pink_glitter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία. Μετά από 11 χρόνια στο ίδιο σπίτι, ήρθε η ώρα να μετακομίσω, καθώς ο ιδιοκτήτης το θέλει για ίδιοκατοίκηση. Το θέμα μου είναι ότι τελευταία φορά που ψάχτηκα για σπίτι ήμουν φοιτήτρια, οπότε οι γονείς μου είχαν αναλάβει τα διαδικαστικά. Τώρα λοιπόν που ψάχνω μόνη και αφού έχω κάνει μια ελάχιστη έρευνα αγοράς (σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να φύγω μέχρι τέλος Αυγούστου) θα ήθελα να ρωτήσω, παντα χρειάζονται 3 ενοίκια μπροστά; Δηλαδή δύο εγγύηση και ενας το τρέχον; Ή υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν μόνο 2; Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από pink_glitter
CONAN_ Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία. Μετά από 11 χρόνια στο ίδιο σπίτι, ήρθε η ώρα να μετακομίσω, καθώς ο ιδιοκτήτης το θέλει για ίδιοκατοίκηση. Το θέμα μου είναι ότι τελευταία φορά που ψάχτηκα για σπίτι ήμουν φοιτήτρια, οπότε οι γονείς μου είχαν αναλάβει τα διαδικαστικά. Τώρα λοιπόν που ψάχνω μόνη και αφού έχω κάνει μια ελάχιστη έρευνα αγοράς (σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να φύγω) θα ήθελα να ρωτήσω, παντα χρειάζονται 3 ενοίκια μπροστά; Δηλαδή δύο εγγύηση και ενας το τρέχον; Ή υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν μόνο 2; Το σύνηθες είναι 2 ενοίκια. Το τρέχον & εγγύηση (την οποία την συμψηφίζεις με τον τελευταίο μήνα οταν φύγεις) . Απο κει και πέρα εχω ακούσει περιπτώσεις να ζητάνε μεχρι και 6 μηνες προπληρωμη. Γενικά ο καθένας ζητάει ότι θέλει. Εγώ, εκτός αν ήταν κάτι πολύ καλό και να αξίζει, αν μου ζητούσαν 3 ενοίκια μπροστα θα έστριβα για αλλού. 4
pink_glitter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, CONAN_ είπε Το σύνηθες είναι 2 ενοίκια. Το τρέχον & εγγύηση (την οποία την συμψηφίζεις με τον τελευταίο μήνα οταν φύγεις) . Απο κει και πέρα εχω ακούσει περιπτώσεις να ζητάνε μεχρι και 6 μηνες προπληρωμη. Γενικά ο καθένας ζητάει ότι θέλει. Εγώ, εκτός αν ήταν κάτι πολύ καλό και να αξίζει, αν μου ζητούσαν 3 ενοίκια μπροστα θα έστριβα για αλλού. Η αλήθεια είναι ότι στα δύο που μου είπαν 3 μπροστά είναι από μεσιτικό. Αυτό που πάω να δω αύριο (η πρώτη μου προτίμηση μέχρι στιγμής) είναι κατευθείαν από ιδιοκτήτη, οπότε δεν ξέρω τι θα μου πει. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από pink_glitter
d_gkal Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Εδώ άλλοι ζητάνε 6 μήνες μπροστά. Έχουν ξεφύγει τα πράματα Το νορμάλ είναι 1+1 3 1 1
iml Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Συνήθως 2 ενοίκια είναι η εγγύηση στα επιπλωμένα λόγω του εξτρα κόστους των περιεχομένων και 1 ενοίκιο μπροστά στα άδεια. αλλά ο καθένας μπορεί να ζητήσει όσο θέλει. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από iml
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 46 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Η αλήθεια είναι ότι στα δύο που μου είπαν 3 μπροστά είναι από μεσιτικό. Αυτό που πάω να δω αύριο (η πρώτη μου προτίμηση μέχρι στιγμής) είναι κατευθείαν από ιδιοκτήτη, οπότε δεν ξέρω τι θα μου πει. το ένα ενοίκιο είναι η αμοιβή του μεσιτικού. 3
Apokios Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 48 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Η αλήθεια είναι ότι στα δύο που μου είπαν 3 μπροστά είναι από μεσιτικό. Αυτό που πάω να δω αύριο (η πρώτη μου προτίμηση μέχρι στιγμής) είναι κατευθείαν από ιδιοκτήτη, οπότε δεν ξέρω τι θα μου πει. Συνήθως ζητάνε 1+1 Αυτο που σου ζητάνε τώρα ειναι και η αμοιβή του μεσίτη, δυστυχώς.
SabotazNic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Το αυτό. Πλέον ο μεσίτης τα παίρνει από τον ενοικιαστή. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν μισά μισά.
