Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα ομάδα θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά θερμοστάτη χώρου με wifi για απομακρησμενο ελενχο θέρμανσης με ξυλολεβητα που να μπορεί να δώσει εντολή στο βεντιλατερ του ξυλολεβητα να δουλέψει η να σταματηση σύμφωνα με την ζητούμενη θερμοκρασία στο σπίτι. Αυτή την στιγμή έχω εδώ κ 10 χρόνια έναν της olimpia αλλά δεν έχει wifi. 

Δημοσ.

Άρα θέλεις μία επαφή που να δίνει ρεύμα ή να το κόβει; Ή ψυχρή επαφή (μόνο εντολή, συνήθως 5V) ;

Η πιο οικονομική λύση είναι το sonoff TH (παλιά ήταν τα th10 & 16) και χρειάζεται το αισθητήριο θερμοκρασίας και υγρασίας. ΔΕΝ έχει οθόνη, ελέγχεται είτε αυτόματα (βάζεις προγράμματα), είτε χειροκίνητα μέσω της εφαρμογής (έχει κουμπί για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της εξόδου).

Εναλλακτικά, πας σε κάποιον έτοιμο (αλλά με μεγάλη διαφορά τιμής) πχ Siemens RDS110.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, csontheline είπε

Άρα θέλεις μία επαφή που να δίνει ρεύμα ή να το κόβει; Ή ψυχρή επαφή (μόνο εντολή, συνήθως 5V) ;

Η πιο οικονομική λύση είναι το sonoff TH (παλιά ήταν τα th10 & 16) και χρειάζεται το αισθητήριο θερμοκρασίας και υγρασίας. ΔΕΝ έχει οθόνη, ελέγχεται είτε αυτόματα (βάζεις προγράμματα), είτε χειροκίνητα μέσω της εφαρμογής (έχει κουμπί για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της εξόδου).

Εναλλακτικά, πας σε κάποιον έτοιμο (αλλά με μεγάλη διαφορά τιμής) πχ Siemens RDS110.

Στην ουσία θέλω να ανοίγει και να κλείνει το βεντιλατερ του ξυλολεβητα βάση ζητούμενης θερμοκρασίας στον χώρο, το sonof δεν μου κάνει γιατί θέλω να βλέπω την θερμοκρασία το siemens είναι πανάκριβο με τον απλό της olimpia electronics που έχω το κάνει κανονικά το μόνο που δεν έχει είναι το WiFi. 

Δημοσ.
4 hours ago, bilis1234 said:

Στην ουσία θέλω να ανοίγει και να κλείνει το βεντιλατερ του ξυλολεβητα βάση ζητούμενης θερμοκρασίας στον χώρο, το sonof δεν μου κάνει γιατί θέλω να βλέπω την θερμοκρασία το siemens είναι πανάκριβο με τον απλό της olimpia electronics που έχω το κάνει κανονικά το μόνο που δεν έχει είναι το WiFi. 

Δες το https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/th-elite/ αλλά δεν έχει έλεγχο από κουμπιά, μόνο την οθόνη με τις ενδείξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/8/2024 στις 12:06 ΜΜ, bilis1234 είπε

Καλημέρα ομάδα θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά θερμοστάτη χώρου με wifi για απομακρησμενο ελενχο θέρμανσης με ξυλολεβητα που να μπορεί να δώσει εντολή στο βεντιλατερ του ξυλολεβητα να δουλέψει η να σταματηση σύμφωνα με την ζητούμενη θερμοκρασία στο σπίτι. Αυτή την στιγμή έχω εδώ κ 10 χρόνια έναν της olimpia αλλά δεν έχει wifi. 

πχ  αυτός  η  αυτός  δεν σου κάνει ? Από το LOAD πας ένα καλώδιο στο ανεμιστήρα και το συνδεεις σε σειρά  με τους άλλους αυτοματισμους του λέβητα Με το κατάστημα που αγόρασες τον λέβητα μίλησες ?  

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
7 ώρες πριν, hp8 είπε

πχ  αυτός  η  αυτός  δεν σου κάνει ? Από το LOAD πας ένα καλώδιο στο ανεμιστήρα και το συνδεεις σε σειρά  με τους άλλους αυτοματισμους του λέβητα Με το κατάστημα που αγόρασες τον λέβητα μίλησες ?  

Καλησπέρα φίλε μου υπάρχουν καλώδια έχω θερμοστάτη κ δουλεύει κανονικά το βεντιλατερ απλά θέλω να βάλω με wifi αυτή η δύο που μου πρότεινες μπορούν να δώσουν εντολή στο βεντιλατερ? 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bilis1234 είπε

Καλησπέρα φίλε μου υπάρχουν καλώδια έχω θερμοστάτη κ δουλεύει κανονικά το βεντιλατερ απλά θέλω να βάλω με wifi αυτή η δύο που μου πρότεινες μπορούν να δώσουν εντολή στο βεντιλατερ? 

τη φωτο με το σχέδιο δεν την είδες ? Εκεί που λέει LOAD είναι για να δίνει σε ότι θέλεις να τροφοδοτησεις  Στην δική σου περίπτωση ο ανεμιστήρας σε συνεργασία με τους άλλους αυτοματισμους του λέβητα Θα σου πρότεινα να πάρεις τεχνικό που να γνωρίζει να τον συδεσει Ο ξυλολεβητας θέλει προσοχή 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

τη φωτο με το σχέδιο δεν την είδες ? Εκεί που λέει LOAD είναι για να δίνει σε ότι θέλεις να τροφοδοτησεις  Στην δική σου περίπτωση ο ανεμιστήρας σε συνεργασία με τους άλλους αυτοματισμους του λέβητα Θα σου πρότεινα να πάρεις τεχνικό που να γνωρίζει να τον συδεσει Ο ξυλολεβητας θέλει προσοχή 

Ναι μολης την είδα Σε ευχαριστώ πολύ ο ξυλολεβητας έχει δικό του πίνακα με τους αυτοματισμους του στην ουσία ο θερμοστάτης θα θα δίνει εντολή στο βεντιλατερ μόνο αυτό εννοείτε πως θα πάρω ηλεκτρολόγο. 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, bilis1234 είπε

ο ξυλολεβητας έχει δικό του πίνακα με τους αυτοματισμους του στην ουσία ο θερμοστάτης θα θα δίνει εντολή στο βεντιλατερ μόνο αυτό

Ο ξυλολεβητας έχει δικό του θερμοστάτη που να κόβει το   βεντιλατερ γύρω στους 55 - 57 °C θερμοκρασία νερού για ομαλή λειτουργία ? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, hp8 είπε

Ο ξυλολεβητας έχει δικό του θερμοστάτη που να κόβει το   βεντιλατερ γύρω στους 55 - 57 °C θερμοκρασία νερού για ομαλή λειτουργία ? 

Ναι το έχω ρυθμησει εγώ στους 70 βαθμούς μεχρη 85 λέει ο κατασκευαστής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, bilis1234 είπε

Ναι το έχω ρυθμησει εγώ στους 70 βαθμούς μεχρη 85 λέει ο κατασκευαστής. 

Οι 70 °C σου δίνουν πολύ θερμοκρασία νερού και αυξημένη καταναλωση και πολύ ζέστη φαντάζομαι  Άρα ο έξτρα που θα βάλεις θα πρεπε ι να συνδεθεί σε σειρά με τον υπάρχοντα  Ο λέβητας αρχικό αναμα  ανάβει αυτόματα η χειροκίνητα 

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hp8 είπε

Οι 70 °C σου δίνουν πολύ θερμοκρασία νερού και αυξημένη καταναλωση και πολύ ζέστη φαντάζομαι  Άρα ο έξτρα που θα βάλεις θα πρεπε ι να συνδεθεί σε σειρά με τον υπάρχοντα  

Πολύ ζέστη δεν το λες 21 βαθμούς λόγω ότι το σπίτι είναι χωρης μονοση κ με πλάκα από πάνω. Τώρα για τον θερμοστάτη στην ουσία θα αντικαταστησω τον συγκεκριμένο μου έχω που δίνει εντολή στον λέβητα να ανοίγει κλείνει το βεντιλατερ βάση ζητούμενης θερμοκρασίας 

IMG_20240803_110225.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...