα που δήλωσες  έχεις και πιστωτική κάρτα , μπορείς να κάνεις αγορές και με αυτήν αλλα μέχρι 3 άτοκες αν κάνεις παραπάνω θα δεις τη συναλαγη στις επιλέξιμες δαπάνες αλλα δεν θα προσμετρηθουν στη συνολική σου δαπάνη 

γ) Όχι, το ΦΕΚ δεν αναφέρει κάτι τέτοιο, στη δική μου περίπτωση ο εργολάβος στις χειρόγραφες αποδείξεις  μου έγραφε ανακαίνιση ακινήτου και το Pos έβγαζε μία απλή απόδειξη συναλλαγής και όπως είδες από τις φωτογραφίες που ανέβασα χρησιμοποιήθηκαν άπειρα υλικά και έγιναν πολλές εργασίες από διαφορετικές ειδικότητες    και πέρασαν κανονικά στις συναλλαγές του προγράμματος  .

Η μόνη υποχρέωση που έχεις είναι να κρατήσεις τις αποδείξεις  για 3 χρόνια γιατί στη περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου θα τις ζητήσουν και αν αναγράφει στοιχεία αγοραστή να είναι στο όνομα αυτού που έκανε την αίτηση στο πρόγραμμα .

Ελπίζω να σε βοήθησα .  

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/3/2025 στις 12:23 ΜΜ, akisg2016 είπε

Εδώ μπορώ να βοηθήσω γιατί το ίδιο πρόβλημα είχα και εγω .

Αν το ακίνητο είναι κληρονομία μπορείς να κάνει χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη τα Ε2 όπου φαίνοταν ότι το ακίνητο ήταν κλειστό σου στέλνω το Mail απο τη ΔΥΠΑ τι δικαιολογητικά χρειάζονται .

Για την περίπτωση κατά την οποία το προς ένταξη ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα του νυν κυρίου και αιτούντος εντός της τελευταίας τριετίας με κληρονομία, ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Ο νυν κύριος υποβάλει αίτηση, η οποία απορρίπτεται, διότι κατά την αυτοματοποιημένη εκτέλεση των ελέγχων μέσω διαλειτουργικότητας, δεν προκύπτει ότι ο αιτών δήλωνε το ακίνητο κενό κατά τα τρία τελευταία έτη.

Στη συνέχεια ο αιτών θα πρέπει να υποβάλει ένσταση επισυνάπτοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του προηγούμενου κυρίου του ακινήτου για τα έτη από 2021 κι εντεύθεν, κατά τη διάρκεια των οποίων το ακίνητο βρισκόταν στην κυριότητά του (και του έτους εντός του οποίου απεβίωσε και η φορολογική δήλωση υπεβλήθη χειρόγραφα).

Επίσης, θα πρέπει να επισυνάψει και τα υποβληθέντα έντυπα Ε2 του νυν κυρίου για τα έτη 2021 κι εντεύθεν.

Τα δεδομένα θα τεθούν υπ' όψιν της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων του Προγράμματος "Ανακαινίζω-Νοικιάζω" της Δ.ΥΠ.Α. προς λήψη σχετικής απόφασης.

Σε περίπτωση που απαιτηθούν τυχόν περαιτέρω έγγραφα κατά την εξέταση της ένστασης, θα σας ζητηθούν με νεότερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έκαναν 4 μέρες να το ολοκληρώσουν και θα επισυνάψεις  κατευθείαν και τον τίτλο κτήσης γιατί μου τον ζήτησαν σε δεύτερο χρόνο οπότε στην ένσταση βάλε και το τίτλο κτήσης .

Με επισύναψη αρχείων γίνεται είναι εύκολη διαδικασία .

Μην εισέρχεστε  στη πλατφόρμα από κινητό γιατί δεν έχει πλήρη πρόσβαση .

Τα παραπάνω που ανέφερα αφορόυν σε περίπτωση κληρονομίας .

Το ακίνητο έιναι στην ιδιοκτησία  σου 10 χρόνια κενό ?

Λοιπόν δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος. Έχω κάνει ένσταση για το θέμα που είχα από τις 18/3 και ακόμα τίποτα. Ούτε και απάντηση στα πολλά μνμ που τους έχω στείλει στο mail. Απορώ πως σου απάντησαν σε 4 μέρες. Τυχερός ήσουν. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, geornirv είπε

Λοιπόν δεν θα γίνουμε ποτέ κράτος. Έχω κάνει ένσταση για το θέμα που είχα από τις 18/3 και ακόμα τίποτα. Ούτε και απάντηση στα πολλά μνμ που τους έχω στείλει στο mail. Απορώ πως σου απάντησαν σε 4 μέρες. Τυχερός ήσουν. 

Δεν είναι θέμα τύχης . Όταν έκανα εγώ την αίτηση 20/10/2024 εκείνη την περίοδο ζήτημα είναι να είχαν κάνει αίτηση 1000 άτομα πλέον υπάρχει πολύ  μεγαλύτερο ενδιαφέρον και για αυτό καθυστερούν τόσο πολυ.

Υπομονή . 

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι και σε 2 δικά μου email δεν απάντησαν ποτέ. βέβαια τα προβλήματα που είχα περιγράψει και αφορούσαν την πλατφόρμα του προγράμματος, τα διόρθωσαν.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι τα καταστήματα IKEA Praktiker Leroy Merlin Κωτσόβολος είναι αποδεκτά από το πρόγραμμα;

Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jamess είπε

Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι τα καταστήματα IKEA Praktiker Leroy Merlin Κωτσόβολος είναι αποδεκτά από το πρόγραμμα;

Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας. 

Καλημέρα, praktiker , leroy έχουν κωδικό 5200 και είναι ελεγμένο 100%. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, akisg2016 είπε

Καλημέρα, praktiker , leroy έχουν κωδικό 5200 και είναι ελεγμένο 100%. 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Καλησπέρα ρε παιδιά μπαίνω στις επιλεξειμες δαπάνες και μου έχουν περάσει μέχρι τον 12/ 2024 και το δεύτερο δεν έχουν βάλει πόσο 13500 αλλά ακόμα είναι 10000 ξέρουμε τη εχει γίνει?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, nik416 είπε

Καλησπέρα ρε παιδιά μπαίνω στις επιλεξειμες δαπάνες και μου έχουν περάσει μέχρι τον 12/ 2024 και το δεύτερο δεν έχουν βάλει πόσο 13500 αλλά ακόμα είναι 10000 ξέρουμε τη εχει γίνει?

Καλημέρα ,  η αποστολή κινήσεων από τους ΠΥΠ γίνεται ανα τρίμηνο στη ΔΥΠΑ και εμένα μέχρι τέλος Δεκέμβρη έχουν βγεί ,

λογικά τέλη Απριλίου θα βγουν οι κινήσεις για ΙΑΝ-ΦΕΒ-ΜΑΡΤ .

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, akisg2016 είπε

Καλημέρα ,  η αποστολή κινήσεων από τους ΠΥΠ γίνεται ανα τρίμηνο στη ΔΥΠΑ και εμένα μέχρι τέλος Δεκέμβρη έχουν βγεί ,

λογικά τέλη Απριλίου θα βγουν οι κινήσεις για ΙΑΝ-ΦΕΒ-ΜΑΡΤ κι

Και γιατί τα γιατί δεν φαίνονται 13500 αλλά 10000 ακόμα αυτό δεν θα έπρεπε να το φτιάξουν?

Δημοσ.
11 ώρες πριν, nik416 είπε

Και γιατί τα γιατί δεν φαίνονται 13500 αλλά 10000 ακόμα αυτό δεν θα έπρεπε να το φτιάξουν?

Ίσως επειδή υπάρχει η άιτηση δαπανών και παράτασης προθεσμιών εντεταγμένων δικαιούχων που αναφέρει τις 13500... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...