Morosana Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση σε σπίτια σε λογικές τιμές που οι μεσίτες δεν παίρνουν από τους ιδιοκτήτες και πάνε για ένα ενοίκιο. Και 2 εγγυήσεις να ζητήσει για να πάει η μία στο μεσίτη δεν τον ενδιαφέρει τον ενοικιαστή γιατί αυτές μένουν στο σπίτι.
piccolino Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 3 ώρες πριν, pink_glitter είπε Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια απορία. Μετά από 11 χρόνια στο ίδιο σπίτι, ήρθε η ώρα να μετακομίσω, καθώς ο ιδιοκτήτης το θέλει για ίδιοκατοίκηση. Το θέμα μου είναι ότι τελευταία φορά που ψάχτηκα για σπίτι ήμουν φοιτήτρια, οπότε οι γονείς μου είχαν αναλάβει τα διαδικαστικά. Τώρα λοιπόν που ψάχνω μόνη και αφού έχω κάνει μια ελάχιστη έρευνα αγοράς (σήμερα μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να φύγω μέχρι τέλος Αυγούστου) θα ήθελα να ρωτήσω, παντα χρειάζονται 3 ενοίκια μπροστά; Δηλαδή δύο εγγύηση και ενας το τρέχον; Ή υπάρχουν και περιπτώσεις που θέλουν μόνο 2; Έχεις συμβόλαιο; Αν ναι, πότε λήγει; Το να σου δώσει 5 βδομάδες προθεσμία, είναι απαράδεκτο, ειδικά που μένεις τόσα χρόνια στο ίδιο σπίτι, οπότε λογικά είναι ευχαριστημένος μαζί σου. 1
pink_glitter Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, piccolino είπε Έχεις συμβόλαιο; Αν ναι, πότε λήγει; Το να σου δώσει 5 βδομάδες προθεσμία, είναι απαράδεκτο, ειδικά που μένεις τόσα χρόνια στο ίδιο σπίτι, οπότε λογικά είναι ευχαριστημένος μαζί σου. Λήγει Δεκέμβριο. Θέλει λέει να έχει περιθώριο να κάνει και την απαραίτητη ανακαίνιση. Έτσι κι αλλιώς θα έφευγα αλλά προγραμμάτιζα κάπου Σεπτεμβρίο- Οκτωβρίο. Τέλος πάντων η έγνοια μου τώρα είναι απλά να βρω κάτι να με βολεύει σε μια κάπως λογική τιμή. Μένω και σε φοιτητουπολη οπότε είναι αρκετά διαθέσιμα τώρα
piccolino Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 7 λεπτά πριν, pink_glitter είπε Λήγει Δεκέμβριο. Θέλει λέει να έχει περιθώριο να κάνει και την απαραίτητη ανακαίνιση. Έτσι κι αλλιώς θα έφευγα αλλά προγραμμάτιζα κάπου Σεπτεμβρίο- Οκτωβρίο. Τέλος πάντων η έγνοια μου τώρα είναι απλά να βρω κάτι να με βολεύει σε μια κάπως λογική τιμή. Μένω και σε φοιτητουπολη οπότε είναι αρκετά διαθέσιμα τώρα Ότι και να σου λέει, μπορείς να μείνεις μέχρι τη λήξη του συμβολαίου, μέχρι τότε δε μπορεί να σε βγάλει. Αν βρεις νωρίτερα κάτι άλλο, καλώς, εννοείται να φύγεις να κάνεις κι εκείνος τη δουλειά του. Φοιτητούπολη, αλλά χθες βγήκαν οι βάσεις και ξέρω παιδιά που σήμερα έφυγαν ήδη για αναζήτηση σπιτιού, για να προλάβουν να βρουν. Αν υπολογίσεις πως είναι και καλοκαίρι οπότε και να δεις ενοικιαστήρια, μπορεί να καθυστερήσεις να δεις τα σπίτια, αν οι ιδιοκτήτες λείπουν διακοπές πχ. Γι αυτό που ρώτησες το σύνηθες είναι 1 ενοίκιο και 1 εγγύηση, αλλά ο καθένας ζητάει ότι θέλει πλέον. Υπέρ σου είναι πως έμενες τόσα χρόνια στο ίδιο σπίτι, χρησιμοποίησε το σαν επιχείρημα οτι είσαι τυπική στις υποχρεώσεις σου κλπ κλπ Καλή τύχη! 3
alx301 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Κανονικά ειναι 1 η 2 εγγυήσεις μπροστα, και παει ανάλογα την χρονολογία κατασκευής του κτιρίου. Ρωτα τον μεσίτη να μάθεις τι πληρώνεις, εδω θα πρέπει να μαντέψουμε.
adi32 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Είναι τραγικό να βάζουν μεσίτες για ενοικίαση διαμερισματων λες και δε θα βρουν
piccolino Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 19 λεπτά πριν, alx301 είπε παει ανάλογα την χρονολογία κατασκευής του κτιρίου. Δεν έχει κάποια σχέση αυτό. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει καν κάποιος νόμος που να καθορίζει το ύψος της εγγύησης και οτιδήποτε σχετικό, μόνο αναφορές είχα βρει οτι δεν απαγορεύεται να ζητάει ο ιδιοκτήτης εγγύηση η οποία θα πρέπει να αναγράφεται στο συμβόλαιο και να επιστραφεί εφ όσον δεν υπάρχουν ζημιές και απλήρωτοι λογαριασμοί. Το είχα ψάξει την τελευταία φορά που έψαχνα σπίτι πριν μερικά χρόνια και είχαν αρχίσει να ζητάνε 3-4 εγγυήσεις ορισμένοι και το κοίταξα πρόσφατα πάλι για φιλικό μου άτομο που έψαχνε σπίτι, μήπως έχει αλλάξει κάτι αλλά δεν... Παλιά ήταν 1 εγγύηση συνήθως, μετά άρχισαν να ζητάνε 2, τώρα ο καθένας όσα του λείπουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα