akisg2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 39 λεπτά πριν, STAMATINAR είπε καλησπέρα, για ποια περίοδο?? Εμένα εμφάνισε τις συναλλαγές από τον Οκτώβρη έως τις αρχές Ιουλίου . Απο Οκτώβρη έως Δεκέμβρη υπήρχαν αλλά τις είχαν αφαιρέσει για να ελέγξουν για τους νέους mcc τώρα πρόσθεσαν όλες τις συναλλαγές. Ελπίζω να προσθέσουν και σύντομα την απόφαση πληρωμής . 1
nas07 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 6 ώρες πριν, akisg2016 είπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ !!! Ναι και σε μένα!! 2 ώρες πριν, akisg2016 είπε Εμένα εμφάνισε τις συναλλαγές από τον Οκτώβρη έως τις αρχές Ιουλίου . Απο Οκτώβρη έως Δεκέμβρη υπήρχαν αλλά τις είχαν αφαιρέσει για να ελέγξουν για τους νέους mcc τώρα πρόσθεσαν όλες τις συναλλαγές. Ελπίζω να προσθέσουν και σύντομα την απόφαση πληρωμής . Πότε λήγει το 9μηνο με την 4μηνη παράταση σου?
akisg2016 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 36 λεπτά πριν, nas07 είπε Ναι και σε μένα!! Πότε λήγει το 9μηνο με την 4μηνη παράταση σου? Για αγορές 30/7 +4 μήνες Μόλις τώρα, akisg2016 είπε Για αγορές 30/7 +4 μήνες Για ενοικίαση 30/10 + 4 μήνες
nas07 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου Καλημέρα και εμένα τον Οκτώβρη λήγει. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? 12 ώρες πριν, akisg2016 είπε Για αγορές 30/7 +4 μήνες Για ενοικίαση 30/10 + 4 μήνες Καλημέρα λήγει Οκτώβρη ή έχει + 4 μήνες για να λήξει? Εμένα λήγει τον Οκτώβρη με την επιπλέον παράταση. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? Αφού περάσει και η παραταση τους. Αυτό έχω καταλάβει. 12 ώρες πριν, akisg2016 είπε Για αγορές 30/7 +4 μήνες Για ενοικίαση 30/10 + 4 μήνες Καλημέρα λήγει Οκτώβρη ή έχει + 4 μήνες για να λήξει? Εμένα λήγει τον Οκτώβρη με την επιπλέον παράταση. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? Αφού περάσει και η παραταση τους. Αυτό έχω καταλάβει
akisg2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 1 ώρα πριν, nas07 είπε Καλημέρα και εμένα τον Οκτώβρη λήγει. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? Καλημέρα λήγει Οκτώβρη ή έχει + 4 μήνες για να λήξει? Εμένα λήγει τον Οκτώβρη με την επιπλέον παράταση. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? Αφού περάσει και η παραταση τους. Αυτό έχω καταλάβει. Καλημέρα λήγει Οκτώβρη ή έχει + 4 μήνες για να λήξει? Εμένα λήγει τον Οκτώβρη με την επιπλέον παράταση. Δεν θα πρέπει η απόφαση πληρωμής να βγει μετά τον Οκτώβρη? Αφού περάσει και η παραταση τους. Αυτό έχω καταλάβει Καλημέρα έκανα λάθος . 30/7 λήγει η προθεσμία ενοικίασης + 4 μήνες .παραταση που έδωσαν άρα 30 Νοεμβρίου . Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ότι πρέπει να υπάρξει εξάντληση του χρονικού ορόσημου ώστε να βγει η απόφαση πληρωμής ;
nas07 Δημοσ. 12 Ιουλίου Δημοσ. 12 Ιουλίου 6 ώρες πριν, akisg2016 είπε Καλημέρα έκανα λάθος . 30/7 λήγει η προθεσμία ενοικίασης + 4 μήνες .παραταση που έδωσαν άρα 30 Νοεμβρίου . Υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση ότι πρέπει να υπάρξει εξάντληση του χρονικού ορόσημου ώστε να βγει η απόφαση πληρωμής ; Έχω ανεβάσει αυτο: Για όσους έχουν ολοκληρώσει, καταληκτική ημερομηνία για την έναρξη της εκκαθάρισης υλοποίησης και για την απόφαση πληρωμής είναι η τελευταία ημερομηνία παράτασης της προθεσμίας που έχει λάβει ο καθένας. Ανεξάρτητα αν έχει γίνει εκμίσθωση νωρίτερα. Μετά από επικοινωνία μαζί τους. Μπορείς να τους πάρεις τηλ και να το επιβεβαιώσεις μηπως δεν ισχύει
requiem78 Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου Καλημέρα, αν και έχει περάσει και η παράταση των 4 μηνών και το ακίνητο έχει ενοικιαστεί, τίποτα μέχρι στιγμής. Ένα χρόνο μετά την προκαταβολή.
nas07 Δημοσ. 15 Ιουλίου Δημοσ. 15 Ιουλίου 5 ώρες πριν, requiem78 είπε Καλημέρα, αν και έχει περάσει και η παράταση των 4 μηνών και το ακίνητο έχει ενοικιαστεί, τίποτα μέχρι στιγμής. Ένα χρόνο μετά την προκαταβολή. Τι να πεις. Δεν σου έχουν φέρει και τις δαπάνες. Σε λίγες μέρες θα τα αναρτήσουν σε όλους. Φαινεται να το κάνουν σταδιακά και εξαιρετικά αργά! Λογικά Αύγουστο με Σεπτέμβρη θα έχεις τελειώσει με όλα.
alexan_e Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου Στις 7/7/2025 στις 2:39 ΜΜ, scorpio5 είπε Ο μηχανικος ηταν επισης καθυσηχαστικος και προθυμος να παρει εργολαβια ολη τη δουλεια και να κοψει αυτος το συνολο του ποσου αν χρειαστει (εχει ενεργο pos). Ο ιδιoς εχει mcc8911. Ειναι δυνατον να το παρει ολο πανω του? Γεια σας, προσπαθώ και εγώ να διευκρινίσω αν μπορεί εργολάβος μηχανικός με αυτόν τον κωδικό 8911 Υπηρεσίες Μηχανικού (Αρχιτέκτονα/Πολιτικού Μηχανικού/Τοπογράφου) να αναλάβει όλο το έργο ή αν περιορίζεται μόνο σε τιμολόγιο αξίας 700 ευρώ. Μήπως κατάφερε κάποιος να διευκρινίσει αυτό το θέμα; Επίσης προσπαθώ να βρω το τηλέφωνο για να επικοινωνήσω και να θέσω το ερώτημα στη δυπα (αν και η απάντηση ισως δεν θα είναι δεσμευτική που σημαίνει ότι μπορεί να μου πουν κάτι που τελικά να μην ισχύει). Παίρνω στο 1555 αλλά δεν μπορώ να βρω ποιον κωδικό πρέπει να χρησιμοποιήσω στη συνέχεια επικοινωνήσω με το κατάλληλο τμήμα. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε σε ποιο τηλέφωνο επικοινωνείτε για να θέσετε ερωτήματα για το ανακαινίζω νοικιάζω. Ευχαριστώ
akisg2016 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, alexan_e είπε Γεια σας, προσπαθώ και εγώ να διευκρινίσω αν μπορεί εργολάβος μηχανικός με αυτόν τον κωδικό 8911 Υπηρεσίες Μηχανικού (Αρχιτέκτονα/Πολιτικού Μηχανικού/Τοπογράφου) να αναλάβει όλο το έργο ή αν περιορίζεται μόνο σε τιμολόγιο αξίας 700 ευρώ. Μήπως κατάφερε κάποιος να διευκρινίσει αυτό το θέμα; Επίσης προσπαθώ να βρω το τηλέφωνο για να επικοινωνήσω και να θέσω το ερώτημα στη δυπα (αν και η απάντηση ισως δεν θα είναι δεσμευτική που σημαίνει ότι μπορεί να μου πουν κάτι που τελικά να μην ισχύει). Παίρνω στο 1555 αλλά δεν μπορώ να βρω ποιον κωδικό πρέπει να χρησιμοποιήσω στη συνέχεια επικοινωνήσω με το κατάλληλο τμήμα. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε σε ποιο τηλέφωνο επικοινωνείτε για να θέσετε ερωτήματα για το ανακαινίζω νοικιάζω. Ευχαριστώ 1555 και επιλέγεις για θέματα ΔΥΠΑ. 1
nas07 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 53 λεπτά πριν, alexan_e είπε Γεια σας, προσπαθώ και εγώ να διευκρινίσω αν μπορεί εργολάβος μηχανικός με αυτόν τον κωδικό 8911 Υπηρεσίες Μηχανικού (Αρχιτέκτονα/Πολιτικού Μηχανικού/Τοπογράφου) να αναλάβει όλο το έργο ή αν περιορίζεται μόνο σε τιμολόγιο αξίας 700 ευρώ. Μήπως κατάφερε κάποιος να διευκρινίσει αυτό το θέμα; Επίσης προσπαθώ να βρω το τηλέφωνο για να επικοινωνήσω και να θέσω το ερώτημα στη δυπα (αν και η απάντηση ισως δεν θα είναι δεσμευτική που σημαίνει ότι μπορεί να μου πουν κάτι που τελικά να μην ισχύει). Παίρνω στο 1555 αλλά δεν μπορώ να βρω ποιον κωδικό πρέπει να χρησιμοποιήσω στη συνέχεια επικοινωνήσω με το κατάλληλο τμήμα. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε σε ποιο τηλέφωνο επικοινωνείτε για να θέσετε ερωτήματα για το ανακαινίζω νοικιάζω. Ευχαριστώ Σύμφωνα με την απόφαση και σε συγκεκριμένο άρθρο αναφέρονται συγκεκριμένα οι δαπάνες για υπηρεσίες μηχανικού και επίσης αναφέρει τις κατηγορίες επαγγελμάτων που υπάγονται: Υπηρεσίες Μηχανικού (Αρχιτέκτονα/Πολιτικού Μηχανικού/Τοπογράφου) καθώς και το ανώτατο ποσό δαπάνης που θα αναγνωριστεί. Αν εσύ εννοείς να το πάρει εργολαβία όλο το έργο, δεν νομίζω, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που ορίζει η απόφαση. Για εργολαβίες λογικά θα πρέπει να αναζητήσεις και να απευθυνθείς σε συγκεκριμένες κατηγορίες mcc που ορίζει η απόφαση, αυτό καταλαβαίνω χωρίς να είναι σίγουρο. Παντως θα πρέπει να επιβεβαιωσεις πριν κανεις το οτιδήποτε. 1
alexan_e Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 41 λεπτά πριν, nas07 είπε Σύμφωνα με την απόφαση και σε συγκεκριμένο άρθρο αναφέρονται συγκεκριμένα οι δαπάνες για υπηρεσίες μηχανικού και επίσης αναφέρει τις κατηγορίες επαγγελμάτων που υπάγονται: Υπηρεσίες Μηχανικού (Αρχιτέκτονα/Πολιτικού Μηχανικού/Τοπογράφου) καθώς και το ανώτατο ποσό δαπάνης που θα αναγνωριστεί. Αν εσύ εννοείς να το πάρει εργολαβία όλο το έργο, δεν νομίζω, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που ορίζει η απόφαση. Για εργολαβίες λογικά θα πρέπει να αναζητήσεις και να απευθυνθείς σε συγκεκριμένες κατηγορίες mcc που ορίζει η απόφαση, αυτό καταλαβαίνω χωρίς να είναι σίγουρο. Παντως θα πρέπει να επιβεβαιωσεις πριν κανεις το οτιδήποτε. Είναι εργολάβος μηχανικός με συνεργεία, ο οποίος μπορεί να αναλάβει όλο το έργο (κουφώματα, μπάνιο, ηλεκτρολογικά, εξώπορτα κ.λπ.), να πάρει τα υλικά και να μου κόψει τα τιμολόγια ο ίδιος στο τέλος, και να πληρώσω το σύνολο του ποσού στο Pos του. Το θέμα είναι ότι έχει mcc 8911. Υπάρχει η παράγραφος που λέει ότι στις υπηρεσίες μηχανικού οι άδειες μπορούν να είναι μέχρι το ποσό των 700€, αλλά δεν ξέρω αν αυτός ο περιορισμός του ποσού είναι γενικά για τον κωδικό του μηχανικού ή αν είναι περιορισμός για τον κωδικό του μηχανικού μόνο όταν τα τιμολόγια αφορούν άδειες και δεν υπάρχει πρόβλημα στο να κόψει μεγαλύτερα ποσά που αφορούν τα υλικά και την εργασία.
nas07 Δημοσ. 22 Ιουλίου Δημοσ. 22 Ιουλίου 9 λεπτά πριν, alexan_e είπε Είναι εργολάβος μηχανικός με συνεργεία, ο οποίος μπορεί να αναλάβει όλο το έργο (κουφώματα, μπάνιο, ηλεκτρολογικά, εξώπορτα κ.λπ.), να πάρει τα υλικά και να μου κόψει τα τιμολόγια ο ίδιος στο τέλος, και να πληρώσω το σύνολο του ποσού στο Pos του. Το θέμα είναι ότι έχει mcc 8911. Υπάρχει η παράγραφος που λέει ότι στις υπηρεσίες μηχανικού οι άδειες μπορούν να είναι μέχρι το ποσό των 700€, αλλά δεν ξέρω αν αυτός ο περιορισμός του ποσού είναι γενικά για τον κωδικό του μηχανικού ή αν είναι περιορισμός για τον κωδικό του μηχανικού μόνο όταν τα τιμολόγια αφορούν άδειες και δεν υπάρχει πρόβλημα στο να κόψει μεγαλύτερα ποσά που αφορούν τα υλικά και την εργασία. Ναι καταλαβαίνω τι λες. Δεν είναι ξεκάθαρο αλλά αν έχουν βάλει όριο το ποσό αυτό και εσύ κάνεις τις παραπάνω δαπάνες με αυτό το mcc το πιο πιθανό είναι να μην σου το αναγνωρίσουν. Αυτοί δεν βλέπουν τι αφορά η δαπάνη σου αλλά κοιτάνε αν υπερβαίνει το όριο που έχουν ορίσει. Το κοιτάνε ίσως αργότερα σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Αν το κάνεις με αυτό τον τρόπο μετά θα πρέπει να κάνεις ένσταση και να αποδείξεις αυτό που έκανες έτσι ώστε να σου το αναγνωρίσουν. Η ένσταση γίνεται στο τέλος κατά την εκκαθάριση. Οπότε αν δεν σου το αναγνωρίσουν, πάει στράφι όλη η δουλειά και θα επιστρέψεις και την προκαταβολή. Μπορεί και να σου το αναγνωρίσουν εξαρχής, δεν μπορώ να ξέρω αλλά βάσει λογικής και λόγω του ότι έχω περάσει αυτή τη φάση και έχω ολοκληρώσει, δεν θα το διακινδύνευα. Δεν ειναι να μπλέκεις, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις εμαιλ στον λογαριασμό που έχει η πλατφόρμα και να πεις ακριβώς τι θέλεις και να σου απαντήσουν επισήμως. Από την έρευνα είχα βρει εργολάβο και είχε mcc 1520 όπου βάσει της περιγραφής της δραστηριότητας είναι λογικό να αναλάβει όλες τις εργασίες. Τις εργασίες εγώ τις έκανα με κάθε μάστορα που βρήκα για να μου τα φτιάξουν. 1
alexan_e Δημοσ. 23 Ιουλίου Δημοσ. 23 Ιουλίου Καλημέρα, έστειλα το ερώτημά μου με email και μόλις πήρα την απάντηση, την παραθετω σε περιπτωση που εχει καποιος αλλος την ιδια απορια Αναφορά σε κείμενο Γεια σας Θα ήθελα παρακαλώ μία διευκρίνιση σχετικά με τον κωδικό κατηγορίας εμπόρου mc 8911 (υπηρεσίες μηχανικού). Βρήκαμε ένα μηχανικό εργολάβο ο οποίος θα αναλάβει το έργο με πλήρη εργολαβία, δηλαδή θα παραγγείλει όλα τα υλικά ο ίδιος (κουφώματα εξώπορτα υδραυλικά πλακάκια κτλ), θα κάνει εγκατάσταση και όλες τις εργασίες με τα συνεργεία τα οποία διαθέτει και στο τέλος θα μας κόψει μια σειρά τιμολογίων τα οποία θα πληρώσουμε στον ίδιο στο pos το οποίο κατέχει. Το pos του συγκεκριμένου μηχανικού εργολάβου έχει κωδικό mcc 8911 (υπηρεσίες μηχανικού). Το ερώτημά μου είναι αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με το πρόγραμμα στο να αναλάβει το έργο με πλήρη εργολαβία ο συγκεκριμένος μηχανικός και αν θα θεωρηθούν ως επιδοτούμενα έξοδα τα τιμολόγια του η αν θα απορριφθούν. Ρωτώ γιατί υπάρχει μία παράγραφος στην εγκριτική απόφαση η οποία λέει ότι στις υπηρεσίες μηχανικού οι άδειες μπορούν να είναι μέχρι το ποσό των 700€, αλλά δεν διευκρινίζει αν αυτός ο περιορισμός του ποσού είναι γενικά για τον κωδικό των υπηρεσιών μηχανικού 5911 ή αν είναι περιορισμός για τον κωδικό του μηχανικού μόνο όταν τα τιμολόγια αφορούν άδειες και δεν υπάρχει πρόβλημα στο να κόψει μεγαλύτερα ποσά που αφορούν τα υλικά και την εργασία. Σας ευχαριστω Αναφορά σε κείμενο Καλημέρα, επισημαίνουμε ότι για την ανάληψη της εργολαβίας απο μηχανικό θα πρέπει να έχει κατηγοριοποιηθεί και ως εργολάβος με τον κωδικό(MCC)1520 Εργολάβοι γενικά-Οικιστικές και Εμπορικές εργολαβίες, ώστε στην πληρωμή του με τη χρήση της κάρτα σας να εμφανιστεί στην διασταύρωση της Τράπεζας με την ΔΥΠΑ, ότι η δαπάνη φέρει τον σωστό κωδικό και γίνεται αυτομάτως αποδεκτή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται αποδεκτή και μία πληρωμή με απαραίτητη την έκδοση τιμολογίου στο όνομα του δικαιούχου και με αναφορά ενδεικτικά στις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιήθηκαν στο ακίνητο. Επιβεβαιώνουμε ότι η δαπάνη για αμοιβή μηχανικού γίνεται δεκτή απο το Πρόγραμμα, μέχρι του ποσού των 700 ευρώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα