Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτα τα σχολια παντως που στην ιδια προταση περιλαμβανουν τους ορους "τιμολογιο", "αποδειξη" και "μαυρα κι αδηλωτα" ειναι εκτος απο μηδενικης αξιας ποιοτικα και εξαιρετικα επικυνδινα. Συν οτι η ολη εργασια / παροχη θα ειναι ολοφανερη, διαρκης και θα αφορα πολλαπλους αποδεκτες. Οποτε στατιστικα και μονο, το ρισκο του "μαυρα" ειναι απιστευτα υψηλο, οπως και οι συνεπειες.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση της ανταλλαγής υπηρεσιών.

Εσύ διαφημίζεις δωρεάν το εστιατόριο-καφετέρια-μινι μαρκετ π.χ.

εκείνοι σου κάνουν μηνιαία δωράκια με μηδενική απόδειξη. Φαγητό καθημερινά-καφέ-ψώνια

φαντάζομαι για να μιλάς για τέτοια ποσά και επαρχία τέτοιες συναλλαγές γίνονται και πιο εύκολα

• Like 1
Δημοσ.

Τσέκαρε (με λογιστή) αν μπορείς να πας με τίτλο κτήσης, που μπορείς να πάρεις μέχρι 10.000 τον χρόνο αν αμείβεσαι περιστασιακά. Ετσι, αν μπορεις, και εσύ θα είσαι νόμιμος, χωρίς να ανοίξεις βιβλία και οι πελάτες σου θα μπορέσουν να γράψουν έξοδα.

υπολόγισε οτι πέρα από τον φόρο (που δεν τον γλυτώνεις) θα πρεπει να δεις αν και τι ασφαλιστικές υποχρεώσεις έχεις και να αποφασίσεις αν σε βολεύει.

Πάντως ότι ιδέες και να πάρεις από εδώ δες ένα λογιστή και δείτε τες μαζί.

ΥΓ. πάντως μπράβο που δεν πήγες αμέσως στην λύση να τα πάρεις μαύρα και σκέφτηκες να το κανείς σωστά, αν και ξέρεις ότι θα έχεις κόστος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kozanitis_itis είπε

Επίσης άλλη μια τελευταία ερώτηση, σε περίπτωση που έκανα όλες τις διαδικασίες και είχα επαγγελματικό λογαριασμό σε τράπεζα, μετά το μόνο που θα έμενε ήταν να έστελνα το Ibank σε μια εταιρία και να έβαζε το ποσό; πως θα κόβεται ηλεκτρονικά η απόδειξη; 

Όταν πάω να λάβω ένα χρηματικο ποσό για διαφήμιση,θα πρέπει να στέλνω κάποια απόδειξη ηλεκτρονικά; Με τι τρόπο γίνεται αυτό; 

Εχεις εμπορικο λογαριασμο που μπαινουν εκει. Κοβεις ηλεκτρονικα τιμολογιο. Συμβουλεψου λογιστη πριν κανεις οτιδήποτε. ακομα και σε αυτα που σου λεω...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την βοήθεια,θα ψάξω να βρω κάποιον  λογιστή, απλά περιμένω να ανέβει λίγο η δημοτικότητα της σελίδας, μιας και δεν θα ήθελα να μπλέξω με google adsence και να σπαμαρει random διαφημίσεις, προτιμώ λίγες διαφημίσεις βάση της περιοχής που ψάχνει ο χρήστης με ότι αυτό συνεπάγεται 

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, 29gk said:

Αυτα τα σχολια παντως που στην ιδια προταση περιλαμβανουν τους ορους "τιμολογιο", "αποδειξη" και "μαυρα κι αδηλωτα" ειναι εκτος απο μηδενικης αξιας ποιοτικα και εξαιρετικα επικυνδινα. Συν οτι η ολη εργασια / παροχη θα ειναι ολοφανερη, διαρκης και θα αφορα πολλαπλους αποδεκτες. Οποτε στατιστικα και μονο, το ρισκο του "μαυρα" ειναι απιστευτα υψηλο, οπως και οι συνεπειες.

Αγαπητέ δυστυχώς έτσι έχει συνηθίσει ο Ελληνας στα μαύρα. 

Ψάχνω προσφορές για θερμομομωση και κουφώματα για το σπίτι Τρία συνεργεία ρώτησα. Τα 2 όταν άκουσαν για απόδειξη δεν έδωσαν καν προσφορά. Το τρίτο μου είπε "εμείς δεν δουλεύουμε με αποδείξεις " !

Κατά τα άλλα είμαστε προτελευταίοι στην ζΕυρωπη στα χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, kozanitis_itis said:

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το ψάξω παραπάνω αν ανέβει η θεαματικοτιτα στην σελίδα, μιας και έχω πρόβλημα(δεν διαθέτω σπίτι) θα προτιμούσα να ενοικιαζα δικό μου μέρος (σπίτι ή γραφείο) οπότε είναι δύσκολο ακόμα το θέμα. 

Το σπίτι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Κάνουν μια δήλωση οι συγγενείς που σε φιλοξενούν ότι σου νοικιάζουν 20τμ για 20 ευρώ το μηνα και δηλώνεις αυτό για έδρα 

10 hours ago, kozanitis_itis said:πρόβλημα. Κάνουν μια δήλωση οι συγγενείς που σε φιλοξενούν ότι σου νοικιάζουν 20τμ για 20 ευρώ το μηνα και δηλώνεις αυτό για έδρα 
Επεξ/σία από JakeKaufman
Δημοσ.
5 minutes ago, JakeKaufman said:

Το σπίτι είναι το μικρότερο πρόβλημα. Κάνουν μια δήλωση οι συγγενείς που σε φιλοξενούν ότι σου νοικιάζουν 20τμ για 20 ευρώ το μηνα και δηλώνεις αυτό για έδρα 

Τώρα μπορεί να φανεί παράξενο, αλλα μπορώ να κάνω δήλωση ότι η επιχείρηση είναι στο πατρικό μου; και ας είναι σε διαφορετικό νομο; 

Δημοσ.
7 minutes ago, kozanitis_itis said:

Τώρα μπορεί να φανεί παράξενο, αλλα μπορώ να κάνω δήλωση ότι η επιχείρηση είναι στο πατρικό μου; και ας είναι σε διαφορετικό νομο; 

Φυσικά. Προσωπικά έχω μια εταιρία στον μόνο που μένω και άλλη μια με έδρα σε άλλο νομο 

Δημοσ.

Επειδή στην Ελλάδα η μικρο-επιχειρηματικότητα δεν ειναι εύκολη όπως στο εξωτερικό και εαν θες να πας με το γραμμα του νόμου θα μπεις μέσα.

Τα εξοδα τεράστια και τα εσοδα στο ξεκίνημα πολύ χαμηλά. Ο λογιστής δεν ειναι τζάμπα, οι ασφαλιστικές εισφορες πρέπει να αποδοθούν στην ώρα τους, ο ΦΠΑ κτλ.

Η ελληνική λύση με τα μαύρα (δηλαδή κάνω τα στραβά μάτια) δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σου αρέσει αφού είσαι φοιτητής και κάνεις το χόμπι σου. Στο εξωτερικό εξάλλου επιτρέπετε κανονικά αυτό που κάνεις και δεν χρειάζετε να ανοιξεις καμία επιχείρηση.

Μια επαγγελματική λύση εφόσον οι πελάτες ζητάνε τιμολόγιο είναι το XOLO GO (xolo.io) για μικροεπαγγελματίες που δεν θελουν να ανοιξουν επιχειρηση κτλ. Σου δίνουν το ΑΦΜ τους και κόβεις το τιμολογιο χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτοί αναλαμβανουν και όλα το λογιστικά Φ.Π.Α. φοροι κτλ. και εσυ ασχολείσαι με το αντικειμενο που σε ενδιαφέρει χωρις να εχεις αγχος με όλα τα παραπάνω που σε προβληματίζουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάλε το site εδώ να το μπουσταρουμε λίγο ώστε να πάρεις καλύτερες αμοιβές 

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ.

Δεν είμαι γνώστης του θέματος αν και είχα ανοίξει και εγώ μια ιστοσελίδα στο παρελθόν αλλά δεν αναζήτησα ποτέ οικονομική ανταμοιβή ούτε πήρα. Είμαι αναγνώστης ωστόσο και από ότι βλέπω στις περισσότερες σελίδες που ανοίγω πολλές διαφημίσεις, προφανώς αυτές φέρνουν τα κέρδη στον κάτοχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...